Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
nurhayat' Alıntı:
ben de sene başından beri bekletiyorum...102 iken 99 larda iken satmadım şimdi 96.5 oldu satmayı düşünüyorum..ama bizim elimizdeki altın bilezik şeklinde olduğu için satarken de düşüyor..kuyumcudan bozduralım dedik az önce o da 94.5 dan alabilirim diyor..kararsız kaldık bilezik bozduran var mı içinizde daha önceden? kuyumcuların piyasası nasıl oluyor? piyasadan daha düşüğe mi alıyorlar hep?

Altını kuyumculara değilde altın alımı yapan döviz bürolarına bozdurun onlar daha yüksekten alıyorlar.

altın eylüle kadar yükselir haberiniz olsun kasım itibariyle de düşüşe başlar uzun vadeli bir yatırım için güzel b ir yatırım tavsiye edilir....

firatbuyukkaya' Alıntı:
altın eylüle kadar yükselir haberiniz olsun kasım itibariyle de düşüşe başlar uzun vadeli bir yatırım için güzel b ir yatırım tavsiye edilir....
nerden bılıon kardes :D :puhaha:

parasal genişleme beklentisi altını yükseltiyor, bu beklentinin gerçekleşme ihtimalinide arttıran unsurlar var. bu veriler ışığında altın yükselecek denebilir..

yaza doğru düğünler artacak düğünler artınca konut satışı artacak konut satışı olması için altın sirkilasyonu lazım oda zaten otomatik olacak
ve altın artacak bu kadar basit kısa vadede iyi takip etmeli iyi zamanlamada alıp bekletip satmalı.

Ons 1570$'a geriledi tekrar, üstelik dolar-tl'de 1,82 lerde. Bugün altın piyasası açılınca Türkiye'de aaa altın düştü olacak.

Sanırım Fitch'in İspanya'nın kredi notunu 3 basamak birden indirmesi etkili oldu düşüşte.

Arkadaşlar halen nasıl oluyorda düğün sezonunda alınan bir kaç ton altının uluslararası ons fiyatını fırlatacağını düşünüyorsunuz anlamış değilim...

Altın için uyarımı yapmıştım. Düğün halay dernek etkilemez altını.
O savaş ve kriz sözcüsüdür.
Savaş suriyede-iranda-israilde, kriz ispanya -yunanistanda takip edin.
Buralarda bir sorun olmazsa 80 lere iner dedim. bekleyin yaz sonunda alım yapın...

80 i görmesi biraz zor gibi hele hele bahsedilen ülkelerde ki krizler devam ettiği sürece

birazcık daha sabredin arkadaşlar, önümüzdeki hafta atar 100ün üzerine...

baynadir' Alıntı:
bu ani inişler küçük yatırımcıyı bitirmek için. mecbur kalmadıkça satmayın...
altın borsa gibi değildir. pek küçük yatırımcıyla işi olmaz.
büyük oynar. Neye göre altın artar diyorsun mesela. İnsanlarda ona göre alsın yada satmasın???

bir ülkenin ekonomik gücü altın stoklarıyla ölçülür. bakın yunanistan ve ispanyadaki krizden sonra ingilterede de kriz çıkacak söylentileri başladığında ingiltere hemen altın stoklarının fotolarını basına servis etti ve söylentiler birden kesildi. bütün güçlü ülkelerin yüzlerce ton altın stoğu var. altının düşmesini hiçbirisi istemez.

http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/piy ... index.html

Parasal genişlemeye yönelik beklenti olmaması ve ispanya'nın kredi notunun düşürülmesi etken olmuş düşüşte.

btnotlari' Alıntı:
o düğünle dil hındıstanla alakalı kardes yoksa senın orda tktın 4 tane altın :D :puhaha:

Eklediğim rar dosyasındaki pdf'te Dünya Altın Konseyinin (gold.org) Haziran 2012 için ülkelerin resmi altın rezervlerini gösteriyor. Türkiye resmi rakamlara göre sıralaması 20'lerde, ancak yastık altındaki altın hesaba katılırsa ilk 7'ye gireceği yorumları da var. Altın rezervlerine baktığınızda altın fiyatlarını da kimlerin belirleyebileceği az çok anlaşılıyor.

Bunun yanında son 2 yılın altın ihtiyaç istatiği de var. Dünya genelinde yılda 2 bin ton takı sektörüne giderken, 450 ton teknolojide kullanıma, 1600 ton yatırıma gitmiş. Toplam 4500 ton altın talebinin hadi diyelim 250 tonu hindistanın düğünlerine olsun (Hindistanın resmi rezervi zaten 250 ton ya neyse) ne kadar etkiler fiyatı? Taş çatlasa 25$-50$-100$...

Altının fiyatını savaşlar, krizler, büyük para hareketleri, altından daha çok getiri sağlayabilecek fırsatlar, dolar v.s. çok daha fazla etkiliyor. Bakınız FED başkanının söylediğini geçin söylemedikleri bile altını bir günde 50-100$ oynatabiliyor. Yunanistan'ın ve Avrupa'nın yaşadığı krizler altını 1920$'lardan 1520$'lara kadar düşürdü bilmem farkında mısınız? Hindistanlı düğün yapsa ne yapmasa ne...

Etkisi yoktur demiyorum ama sizin Türkiye'deki düğünlere güldüğünüz gibi ben de Hindistan'daki düğünlerin altın fiyatını fırlatacağına gülüyorum...

Artık kimse tam olarak altının ne yöne gideceğini tahmin edemiyor 4 senedir, bilmem farkında mısınız? %50 tutturuyor %50 yanılıyor, çünkü güç sahipleri altınla çok ciddi anlamda oynuyor... Herkesi çıkışta da inişte de ters köşeye yatırıyor...

Tüm bunlara dolar-tl'nin de oynaklığı girince altın-tl iki bilinmeyenli denklem...

Sonuç, hep birlikte göreceğiz. Uzun vadede elbet çıkacak bir sebep bulacaktır, kısa vadede düşüşten çok çıkış bekleniyor ama tersinin olmayacağının hiç bir garantisi yok.

Ekli dosyalar

• Demand_and_supply.gif
    Demand_and_supply.gif
    46.4 KB · Görüntüleme: 531
  • World_Official_Gold_Holdings_as_of_June2012_IFS.rar
    World_Official_Gold_Holdings_as_of_June2012_IFS.rar
    85.4 KB · Görüntüleme: 25
seyduna' Alıntı:
baynadir' Alıntı:
bu ani inişler küçük yatırımcıyı bitirmek için. mecbur kalmadıkça satmayın...
altın borsa gibi değildir. pek küçük yatırımcıyla işi olmaz.
büyük oynar. Neye göre altın artar diyorsun mesela. İnsanlarda ona göre alsın yada satmasın???

90 lara geldikçe alın... neye göre dersen avrupadaki kriz derinleşmeye başladı. ispanyada işin içerisine girdi ve 100 milyar euro yardım verilmesi kararlaştırıldı... yinede belli olmaz tabi hiçbir şey... ben aldım yine alacağım... 90 da aldım birden 97 oldu sattım şimdi geri alacağım...

Altında 1576 ons önemli bir dirençtir bu kırılırsa tl olarak kesin olmasa da 87-88 tl den den alım yapılabilir

ramo87' Alıntı:
Altında 1576 ons önemli bir dirençtir bu kırılırsa tl olarak kesin olmasa da 87-88 tl den den alım yapılabilir
hocam 87 yi falan unut. almak için ideal nokta 90-91 bence. belki bu noktalarıda hiç görmeyebilir.

Hocam belli olmaz 2-3 hafta önce 88 den döndü hep biraz daha aşağı ya inmeye çalışıyor dolar 1,83 altın 92 şu an 1,76 olursa aynı onsta zaten 90 nın altına iner

arkadaslar altın ıyıcde dustu sızce ne olur bırazcık almayı dusunuyorum alayımmı bekleyeyım mı ısı takıp eden arkadalar

fıyat suan 92,47

bu akşam bernarke olumlu bir açıklama yaparsa altın biraz çıkar sonra tekrar düşer olumsuz bir açıklama yaparsa bir miktar düşer sonra biraz toparlar

şimdilik sert düşüş ya da sert yükseliş beklenmiyor

Dolar-TL'de 1,80'nin altına indi. Ons 1600$'a yaklaştı. Haliyle altın-tl 92'lerde... Ben çok hızlı ve sürekli bir yükseliş beklemiyorum açıkçası. Ani yükselişler olabilir ama ara düşüşler de devam edecektir. Dolar-TL'de yavaş yavaş düşüş sürebilir.

Hep birlikte göreceğiz.

eya' Alıntı:
Dolar-TL'de 1,80'nin altına indi. Ons 1600$'a yaklaştı. Haliyle altın-tl 92'lerde... Ben çok hızlı ve sürekli bir yükseliş beklemiyorum açıkçası. Ani yükselişler olabilir ama ara düşüşler de devam edecektir. Dolar-TL'de yavaş yavaş düşüş sürebilir.

Hep birlikte göreceğiz.
beklemede kalıyoroum hocam oo zamn

btnotlari' Alıntı:
eya' Alıntı:

Hep birlikte göreceğiz.
beklemede kalıyoroum hocam oo zamn

Hocam almayı düşünüyorsan alım için uygun gibi, ama yakın zamanda artsa bile tekrar düşüşler bekliyorum yukarıda belirttiğim gibi. Bu aralar düşükken al, yüksekken sat ile kar yapılabilecek bir zaman gibi görünüyor. Uğraştığınıza değer mi bilmem tabi.

Altında her an her şey olabiliyor artık...

Altın ons/dolar olarak takip etmek gerekir.

1628 üstünde 1666 hedeftir. 1666 üstünde 3 günlük kapanış 2000-2100 leri hedefler

1628 altında ise günlük grafikte 1535 ilk hedef konumundadır. bu yapının işlediğini düşünüyorum.

8cz5r.png

Geri