Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
kapanırken tırmanısa cıktı 92,05 oldu 0,24 bı farkla yukseldı bakalım yarın nolacak son 15 dakıka :scared:

8vwmw.jpg

btnotlari' Alıntı:
eya' Alıntı:
btnotlari' Alıntı:
tırmanıyor altın

Pek öyle değil hocam. Onsu 1585'ten 1575'e döndü, dolar 1,80'den 1,82'ye çıktı. Altın-Tl 91,8 civarında. Ons 1600 üzerine çıkmadığı sürece daha aşağıları deneyecektir. Ben bu yıl sürekli dalgalı hareket bekliyorum. Sürekli yükseliş ya da iniş şu şartlarda zor görünüyor.
bı 90 altı olsun alıcam ama olmuyorkı :verymad:
5-7 gün içinde demiştim 85-87
yarın 90 altını görecek ama 87 olurmu bilmem.

seyduna' Alıntı:
btnotlari' Alıntı:
eya' Alıntı:
btnotlari' Alıntı:
tırmanıyor altın

Pek öyle değil hocam. Onsu 1585'ten 1575'e döndü, dolar 1,80'den 1,82'ye çıktı. Altın-Tl 91,8 civarında. Ons 1600 üzerine çıkmadığı sürece daha aşağıları deneyecektir. Ben bu yıl sürekli dalgalı hareket bekliyorum. Sürekli yükseliş ya da iniş şu şartlarda zor görünüyor.
bı 90 altı olsun alıcam ama olmuyorkı :verymad:
5-7 gün içinde demiştim 85-87
yarın 90 altını görecek ama 87 olurmu bilmem.
91,37 suan da keske gorsede

altını allah bildiği gibi yapsın ne diyim.3 yıldır bu işin içindeyim az sonra ne olacağını kesinlikle kimse kestiremez baronlardan başka.

AB Liderleri 120 milyar euro kaynak için anlaşınca, ABD altın borsasının açılışı ile birlikte altının onsu 1550$'dan 1600$'a yaklaştı.

Ancak iç piyasada dolar 1,82'den 1,80'lere gerilemeye başladı. Altın-TL'ye yine çok yansımıyor hareket.

AB devlet ve hükümet başkanları, ekonomik büyümenin teşvik edilmesi için acil olarak 120 milyar euro kaynak bulunması konusunda uzlaştı.
http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/dun ... index.html

eya' Alıntı:
AB Liderleri 120 milyar euro kaynak için anlaşınca, ABD altın borsasının açılışı ile birlikte altının onsu 1550$'dan 1600$'a yaklaştı.

Ancak iç piyasada dolar 1,82'den 1,80'lere gerilemeye başladı. Altın-TL'ye yine çok yansımıyor hareket.

AB devlet ve hükümet başkanları, ekonomik büyümenin teşvik edilmesi için acil olarak 120 milyar euro kaynak bulunması konusunda uzlaştı.
yanı ne olur hocam sonuc

btnotlari' Alıntı:
eya' Alıntı:

yanı ne olur hocam sonuc

Bu gidişle Altın-tl epey 90-95 arasında gider gelir hocam... Çok hızlı yükselişin ardından mutlaka kar satışları gelecektir, uzun süredir satış için fırsat kollayanlar da var, yükselse de satsam diye. Çok hızlı düşüşlerde de almak için fırsat kollayanlar var, düşse de alsak diye. Altın ons fiyatının hızlı düşüş-çıkışlarında dolar-tl tam tersi oynuyor bu da altın-ons hareketlerinin altın-tl'ye yansımasını absorbe ediyor.

Ne olacağını kimse bilmiyor, bence altında voleyi vuranlar vurdu, bir süre böyle sakin gider iki aşağı bir yukarı gibime geliyor. Hep birlikte göreceğiz.

Ben 90'lara yaklaşınca alıp, 95'lere yaklaşınca satmayı deniyorum bu aralar. Bazen de 90'lara yaklaşınca borcum olan altınları ödemek için alım yapıyorum.

93,24 diyor satma zamanı geldi sanki tekrar düşüşe başlayacak gibi
bu konuda neler yapıyosunuz

şimdi baktım 1600 den serbest düşüşe geçmiş .şu anda 1577
3.5 saat sonra borsa 2 günlüğüne tatil olur.

QE3 olmadan altın yükselmez. 1520-1620 dolar arası gezinir durur. bernake QE3 açıklar ise kısa sürede 2000 dolar vurur.

Kardeşim QE3 zaten iyi birşey değil.Kısa vadede altın yatırımcısını sevindirir ama sonu her türlü hüsran.

şubat 2011de altın fiyatı 67,533 bugün 91,544
100 tl olan günleri saymazsak ortalama %26 kar getirdi peki bu nedemek oluyor
dünyada altın rezervi en çok olan ülkeler karlarını arttırdı demek oluyor
bukadar tonda kaç tl kar yaptılar hesaplamaya kalkmayın....

Türkiyenin altın rezervi sadece 116 ton
ganimetlere el koymak için savaş açmak eskide kaldı....

Ekli dosyalar

• banka_altin_stok.jpg
    banka_altin_stok.jpg
    179.9 KB · Görüntüleme: 464
bu savaş 11 eylül 2001 de başladıysa son 10 yılda %400 kar ettiler demek

Ekli dosyalar

• 20yeargold.png
    20yeargold.png
    20.4 KB · Görüntüleme: 461
90'a düşünce alınır 94-95'e gelince satılır. Uzun bir süre böyle gidecek gibi. Altının hareketleri yaptığım yorumları haklı çıkardı bu sene.

Borsa'nın yükselişi dolar-tl'yi düşürüyor. Altın-ons 1570-1600 arası gidiyor geliyor.

Haziranda fırlayacak yorumunu yapanların yanılacağını bekliyordum, aynen de öyle oldu. Temmuzun ortasına geldik, ons halen 1570$. Dolar-TL 1,80-1,81, Altın-Tl 91-92

Bakalım ne olacak...

eya' Alıntı:
90'a düşünce alınır 94-95'e gelince satılır. Uzun bir süre böyle gidecek gibi. Altının hareketleri yaptığım yorumları haklı çıkardı bu sene.

Borsa'nın yükselişi dolar-tl'yi düşürüyor. Altın-ons 1570-1600 arası gidiyor geliyor.

Haziranda fırlayacak yorumunu yapanların yanılacağını bekliyordum, aynen de öyle oldu. Temmuzun ortasına geldik, ons halen 1570$. Dolar-TL 1,80-1,81, Altın-Tl 91-92

Bakalım ne olacak...
tesekurler 90 olursa alıcam

Geri