Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Azar azar alınabilir ama 89 ları görecektir altın. %25-30 luk bir alım yapılabilir.
Şuan alış 91,25 ons 1583

s_kajmeran' Alıntı:
http://ekonomi.haberturk.com/finans-borsa/haber/752690-merkez-yine-altindan-girdi

Bu ne demek? Etkisi ne olur, Allahım niye bu konuların cahiliyim ben :puhaha:

Merkez bankası altın satacakmış. Yani düşebilir...

Altın ons 1535 seviyelerini gördüğünde alım yapılabilir. Yukarıdaki iletide grafini verdim.. şu an düşüşte...

Karar sizindir...

Al-sat tavsiyesi değildir.

Düşecek gibi ama bilsem çok zengin olurdum hocam 89 ları görür diyorum ben,daha da düşer mi 89 da bakmak lazım

bu aralar altın hesap reklamları moda oldu bankalar sürekli reklamını yapıyor.
onlarda şunu biliyorki altın balonunda sona gelindi.
öncede söylediğim gibi 78 -83 aralığını bekleyin ama alıp hemen artacağını düşünmeyin birkaç yıl sabretmek gerekebilir...

seyduna' Alıntı:
öncede söylediğim gibi 78 -83 aralığını bekleyin ama alıp hemen artacağını düşünmeyin birkaç yıl sabretmek gerekebilir...
78 e duser mı kardess sence yaa :| :scared:

Merkez bankasının aldığı karar piyasalara nasıl yansır ?

Zorunlu karşılıkta artış
Banka ayrıca TL zorunlu karşılıklarda döviz olarak tutulabilecek bölümü de yüzde 45'ten, yüzde 50'ye yükseltildi. Böylece bankanın rezervleri 2.7 milyar dolar artacak ve piyasaya da 2.8 milyar lira likidite sağlanacak.

Diğer taraftan TL zorunlu karşılıklarında altın olarak tutulabilecek bölüm de yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı. Bu kararla da rezervler 2.2 milyar dolar artış gösterecek.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20811920.asp

btnotlari' Alıntı:
seyduna' Alıntı:
krize karşı alınan önlemler (suriye iran israil) uzak savaş ayaklanma ihtimalleri 78 e de düşer 70 ede
ama 78-83 3 aylık öngörüm

seyduna' Alıntı:
btnotlari' Alıntı:
seyduna' Alıntı:
krize karşı alınan önlemler (suriye iran israil) uzak savaş ayaklanma ihtimalleri 78 e de düşer 70 ede
ama 78-83 3 aylık öngörüm
sana uyup beklıcem benı mahcup etme .D

Ons şu an 1566$'ya düştü. İç piyasa kapandığında sanırım 1590$'larda idi. Hem Merkez Bankasının dolara müdehaleleri, hem de borsaya giren yabancı yatırımcının, doları bozdurup tl alması sonucu dolar 1,80'in altını gördü. 1,80'den kapattı. Ons gece yükselmez ise yarın iç piyasa açıldığında altın-tl'de 1 TL'lik daha düşüş görülecek onstaki düşüşün yansıması olarak.

Merkez bankasının açıklaması uluslararası ons fiyatını etkilemez. İç piyasadaki ve yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak için atılan adımlardan biri. Altının düşük fiyatlarını iyi değerlendiriyor merkez bankası.

Ben 1550$'ın altına düşeceğine pek ihtimal vermiyorum. Düşse bile, almak için fırsat kollayan yatırımcıların alışları ile tekrar yükselecektir. Yakın zamanda kuvvetli yükseliş de beklemiyorum, yükselse bile satmak için fırsat kollayanların hareketleri ile yine ara düşüşler olacaktır.

Kısa vadede al-sat ile kar yapılabilir, uzun vadede şansını denemek isteyenler için şu anki fiyatlar uygun diye düşünüyorum. Bakalım ne olacak hep birlikte göreceğiz.

eya' Alıntı:
Ons şu an 1566$'ya düştü. İç piyasa kapandığında sanırım 1590$'larda idi. Hem Merkez Bankasının dolara müdehaleleri, hem de borsaya giren yabancı yatırımcının, doları bozdurup tl alması sonucu dolar 1,80'in altını gördü. 1,80'den kapattı. Ons gece yükselmez ise yarın iç piyasa açıldığında altın-tl'de 1 TL'lik daha düşüş görülecek onstaki düşüşün yansıması olarak.

Merkez bankasının açıklaması uluslararası ons fiyatını etkilemez. İç piyasadaki ve yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak için atılan adımlardan biri. Altının düşük fiyatlarını iyi değerlendiriyor merkez bankası.

Ben 1550$'ın altına düşeceğine pek ihtimal vermiyorum. Düşse bile, almak için fırsat kollayan yatırımcıların alışları ile tekrar yükselecektir. Yakın zamanda kuvvetli yükseliş de beklemiyorum, yükselse bile satmak için fırsat kollayanların hareketleri ile yine ara düşüşler olacaktır.

Kısa vadede al-sat ile kar yapılabilir, uzun vadede şansını denemek isteyenler için şu anki fiyatlar uygun diye düşünüyorum. Bakalım ne olacak hep birlikte göreceğiz.
yardın duserse alıcam artık :D

bugün bir ekonomist altında büyük kaçış adı altında bir haber verdi, kaynak veremeyeceğim ama galiba anadolu yatırım ekonomisti olabilir, hızlı bir düşüş bekliyorlarmış, benim tahminim 1 temmuza kadar düşer sonrası borsalar düşerken o yükselirmi??? Kısa vadede ihtiyacı olanlar için önemli bir uyarı olabilir. Dikkat etmekte fayda var..

ALIM YAPANLAR DİKKAT...
adamlar zaten satmak için müşteri arıyor. sattıkça alta verecekler. sabır iyidir.

Bugün ikindiye doğru bak hocam uygunsa fiyatı al biraz,Düşüş sürerse daha düşer ama biraz toparlanabilirde

Mega trend aşağıya dönmüş durumda iken, ancak kısa vadeli işlemler öneririm.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.

btnotlari' Alıntı:
tırmanıyor altın

Pek öyle değil hocam. Onsu 1585'ten 1575'e döndü, dolar 1,80'den 1,82'ye çıktı. Altın-Tl 91,8 civarında. Ons 1600 üzerine çıkmadığı sürece daha aşağıları deneyecektir. Ben bu yıl sürekli dalgalı hareket bekliyorum. Sürekli yükseliş ya da iniş şu şartlarda zor görünüyor.

eya' Alıntı:
btnotlari' Alıntı:
tırmanıyor altın

Pek öyle değil hocam. Onsu 1585'ten 1575'e döndü, dolar 1,80'den 1,82'ye çıktı. Altın-Tl 91,8 civarında. Ons 1600 üzerine çıkmadığı sürece daha aşağıları deneyecektir. Ben bu yıl sürekli dalgalı hareket bekliyorum. Sürekli yükseliş ya da iniş şu şartlarda zor görünüyor.
bı 90 altı olsun alıcam ama olmuyorkı :verymad:

Geri