Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
bayraMNS' Alıntı:
en çok da bizim ülkemizde ki düğünlerden dolayı altın fiyatları yükselecek haberlerine gülüyorum. :lol: bugün yine vardı bir yerde.Eğer araştırılsa düğün sezonunda belki piyasaya giren altın çıkandan fazla çıkar. insanlar ellerinde ki takılardan takıyor ama gariban gelin-damat borç için altın satıyor. bu durumda fiyatın düşmesi lazım. ikisi de etkili değil. o kadar büyük pazarda 3-5 yüz kilo altını lafı bile olmaz.
aynen öyle. düğün zamanı alınıp satılan altının altın piyasasına 1 kuruş bile etkisi olmaz. o altınlar zaten piyasada olan ve düğün zamanı sadece el değiştiren altınlar. altın ha sende durmuş, ha kuyumcuda durmuş, bir farkı yok. bakkaldan ciklet almakla TL değer kazanırmı? :puhaha:

Hindistandaki düğünleri bekleyenler de var etkisi olurmu bilmem ama düşününce herkes aynı gün evlenip altın almıyor ya.

Birileri evlenirken birileri altınlarını elden çıkarıyor düğün zamanı diyenler için denge var demek gerekiyor sanırım.

4-5 yıllık yatırım için süper kısa vadede kar edebilmek baya takip gerektiriyor.

hatırlıyorumda maaş 750 altının gramı 18 milyon du.
o zaman 1 maaş koysaydık kenara 5 katı yapıyordu.

Hayırlısı

yuca' Alıntı:
mega spekülatörler kriz var ayağına satıyormuş altından ciddi çıkışar varmış.kaynak mynet finans Aydın Eroğlu
krizde altın tutulur mu satılır mı?
hocam krizde altın en güveninilir yer altın drı bizim yıllarca kullandığımız mantıkta mega spekülatörler bunu çok iyi biliyor ve burdan vuruyor o yuzden sana kriz çıktı diyor sen balık gibi altına koşuyorsun o borsaya giriyor sonra herşey iyi ye gidiyor diyor sen altın satıp hisse alyım diyorsun bu sefer düşük aldığığı hisseyi yüksekten sana satıyor sonra sana yüksek fiyattan sattğı altını dah düşük fiyata senden alıtyor sonuç hisseyi senden ucuza altı pahalıya sattı altını pahalıdan sana sattı ucuzdan aldı. İnsan psikolojisi hocam.şimdi mantıklı geldimi belki her kizden sonra zenginleri daha çok zenginleşmesi fakirin dah çok fakirleşmesi

atmega16' Alıntı:
zarar 5000tl var mı geçen :-)
3000 e yaklaştı hocam zarar...ben bekledim bekledim daha fazla düşmez diye almıştım...keşke biraz daha bekleseymişim...ama nerden bilcen ...kader kısmet...elbet yine yükselecektir....ama okuduğum yorumlar bu sene fazla yükselmeyeceğini söylüyordu...Allah 'tan paraya acil ihtiyacım yok....altın alıp da paraya acil ihtiyacı olanların Allah yardımcısı olsun...

hocam krizde altın en güveninilir yer altın drı bizim yıllarca kullandığımız mantıkta mega spekülatörler bunu çok iyi biliyor ve burdan vuruyor o yuzden sana kriz çıktı diyor sen balık gibi altına koşuyorsun o borsaya giriyor sonra herşey iyi ye gidiyor diyor sen altın satıp hisse alyım diyorsun bu sefer düşük aldığığı hisseyi yüksekten sana satıyor sonra sana yüksek fiyattan sattğı altını dah düşük fiyata senden alıtyor sonuç hisseyi senden ucuza altı pahalıya sattı altını pahalıdan sana sattı ucuzdan aldı. İnsan psikolojisi hocam.şimdi mantıklı geldimi belki her kizden sonra zenginleri daha çok zenginleşmesi fakirin dah çok fakirleşmesi
haram zıkkım olsun o zaman :)

ilknurboteci' Alıntı:
atmega16' Alıntı:
zarar 5000tl var mı geçen :-)
3000 e yaklaştı hocam zarar...ben bekledim bekledim daha fazla düşmez diye almıştım...keşke biraz daha bekleseymişim...ama nerden bilcen ...kader kısmet...elbet yine yükselecektir....ama okuduğum yorumlar bu sene fazla yükselmeyeceğini söylüyordu...Allah 'tan paraya acil ihtiyacım yok....altın alıp da paraya acil ihtiyacı olanların Allah yardımcısı olsun...
Bekleyeceğiz acelemiz yok.

onsu 1573 leri gördü. dolar da cevap veremiyor tl olarak 90.,,, lerde. petrol ile birlikte dip yapıyor. bu hafta benzin tekrar indirim olabilir. saat 4-5 gibi 90 ın altı olabilir mi acaba??

Keriz silkelemeyi geçti olay, yatırımcı silkelemeye başladı.

Bence beklenenden daha fazla düşecek çıkmaya başlamadan önce. Nasıl 1920$'ı kimse beklemiyorduysa, kimsenin beklemediği alt noktalardan dönecek. Gerçi 1920$'den sonra 1580$'ı da çoğu kişi beklemiyordu.

Çok hızlı çıkacağını da sanmıyorum. Dolar-TL'nin de bir miktar daha düşeceğini düşünerek altın-tl'nin bu yıl 85-95 arasında debelenip duracağını düşünüyorum.

Bakalım ben de şaşıracak mıyım...

Felaket hızlandı 1578
Bakılacak hali kalmadı artık aşağıya dikey inen bir grafik var neredeise. :cry:

Şuanda sizce alınırmı bi 25-35 gram kadar yoksa beklenmeli mi ?
Çıkar diye 98-95 lerdeyken almıştım bayağı zararım oldu, ama vurgun 70 tl civarında aldıklarım oldu..

biraz daha beklemek lazım alış için. 1500ü test edecek mi acaba. 1500 test ederse orası kilit nokta bence. oraya kadar inip 1500te direnç yaparsa bence tekrar yükselişe geçecek.

hee birde aklıma geldi. sonbaharda daha da yükseleceğini düşünüyorduk çoğumuz. fiyatlar düşünce bazı arkadaşlar çıkıp, dediniz ne oldu fiyatlar düştü demişlerdi. o zaman ekonomist olmadığımızı tahminde bulunduğumuzu söylemiştik. 93'ü görünce 95-96ları görüp 90-91'i görecek demiştim. şimdide bu arkadaşların ne diyeceğini merak ediyorum.

tekrar söylüyorum bizler ekonomist değiliz sadece kendimizce tahminlerimiz oluyo. tutar ya da tutmaz. zaten hep tuttursak zengin olur giderdik. herkese hayırlı ve bol kazançlı günler dilerim

valla bıktırdı 90,5 tl olunca satacam kurtulacam artık ne yapim ya. 800 900 tl zararda olsa. araba alcaz daha yukselmesini beklersek arabaların fiyatları yükseliyor.

Onsu 1550$'lere kadar geriledi. Dolar 1,80'i geçti. Altın-tl 90'dan aşağı düştü düşecek. Doların çıkışı yine ons düşüşünün iç piyasaya yansımasını engelledi.

Bir süre sonra dolar yavaş yavaş düşerse iyice hissedilir. Ama sanki onsu biraz daha düşecek gibi.

Tam herkes altından çıkmaya hız verip, altın daha da düşecek kanısı kesinleşince de fırlamaya başlar. Altın tarihi çıkışı kadar tarihi inişi de olay oldu. Bakalım sonu nasıl olacak...

daha öncede yazmıştım ama yine söyleyim. bu altınla dolar terazi kefelerine konmuş gibi. biri artarken diğeri düşüyo bu nedenle de yükselme düşme pek olmuyor. bence bu noktadan çokta aşağı inmez. onun için bugün biraz aldım.

yuca' Alıntı:
daha öncede yazmıştım ama yine söyleyim. bu altınla dolar terazi kefelerine konmuş gibi. biri artarken diğeri düşüyo bu nedenle de yükselme düşme pek olmuyor. bence bu noktadan çokta aşağı inmez. onun için bugün biraz aldım.

Ons-dolar arasındaki ilişki açısından terazi teziniz doğru. Zira zaten FED'in parasal genişleme yapmamasından dolayı dolar ihtiyacını altın satarak karşılayanlardan dolayı altın düşüyor. Ancak Dolar-TL'nin yıl sonuna kadar düşeceğini yavaş yavaş değer yitireceği (Hem merkez bankası başkanının açıklaması hem de yıl başından beri gidişat bu yönde) göz önüne alınırsa; ons-dolar hareketinden kaynaklanan ani dolar yükselişi ve doların içeride yavaş yavaş gerilemesine bağlı olarak altın-tl ikinci kez düşüş yaşıyor. Geçen yıldan beri olan bu. Önce ons düşüyor dolar yükseliyor, gazetelerde altın düştü (TL yansıma yok), bir süre sonra dolar-tl düşüyor, gazetelerde altın çok düştü haberi. Son dönemde 1920$'lardan şu anki seviyelere gerilemesinde hep böyle oldu. Önce ons düştü altın-tl düşmedi, sonrasında dolar-tl ile birlikte onsun düşüşü altın-tl'ye yansıdı. Bazen onsu geri toparladı, doların düşmesi ile altın-tl değişmedi. Ancak geldiğimiz 105 TL'lik seviyeleri düşününce 90 TL'ye gerilemesi tahmin edilebilir bir gerileme değildi.

Ben de bir miktar toparlayacağını, düşse bile en fazla 1450$'a gerileyeceğini ama bu olduğunda dolarında 1,90'lara varacağını dolayısı ile altın-tl nin en fazla 85-90 arasında gezeceğini bir süre sonra yavaş yavaş artacağını düşünüyorum. Ben de şu an alım için uygun görüyorum ama çok belirsiz durum. Riske girip uyku kaçırmaya gerek yok bence.

Herkesin hakkında hayırlısı deyip yorumları bir kenara bırakayım artık... :)

Ons 1530$'a kadar indi, Dolar ise fırladı 1,83 . Garip şeyler oluyor, bakalım daha neler olacak.

yuca' Alıntı:
TERAZİ DEVAM EDİYOR HOCAM
hocam dolar altın birbirilerine bağımlıdır bu doğru ancak. Ikisinin yükseldiği veya düştüğü zamanlar da var. Ve birbirilerini dengeledikleri zamanlara baktığımızda hiçbir zaman dolar altına cevap veremez. Şu an doların düşmesi durumunda altının yükselmesi daha şiddetli olur. Son 1 haftadır doğru dolar yükseldiği için altın duruyor ancak oransal bakarsanız dolar tam olarak cevap veremiyor. Bu da zaten yansıyor. 93 den 89 a düştü.

yuca' Alıntı:

Yurtdışında terazi dediğiniz gibi devam ediyor. Ancak iç piyasada borsa yükselir ya da merkez bankası dolara müdehale ederse, dolar düşecek, altının onus değişmeyecek, altın-tl iyice düşecektir!!!

Altın ons düşüşü sürer ve dolar 1,85'i zorlarsa Merkez Bankası müdehale eder diye düşüyorum. Altın alımı için doların içerde düşmesini bekleyeceğim. Bakalım ne olacak. Dün borcumun bir miktarını ödedim fırsat bu fırsat.

eya' Alıntı:
yuca' Alıntı:

Yurtdışında terazi dediğiniz gibi devam ediyor. Ancak iç piyasada borsa yükselir ya da merkez bankası dolara müdehale ederse, dolar düşecek, altının onus değişmeyecek, altın-tl iyice düşecektir!!!

Altın ons düşüşü sürer ve dolar 1,85'i zorlarsa Merkez Bankası müdehale eder diye düşüyorum. Altın alımı için doların içerde düşmesini bekleyeceğim. Bakalım ne olacak. Dün borcumun bir miktarını ödedim fırsat bu fırsat.
yani hocam altın mı aldınız?

sevdiceğim' Alıntı:
eya' Alıntı:
yuca' Alıntı:

yani hocam altın mı aldınız?

Altın borcum var, düşmüşken bir miktar aldım, ödedim; ama halen altın-tl'nin dolar-tl'ye bağlı düşeceğini de düşünerek bekliyorum. Onsun düşse düşse en fazla 1450$ dolara düşeceğini düşünyorum ama bu şartlarda dolar da 1,90' gelir. Altın-tl çok farketmez. Çok bilinmeyenli denklem...

Geri