BaRBaRYaN' Alıntı:..ozgulhoca' Alıntı:yukarıda yüksek lisans ile ilgili yapılan tartışmalara gerçekten üzüldüm.
yüksek lisans yaparken verdiğim emeğimi, harcadığım zamanımı anlatamam.
eşim bile benimle beraber bu stresli ve zor dönemi geçirdi.
burada ek puan verilmiş çok mu?
önceden ekderslere katkısı vardı, artık o da yok..bence durumların iyileştirilmesi gerekmektedir.
yoksa niye atıp tutuyorsunuz, yok torpildir, yok parayladır diye.
benim alın terim ortada! :x tanıdığım herkesin de alın terini görüyorum!
günümüzün popüler bir şarkısı ile cevap vermek istedim hocam size ZORUNDAMIYDINIZ :?:
..
Eşim yüksek lisans yaptı. hatta bunu yapmak için ciddi de bir para gitti ama bu yüksek lisans konusundaki fikirlerimi değiştirmiyor.
..
Yaptığınız yüksek lisans sadece sizin KİŞİSEL GELİŞİMİNİZLE ALAKALIdır. ve kendinize yaptığınız bir yatırımdır. Ne kadar zorluk çektiğiniz de bizi değil sizi ilgilendirir. Bende size farklı örnekler verebilirim çünkü. X sendikası ile Y üniversitesi anlaşmış 3500 tl ye ÖZEL SINIFLARDA istanbulda yüksek diploması veriyorlar. hemde taksitle.
kaldı ki ilkğretim 6. sınıfta derse giren yüksek lisanslı öğretmende, doktoralı öğretmende, lisans mezunu öğretmende aynı şeyi anlatır. aynı şeyi anlattığımıza göre, aynı sürede anlattığımıza göre neden farklı ücret alalım.
daha önce burdaki bir arkadaş yüksek lisans için tez konusu soruyordu. önerilerden birkaç tanesi VERİ MADENCİLİĞİ, GÖRÜNTÜ İŞLEMİ idi. siz gelinde bu konuyu müfredata ekleyin, 6. sınıftaki çocuğa anlatın. ondan sonra deyinki ben bu anlattığımı öğrenmek için yüksek lisans yaptım bunun parasını bana ödeyin. işte o zaman sizinle birlikte o paranın size ödenmesi için bende birlikte savaş vereyim. ama hali hazırda yüksek yapıp benim gibi word, excel anlatıyorsanız kusura bakmayın....
....
her türlü ek puan verilmesi bence SAÇMALIKTAN ÖTE bişey değildir.
Yüksek lisans yapmanız, doktora yapmanız sizin iyi birer öğretmen olduğunuzu göstermez, sadece iyi birer ÖĞRENCİ olduğunuzu gösterir. o yüzden öğretmen seçiminde öğrenciliğinizin kalitesine ek puan verilmesi BENCE gereksizdir.
Öğretmenlikte geçen her yıla puan verilmesi saçmadır. siz 3 yıllık öğretmensiniz. 3x0.6 = 1,8 den 2 puan alıyorsunuz. ben 30 yıllık öğretmenim diyelim 30x0.6 = 18 puan. aradaki 16 puan demek sınavdaki 16 soru demektir. Eski öğretmen olmakta iyi bir öğretmen olmanın kanıtı değildir.
Takdir / teşekküre puan verilmesi saçmalıktır. Çünkü o belge her nedenden dolayı verilebilir. Yalakalıktan dolayı da verilebilir, torpilden dolayı da verilebilir, gerçekten başarıdan dolayı da verilebilir. bunu ayırt edemeyeceğinize göre bu belgeleri almanız sizi iyi bir öğretmen yapmaz.
...
gelin basit bir hesap yapalım. fazla önemsemeden sınava giren bir öğretmen 70 - 75 puan civarı alır.
şimdi bir öğretmen beleşten kaç puan alır hesaplayalım.
Alanında doktora ... 13
Öğretmenlikte geçen süre (15 yıl diyelim) ......... 9
Teşekkür (hadi takdir demeyelim)..................... 6 (3 adet koydum fazlası da olabilirdi)
................
Toplam ... 28
................
75 + 28 = 103 puan
...
Ben yeni mezun oldum diyelim 3 yıllık öğretmenim (sınava girebilmemin minumum hizmet süresi)
hiç takdir belgem yok
yüksek te yapamadım
ama sıanvda 100 tam puan aldım
atama puanım...... 3x 0.6 + 100 = 1.8 + 100= 102 puan
.....
sınavdan tam puan almama rağmen sınava hiç emek sarf etmeden giren ortalama bir öğretmenden daha az puan alıyorum. sizce bu ne kadar adil ?
kendini geliştirmek zorunda değiliz, okumak boşuna, bunların da mesleki anlamda katkısı yok vs vs..
ben emeğimi anlattım. lütfen dikkatli olun.
buraya gelene kadar karşılaştığımız o kadar çok haksızlık var ki. lütfen takılıp kalmayın.
ders elden gitmiş, okullara müdür yardımcısı olmak mahkeme yolundan geçer olmuş..
uzmanlık sınavı bir kere yapılmış. yıl farkından ezilmişiz.
mesleki anlamda bölümümüz kan kaybediyor.
ayrıca bu sınav da bizim ne mesleki bilgimizi tam ölçebildi, ne de puanlar yükseldikçe kalitemizin artmasını sağladı.
neden ek puanlara kafayı taktınız bu kadar? ANLAYAMADIM :?: