Karşıdan ya da arkandan gelen sürücüleri esrar ya da uyuşturucu hap içerek trafiğe çıkmış varsayıp temkinli ve dikkatli olmak.
:+1: Evet uzun yolda en dikkat ettiğim hususların başındadır. Karşıdaki aracın sellektör yakmasından sonraki radar arabasından korkarım.xsentius' Alıntı:Karşı şeritten gelen bir araç selektör yakıyorsa mutlaka yavaşlanmalı tahmini 1 2 dk sonra trafik polisi vardır
EynelMefer' Alıntı:öndeki kamyon yada uzun araç sol sinyal veriyorsa aracı sollayabilirsiniz...
bence bu çok büyük bir yanlışEynelMefer' Alıntı:öndeki kamyon yada uzun araç sol sinyal veriyorsa aracı sollayabilirsiniz...
beyazgolge' Alıntı:yolda bir top görürsen yada önüne bir top çıkarsa mutlaka peşinden bir çocuk geliyordur. dikkat edeceksin.
frene sakın ha sakın sol ayakla basmayın.(şimdi deneyecekler olacaktır eminim mümkünse denemeyi 10 -15 km hızdan fazlasında yapmayın)
by_katliam' Alıntı:bayan sürücülere dikkat edeceksin,bizzat başıma geldi,
hocam ben karda kaydığımızda direksiyonu kayma yönüne çevirmemiz gerek diye biliyorum. denemedim ama uzmanlar böyle olduğunu söylüyor.the_korsan' Alıntı:Karda buzda kaydığınızda direksiyonu kayılan yönün tersine kırmalısınız.
Karda araç kullanırken düşük vitesten daha çok, düşük devirde kullanmaya özen gösterilmeli. Genelde düşük viteste kullanın diye söylenir ama aslında düşük devirdir. Atıyorum 2.viteste 3000 devirde kullanmak yerine 3.viteste daha düşük devirde kullanılmalı.
Soğuk bir şehirde yaşıyorsanız kışın daha ince bir motor yağı kullanın.
Uzun yolda hele kışın kalorifer açıkken ve güzel bir müzik eşliğinde akşam yolculuk yapıyorsanız sürekli cruise control kullanmayın, uyutuyor
transistor' Alıntı:Araba kullanırken sağ koltukta bir bayan oturuyorsa, kadın dırdırı diye bir şey olduğunu hakikaten anlıyorsunuz.Dur adam var ,kırmızı ışık yandı ,karşıdan araba geliyor , polis arabası var, benizin yeterli mi , o yoldan gitmeyelim vs vs.... :? :?
insan ayarlayamıyor yapmayınbeyazgolge' Alıntı:yolda bir top görürsen yada önüne bir top çıkarsa mutlaka peşinden bir çocuk geliyordur. dikkat edeceksin.
frene sakın ha sakın sol ayakla basmayın.(şimdi deneyecekler olacaktır eminim mümkünse denemeyi 10 -15 km hızdan fazlasında yapmayın)