BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
Re: Bilişim Eylemine Katılım Anketi

herohamster' Alıntı:
omd' Alıntı:
"166 kişi Ankara'da olursa gelirim"i seçmiş, demek ki kaba hesapla 20-30 kişi toplanırız.
bu şekilde bir matematik bizde var ..haklısın hocam malesef
önceki eyleme 60 kişi katılırım diyip 25 kişi gelmişti. Ama şu an canı yanan sayısı çok daha fazla. Herkesin gözünü karartıp gelmesi için daha ne olmalı bilmiyorum.

arkadaşlar ben katılmayacam dedim ama fikrimi değiştirdim bende katılacam.bişeyler yapmak gerekiyor.ve şu anda 4 ve 5 lere seçen öğretmenler şimdilik sorun olmadığı için durumun farkında değiller herkeze iyice anlatılmalı bu durum herkes katılmalı.10 tane bilgisayar öğretmeni varsa türkiyiede en az 500 kişilik bir eylem yapılmalı.

Şu yazıyı bir okuyun arkadaşlar ne denebilir ki eylem şart!!! Başka türlüsü yok bu artık kesinleşti:
http://personel.meb.gov.tr/haber_goster ... n=anasayfa

Ne yazık ki bu yazıdan da bizimle ne kadar ilgisiz oldukları ortaya çıktı.Haberlerin içeriğine bile hakim değiller ki böyle saçmasapan hiçbir soruna cvp olmayan sırf yazılmış olsun diye yapılan bir açıklama bu...Artık kesinlikle eylem şart arkadaşlar o da olmazsa sendikalar aracılığı ile mahkeme yollarına düşmemiz gerekecek.Bence 1-2 yıla kalmaz hepimizi zorunlu formatör yapmayı planlıyorlar.Bu da tabii kademeli olarak 6-7-8lerde de dersin kaldrılmasını getiriyor.Zorunlu formatörlük= zorunlu amelelik:(( kimse üzerine alınmasın ama bence bu demek...
Dersimizi ve sahip olduğumuz hakları geri almalıyız bence.- onlar vermiyorsa söke söke gözlerine soka soka olmalı bu.Keşke tüm bunlara gerek kalmasaydı da kendiliğinden hatalarının farkına varsalardı.Sabırsızlıkla eylem tarihini bekliyorum ben Ankara'dayım ve eylem olrsa eş dost da etrafındaki öğretmen olmayan kişileri de getirerek eyleme katılıcam.Tüm bilişimci arkadaşlarımdan da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini bekliyorum.Yoksa birkaç yıla savunulacak bişey de kalmayacak...Kuzu kuzu ne derlerse yapmak zorunda kalıcaz:(((((((

Şu yazıyı bir okuyun arkadaşlar ne denebilir ki eylem şart!!! Başka türlüsü yok bu artık kesinleşti:
http://personel.meb.gov.tr/haber_goster ... n=anasayfa

Ne yazık ki bu yazıdan da bizimle ne kadar ilgisiz oldukları ortaya çıktı.Haberlerin içeriğine bile hakim değiller ki böyle saçmasapan hiçbir soruna cvp olmayan sırf yazılmış olsun diye yapılan bir açıklama bu...Artık kesinlikle eylem şart arkadaşlar o da olmazsa sendikalar aracılığı ile mahkeme yollarına düşmemiz gerekecek.Bence 1-2 yıla kalmaz hepimizi zorunlu formatör yapmayı planlıyorlar.Bu da tabii kademeli olarak 6-7-8lerde de dersin kaldrılmasını getiriyor.Zorunlu formatörlük= zorunlu amelelik:(( kimse üzerine alınmasın ama bence bu demek...
Dersimizi ve sahip olduğumuz hakları geri almalıyız bence.- onlar vermiyorsa söke söke gözlerine soka soka olmalı bu.Keşke tüm bunlara gerek kalmasaydı da kendiliğinden hatalarının farkına varsalardı.Sabırsızlıkla eylem tarihini bekliyorum ben Ankara'dayım ve eylem olrsa eş dost da etrafındaki öğretmen olmayan kişileri de getirerek eyleme katılıcam.Tüm bilişimci arkadaşlarımdan da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini bekliyorum.Yoksa birkaç yıla savunulacak bişey de kalmayacak...Kuzu kuzu ne derlerse yapmak zorunda kalıcaz:(((((((

valla arkadaşlar ben siirt kurtalanda asker öğretmenim uygun bir zaman olursa Ankaraya uçakla gelip katılabilirim.

arkadaşlar bir önerim var bizler okullarımıızın web sitelerinin açılış sayfasına bir süreliğine bu sıkıntılarımızı içeren bir ifade yazsak yada yayınını durdursak ortak olarak bunuda gazetelere tvlere maille bildirsek şu gün böyle bir eylem yapacaz diye nasıl olur yada olur mu?

evrim0626' Alıntı:
arkadaşlar bir önerim var bizler okullarımıızın web sitelerinin açılış sayfasına bir süreliğine bu sıkıntılarımızı içeren bir ifade yazsak yada yayınını durdursak ortak olarak bunuda gazetelere tvlere maille bildirsek şu gün böyle bir eylem yapacaz diye nasıl olur yada olur mu?

Aylar önce söyledim okul siteleri elimizin altında, bi kere de <kötüye> kullanalım bi uyarı cezasına patlar, yapalım artık!!!!!

arkadaşlar bugün zümre başkanları toplantısına gittim 6 okul bir tek ben bilişim teknolojileri branşındanım.zümre başkanımız fen ve teknoloji öğretmeni bir formatör idi.sanırım ders mers yalan artık bu kadar da olmaz dedim.

Sefa Hocam artık zamanı geldi diye düşünüyorum bu kadar yanlışlığa bir eylemle son noktayı koymalıyız bence bir an önce izin işlemlerini halledin lütfen de şu eylemi yapalım artık başka çare kalmadı çünkü:((
Hadi bilişimciler artık uyumayın zaman hakkımızı savunma ve elimizden alınanları geri alma zamanıdır.Etrafımızdaki herkesi de eyleme getirelim ne kadar kalabalık olursak o kadar etkili oluruz sonu hüsran olmamalı bu kez....

arkadaşlar her ankaraya gelme kararı alan çevrresindeki okullarda çalışan bilişimcilerle telefonlaşsın... bi kişinin arabasına ortak yakıt alınır yani her araba 5 bilişimci taşır ankaraya.... son şanslarımız yoksa okuldaki yeni memur+öğretmen+teknik servis elemanı bizleriz....

Sayın organizatörler, sanal eylem provası-tatbikatı eylem katılım testi. 1 hafta önceden duyuru sonra 1 saatliğine açık anket. 1 saatte kaç kişiye ulaşabileceksiniz. ankete katılmayan eyleme şöyle böyle yoyo cık hiç katılmaz.

sefa hocamız bugün yazmamış görüşme olumsuz mu geçti acaba? eylem yavaş yavaş yayılmaya başladı ama tarih belli olmadı daha sefa hocam nerdesiniz?

eylem geç kalınmadan yapılmalı artık arkadaşlar yoksa giden trene el sallamak zorunda kalacağız...

yaliya' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

Aylar önce söyledim okul siteleri elimizin altında, bi kere de <kötüye> kullanalım bi uyarı cezasına patlar, yapalım artık!!!!!
ewt hocam bu kozumuzu kullanalım hatta eylemden önce sitelerden bu şekilde sesimizi duyurur destek ister derdimizide anlatmış oluruz. bu şeçeneği niye görmezden geliyorsunuz? ayrıca eylem için kesin tarihi belirlersek benim gibi uçakla gelecek arkadaşlar için daha iyi olur.

tyanali' Alıntı:
arkadaşlar her ankaraya gelme kararı alan çevrresindeki okullarda çalışan bilişimcilerle telefonlaşsın... bi kişinin arabasına ortak yakıt alınır yani her araba 5 bilişimci taşır ankaraya.... son şanslarımız yoksa okuldaki yeni memur+öğretmen+teknik servis elemanı bizleriz....

hocama katılıyorum. evet ben arabamda 4 kişi daha getirdim. Ankara olursa Kendi memleketimden en az 2 taksi çıkarırım ben.

Dünkü PGM'nin açıklamasına kadar biraz olsun umutlarım vardı. Gazete haberleri, cumhurbaşkanına mektup, Ankara daki birkaç telefonu aramamız gibi ama Dünkü basın açıklaması bizim durumumuzu anlamadıklarını ve gözden çıkardıklarını gösteriyor. Şu saatte sonra işler güzellikle oluyacak gibi görünüyor.

eğer zamanı belli olursa ben ve bir arkadaşım arabayla KAHRAMANMARAŞ'TAN gideceğiz...gelmek isteyen olursa ortaklaşa güle oynaya gideriz EYLEME....
İLETİŞİM İÇİN:xapher48@gmail.com

Merhaba Arkadaşlar ;

2 Günlük yorucu bir yol yorgunluğu ve uykusuzluk olumsuz gecen bir görüşmeden sonra tekar sizinler barbaberiz www.egitimsozsen.org görüşmeden çıkan sonuçları özet şeklinde yazdık ;
Bundan sonra yapılacaklar hakkında da kafamı biraz toparlayayım çünkü çok gerginim işin doğrusu resimlerimden anlayacaksınız zaten akşam güzel bir şekilde yapılacaklar için yazacağım
Bu Arada Yarın yapılacak Zümre Toplantılarında herkese sitemizdeki açıklama duyurulsun, herkesin bizi takip etmesi ve bundan yapılacaklar için tüm bilişimcilerin haberdar olması gerektiği anlatılsın....
saygı ve selametler

herkes Okuldundaki durumunu EXCEL' de hazırlayıp mail olarak atsın MEB sunacağım yada TV ye çıktığımda yayınlayalım
ADI VE SOYADI :
İL VE İLÇE :
GÖREV YERİ(OKUL):
OKULUNDA BİLGİSAYAR LAB.. VAR MI :
ŞUAN KAÇ OKULDA GÖREV YAPTIĞI:
4 VE 5 SINIFLARDA DERS VERİLDİ Mİ:
NORM FAZLASI DURUMUNA DÜŞTÜMÜ DÜŞECEK Mİ :
FORMATÖRLÜK YAPIYOR MU:
ATAMA SEKLİ (SÖZLEŞMELİ/KADROLU ):

birşeyler daha eklemek isteyen varsa şuan aklımdakiler bunlar

mail adresim: sefam24@mynet.com

sefa hocama çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz inş. olumlu sonuçlarda çıkaracak çalışmaları ama artık bir an evvel harekete geçmeliyiz arkadaşları arıyoruz eylem için ne zaman denildiğinde verecek cevabımız yok urfadan bien kendi arabamla geleceğim yanımdada arkadaşlarda gelecek ama zaman denildiğinde birşey diyemiyoruz bence bir an evvel zamanı belirleyip sesimizi duyurmuşken iyice duyurmalıyız.

arkadaşlar çevrenizdeki okullardaki öğretmenleri arayın telefonla ...ortak birimizin arabasıyla gidilir... ben şimdiden 3 kişi ayarladım

Bilindiği gibi sendikamız 23.02.2011 tarihinde 13.30 da MEB Müsteşarı Sayın Esengül CİVELEK ve Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN ile sendikamız ile tanışma ve sözleşmeli Öğretmenlerin kadroya geçirilme durumu ve Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin norm fazlası durumuna gelmiş veya gelebilecekleri konusu görüşülmüştür. Her iki konu içinde Öneri ve isteklerimiz için başvuru yapılmıştır.

Fakat Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğünün 21.02.2011 de yaptığı basın açıklaması ile Meb yayımlar dairesinin 21.01.2011 tarihinde acele ve günlüdür yazısının tezatlık teşkil ettiği ortadadır. Hatta Talim Terbiye Genel müdürlüğü ilköğretim 2010 -2011 haftalık ders çizelgesi Bilişim teknolojileri dersi 2010-2011 eğitim öğretim yıllında serbest etkinlikler adı altında bu seneye mahsus seçilebileceği yazılmış fakat derse bilişim teknolojileri öğretmeni tarafından okutulup okutulmayacağı açıkça yazılmamıştır. okullarımızda bu belirsizliklerden dolayı farklı uygulamalar olduğu bilinmektedir. BT öğretmenlerinin mağduriyetlerin sonucunun da medya ya yansıdığı belirsizlikten dolayı her okulda birbirinden farklı çeşitli uygulamaların yapıldığı aşikardır. Bir taraftan da MEB çelişkili açıklamalar yapmakta personel genel müdürlüğü dersin azaltıldığını diğer daireler ise dersin kaldırıldığını yazmaktadırlar

Daha önceden de belirttiğimiz ve görüşmede dile getirdiğimiz gibi ilköğretim 4.ve 5. sınıflarda dersin kaldırılması veya azaltılması durumunda 15 saatlik derslerini zor dolduran bilişim teknolojileri öğretmenlerimizin norm fazlası durumuna düştüğü veya düşeceği Sözleşmeli Öğretmenlerimizin Sözleşmelerinin fesh durumuyla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları birden fazla okula görevlendirmenin de çare olmadığı bilinmelidir.Zaten dersin seçmeli olmasından dolayı çoğu okulda seneye okutulup veya okutulmayacağı her okulda aynı sorunun olacağı şimdiden bellidir.Asıl olan ise mevcut uygulamanın devam ettirilmesi hatta iyileştirmelere gidilmesi ve derslerin 4. ve 5. sınıflarda Bilişim Teknolojileri öğretmenleri tarafından okutulması hem öğrencilerimizin gelişimi hem de ülkemizin bilişim teknolojilerini doğru kullanma ve bilinçlenmesi açısından daha yayarlı olacaktır. Dersin okullarda kaldırılması veya azaltılması öğrencilerimizi internet kafelere yöneleceği öğrenci velilerimizden tepki geleceği kesindir .Yanlış beslenme Obezite yanlış bilgisayar kullanımı ise Kişilik gelişimini olumsuz etkileyeceği bilinmelidir.

Günümüz Bilişim ve teknoloji çağında iken böyle bir uygulamaya gidilmesinin son derece yanlış olacağı dersin seçmelikten çıkarılıp zorunlu hale getirilmesi, not ile değerlendirilmesi ,ikinci kademede 2 şer saat olarak belirlenmesi mevcutları kalabalık olan sınıflarımızın BT sınıflarına derse alınırken her bir öğrencinin bilgisayar kullanması için şart olduğu kesindir. Şuan için 1 saatlik derste 45 kişilik sınıf mevcutları ile bu uygulamanın zor olduğu bilinmelidir. Daha iyi çözümler için yeni plan ve programlara gidilmelidir. Bu konu hususun da

Bilgilerinizi arz ederim

Yarın bu dilekçeyi personel genel müdürlüğüne faxlayacağım
""bu ne yaban çelişki annne ......"""

arkadaşlar eklemek isteyen veya düzeltilmesi gereken yer varsa yazalım

sefatetik' Alıntı:
herkes Okuldundaki durumunu EXCEL' de hazırlayıp mail olarak atsın MEB sunacağım yada TV ye çıktığımda yayınlayalım
ADI VE SOYADI :
İL VE İLÇE :
GÖREV YERİ(OKUL):
OKULUNDA BİLGİSAYAR LAB.. VAR MI :
ŞUAN KAÇ OKULDA GÖREV YAPTIĞI:
4 VE 5 SINIFLARDA DERS VERİLDİ Mİ:
NORM FAZLASI DURUMUNA DÜŞTÜMÜ DÜŞECEK Mİ :
FORMATÖRLÜK YAPIYOR MU:
ATAMA SEKLİ (SÖZLEŞMELİ/KADROLU ):

birşeyler daha eklemek isteyen varsa şuan aklımdakiler bunlar

mail adresim: sefam24@mynet.com
BT SINIFINDAKİ BİLGİSAYAR SAYISI:
BT SINIFINDAKİ ORT. ÖĞRENCİ SAYISI:

arkadaşlar eylem için gerekirse il veya ilçe olarak gruplaşıp temsilciler seçelim ve ankarada sesimizi duyuralım.. burdan özelden telefonlarımızı birbirimize verebiliriz.. bizi bizden başka düşünen yok çünkü..

Arkadaşlar eylem tarihini en kısa sürede belirlememiz gerekiyor. Ben Diyarbakır'da diğer okullardaki bilişimci arkadaşlarla iletişime geçmeye çalışacağım. eğer yeterli sayıya ulaşabilirsek sendikadan araç talep edeceğiz. hangi sendika olursa olsun arkamıza birilerini almamız gerekiyor arkadaşlar. inanın eylem tarihini sabırsızlıkla bekliyorum. lütfen sizlerde bulunduğunuz il-ilçedeki diğer bilişimci arkadaşlara ulaşın gidin 10 dk lığına bi çayını için. durumdan haberdar değilse veya ciddiyetini kavrayamamışsa anlatın arkadaşlar. maddi yönden ne kadar zor bir zamanda olsamda ne yapıp edicem ama eyleme mutlaka katılacağım ben. eylem büyük ihtimal hafta sonu olur. bi hafta sonu ankaraya gidip gelmek maddi yönden çok zorlamaz arkadaşlar (eğer maddi açıdan benim gibi zor durumda olanlar var ise onlara söylüyorum.) mesleğimizi elimizden alıyorlar. lütfen gereken özeni gösterin arkadaşlar.

bizi bu hale getirenlerlerin hepsini yüce divana goturecem, durmayacam calisacam calisacam calisacam basbakan olacam... hepsini sallandircam, o hale geldim artik...

Geri