BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
Re: Bilişim Eylemine Katılım Anketi

arkadaşlar artık her türlü nerde olursa olsun geleceğim..ama sayımızın artması lazım..:(

benim genel kanım burayı yada bu başlığı çok kişi okumuyor.
biz duyarlı kişler okuyoruz,duyarsızlar okumuyor
2. dediğim gibi gelmeye çekiniyolar. ve
3. hala hakkımızda mebin iyi bir ayarlama yapacağını düşünüyolar ve o yüzden eyleme gerek yok diyorlar
hele bir yaptıkları çalışma açıklansın koşullara bakalım ona göre harekete geçeriz diyoar
anlıcanız duyarsız ve korkak kesimin hala olumlu beklentileri var
yada inanamıyolar durumumuzun bu kadar kötü olduğuna

korkarak hiç bir yere varılmaz arkadaşlar. birlik olursak haklarımızı geri alabiliriz. ne için çekiniyor insanlar, MEB eyleme katılan öğretmenleri işten mi çıkaracak. bizim yaptığımız yasal bir eylem ve haftasonu.

bence hiçbiri, hazıra konmayı bekliyorlar.
birileri gider eylem yapar, başları belaya girse bile herkes halimizi duymuş olur, sonra verilen haklardan biz bedavadan yararlanmış oluruz diyorlar.
gelmeyene hak yok diye de bağıracağım. bişey değişecekse gelen azınlık için değişsin o zaman. gelmeyene helal etmem hakkımı:)

duyarsız zümrelerimiz artık "moralim bozulmasın" diye bbnet e girmiyoruz diyolar
ben bıktım artık adamlara duyuru yapmakdan
gelmeyenlere helal etmeyeceğiz hakkımızı

Sadece Ankaradaki BT öğretmenlerimiz katılsa 300'den fazla olur herhalde, Ankaradakilerde katılmıyor sanırım.....Yasal izinler konusunda yetkili arkadaşlar bir açıklama yaparsa katılımın artacağını düşünüyorum...

merhaba herkese ;
akadaşlar ANKET SON DURUM
12761-300=12461 kişi hala yok arkadaşlar 15 MART son arkadaşlar

15 mart 'tan sonra derleyip MEB götüreceğim eğer hala adamlar kabullenmez iseler

herkes alanlara inmeye hazır olsun yeter artık bizi kimse önemsemiyor arkadaşlar ....

16 mart anayasa mahkemesi sözleşmeli öğretmenlik davasını görüşecek bu arada
hakkımızda hayırlısı umarım öğretmenlik mesleğinde ikilemler kalkar

Kimsenin bizi önemsememesinin en büyük nedenide biziz bu arada 8 gün lük anket hala 300 kişi doldurmuş
anket çok yavaş ilerliyor arkadaşlar benim 2000 kişi götümem lazım ki onlarıda ikna edebileyim
yoksa bildiklerini gene yüzüme okur biz gerekeni yaparız derler ....

Anket son güncel
12761-301=12460 kişi hala :sleep: uyuyor
Tren kalkmadan trene yetişsin uyuyanlar ....

Arkadaşlar bizim sendikanın dışında bazı sendikalar da yeni girişimlerde bulunuyorlar
yanlız 7 aydır ben bu konu ile ilgileniyorum bu işler kanıt istiyor adamlar MEBSİS Bakıp
sorun yok diyorlar bunu

Anket doldurulup, gelmemezlik de yapılmaması lazım. Allah'tan bir mani gelmezse, ben katılacağım.

Değerli Meslektaşlarım ;
Bakın Anket çok önemli anket sonucunu önce MEB götüreceğim ondan sonra ise medya ile paylaşırız şuan için
durum çok kötü doğrusu 12 bin öğretmnden sadece 300 kişi ankete katılmış dolayısıyla hiç bir şeyi ispat dahi
edemiyebilirim en az 2000 kişi olacak ki bu iş olsun adamlar 5000 okul açık diyorlar kısacası norm fazlası olacakları
oralara dağıtırız derler işin içinden çıkarlar asıl olan ise herkesin kendi okulunda kendi memleketinde kendi işine devam etmesidir.
yoksa hazirandan sonra otomatiğe bağlar sana sormadan tayinini dahi çıkarabilirler gitmesenden ayrıl derler o kadar basit nede olsa
geride 300 bin atanmayan öğretmen var derler ki dediler bana .... :shock:

sefatetik' Alıntı:
Değerli Meslektaşlarım ;
Bakın Anket çok önemli anket sonucunu önce MEB götüreceğim ondan sonra ise medya ile paylaşırız şuan için
durum çok kötü doğrusu 12 bin öğretmnden sadece 300 kişi ankete katılmış dolayısıyla hiç bir şeyi ispat dahi
edemiyebilirim en az 2000 kişi olacak ki bu iş olsun adamlar 5000 okul açık diyorlar kısacası norm fazlası olacakları
oralara dağıtırız derler işin içinden çıkarlar asıl olan ise herkesin kendi okulunda kendi memleketinde kendi işine devam etmesidir.
yoksa hazirandan sonra otomatiğe bağlar sana sormadan tayinini dahi çıkarabilirler gitmesenden ayrıl derler o kadar basit nede olsa
geride 300 bin atanmayan öğretmen var derler ki dediler bana .... :shock:

bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor arkadaşlar. hazirdan sonra görüşürüz ki umarım görüşmeyiz....

Arkdaşlar iyiki eylemi nissana aldık
yokssa halimiz duman vallah mart kapıdan baktırıyor hakkikaten

Arkadaşlar bu arada Başbakana kargo ile gönderdiğim rapor ve mektup ile ilgili duyurularimiz-f3/basbakana-pgm-ye-ttk-ya-mektup-t60496-15.html#p620206 başlığını takip edebilirsiniz. Resmi Yazı olarak ele alınmış ve her birimi geziyor. Sonunu merakla takip ediyorum, bekliyorum. Bugün okula 2. mektup geldi bu konu ile ilgili... Dosyaya yazılı cevap verecekler gibi, ortak cevap verecekler gibi. Cevaptan önemlisi 15 sayfalık mektup ve raporun tüm birimlerin okumak zorunda kalması zaten istediğimiz bir şeydi bu amaca da ulaşmışa benziyoruz. Ne kadar etkili olur. Cevapla ve gelişmelerle birlikte göreceğiz.

Devletin dili yazı diyen arkadaşlara, eylem diyen arkadaşlara önerim yazı ile başvurun. İnternet ortamından yapılan 7-8 başvuruma da cevap aldım ama sanırım sadece bir kişi okudu. Ama bu yazı epey dolaştı ve bir ciddiyet var.

Arkadaşlar Eylemi düzenleyen arkadaşınız olarak Formatörlüğe karşıyım biz zaten tamir eğitimi almadık
ders vermek için eğitim aldık haa bu konuda illada formatör olacağım diyen arkadaşlar varsa o gönülülük esasına bırakılmalıdır.
Eylemde ne istiyoruz kısacası anlatayım.
1. Derslerimizin geri verilmesi
2. Derslerin 4,5,6,7,8 sınıflarda 2 şer saat ver zorunlu olması not ile değerlendirilmesi
3.Yıllık plan ve programlar için yeni düzenlemelere gidilmesi
a) 1. basamak 4 sınıf gibi
b) 2. basamak 5 sınıf gibi
...

4. Atııl duruma gelen BT snıflarının yenilenmesi
5.Formatrlüğün isteğe bırakılması ve ilçe MEM lerde kurulacak yeni birimlere çekilmesi formatörlere ihtiyaç duyan okullar görevlilerin burdan yönlendirilmesi
6.bilgisayar öğretmenlerinin kurs ve etüt açabilmesi
eklemek isteyen önerisi olan varsa yazsın ...

eylem için slogan ve pankart yazıları arkadaşlar

Sefatetik arkadaşım, her şeyi çok güzel yazmışsın... daha ne isteyelim:)aynı şeyler... formatörlük saçmalığı kalksın ortadan....

zaten bu duruma gelinmesinin nedeni FORMATÖRLÜK adamlar baktılar tık yok yavaş yavaş
bizi göz ardı etiler etmeye de devame decekler ...

EVET GELELİM ANKETE Kİ SIN DURUMA

12761-322=12439 ÖĞRETMEN BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ DEĞİL GALİBA ONLAR NORM FAZLASI OLMAYACAK :scared:

FORM DA TAM BİR YAVAŞLA SÖZ KONUSU AYNI ZAMANDA BİRİLERİ DİĞER SAYFALARDA BİRŞEYLER UYDURMUŞ ARKASINA TAKILIP SAYFA SAYFA YAZI YAZANLAR ÇOĞALMIŞ .... :lol:

ASLINDA BUDA NE KADAR ZOR DURUMDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEKTEDİR.
TEKRAR TEKRAR YAZIYORUM MEB BİZİM İÇİN ŞUAN BİR ÇALIŞMASI YOK YAPMAYACAKLARDA NE ZAMAN BİZ SESİMİZİ ÇIKARDIK O ZAMAN YAPARLAR ...
ŞUNLARIN HEPSİ YALAN
FORMATÖR ÖĞRETMEN
REHBER FORMATÖR ÖĞRETMEN
TEKNİK FORMATÖR ÖĞRETMEN
ÖZEL ODA ÖZEL MUAMELE :)
KISACASI HEPSİ BU FORMLARDA YAZANLARIN KAFASINDAKİ UYDURDUKLARI HİÇBİR GEÇERLİĞİ
OLMAYAN DÜŞÜNCELER ...

12761-374=12387 kişi hala :? etrafında dönüyor artık uyan arkadaşım geçen süre bizden geçiyor uyan artık....

kalkıp sendikalara üye olacağına 6 aydır buralarda yazıp çiziyo meslektaşlarım...O kadar bunaldım ki BBNetin sanal mücadelesinden insanın enerjisini doğru kanalize etmediğinde sonuçları kanıtlayan değerli bi forum ortamı oldu burası....Üyelikten ayrılacağım ama ayda bir açıp da belki hadi bir eylem planlamıştır birileri haberim olsun diye bakıyorum yine umutla...Ama sonuç ya da ilerleme adım... adımcık...Bunu burda çalışıp çabalayan arkadaşlarımın emeğini küçümsemek istemiyorum asla da küçümsenecek birşey de deil...Ama merak ediyorum nerdeydik 6 aydır nereye geldik....Kendi kendimize konuşuyoruz işte dert paylaşıp duruyoruz. Ötesi yok...1000 üzerinde üyesi olan sendika şubemdeki BT öğretmeni sayısı 1 kişi oda benim....Gülünesi...okulda diğer arkadaşlarımıza yad idarecilerimize yüz yüzeyken bile durumumuzu açıklayamıyorken....teknolojiden bir nasibi face book olan arkadaşlarımıza ordan bile ulaşacak gücümüz yok...face sayfası her gün günaydınlarla açılıyor...paylaşımlarla ohh sanal kahvehaneye dönüşüyor...
YOK ARKADAŞLAR OLMUYOR.....Bunun olmadığını bole 50 sayfaya varan forum söyleşileriyle OLMAYACAKTA...yani Örgütlenipte hak almak bile zo ken ole MEBakanı çıkıp bizim mızmızlılarımızı mı duyacak..VE duymadı bile...bırakın diğerlerininde haberi yok...bu bakanlıkta 10000 ler ce oğretmen İŞ EĞİTİM-EV EKONOMİSİ-TARIM TİCARET dersleri kaldırılıpta TEKNOLOJİ TASARIM a döndüğünde de norm fazlasına çıkmıştı..Sizin Benim çok çok yüksek puanlarla Böte kazanmamızın nasıl bir önemi var ki...1998 üniversite yerleştirmelerinde MAtematik Öğretmenliği Tıp fakülteleriyle burun burunaydı....noldu
Şimdi atanamıyan binlerce Matematikçi var(lise)
Yani konuya başladığımız yer bile cok saçma....Böteye kaç puanla girdiğimi yada puanın yksek olması bizim hak isteme çabamzla ne alakası var...ne yane Felsefe Öğretmenliği düşük puanlı diye atanmaya öğretmen olmaya hakları yokmu bunların daha Nice branşş....
Ama Ağlamak kolay MÜCADELE zor İŞTİR...
Ve ben bizi gerçek bir mücadele içinde göremiyorum hala..MALESEF Kİ...Bence herkes gitsin bir sendikaya üye olsun tabiki hükümet taraftarı sendikaya deil...Diğerlerine yane bu zihniyete ve uygulamaya karşı duracak bir sendikaya hangisi olduğu farketmezz...İş yeri temsilcilerimize bildiriyi verelim..bunu eş zamanlı yapalım..Ve eylem talebimizi dile getirleim..gerekirse sendikalar dava da açıyorlar sendika avukatlarıyla da görüşelim....sora oralardan kalkıp eyleme geçelim birleşelim...Korkmayın meydanlardan ve yürümekten...Bu forumu kendimiz okuyoruz kendimiz yazıyoruz..Ama sokağa çıkınca bir sürü insan da şahit olacak mücadelemize ...1 ay sora görüşmek dileğiyle....

pinarsan83' Alıntı:
kalkıp sendikalara üye olacağına 6 aydır buralarda yazıp çiziyo meslektaşlarım...O kadar bunaldım ki BBNetin sanal mücadelesinden insanın enerjisini doğru kanalize etmediğinde sonuçları kanıtlayan değerli bi forum ortamı oldu burası....Üyelikten ayrılacağım ama ayda bir açıp da belki hadi bir eylem planlamıştır birileri haberim olsun diye bakıyorum yine umutla...Ama sonuç ya da ilerleme adım... adımcık...Bunu burda çalışıp çabalayan arkadaşlarımın emeğini küçümsemek istemiyorum asla da küçümsenecek birşey de deil...Ama merak ediyorum nerdeydik 6 aydır nereye geldik....Kendi kendimize konuşuyoruz işte dert paylaşıp duruyoruz. Ötesi yok...1000 üzerinde üyesi olan sendika şubemdeki BT öğretmeni sayısı 1 kişi oda benim....Gülünesi...okulda diğer arkadaşlarımıza yad idarecilerimize yüz yüzeyken bile durumumuzu açıklayamıyorken....teknolojiden bir nasibi face book olan arkadaşlarımıza ordan bile ulaşacak gücümüz yok...face sayfası her gün günaydınlarla açılıyor...paylaşımlarla ohh sanal kahvehaneye dönüşüyor...
YOK ARKADAŞLAR OLMUYOR.....Bunun olmadığını bole 50 sayfaya varan forum söyleşileriyle OLMAYACAKTA...yani Örgütlenipte hak almak bile zo ken ole MEBakanı çıkıp bizim mızmızlılarımızı mı duyacak..VE duymadı bile...bırakın diğerlerininde haberi yok...bu bakanlıkta 10000 ler ce oğretmen İŞ EĞİTİM-EV EKONOMİSİ-TARIM TİCARET dersleri kaldırılıpta TEKNOLOJİ TASARIM a döndüğünde de norm fazlasına çıkmıştı..Sizin Benim çok çok yüksek puanlarla Böte kazanmamızın nasıl bir önemi var ki...1998 üniversite yerleştirmelerinde MAtematik Öğretmenliği Tıp fakülteleriyle burun burunaydı....noldu
Şimdi atanamıyan binlerce Matematikçi var(lise)
Yani konuya başladığımız yer bile cok saçma....Böteye kaç puanla girdiğimi yada puanın yksek olması bizim hak isteme çabamzla ne alakası var...ne yane Felsefe Öğretmenliği düşük puanlı diye atanmaya öğretmen olmaya hakları yokmu bunların daha Nice branşş....
Ama Ağlamak kolay MÜCADELE zor İŞTİR...
Ve ben bizi gerçek bir mücadele içinde göremiyorum hala..MALESEF Kİ...Bence herkes gitsin bir sendikaya üye olsun tabiki hükümet taraftarı sendikaya deil...Diğerlerine yane bu zihniyete ve uygulamaya karşı duracak bir sendikaya hangisi olduğu farketmezz...İş yeri temsilcilerimize bildiriyi verelim..bunu eş zamanlı yapalım..Ve eylem talebimizi dile getirleim..gerekirse sendikalar dava da açıyorlar sendika avukatlarıyla da görüşelim....sora oralardan kalkıp eyleme geçelim birleşelim...Korkmayın meydanlardan ve yürümekten...Bu forumu kendimiz okuyoruz kendimiz yazıyoruz..Ama sokağa çıkınca bir sürü insan da şahit olacak mücadelemize ...1 ay sora görüşmek dileğiyle....

Hay ağzına sağlık hocam! Düşüncelerime tercüman olmuşsun. Ben burada geçen yıl sendikaya üye olup derdimi anlattım, başvuru yaptım. Daha sonra sendikam benim dilekçem üzerine resmi başvuruda bulundu bakanlığa. Hatta TES sitesinde de yayımlanmıştı bu yazı. Tabi o zamanlar birilerinin tuzu kuruydu ve pek üstünde durulmadı arkadaşlar tarafından. Nasılsa her il formatörlüğü zorunlu yapmıyordu, tatillerde alıkoymuyordu ve bugünkü gibi millet daha norm fazlası da olmamıştı!!! Ben bas bas bağırırken "İLİMDE FORMATÖRLÜK ZORUNLU, NE HAKLA BENİ ALIKOYARLAR!!!" diye, çoğunun ilgisini bile çekmiyordu bunlar. Artık odurumua gelmiştim ki, herkesin başına gelmesini bile istedim ki seslerini çıkarsınlar! Yoksa kimsenin uğraşacağı yok. Ve bu yıl olanlar... Benden fena duruma düştü bazıları. Tabi ki çok üzüldüm bu durumdan dolayı, ben onlar gibi olamadım hiç, kayıtsız kalamadım. Ama inanamıyorum ki hâlâ Ankara'ya bi otobüslük yere ulaşmaktan âciz birçoğu. Anlamak çok zor. Değişen yinde de fazla bir şey yok. Tabi ki herkes alnımasın üzerine; ama çoğunluk öyle görünüyor ki alınmalı! YAZIKLAR OLSUN diyorum ve kendi çabalarımız neticesinde bir arpa boyu yol alabilirsek o kayıtsız kalanlara HAKKIMI DA HELAL ETMİYORUM!
SAYGILAR!

Geri