kalkıp sendikalara üye olacağına 6 aydır buralarda yazıp çiziyo meslektaşlarım...O kadar bunaldım ki BBNetin sanal mücadelesinden insanın enerjisini doğru kanalize etmediğinde sonuçları kanıtlayan değerli bi forum ortamı oldu burası....Üyelikten ayrılacağım ama ayda bir açıp da belki hadi bir eylem planlamıştır birileri haberim olsun diye bakıyorum yine umutla...Ama sonuç ya da ilerleme adım... adımcık...Bunu burda çalışıp çabalayan arkadaşlarımın emeğini küçümsemek istemiyorum asla da küçümsenecek birşey de deil...Ama merak ediyorum nerdeydik 6 aydır nereye geldik....Kendi kendimize konuşuyoruz işte dert paylaşıp duruyoruz. Ötesi yok...1000 üzerinde üyesi olan sendika şubemdeki BT öğretmeni sayısı 1 kişi oda benim....Gülünesi...okulda diğer arkadaşlarımıza yad idarecilerimize yüz yüzeyken bile durumumuzu açıklayamıyorken....teknolojiden bir nasibi face book olan arkadaşlarımıza ordan bile ulaşacak gücümüz yok...face sayfası her gün günaydınlarla açılıyor...paylaşımlarla ohh sanal kahvehaneye dönüşüyor...
YOK ARKADAŞLAR OLMUYOR.....Bunun olmadığını bole 50 sayfaya varan forum söyleşileriyle OLMAYACAKTA...yani Örgütlenipte hak almak bile zo ken ole MEBakanı çıkıp bizim mızmızlılarımızı mı duyacak..VE duymadı bile...bırakın diğerlerininde haberi yok...bu bakanlıkta 10000 ler ce oğretmen İŞ EĞİTİM-EV EKONOMİSİ-TARIM TİCARET dersleri kaldırılıpta TEKNOLOJİ TASARIM a döndüğünde de norm fazlasına çıkmıştı..Sizin Benim çok çok yüksek puanlarla Böte kazanmamızın nasıl bir önemi var ki...1998 üniversite yerleştirmelerinde MAtematik Öğretmenliği Tıp fakülteleriyle burun burunaydı....noldu
Şimdi atanamıyan binlerce Matematikçi var(lise)
Yani konuya başladığımız yer bile cok saçma....Böteye kaç puanla girdiğimi yada puanın yksek olması bizim hak isteme çabamzla ne alakası var...ne yane Felsefe Öğretmenliği düşük puanlı diye atanmaya öğretmen olmaya hakları yokmu bunların daha Nice branşş....
Ama Ağlamak kolay MÜCADELE zor İŞTİR...
Ve ben bizi gerçek bir mücadele içinde göremiyorum hala..MALESEF Kİ...Bence herkes gitsin bir sendikaya üye olsun tabiki hükümet taraftarı sendikaya deil...Diğerlerine yane bu zihniyete ve uygulamaya karşı duracak bir sendikaya hangisi olduğu farketmezz...İş yeri temsilcilerimize bildiriyi verelim..bunu eş zamanlı yapalım..Ve eylem talebimizi dile getirleim..gerekirse sendikalar dava da açıyorlar sendika avukatlarıyla da görüşelim....sora oralardan kalkıp eyleme geçelim birleşelim...Korkmayın meydanlardan ve yürümekten...Bu forumu kendimiz okuyoruz kendimiz yazıyoruz..Ama sokağa çıkınca bir sürü insan da şahit olacak mücadelemize ...1 ay sora görüşmek dileğiyle....