BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
Re: Bilişim Eylemine Katılım Anketi

bencede dogru söylemiş arkadaş ama bu işler hep böyle başlar. zamanla oluyor bazı şeyler. bu yaptıklarımızı ilk adım gibi düşünmek lazım. gerçi biz adım atana kadar olan olacak oda ayrı bir mesele. 300 kişi olmasının bence en önemli nedeni bir çok insanın daha haberdar bile olmaması. bence biz bu konuya yoğunlaşmalıyız. yoksa kendi aramızda konuşmaya devam ederiz. tabi sendikaları bu işin içine aktif olarak katmalıyız. hükümet yanlısı olsun olmasın. hangi sendikaya ulaşabiliyorsak ulaşalım. tanıdıkları olan arkadaşlar gidip görüşsünler bence. ben haftasonu gidecem. eğitim bir sen ankara il başkanıyla görüşecem. bizim dosyaları verecem. bir şey olurmu bilmiyorum. ama elimden gelen bu. diğer sendikalarlada bir şekilde ilişki kurmak lazım ama hepsiyle. ne kadar çok ses çıkarsa bizim için kar.

pinarsan83' Alıntı:
kalkıp sendikalara üye olacağına 6 aydır buralarda yazıp çiziyo meslektaşlarım...O kadar bunaldım ki BBNetin sanal mücadelesinden insanın enerjisini doğru kanalize etmediğinde sonuçları kanıtlayan değerli bi forum ortamı oldu burası....Üyelikten ayrılacağım ama ayda bir açıp da belki hadi bir eylem planlamıştır birileri haberim olsun diye bakıyorum yine umutla...Ama sonuç ya da ilerleme adım... adımcık...Bunu burda çalışıp çabalayan arkadaşlarımın emeğini küçümsemek istemiyorum asla da küçümsenecek birşey de deil...Ama merak ediyorum nerdeydik 6 aydır nereye geldik....Kendi kendimize konuşuyoruz işte dert paylaşıp duruyoruz. Ötesi yok...1000 üzerinde üyesi olan sendika şubemdeki BT öğretmeni sayısı 1 kişi oda benim....Gülünesi...okulda diğer arkadaşlarımıza yad idarecilerimize yüz yüzeyken bile durumumuzu açıklayamıyorken....teknolojiden bir nasibi face book olan arkadaşlarımıza ordan bile ulaşacak gücümüz yok...face sayfası her gün günaydınlarla açılıyor...paylaşımlarla ohh sanal kahvehaneye dönüşüyor...
YOK ARKADAŞLAR OLMUYOR.....Bunun olmadığını bole 50 sayfaya varan forum söyleşileriyle OLMAYACAKTA...yani Örgütlenipte hak almak bile zo ken ole MEBakanı çıkıp bizim mızmızlılarımızı mı duyacak..VE duymadı bile...bırakın diğerlerininde haberi yok...bu bakanlıkta 10000 ler ce oğretmen İŞ EĞİTİM-EV EKONOMİSİ-TARIM TİCARET dersleri kaldırılıpta TEKNOLOJİ TASARIM a döndüğünde de norm fazlasına çıkmıştı..Sizin Benim çok çok yüksek puanlarla Böte kazanmamızın nasıl bir önemi var ki...1998 üniversite yerleştirmelerinde MAtematik Öğretmenliği Tıp fakülteleriyle burun burunaydı....noldu
Şimdi atanamıyan binlerce Matematikçi var(lise)
Yani konuya başladığımız yer bile cok saçma....Böteye kaç puanla girdiğimi yada puanın yksek olması bizim hak isteme çabamzla ne alakası var...ne yane Felsefe Öğretmenliği düşük puanlı diye atanmaya öğretmen olmaya hakları yokmu bunların daha Nice branşş....
Ama Ağlamak kolay MÜCADELE zor İŞTİR...
Ve ben bizi gerçek bir mücadele içinde göremiyorum hala..MALESEF Kİ...Bence herkes gitsin bir sendikaya üye olsun tabiki hükümet taraftarı sendikaya deil...Diğerlerine yane bu zihniyete ve uygulamaya karşı duracak bir sendikaya hangisi olduğu farketmezz...İş yeri temsilcilerimize bildiriyi verelim..bunu eş zamanlı yapalım..Ve eylem talebimizi dile getirleim..gerekirse sendikalar dava da açıyorlar sendika avukatlarıyla da görüşelim....sora oralardan kalkıp eyleme geçelim birleşelim...Korkmayın meydanlardan ve yürümekten...Bu forumu kendimiz okuyoruz kendimiz yazıyoruz..Ama sokağa çıkınca bir sürü insan da şahit olacak mücadelemize ...1 ay sora görüşmek dileğiyle....

Hocam kusura bakmayın ama hakikaten ayda bir uğradığınız belli. BBNet'in misyonu Bilişim Öğretmenlerinin sorunlarını çözmek değil ki, bir paylaşım buluşma noktası oluşturmak.
Siz yaptıklarınızdan girişimlerinizden bahsedin burada, destek yardım bilgi istediğiniz konudan bahsedin hocam, sendikaların inanın hepsi haberdar, genel merkez düzeyinde hepsinin bilgisi var, yazıların raporların hepsi ellerinde.

yozturk' Alıntı:
bencede dogru söylemiş arkadaş ama bu işler hep böyle başlar. zamanla oluyor bazı şeyler. bu yaptıklarımızı ilk adım gibi düşünmek lazım. gerçi biz adım atana kadar olan olacak oda ayrı bir mesele. 300 kişi olmasının bence en önemli nedeni bir çok insanın daha haberdar bile olmaması. bence biz bu konuya yoğunlaşmalıyız. yoksa kendi aramızda konuşmaya devam ederiz. tabi sendikaları bu işin içine aktif olarak katmalıyız. hükümet yanlısı olsun olmasın. hangi sendikaya ulaşabiliyorsak ulaşalım. tanıdıkları olan arkadaşlar gidip görüşsünler bence. ben haftasonu gidecem. eğitim bir sen ankara il başkanıyla görüşecem. bizim dosyaları verecem. bir şey olurmu bilmiyorum. ama elimden gelen bu. diğer sendikalarlada bir şekilde ilişki kurmak lazım ama hepsiyle. ne kadar çok ses çıkarsa bizim için kar.

Hocam Ankara il başkanını geçtim genel merkezden herkesin durumdan haberi var. Ben şahsen 3 tane gen. bşk.yrd. ile görüştüm, birçk görüşme yapan arkadaşımızda oldu, raporlarımızı incelediler vs vs

Formatörlük veya ismi ne olursa olsun yanlış birşey. Bu bilgisayar öğretmenliği değil, bilgisayar öğretmeni işin özünde bilgisayarı öğreten kişidir sizinde bildiğiniz gibi, tamam ben öğrencilere bilgisayar tamir etmesini öğreteceksem tamam ben formatör olurum önemli değil önemli olan öğretmenlik mesleğini icra etmek .Bilgisayar dersi olmadığı sürece bilgisayar öğretmenliği diye birşey olmaz bunu unutmayınız lütfen. Formatörlüğü isteyen arkadaşlarıma da şöyle bir sözüm var.Okullarda tamirci mi olcaz? Bu iş için birilerine her ay yaklaşık 2000 lira maaş vermeye gerek yok. Bir teknik servisle konuşulur onlar daha iyi ve daha ucuza bu işi yaparlar. Formatöre de gerek kalmaz. Birlik ve beraberliğin TAM zamanı seçim öncesi SESİMİZİ DUYURMALIYIZ. Başka türlü olmaz SEVGİLİ BT ÖĞRETMENİ arkadaşlarım...

bende the korsan hocama katılıyorum. bunu diyebilmek için birşeyler yapmış olmak lazım. birçok arkadaşımız gerekli mercilere belgeler ulaştırdı. daha forumda neler konuşulmuş neler olmuş süreç nedir, nerelere uaşılmış haberleri yok...

Hala sendikalara suç atanlar bilmiyorlar mı www.egitimsozsen.org 7 ay önce meb 'le görüştüğünü 7 ay önce çalışmanın başladığını ,işi meclise taşıdığını en son meb müsaviri esengül civelek ve personel genel müdürü necmettin yalcın ile görüştüğümü trt 3 te bdp gurubu tarafından 12 bin BT öğretmeni
ne olcak diye MEB bakanına soru önergesi verildiğini hala bilmiyorlarsa demek ki Kafanızı kuma gömüp kaderinize razı olmuşsunz
demektir şuan ise rapor hazırladığımızı raporu en kısa zamanda PGM götüreceğimi yine durum değişmese 16 nisanda eylem yapacağımızı bilmiyor lar mı
yoksa hala birileri büyük sendikalardaki abilerinden medet mi umuyor lar ki sahip çıkmadıkları ortada yinede az bir girişimi TES yaptı oda yazılı dilekçe vermiş ki biz 7 ay önce verdik adamlar bir türlü inanmıyor nedenide BT öğretmenleri çünkü kafalarını hala kumdan çıkarmadılar hala ankete 300 kişi ancak bilgi yollamış ki ben bunu nasıl ıspat edeceğim diye kara kara düşünüyorum kaç gündür. birde birileri sanki çok yetkili biri iel görüşmüş gibi burda formda yazanlara akıl veriyor yok efendim formatörlük olsun,yok rehber öğretmenlik olsun, yok teknik ünvan versin kusura bakmayın kimseye bir şey vermeyecekler haziranda okul okul gezeriz artık 3 okulda mı 4 okulda mı dersini tamamlarsın artık onuda il ve ilçe memler belirler zaten adamlar atıkları adımdan geri dönecekleri yok 2 haber yaptılar hemen herkes susutu herkes bu formlarda birşeyler uydurmaya başladı ben adamın ağzından çıkanı yazdım siteye adam diyor ki
1. dersinizi kaldırdık
2.sizi mağdur etmeyeceğiz il içinde veya il dışında atama yaparız tekarar diyor
3. ders açılmassa siz 30 öğrenci bulun dilekçe versinler o zaman ders açılır " sanki üniveriste deyiz"

EYLEMDE TEK SES ARKADAAŞLAR BİZ DERSİMİZİ GERİ İSTİYORUZ
BAŞKA BİR ŞEY İTEMİYORUZ FORMAÖTLÜK İSTEYEN DİLEKÇEYLE MEB BAŞVURUSUNU YAPAR ...

PARA KAZANMAK İSTEYEN BAŞKA İŞLER YAPSIN İNTERNET KAFE AÇSIN NE BİLEYİM BAŞKA AKLIMA GELMİYOR
BEN ÖĞRETMENLİK ONURUMU İSTİYORUM PARA DA PULDA GÖZÜM YOK O KADAR

MÜDÜRRÜN VEYA YARD. YALAKASI VEYA YAVERİ OLUP SAAT 5 KADAR BEKLEMEK İSTEMİYORUM OKULDA

FORMATÖRLÜĞÜN YOLUNU AÇIK BIRAKSINLAR İSTEYEN BAŞVURSUN 4 SENE ÖNCEKİ GİBİ BİZ DERSLERİMİZİ İSTİYORUZ ....

ARKADAŞLAR EYLEM İÇİN SLOGANLAR NE OLACAK BUNUN İÇİN DE KAFA YORALIM AZICIK BU ARADA
MESELA
MEB AZ KULLANILMIŞ BT ÖĞRETMENİ

Konu gerilerde kalmış artık kimsenin sesi çıkmıyor. Sorunlarımız mı çözüldü benim mi haberim yok durumdan. Güncel tutmaya devam edelim.

Kolemans' Alıntı:
Konu gerilerde kalmış artık kimsenin sesi çıkmıyor. Sorunlarımız mı çözüldü benim mi haberim yok durumdan. Güncel tutmaya devam edelim.
Ana Sayfadaki sabit konu başlıklarından birisi değil mi? bu konu başlığı...

bote67' Alıntı:
Kolemans' Alıntı:
Ana Sayfadaki sabit konu başlıklarından birisi değil mi? bu konu başlığı...

Geri kalmış derken aktif olmadığını kastetmiştim. Fazla durulduk sanki. Birkaç haber yaptırmayı başardık ama arkası gelmedi.

Hafta sonları durum bu... Hafta başında bu gibi konu başlıkları oldukça aktif olur 8)

valla hocam bak Siirt ten gelmeyi düşünüyorum ve izin vs işlemleri ve forumun tutumunu görünce ilgisizliği hevesim kaçıyor emin olamıyorum gelip gelmeme de. nedir son durumumuz izin vs işlemleri için yer konusu vs

ben de gelmek istiyorum. ilk sayfaya eklenen yeni bir durum göremiyorum arkadaşlar, yazı felan da eklenmemiş...

SORUN ORTADA ....HALAAAAAAAAAAAAAAA..... EYLEMEDE KİMSE GELMESİN SAKINA 16 SINDA BEN TEK BAŞIMA YAPARIM AMA OLAN 12761 KİŞİYE OLUR
HAZİRANDA BOMBA PATLAR İL İÇİ VEYA İL DIŞI TAYİNLER BAŞLAR O ZAMANDA SORUN ÇÖZÜLÜR .....

ANKET SON DURUM

12761-422= 12339 KİŞİ HAZİRANI BEKLİYOR ATANMAK İÇİN HERHALDE

ARKADAŞLAR RESMİ TARİHİ VE SAAT VE YERİ BİZ SENDİKAMIZIN SİTESİNDE YAYINLAYACAĞIZ
FERDİ BİR EYLEM YAPMIYORUZ BUNU ARTIK HERKES BİLSİN ARKADAŞLAR SENDİKA ADINA YAPIYORUZ ...

Ben de gelmek istiyorum. İstanbuldakine katılmıştım. Ancak arkadaşlar durumu ciddiyetinde olmadıkları için 25 kişilik bir eylem yapmıştık. Şartlarımı zorlayıp Ankara'dakine de katılmaya çalışacağım.

Vallah değerli hocalarım ben sendikamdan ricada bulundum bir karar aldık 16 NİSAN için BT ÖĞRETMENLERİ için eylem yapalım diye
biz o gün ankarada oluruz eylem saatinde ve eylem yerinde bulununuruz gelenlerlede BASIN AÇIKLAMASINI ve eylemi yaparız haa medya kale
alır bizi yayınlar mı yayınlamaz mı o da gelecek sayıya bağlıdır ister 10 kişi gelir ses çıkmaz ister 1500 kişi gelir tüm TV lere çıkarız oda BT öğretmenerimizin rahatına kalmış bir şey ben şimdiden söylüyorum 2 ay önecen bu işi düzeltmeliyiz yoksa haziranda herkes kendine okul bulsun
DEMEDİ DEME İBRAHİM BU BT CİLERİN SONU BELLİİİİ............

post620003.html#p620003
Sefa hocam arkadaşlar bu başlıkta eylem sloganlarını yazmışlardı. Daha önce eylem için slogan istemiştiniz. Burada güzel sloganlar var.
Hatta bunlara;
Tek Dil, Tek Yürek, Güçlü bir bilişim EĞİTİMİ!!!

eklenebilir.

EY MEB GERİYE DÖN CRTL+Z
ÇOK GÜZEL SLOGAN BULALIM ARKADAŞLAR ...
BUNLARI WORD YAZIYORUM AFİŞ YAPARIZ ....

BT LERİ YENİLEMEDİNİZ TOPKAPI ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ....
MEB GÖREVE GİBİ

ANKET SON DURUM
12761-432=12329 KİŞİ NERDE ACABA HAZİRANI MI BEKLİYORLAR
ANKARA TRENİ KALKIYOR SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR ARKADAŞLAR....

Çok ilginç eylem yapıyoruz diyorsunuz bu site dışında eylemle ilgili tek bir yerde davet link görmedim daha :) Facebookta nerden baksanız 50 60 bilgisayar öğretmeni var listemde ordada tık yok. Sadece bu siteden eylem var diyorsanız işiniz yaş. Üniversite böte öğrencileri, facebook twitter olmadan ne bekliyorsunuz bu eylemden?

evet bence de başka platformlarda da paylaşılmalı eylem haberi. yoksa yayılmayacak.

ARKADAŞLAR HER KES ELİNDEN GELENİ YAPMALI
BEN RESMİ İŞLERLER UĞRAŞIYORUM HERKES ELİNDEN GELENİ YAPARSA ZATEN İŞ KOLAYLAŞIR
YOKSA İŞİ SADECE BİRİLERİNE YIKMAK BU İŞİN OLMAYACAĞI ANLAMINA GELİR HERKES DESTEK VERMELİ
ULAŞABİLİDİĞİNİZ HERKESE ULAŞIN BU EYLEM SES GETİRMELİ Kİ ADAMLARDA DEĞİŞİKLİĞE GİTSİNLER
YOKSA PGM nin UMRUNDA BİLE OLMAYIZ ....

basında yer alması için tanıdık birilerini devreye sokmak gerek. bu hafta 2 000 kişiyi aşan başka bir eylemimiz vardı, o kadar pankartla slogan attık, tek bir kanalda bile yer almadı, Murat Bardakçı"nın saçma sapan yorumları oldu kanaltürkte sadece. bu eylemde de çıkıp birileri sadece abuk subuk konusmaz umarım...

Geri