BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
Re: Bilişim Eylemine Katılım Anketi

arkadaşlar bu sayıyı artırmak zorundayız..çok azız ya...

hepimiz eylem tarihini ve bilgi linkini face hesabımızda paylaşırsak belki daha çok arkadaşımıza duyurabiliriz..

evet link birçok platformdan paylaşılmalı daha çabuk olur.

Arkadaşlar EYLEM TARİHİ 16 NİSAN ANKARA MEB ÖNÜNDE YAPILACAK
Gerekli olan resmi başvuru ve duyuru tarih yaklaştığında sendikamızın sitesinde yayınlanacaktır.
Eylemde öncede 15 MART kadar okulların norm durumları ve seneye norm fazlası durumuna gelebilecek
öğretmen sayılarını MEB 'in PGM necmettin YALCINA götüreceğim izin konusu ve medya ise
izin sendikamız tarafından alınacak medya konusu ise şöyle
MEDYA haber verilecek FAX ile resmi haber gönderilecek ama bu konuda benim tanıdığım var
veya medya ile ilişkileri iyi olan arkadaşlarımız varsa onlarıda devreye sokabiliriz. Bu işin medyasız olmayacağı kesindir
Ayrıca EYLEM Yapılacağı gün bir Ardaşımız KAMERA ile çekim yapacak bu çekimler istanbuldaki medya gruplarına dağıtılacak
Tabiki medya gelir şimdiye kadar yapılan tüm eylemlerimizede gelmiştir konu ve kişi sayısı her zaman önemlidir
Unutulmamalıdır ....
http://www.vidivodo.com/467474/sozlesme ... -showhaber
http://www.dailymotion.com/video/xfs387 ... ed&start=0

bu linkler daha önce sendikamızın çalışmaları sonucu ortaya çıkmış metin öğretmenimiz bizim sayemizde medya taşınmıştır....

daha resmi bir izin bile alınmaış bu nasıl eylem arkadaşlar siz 657 devlet memrusunuz bakın izin alınmadığında çıkacak herhangi bir olumsuzlukta kim taşı elinin altına koyacak. bu işin bir prosedürü var biz eylem yapacağız hadi deyip size eylem yaptırmazlar polis buna izin vermez

kaan58 kardeşim şuan eylem tarihine yaklaşık 1 ay süre var
eylemi bireysel yapmıyoruz birde sendikamız yapacak
www.egitimsozsen.org eylem tarihi ve saati nerde olacağı resmi sitemizde yayınlanacak ,Birde eylem tarihinden 2 hafta önce emniyete başvurulur
bizim önümüzde ise 1 ay süre var hatta 45 gün hattta merak etme ilk defa yapmıyoruz
bu işin prosedurunu biliyoruz sen gelecek adam ayarla ...
eylemi düzenleyen sendika onun için ilk olumsuzluk sendika adına açılır sen o kadar korkma.... :|

15 marta kadar anket teki kişi sayısı 2000 kişiyi gecmelidir ki adamları iikna edebilelim yoksa şuan MEBBİS teki duruma göre hiç
birimiz norm fazlası değiliz dananın koyruğu ise haziranda normlar yenilendiğinde kopacak o tarihten öncede önlem almalıyız BT ÖĞRETMENLERİ OLARAK

03.03.2011 ANKET SON DURUM
12761 -268=12493 KİŞİ NİRDE ACABA HEE :sleep: KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA ZANNEDENLERE DUYRULUR....

Siz bu siteye üye olan herkesi bir kişi veya her an bu siteye girdiğini mi sanıyorsunuz?
Eğer öyleyse çok yanılıyorsunuz.
Sitedeki toplam üyelik sayısı 10binler olabilir ama aktif üye sayısı 100-200'ü geçmez.

Arkadaşlar ben Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniv. BÖTE bölümü öğrencilerine eylem olduğunu söyledim. 1.sınıftan 4. sınıfa kadar tüm öğrencileri organize edecekler kendim katılamasam bile BÖTE öğrencilerinin eyleme katılmaları için teşvik edeceğim. Zaten üniversitedeki hocaları siz atanamayacaksınız gibi olumsuz konuşmuş bölümün tamamının morali çok bozukmuş.

Bence merkezde çalışan arkadaşlar üniversiteden staja gelen öğretmen adaylarına durumu izah edebilirler. Ben şahsen her arkadaşın BÖTE de okuyan arkadaşlara ulaşabildikleri kadar ulaşmalarını istiyorum. bence katılım için etkili olacaktır. Özellikle Ankarada ki öğrencilere ulaşmak daha mantıklı...

Bu arada bugün PGM ve TTKB başkanlarının Burdurda üniversitede konferans verdiklerini ve bizim durumumuzla ilgili sorular geldiğini öğrendim. içeriği öğrenebilirsem buradan yazmaya çalışacağım.

Herkese Merhaba ;

Sitede yazan ve çizenlerin sayısını tahmin edebiliyorum nick 'lerinden benim isteğim bu SİTE vasıtasıyla herkes kendi
çevresindeki öğretmen arkadaşlara ulaşsa böylece daha çok etkili olacağız ANKET' e katılım oranı 2000 kişi olsa 15 marta kadar ve eylemde 200 veya 250 kişi gelse ben yinede umutlu olrum amaa bu olmazsade ben vicdanen kendimi sorumlu olmaktan da rahat hissederim çünkü yaklaşık 7 Aydır uğraşıyorum bu durumun düzelmesi için ilk başladığımda tek başımaydım son günde tek başıma olsam gam yemem ama olan BT öğretmenlerine olur ..

Herkesi bu konuda duyarlı ve hassas olamaya davet ediyorum ... Sayın meslektaşlarım 12761 BT öğretmenine duyrulur..

ANKET 'TEKİ SON DURUM

12761-280 =12481 KİŞİ HALA FORMU DOLDURMAMIŞ ARKADAŞLAR ...

sefa tetik kardeşim senin bu eylem olmaz daha izin bile almamışın ya alsanda 4 kişi ile eylem olmaz kimsede sizi haber yapmaz. ankaraya bırakın otobüslerle adam toplamayı bir otobüsadam bile bulamazssın kendi sendikanıza üyü yapmakiçin uğraşıyprsan söyleyim bende billişimciyim bilişimciler kolay kolay sendikalı olmaz olanlarıda hemen ayrılır

kaan58' Alıntı:
sefa tetik kardeşim senin bu eylem olmaz daha izin bile almamışın ya alsanda 4 kişi ile eylem olmaz kimsede sizi haber yapmaz. ankaraya bırakın otobüslerle adam toplamayı bir otobüsadam bile bulamazssın kendi sendikanıza üyü yapmakiçin uğraşıyprsan söyleyim bende billişimciyim bilişimciler kolay kolay sendikalı olmaz olanlarıda hemen ayrılır

gelmiyorsanız gelmeyin ama sırf kotuleme amaçlı yazılar yazmayın arkadasım. elinizi taşın altına koyun derim ben.....
orada yanlız olsam bile, gene gelirim en azından kendimi mutlu hissederim denedim diyerek. biz bilgisayar öğretmenleri olarak inandığımız şeyleri deniyoruz, başarılı oluruz olamayız orası ayrı ama denemekten zarar gelmez....

saygılarımla

kaan58' Alıntı:

Bir otobüs de sen getir işte... Hem şu sendikaların bir faydasını görelim bilişimciler olarak, ozaman üye oluruz...

sorun 250 kişinin sorunu değil sorun hepimizin sorunudur, eğer sorun yok ben rahatım diyen var ise ki var bu belli, hazirandan sonra görüşürüz demek istemiyorum!!!! kimse bu sayfayalara gelip ağlamasın lütfen.
ben bir çok bilgisayar öğretmeninden rahatım bu da böyle biline

saygılarımla

Ben oyumu verdim fakat formu doldurmayı unutmuşum şimdi doldurdum

kaan58' Alıntı:

Arkadaşlar bilişim öğretmenleri için birşeyler yapmaya çalışan birileri var. Destek olmuyorsanız bari köstek olmayın. Birlik olma zamanı ayrılma değil....

Merhaba arkadaşlar ;
ben 15 kişi ile de eylem yaptım , bir kişide olsam yaparım ..
kaan58 nick li hocam izin konusun da atırıp tutuyorsun . Bu işi bilmediğiniz her halinizden belli, İzin konusunu sen kafana takma o işi sendikamız halleder . Ayrıca
ben eyleme 2 hafta kala duyururacağım eylemin nerde nasıl hangi saate olacağı resmi web sitemizde www.egitimsozsen.org göreceksin ,yayınlayacağım
Sendikaya üyelik işine gelince o insanların hür iradesi ne kalmıştır. İsteyen olur,İstemeyen olmaz ..Ben BT öğretmenleri için 7 aydır mücadele ediyorum.
etmeyede devam edeceğim çünkü BT öğretmeniyim. Tamirci değilim öğretmen olarak kalmak istiyorum, Formatörlüğe karşıyım sırf para değil benim derdim , İtibarım daha önemlidir. Birileri bana tamirci deyip çaığırmasın yeter
Ben 16 Nissan da ankarada olacağım Gelen gelir gelende geleceğini düşündüğü için gelir
Gelmeyenin başına ne gelirse o da müstehaktır.... İyi geceler ...

BU GÜN KÜ ANKET SON DURUM :
12761-292=12469 kişi hala :sleep: birileri onları uyandırsın...

Anket 15 mart kadar sürecek arkadaşlar daha sonra il bazında
katılanların yüzdelikleri alınıp PGM necbettin bey götüreceğim işallah durumun vahimiyetini anlar
da eylemden önce çözüm önerisi sunarlar yoksa Bu iş medya zoruyla olacak ...

vahim olan şu, sınıf öğretmeni arkadaşlarım bile cihan işimiz olmaz ise gelecez senle diyorlar(2 kişi) ya zümrelerim. içerlendiğim nokta bu işte, bir taraftanda sevinç duyduğum nokta. sunu anlamıyorum türkiyenin neresinden gelirseniz gelin 200 milyon ve 1-2 gün kaybedeceksiniz. maddi açıdan bakıyorumda olaylara. ama oraya gelmeyip manevi açıdan kaydebeceklerimizi saymıyorum bile.

umarım umduğumuzu buluruz. denemekten ne zarar gelir ki....

saygılarımla

ben zümrelerimle konuşuyorum insanlar eylem deyince çekiniyolar korkuyolar
benim etrafımdaki bilişimciler eyleme gelmeye çekiniyolar
bişey olcak zannediyolar
yada eyleme gidince bişey oluyo da biz bilmiyoz

arkadaşlar evet bizim insanımız hakkını aramaktan öyle aciz ki
mazot türkiyede 3700 tl benzin 4100 tl oldu ama arabalardan inmiyoruz
tepkimizi gösteremiyoruz aslında 1 gün sadece 1 gün tırafiğe çıkmassak veya toplu taşıma
araçlarını kullansak gel gör nasıl denegeler değişir
ama yok hiçbir tepki yok
adam bize diyor ki hocam ben dersinizi kaldırdım . Sizde başınızın çaresine bakın diyor kısacası
ne varsa kabullenin diyor ama kimse de tık yok
herşey güllük güliztanlık devam ediyoruz
Yani ankarada MEB önünde tatil gününde sen çıkıp bir basın açıklaması yapacaksın medyanında
orda olması için arkadaşlarını çağıracaksın en büyük sorumluluğun altına gireceksin adam için hiç bir sıkıntı dahi
yaşamayacak tüm sorumluluğu kendine ve sendikana alacaksın. ama yinden çekiniyor arkadaş
o zaman ekmeğini elinden alınınca otur ağla hiç bir tepki verme o benim hakkım deme daha ne diyeyim otur ağla
ben öğretmenliğe başladığımda bilgisayar öğretmeni ve bilgisayar dersi en yüksek devrini yaşıyordu
hatta adamlar ders öğretmeni bulamadıkları için 2 yıllık mezunlarını öğretmen yaptılar
ders zorunlu ve en popiler ders iken bugün her okulda bt sınıfı var ve bt öğretmeni var ama adamlar bir kalemde bizi silip
atıyorlar nedeni de biziz çünkü hiçbir tepki göstermedik derslerimiz azaltıldı önemsizleştiirildi
sonra kaldırıldı genede adam ben korkuyorum diyorsa o zaman başına gelecekler müstehaktır....gelmesin arkadaşım ....

Bir tarafı yakıp yıkmayacağız , Sadece yetkilileri yaptıklarının yanlış olduğunu basın açıklaması ile medya ya duyurmaya çalışacağız
sayı çok olursa medya da kale alır az olursa günde me bile almaz o kadar ...klavye ve mouse larıda MEB hediye olarak bırakırız artık ...

Anket teki durum çok yavaş ilerliyor bu arada arkadaşlar ...

28.02.2011 de başladık 7 gün geçti sayımız 300 dahi bulamadı hakkikaten çok özlüyorum bu duyarsızlığa :(

sarix' Alıntı:
ben zümrelerimle konuşuyorum insanlar eylem deyince çekiniyolar korkuyolar
benim etrafımdaki bilişimciler eyleme gelmeye çekiniyolar
bişey olcak zannediyolar
yada eyleme gidince bişey oluyo da biz bilmiyoz

evet bu var doğru ama eyleme gitmek tiyatroya,sinemaya gitmek gibi sıradan bir durum :) sonuçta hepimiz memuruz, yasal sınırlar içerisinde elimizden geleni yapmaya çalışacaz. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında eylemin ne olduğunu anlayaçaklardır!!!

saygılarımla

Geri