BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
Re: Bilişim Eylemine Katılım Anketi

bende izmirden 3 arkadaş gelmeyi düşünüyoz
bu eylemin daha iyi olacağını düşünüyorum

sefa hocam eylem tarih ne zaman belli olacak, hafta sonu veya haftaiçi olması da sizin elinizde mi?

Başvuru izin için yapılmış sonuçları bekleniliyor şuan

hafta sonu olursa kesin olarak 3 kişi geliriz urfadan daha fazla kişiyede ulaşmaya çalışırım ama hafta içi olurs idareden sıkıntı yaşıyoruz

Toplam 229 oycuk öyle mi. Milyon tane adamdan. Ya insanlar ne kadar benciller. Birilerinin sıkıntılarına duyarsız kalanlar için dileğim aynı sıkıntıları katıyla çekmeleridir. Hemde en ağır şekilde. O zaman anlarlar.
Bu kadar yazıyorum şunuda belirteyimki ben şu an hiç bir problem yaşamıyorum. Tüm günüm oturarak geçiyor diyebilirim ama birileri mutsuz, umutsuz, birileri haksızlığa uğrıyor, susarak olmaz..

arkadaşlar ben ankaraya eyleme gidelim diyorum insanlar eyleme gitmekten çekiniyorlar. korkuyorklar. bence kimse memnun değil ama eyleme katılma önyargları var
sendika işi diyolar
anlayamıyorum

arkadaşlar 10.000 bt öğretmeninden söz ediliyor. biz sesimizi duyuracaksak binlerle duyurmalıyız. yüzlerle bu iş olmaz.

daha önce bazı arkadaşlar benim rahatım iyi diye ses çıkarmıyordu. ama artık hepimiz seneye ne durumda olacak tahmin edemiyoruz...

katılım büyük olması gerekiyo...

Eylemin siyasi=sendika malzemesi olma ihtimali, sizden olduğunu bilmediğiniz 3.kişi yada terör, marjinal, radikal, etnik, etkinlik(davul zurna halay gibi olumsuz çağrışımı olan etkinlikler)grupların dahil olması ihtimali, eylemin amacının sapması ihtimali ile sırf kalabalık gözükmek, destek almak içinde önceki saydığım unsurlara tamah edilmesi ihtimali, tam anlamı ile orginaze edilmeyen sivil toplum örgütlenmesi şeklinde olmayan hiçbir eylem ne amacına ulaşabilir nede gerçekleştirilebilir.

İlk iş sivil toplum örgütlenmesinin geçici öncü liderlerinin gerçek isimleri ile belirlenmesi, aralarından bir kişinin geçici sözcü seçilmesi. Bu sözcü ekibin alacağı sağlam-tutarlı-güvenli-geçerli kararları açıklamak için ilk iş bu olmalı. Birden fazla yerden gelen sesler hiç kimsenin birşey anlamamasına neden olacağının öncelikli olarak 1. ekip oluşturulması 2. bunun liderlerden olması şart 3. tek ve güçlü ses olarak ekip kararları alınması ve bir kişi tarafından bunun duyurulmasıı. vs vs bu öncü ekipte de görev dağılımlarının yapılması ile işleyen, çalışan etkin ve verimli bir organizasyonun ortaya çıkması.

Forumdan liderlerin seçilerek istanbulda belirlenecek bir yerde en fazla 10 kişi yada civarında bir sayı ile hafta sonları toplantıların yapılması da kaçınılmaz olmalıdır. Örneğin ilk aşamada ben katılırım. sonrasına bakılır. Bunu şu şekilde de genişletebiliriz. İl bazında hücre-grupların oluşturularak burdaki temsilciler şeklinde de organize olmak daha mantıklı.

Kimse bir cevap yazmadı. Diğer bir yöntemi daha söyliyim o zaman. Bu farklı ve tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.

İçerisinde plan, evrak, mevzuat, bt öğretmenlerinin sorunlarının yazılı olduğu mektup, ıvır zıvır kağıtların ve cdlerin(xp-pardüs-adobe cs3,4,5-..) olduğu bir adet çuval. 18 yaşını doldurmamış gönüllü olması şart adam öldürecek bir çocuk-mutlaka daha önceden bir takım bağlantılarının olması anlamında birkaç bürokrat ve askerle görüştürülmeli. bt öğretmeni olmasada olur asker, gazeteci, mit mensubu vs birde yine gönülllü olması şart ölecek bir yetişkin. Yer MEB önü Ankara. Tarih: 30 şubat. Saat:08:00-17:00. Alın size herkesin üzerinde tartışıp Türkiye nin bir numaralı gündemi olacak çözüm.

bilogret nick li öğretmenim daha ciddi seviyeye uygun şeyler yazssak

Arkadaşlar şubat sonuna doğru 26 da nasıl olur uygun olur mu ?
Ben sendika ile görüşeyim sizede uygunsa

Kamuoyunda haber güncel şu an biz de sendika olarak 01.02.2011 de başvuru yapmıştık süresi doldu aMA
MAZARET HAKKI VERELİM MEB DEĞİL Mİ?

yalnız haftsonu yapacağımız bir eylem çok etkili olmaz diye düşünüyorum.Haftasonu heryer kapalı malum:)

bilogret' Alıntı:
Eylemin siyasi=sendika malzemesi olma ihtimali, sizden olduğunu bilmediğiniz 3.kişi yada terör, marjinal, radikal, etnik, etkinlik(davul zurna halay gibi olumsuz çağrışımı olan etkinlikler)grupların dahil olması ihtimali, eylemin amacının sapması ihtimali ile sırf kalabalık gözükmek, destek almak içinde önceki saydığım unsurlara tamah edilmesi ihtimali, tam anlamı ile orginaze edilmeyen sivil toplum örgütlenmesi şeklinde olmayan hiçbir eylem ne amacına ulaşabilir nede
gerçekleştirilebilir..

Bence sefatetik hocam ve eyleme katılan tüm bilişimciler bahsini ettiğiniz gibi siyasi vb. söylemeler ile eylemin sabote edilmesine izin vermeyecektir.

Hafta sonu olursa katılma ihtimalim var. 10 saatlik yoldan gelip gidicem maddi imkanı sağlayabilirsem. :( 26'sı uygundur. Cuma gece mece çıkarım yollara artık... Hafta içi olursa il dışından gelen çok az olur. Hafta sonu heryer kapalı ama basın açık. Bizi de asıl ilgilendiren basın zaten.

Eylem için bir kaç da fikrim var. Bir darağacı kurulsa, bir LCD ekran bilişim teknolojileri ve yeni nesili temsilen tepe takla asılsa epey dikkat çekecektir. Ya da klavye, fareleri yere atıp parçalasak bu da dikkat çekebilir. Örnek olarak bir kaç sene önce krizde sade bir vatandaşın izinsiz olarak yazar kasa parçalaması olayı... Haber bültenlerinde yıllarca jenerik olarak kullanıldı. Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin klavye ve fare atıp parçalamaları dikkat çeker diye düşünüyorum... Sefa hocam ve arkadaşlar ne dersiniz?

eya' Alıntı:
bilogret' Alıntı:
Eylemin siyasi=sendika malzemesi olma ihtimali, sizden olduğunu bilmediğiniz 3.kişi yada terör, marjinal, radikal, etnik, etkinlik(davul zurna halay gibi olumsuz çağrışımı olan etkinlikler)grupların dahil olması ihtimali, eylemin amacının sapması ihtimali ile sırf kalabalık gözükmek, destek almak içinde önceki saydığım unsurlara tamah edilmesi ihtimali, tam anlamı ile orginaze edilmeyen sivil toplum örgütlenmesi şeklinde olmayan hiçbir eylem ne amacına ulaşabilir nede
gerçekleştirilebilir..

Bence sefatetik hocam ve eyleme katılan tüm bilişimciler bahsini ettiğiniz gibi siyasi vb. söylemeler ile eylemin sabote edilmesine izin vermeyecektir.

Hafta sonu olursa katılma ihtimalim var. 10 saatlik yoldan gelip gidicem maddi imkanı sağlayabilirsem. :( 26'sı uygundur. Cuma gece mece çıkarım yollara artık... Hafta içi olursa il dışından gelen çok az olur. Hafta sonu heryer kapalı ama basın açık. Bizi de asıl ilgilendiren basın zaten.

Eylem için bir kaç da fikrim var. Bir darağacı kurulsa, bir LCD ekran bilişim teknolojileri ve yeni nesili temsilen tepe takla asılsa epey dikkat çekecektir. Ya da klavye, fareleri yere atıp parçalasak bu da dikkat çekebilir. Örnek olarak bir kaç sene önce krizde sade bir vatandaşın izinsiz olarak yazar kasa parçalaması olayı... Haber bültenlerinde yıllarca jenerik olarak kullanıldı. Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin klavye ve fare atıp parçalamaları dikkat çeker diye düşünüyorum... Sefa hocam ve arkadaşlar ne dersiniz?

hocam evet basın açık eğer ilgilendiğimiz sdece bsınsa ozmn istanbul'da olsun çünkü medya istabulda.Ama ben ankara taraftrarı olduğumu en başından beri söylüyorum o da mebin sesimizi somut olarak duyması,önlerinde bağırmamız gerektiği içindir.Ancak haftasonu yine bir işe yaramayack diye düşünüyorum.

ben de hafta sonu olursa rahatlıkla gelirim, hafta içi sıkıntılı olacak, benim müdür hayatta izin vermez, doktorlar da kolay kolay rapor vermiyor ilçemde...

Bu işin ses getirebilmesi için tek bir çözüm var o da hafta sonu olması ve ankara ve istanbulda birlikte aynı anda yapılmasıdır!!! Sonuçta bu onayı alan bir sendika değil mi? Onlar için çok zor olmasa gerek bu durum.

graphicera' Alıntı:
Bu işin ses getirebilmesi için tek bir çözüm var o da hafta sonu olması ve ankara ve istanbulda birlikte aynı anda yapılmasıdır!!! Sonuçta bu onayı alan bir sendika değil mi? Onlar için çok zor olmasa gerek bu durum.

Hafta Sonu memur eylem yaparsa herkes bi tarafıyla güler.

eya hocamın teklifide baya güzel aslında temsili bie dar ağacı ortasında da bilgisayar monitörü çok güzel fikir
böyle teklifler ve düşüncelerinizi bekliyorum ....

Arkadaşlar hafta içi MEB için iyi olur ama çoğu kişide izin mazeretimi ön plana çıkarıyor.. Hafta sonu kayılma oranı ne olur hafta içi ne olur
Birde eylem şuan için tam yayılmadı gibi geldi bana aslında tam zamanı ama sayı açısından da öyle değil
26 şubbat'a veya daha fazla ses ve sayı olması için mart 'ın ortası ne diyorsunuz arkadaşlar katılım çok olması ses getirir bunu unutmayalım kesinlikle
Bence ankete şunuda ekleyelim yakın tarihte olsun diyenler
Mart ayının ortası olsun

Bu arada ilginç düşüncelerinizi bekliyorum
Mesela eya arkadaşımızın dar ağacına monitör asma güzel bir fikir .....

Hafta sonu saçmamı bilmem de hafta arası olursa kimse gelmez ben söyleyeyim..Hastayken bile rapor alamıyoruz nasıl rapor alıp geleceğiz..
Mart ayı bence de daha mantıklı olur..

sefatetik' Alıntı:
Arkadaşlar hafta içi MEB için iyi olur ama çoğu kişide izin mazeretimi ön plana çıkarıyor.. Hafta sonu kayılma oranı ne olur hafta içi ne olur
Birde eylem şuan için tam yayılmadı gibi geldi bana aslında tam zamanı ama sayı açısından da öyle değil
26 şubbat'a veya daha fazla ses ve sayı olması için mart 'ın ortası ne diyorsunuz arkadaşlar katılım çok olması ses getirir bunu unutmayalım kesinlikle
Bence ankete şunuda ekleyelim yakın tarihte olsun diyenler
Mart ayının ortası olsun

Bence ne kadar erken yaparsanız o kadar iyidir. Eylem Ankara'da ise Ankara yakını iller dışından çok fazla katılım beklemek biraz hayalcilik olur hocam bunu gözardı etmeyin.

Kolaylıklar ve sabır dilerim

arkadaşlar daha önce önerildimi bilmiyorum ama il bazında bir görevli seçilsin bt öğretmenlerini toplasın gelmek isteyenlerle beraber bir otobüs mü binibüsmi tutlur her neyse topluca gelinsin bireysel olarak gelip te oraları bulmak zor olur diye düşünüyorum

bende erken yapma taraftarıyım ama tam duyulmadığı için sayının az olacağını düşünüyorum BOTE cilere de haber verilebilir ....

Geri