Re: BİLİŞİMDE GELECEK VAR-Basın Bildirisi eklendi
merhaba dostlar. bt öğretmeni.öğretim teknologuyum.
öncelikle BBNET ailesine önce BT öğretmenlerine sonrada artık bizden çıkan bu harekete verdiği destek için çok teşekkür ederim.az önce sizlerden gelen bannerları inceledik, çok teşekkür ederim yani,inşallah birlikte geleceğimizi kurtarağız.o çalışmalarda ben isteği görüyorum.
bbnet'e az önce üye oldum.her birimiz bir işle uğraşınca sık yazamıyoruz kusura bakmayın ama maillere birimiz olmazsa başka birimiz bakabiliyoruz.organize olmak için
bazı arkadaşlara ihtiyacımız olacak,bunun inşallah 1.sayfadan duyurusunu yapabiliriz.tasarım bir yandan,içeriğimiz bir yandan,mesaimiz bir yandan..allah çalışan,ekmeği peşinde koşan herkese kolaylıklar ihsan etsin.bu vesileyle hepinizin öğretmenler gününü de kutlarım.kutlanabilecek bir öğretmenler günümüz kaldıysa tabi(!!)
saynur hocam genelde işler tamamlandıktan sonra bilgilendiriyor. bende önerilerinizi,isteklerinizi,site ile ilgili taleplerinizi değerlendirmeye çalışacağım.bazı değişikliklerden bahsedeyim.desteğiniz,önerileriniz doğrultusunda ilerleyişimiz hakkında...
1-intromuzu siteye ilk gün girecek konuya yabancı insanları bilgilendirmek amacıyla hazırladık.amacına ulaştı sanırım.girişi de yavaşlatmamak adına kaldırdık.
48 saat dolmadan şu an 1200civarı imza 10.000e yakın tıklama var.9.3gb bandwith tüketmişisiz.
Google ile ilgili olarak wordpress gibi sistemlerde arkadaşlarımız henüz çok fazla yazı eklemediği için google bizi henüz sevemedi. zezencay.com,blog.efedincer.com,semracelik.com,serbesst blog...gibi arkadaşlar wp ile yazdığından anında internette oluyoruz.
o yüzden bloglara hem yorum hem yazı ekleyelim. bloglardaki arkadaşları yazmaları için lütfen dürtelim! ve mutlaka google'ın google alerts servisine üye olalım.
haber sitelerinde de aynı şekilde fatih haberlerine yorum olarak link ve başlığımızı bilgilerle birlikte ekleyelim.fatih iyi güzel ama küstürülen bir zümre ile ne kadar ilerlenebilir bunu anlatalım...
memurlar.net dışındaki hit haricinde getirisi olmayan seosuz haber siteleri kolay indekslenmiyor. bu yüzden haber sitelerine çok mesaj atmalı, blog sitelerine öncelikli olarak ulaşmalıyız.tv kanalları,kampanya.org.tr gibi oluşumları zaten biliyorsunuz.bunları,sendikaları,stk'ları haberdar etmek,bakanlığı mail yağmuruna tutmak....bunlar şart. aramızda basınla bağlantısı bulunan arkaaşlarımız da varmış. bunların desteğini de lütfen kullanalım.
PS: ÇOK ÖNEMLİ. İletileri farklı ortamlara iletirken lütfen bir konu belirleyip bunun üzerine adreslere ulaşalım. 2 saat ayıralım ama sadece derneklere ulaşalım. yarım saat olsun ama sadece üniversitelerin bilgisayar bölümlerine ulaşalım. organize çalışalım kısacası.1 saatimizi türkiyenin önemli blog yazarlarına ayıralım. ferruh mavituna,güneşin tam ortasında
,yakuter,dmry,...yakupgovler gibi
2-bannerlarımız çok güzel.sizlerden gelenler! yalnız bunları düzenlememizin gerekebileceği durumlar için
özellikle psd dosyalarını iletirseniz memnun oluruz.site üzerinden tüm formatları iletebilirsiniz. en çabuk yolu bu. küçültme-büyütme gerektiren bannerlarımız var.
birde banner dışında wallpaper desteği de alabiliriz.bu akşam yetişirse sayfa köşelerine eklemek için gadget sayfasını hazırlayacağız.
kendi sitelerimize eklediğiniz(varsa tabi) banner kodlarıyla siteler sisteme otomatik olarak kaydediliyor ve banner yayını yapan siteleri takip edebiliyoruz. an itibariyle 188 sayfada banner yayını var :+1: SEO desteğiyle çoklu sayfalarda yayın olduğu için bu rakam yüksek gibi görünebilir ancak 188 sayfa yerine 188 site çok daha etkili olacak. arkadaşlarımızdan okul ve kişisel sitelerine banner eklemelerini özellikle rica ediyoruz.btciler olarak internet mecrasının artılarını mutlaka kullanmamız lazım.insanlar duyulan bir haberin kaynağını resimlerden,yazılarımızdan öğrenecek.
3-imza listesi için öneriler geliyor.sayfa içinde ya da ayrı menüde bu akşam kodlanacak.ancak text tabanlı bir liste(bazı bilgileri gizlesek bile) kötü amaçla kullanılabileceği için kopyalanamayacak bir şekilde site içinde olmasının yerinde olacağını düşündük bilmiyorum ne dersiniz? yoksa text olarak kopyalanabilir bir şekilde yayınlansın ? Flash içinde sadece görülebilir, kontrol edilebilir,yorumlar okunabilir ve varsa web sitesine gidilebilir.önerilerinizi alalım arkadaşlar.
4-Sade olan girişteki imaj,(manifesto yanındaki) önerileriniz doğrultusunda değiştirildi.sizlerden gelecek görselleri de alabiliriz. bunu tabi mail ile iletirseniz memnun oluruz.yine psd formatında tabi.
5-İmza sayısının biraz göze girmesi istenilmişti.kodlandı.kodlanan diğer kısımlarla beraber sabah burada olacak :+1:
6-bir konuda büyük bir çalışmaya gireceğiz. onu da bir iki güne kadar destek verebilecek arkadaşları ve uygulama şeklini duyurmak üzere burada paylaşacağız.ben yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.Konu video.
Şimdilik gelişmeler bu şekilde arkadaşlar.bir işe başladık,insanların haberi olmaya başladı.ancak 3 kişinin bilmesi de tüm Türkiye'nin bilmesi de tamamen bizim çaba ve azmimize bağlı.
İletileri yazarken lütfen destek kelimesinin hakkını vermeye çalışalım.inanın kelimelerle verilen gazın pek bir yeri olmuyor. göstermemiz gerekiyor ki insanlar duymaktan, dedikodulara inanmaktan,benimki bilgisayarı yemiş yutmuş;zaten biliyor demekten öteye gidebilsin yaşadıklarımıza,bilşim eğitiminin önemine şahit olabilsinler!