Bence öğretmenin itibarı olsun istiyorsak, başta müdürün de itibarı olmalı. Başka hangi kurumda bakan çıkıp da müdürlerinin odalarını söz konusu eder. Elbette müdürün odası güzel, nezih, gösterişli olacak. Ancak okulun imkanlarını elbette kendi rahatı için harcasın demiyoruz. Okul güzel olsun, güp güzel olsun, müdürün odası da en güzeli olsun. Hademenin bile odası olsun. Garip akşama kadar nerede bekleyecek. Öğretmenlerin odası da güzel olsun. Sınıflar. Onlar olmasın diyen mi var. Bakan amcaaa gönder parayı, sınıfları, öğretmenler odasını, hademe odasını, o çok sevdiğiniz rehber öğretmenin odasını güzel yapmayan eşektir. O eşek en son kendi odasını da güzel yapar. Sen paradan haber ver. Hem okullara imkan sunma, hem okula maddi imkan sağlamak için takla atan, yollar arayanlarla uğraş, hem para gönderme, ondan sonra kendi kurumunun müdürlerinin odalarını söz konusu yap, el alemin ağzına dola. Sanki saray müdür odaları. Okul iyiyse müdürün odası da iyi, okul dökülüyorsa müdür odası da dökülüyor. Ben okul dökülüp de müdürünün odası iyi olan okul daha görmedim. Vardır muhakkak önceliği kendi odasına veren de, ben görmedim.
Bakan amcaaa paradan haber ver, sen gönder bak millet ne sınıflar, ne lablar yapıyor.
Sen her sorunun kaynağı olarak kendi personelini görüyorsun, CAKA SATIYORSUN etrafa. Millete yutturursun da, biz içindeyiz bize yutturamazsın.
Ne kadar boş işlerle uğraşan bir bakan sahibi olduk ya. Lafla peynir gemisi yürümez. Bizim bakan bolca laf üretiyor.
Büyük ilçelerde çoğu okulun bahçesine sabahçı, öğlenci öğrenciler aynı anda sığmıyor, öğrenciler tenefüste birbirlerine çarpmamak için Çin akrobasi gurupları ile yarışacak manevra mahareti sahibi oldular. Bu binaları müdürler mi yaptırdı, öğretmenler mi?
Personelinle uğraşmayı bırak.
Sen paradan haber ver, okullara imkan sunsan, müdürlerin de, öğretmenlerin de senden az akıllı değiller. Yapacaklarını bilirler. Kendini çok mühim gören, personelini mal zanneden Sayın Bakanım.