Balıkesir Formatörlük???

Kodla Büyü
" Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün ve Bakanlığımızın Valiliklere ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine geçen haftalarda verdiği talimat ve gönderdikleri bilgi çerçevesinde VALİLİK ONAYI ile alınan Geçiçi Görevlendirmelerin VALİLİKLER tarafından kesinlikle yapılmamasının istenmesinden dolayı, BT Formatör Öğretmen Görevlendirme sürecinde ONAY aşamasında tereddüte düşülmüştür.
BT Formatör Öğretmenlerin VALİLİK ONAYI ile görevlendirmesi konusunda BAKANLIĞIMIZ YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE görüş sorulmuştur.

Bundan dolayı gelecek görüşün olumlu veya olumsuz olması durumuna göre; 3 Eylül 'de başlaması düşünülen BT Formatör Onaylarında geçikme yaşanabilir veya maalesef yapılmama durumu da olabilir. "

Samsun Eğitici Formatörlerinin Okul Formatörlerine formatör görevlendirmeleri konusunda verdiği cevaptır arkadaşlar. Formatörlük olacak mı olmayacak mı sorusuna cevap arayan arkadaşlar sanırım cevabı almışsınızdır. Kısaca bekleyeceğiz.Paşalarımızın keyfi erince bakacaklar ve bizlere bir cevap lütfedecekler. Herkese bol sabır.

Balıkesir il milli eğitim müdürü müdürler toplantısında kesinlikle yapmayacağım falan demiş... bi ram takmak çok zor değil falan demiş...

Hocalarım biz BURDUR olarak yarın mem müdürü ile görüşmeye gidiyoruz. Aynı duyarlılığı sizlerden de bekleriz.

LionKing' Alıntı:
Balıkesir il milli eğitim müdürü müdürler toplantısında kesinlikle yapmayacağım falan demiş... bi ram takmak çok zor değil falan demiş...

Bunu kim nerden duydu aslı astarı nedir bilemiyorum ama dün ilde müfettiş olan bi abimiz var akrabam. Onunla görüştüm kendi koordinatörüme ulaşamadığımı söyledim şükrettin beye soracak yarın öğreneceğim bi çok ilin başta ankara olmak üzere görevlendirmeleri almaya başladığını söyledim bakalım hayırlısı

Ama yukarıdaki yazı doğru ise eğer bu şahsi bir mesele olmamalıdır. Biri yapar biri yapmazsa ayrım olur haksızlık olur..

SON DURUM

Şaunda İl Koordinatörü ilen görüşen Müfettiş yakınım görevlendirme için herhangi bir talimat gelmediğini ve gelmeden de birşey yapılmayacağını öğrenmiş sağolsun. Koordinatörümüze diğer illerin görevlendirme başvurusu almaya başladıklarını belirtmesini istemiştim. Hani neye istinaden yapılıyor diye. Şükrettin bey insiyatife göre yapılıyor demiş. Ortada bi yazı yada başka bir şey olmadan görevlendirme yapılamayacağını belirtmiş ki zaten Bursanın'da (İPTAL) örneğini vermiş. Ama bakanlığın Bizimle ilgili kalıcı bir çalışma içinde olduğunu ama ne zaman tamamlanacağının belli olmadığını belirtmiş. Beklemedeyiz arkadaşlar.. BEkleyip göreceğiz yapacak hiçbirşey yok...

Arkadaşlar bana en son gelen mesaj şu şekilde:

Merhaba Hocam!
ilimizde 2012-2013 yılı için formatör görevlendirmeleri yapılmayacaktır.
Bakanlık talimatları doğrultusunda birgelişme olursa kurumlarımız bilgilendirilecektir.
iyi çalışmalar.
(Şükrettin BAŞEĞMEZ)

Yani özetle Balıkesir'de bu sene formatörlük yok. Hepimize geçmiş olsun.

kerimerkul' Alıntı:

Merhaba Hocam!
Bakanlık talimatları doğrultusunda birgelişme olursa kurumlarımız bilgilendirilecektir.
iyi çalışmalar.
(Şükrettin BAŞEĞMEZ)

diğer illerde neden ve nasıl var hocam o zaman

kerimerkul' Alıntı:

Merhaba Hocam!
iyi çalışmalar.
(Şükrettin BAŞEĞMEZ)

Geçmiş olsun...Allah'ın adaletine havale bunlar!! dersleri alanlarda, koskoca Ankara yapıpta insiyatif ile görevlendirme yapmayanlarda.. Bilişim Tekn. öğretmenlerini mağdur edenlere hakkımı helal etmiyorum... :verymad:

eğitim bir sen aracılığıyla bugün balıkesir milli eğitime sordurduğumda "diğer illerin formatörlüğü yaparak mevzuata aykırı davrandığını, balıkesir milli eğitimin böyle bişey yapamayacağını, bakanlıktan yazı gelmeden görevlendirme yapamayacağını" söylemişler balıkesir il milli eğitimden.

akıllı tahtalara içerikleri yükleyecek birilerinide göndersinler o zaman.okul müdürümüz hala formatörmüşüz gibi davranıp yüklemem için bana yazı gönderiyor. yazın okula çağırıyor ilginç.ya bu konuda (eski formatörleri amele gibi kullanmama konusunda )okullara yazı yazılsın yada diğer iller gibi bizide görevlendirsinler. hatır gönül işi ile yaptırmaya çalışılıyor.

benim branşım bilişim teknolojileri.
dün il milli eğitimi arayıp "yüklemiyorum akıllı tahtaların içeriklerini dedim, diğer illerde formatörler yapıp ek dersini alıyor biz alamıyoruz, kusura bakmayın adaletsizliğe tahammülüm yok, bu farklı uygulamalara tepki göstermek zorundayım,bundan sonra okulda hiçbir bilgisayara ve akıllı tahtaya karışmayacağım,sadece dersime girip gideceğim" dedim, "haklısın,ama bakanlığın emri olduğu için formatörlük görevlendirmesi yapamadıklarını, biz sadece yardım olarak bunu senden istemiştik dediler, sen içerikleri müdürün bilgisayarına indir biz gelip yaparız " dediler.müdür beye de söyledim aynısını. şimdi bekliyor akıllı tahtalar okulda ilden gelip yapacaklarını söylediler.

bu gün de müdürüm okulda formatör ihtiyacı olduğunu ve okula formatör görevlendirmesi gerektiğini belirten bir yazı yazacağını söyledi il milli eğitime, belki sizin müdürleriniz de aynısını yaparsa etkili olabilir bir nebze, milli eğitim müdürü formatörsüz bu işlerin olmayacağını anlar.

bende aynısını müdüre ilettim ve oturup yazmak zorunda kaldı. ve gelen yazıda bu işin sürekliliği belli e postaların takibi güncellenmesi diyor.neye güvenerek gönderiyorsunuz. kime güvenerek.

bi< sıkıştırmadığımız sürece müdürler ihtiyaç olduğunu belrtmeyecekler.hatır gönül işi olarak gösteriyorlar bilginize . diğer illerde herkes aynı tavrı takınıyor görevlendirme olması için. biz amele değiliz.bassınlar parayı şehirdeki bilgisayar işi ile uğraşan kişilere yaptırsınlar.

eleni' Alıntı:
bi< sıkıştırmadığımız sürece müdürler ihtiyaç olduğunu belrtmeyecekler.hatır gönül işi olarak gösteriyorlar bilginize . diğer illerde herkes aynı tavrı takınıyor görevlendirme olması için. biz amele değiliz.bassınlar parayı şehirdeki bilgisayar işi ile uğraşan kişilere yaptırsınlar.

Aynen katılıyorum. Lab. dışındaki hiçbir bilgisayara dokunmuyorum bile. Dokunmayacağımda. Gidip parayla yaptırsınlar.

ortak tavır almamız gerek. Aramın çok iyi olduğu idareme durumu anlattım "yanlış anlamayın sizinle alakalı deği"l dedim "hiçbişeye karışmam" dedim tabi hocam haklısın dediler. "Sizsiz olmuyo" dediler. İki gündür ders dağıtımını yapamadılar. Bandırmada görev yapıyorum bütün arkadaşlar hatır gönül dinlemeden ortak tavır takınırlarsa mecbur kalacaklardır.

fatihpc' Alıntı:
ortak tavır almamız gerek. Aramın çok iyi olduğu idareme durumu anlattım "yanlış anlamayın sizinle alakalı deği"l dedim "hiçbişeye karışmam" dedim tabi hocam haklısın dediler. "Sizsiz olmuyo" dediler. İki gündür ders dağıtımını yapamadılar. Bandırmada görev yapıyorum bütün arkadaşlar hatır gönül dinlemeden ortak tavır takınırlarsa mecbur kalacaklardır.
hocam ben il milli eğitimi arayıp tavrımı gösterdim, müdürüme de söyledim . hiç bir bilgisayara ve akıllı tahtaya karışmıyorum. dersime girip gidiyorum. herkes aynı tepkiyi gösterirse durumun vehameti o zaman anlaşılır. yoksa hatır gönül işi derseniz bu işler hep hatırla devam eder daha.

benim müdür okuluma formatör görevlendirmesi için il milli eğitime yazı yazacağını söyledi. aynısını sizin müdürler de yapsa iyi olur. ama hep beraber aynı tavrı göstermeliyiz.

slm arkadaşlar ben de bigadiç te görev yapıyorum.FATİH projesi kapsamında kurulmlar yapıldı. aynen bize de yazı geldi.eiçerikleri yükleyin diye.ben de durumu müdür beyle paylaştım sağolsun bizden yana tavır sergiliyor her zaman. genel bir yazı yazarak formatör görevlendirmesi isteğinde bulundu resmi yazıyla. ben de hatır işi bazı işleri yapıyorum ve idarecilerimle paylaşıyorum durumumuzu.onlar da olumlu karşılıyorlar.formatörsüz olmaz diyorlar.FATİH için kurulum yapılan tv lerin 6 tanesi de çalışmıyor. Tabi kurulum sırasında başında bilen birisi durmaynca taşeron firma kurmuş gitmiş.kurulumlar rezalet kilitler çalışmıyor.kablolar takılıu değil.bugün şükrettin beye müdürümüz bildird.

digitalboy72' Alıntı:
slm arkadaşlar ben de bigadiç te görev yapıyorum.FATİH projesi kapsamında kurulmlar yapıldı. aynen bize de yazı geldi.eiçerikleri yükleyin diye.ben de durumu müdür beyle paylaştım sağolsun bizden yana tavır sergiliyor her zaman. genel bir yazı yazarak formatör görevlendirmesi isteğinde bulundu resmi yazıyla. ben de hatır işi bazı işleri yapıyorum ve idarecilerimle paylaşıyorum durumumuzu.onlar da olumlu karşılıyorlar.formatörsüz olmaz diyorlar.FATİH için kurulum yapılan tv lerin 6 tanesi de çalışmıyor. Tabi kurulum sırasında başında bilen birisi durmaynca taşeron firma kurmuş gitmiş.kurulumlar rezalet kilitler çalışmıyor.kablolar takılıu değil.bugün şükrettin beye müdürümüz bildird.
Sayin hocam mudurler sadece islerin cabuk halolmasini o yuzden hatir gonul meselesi durumuna getirip yaptirmaya calisiyorlar.gelen taxonomy altina direk ismimizi yaziyor dusunmeden hala mi biz hala mi cunku bizden baska bilen yok. yaparsaniz arkasi mutlaka gelecektir

Merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı çok iyi okudum aslında herkes durumun farkında ama biz neden bu kadar değersizleştiriliyoruz anlamıyorum. Bir arkadaşım teknoloji tasarım öğretmenliğine geçmiş daha yeni düşünmedim değil en azından görevim belli olur. Formatörlük konusuna gelince müdürlerin ihtiyaç olduğunu belirten bir yazı göndermeleri bana çok mantıklı geldi ben de bugün müdürüme söyleyeceğim. ne hallere düştük, okullara akıllı tahtalar geldi bilgisyar formatürlüğü yok ortada. Zatn herkes bilgisyar ve akıllı tahta kontrolü yapmayı ve kullanmayı biliyor ya nsıl olsa..

yunus1099' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı çok iyi okudum aslında herkes durumun farkında ama biz neden bu kadar değersizleştiriliyoruz anlamıyorum. Bir arkadaşım teknoloji tasarım öğretmenliğine geçmiş daha yeni düşünmedim değil en azından görevim belli olur. Formatörlük konusuna gelince müdürlerin ihtiyaç olduğunu belirten bir yazı göndermeleri bana çok mantıklı geldi ben de bugün müdürüme söyleyeceğim. ne hallere düştük, okullara akıllı tahtalar geldi bilgisyar formatürlüğü yok ortada. Zatn herkes bilgisyar ve akıllı tahta kontrolü yapmayı ve kullanmayı biliyor ya nsıl olsa..
sayın hocam hadi onları geçtik web sitesine yazı atmak için bile "artık formatörümüz değilsin ama yine de yaparsın değil mi" gibi bir cümle kurdu. bir yazı atmak düzenlemek ne kadar zaman alıyor.versinler parayı 400 tl ayda okulun web sitesini takip edeyim sadece o zaman. hala "bu neden çalışmıyor bunu ben bozdum galiba yapabilirmisin? yazıcı çalışmıyor " hatır yokmu sanki bizde var ama durumu kullanarak her işi yaptırmaya çalışmakta ayıp oluyor.bir de bu cümleden sonra:(((

arkadaşlar ben şuan norm fazlası durumuna düştüm. İsteğim dışında görevlendirme yapabilirlermi ?

Geri