Hayırlı olsun hocam
öncelikle hocamı tebrik ediyorum...kitap yazmak bambaşka bir sanat bence...hani derler ya ne anlattığın değil ne aktarabildiğin..bu anlamda çok zor bir olay...ben dedeme bir eleştiri getirmek istiyorum...ücretsiz yazılımların biz de yaygınlaşmasını tabiiki istiyoruz hocam fakat bir yandan tübitakın pardus ekibini dağıtması ve projeyi kaldırması diğer yandan microsoftun 1 dolardan tahtalara windows kurması vb olaylar ister istemez bu açık kaynağın önünü tıkıyor...şöyle düşünelim f klavyenin türkçeye uygun olduğunu söylüyoruz klavye yarışmalarında bu yüzden hep birinci olduğumuzu söylüyoruz ama bilgisayar satış dükkanlarına baktığında bir tane f ya var ya yok, istek üzerine getiriyorlar.başka bir örnek tablet ve telefonlarla gelen klavye mesela hepsi Q sonra ben F klavye kullanın desem de boş. öğrencilerin hepsi bir ağızdan q klavyeyle daha hızlı yazıyoruz ama f çok karışık oluyor.hastasıyız dede' Alıntı:ellerine emeğine sağlık hocam arkadaşlar kitap hakkında güzel yorumları yazmışlar gerçekten övgüyü hak ediyor, benim birkaç eleştirim olacak,
1. office konularına fazla yer verilmiş, aslında bu bakış açısına göre iyi de sayılabilir ama nedense bir rahatsızlık hissettim, aslında belkide libre office vb ücretsiz bir yazılım anlatılsa rahatsızlık hissetmeyebilirdim.
2. bu kadar güzel bir dille yazıldığını düşününce keşke scratch ve small basicde kitapta olsaydı diyede düşündüm.
Öneri : haddimi aştıysam özür dilerim hocam, tekrar tekrar söyleyeyim kitap hakkatten bir örnek niteliğinde, ama gelecek günler hakkında biraz düşünülürse bundan sonra böyle bir kitap hazırlayan olursa bence, birazdaha ücretsiz yazılımlara yönelinmeli, özellikle son günlerde pardus un kamu alanlarında kullanımı gündemde, birazda programlama eklenirse tadından yenmez, bence siz bu işin ucunu bırakmayın hocam kitabı söylediğim yönlerde güncelleyebilirseniz b.t. öğretmenleri açısından bir başyapıt olabilir. :alkis:
haklısın dedem, telefonda da öyle değil mi 1 2 yıllık telefonu eskidi diye değiştirmeye çalışıyoruz...ben halen office 2003 kullanıyorum labta...çünkü anca ona gücü yetiyor...işimizi de gayet iyi görüyor..haber doğru dedemhastasıyız dede' Alıntı:torun pardus ekibinin dağıtıldığı doğru mu? eğer doğru olsa ise benim yorumum pardus ekibinin dağıtılmasından önceydi, kaldıki dağıtılsa bile ben yine libre officenin anlatılmasını isterdim, heryerde ms kullanıldığından bende libreye geçmek istemiyorum, b kitapta libre olsaydı en azından geçmek için bahane olurdu, ms sürekli yeni sürüm yayınlıyor bizim milletimizde hemen yeni sürüme geçmeye pek meraklı, halbuki ms office xp bile hayli hayli iş görüyor, buda beni sinir ediyor.