BT - BÖT Alan Değişikliği (Sürecin Takibi)

Kodla Büyü

hastasıyız dede 01

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Konu ile ilgili tüm başlıklar kilitlenmiş benim okulum uzak bir bölgede ilçedeki yöneticiler umursamaz ve vurdum duymaz, okula yazı ulaşana kadar iş işten geçmiş oluyor konuyu takip etmem gerekiyor, yöneticilerimizden rica ediyorum başlığı kilitlemeyin.

Bugün Ttkb aradım. Fakat cevap alamadım sürekli farklı bölümlere yönlendirdi. Bir arkadaş bizzat arayıp bilgi aldığını söylemişti. Hangi numaradan aradıysa bilgilendirme yaparsa sevinirim.

bugün ttkb ile bir grup öğretmenimiz yüzyüze görüşecekti, henüz bir bilgi yok, ama eğitim iş bakanlık ile norm fazlası olmamamız resen atanmamamız için görüşmüş gakiba, talepler olumlu karşılanmış, ve bakanlık bu konuda çalışma yapmaktaymış.

bulunduğum ilçede senelerdir okul yapılmıyor arkadaşlar. En az 3 ortaokul 2 liseye ihtiyaç var ama senelerdir arsalar bekliyor. Norm sıkıntısının bir sebebi de bu malesef. 5 senedir norm fazlasıyım ilçede kendime yer bulamadım. Şimdi bir de ilçe grubu çıktı hayal oldu.

2008 den önce başlayanlar için kademeli emeklilik de geliyor diyorlar. Hadi branşımızın mesleğimizin sorunlarının çözülmesi için beklemekle yıllar geçti geçiyor. Bari emeklilik şartlarını cazip hale getirseler de bir ümit olsa, çıkış, kurtuluş olsa bizim için.

2008 den önce başlayanlar için kademeli emeklilik de geliyor diyorlar. Hadi branşımızın mesleğimizin sorunlarının çözülmesi için beklemekle yıllar geçti geçiyor. Bari emeklilik şartlarını cazip hale getirseler de bir ümit olsa, çıkış, kurtuluş olsa bizim için.
hükümet EYT konusunda çok pişman. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum hocam 60 yaşına kadar Allah ömür verirse devam gözüküyor

hükümet EYT konusunda çok pişman. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum hocam 60 yaşına kadar Allah ömür verirse devam gözüküyor
Hocam mantıklı söylüyorsun fakat koltuk ince ipliğe bağlı olunca, neler neler yapmazlar. Siyasetten haz etmeyen biriyim. Siyasi olarak yazmadım.

hocam bi dayanağı var mı bunun

Değerli Başkanlarım;
Bakanlık TTK Kararı Sonrası Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Mağdur Edilmeyeceği yönünde çalışma yapacağını ifade etmiştir.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın “Bilişim Teknolojileri” öğretmenlik alanını “Bilişim Teknolojileri” ve “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri” olarak ikiye ayıran kararının, sonuçları üzerinde özellikle öğretmenlerin mevcut eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olarak addedilmelerine neden olabilmesi hakkında yeterince etüd edilmeden verildiği görülmektedir.

Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, bu öğretmenlerin norm içinde sayılarak mağdur edilmemesi yönünde çalışma yürütüleceği ifade edilmiştir.

Talim ve Terbiye Kurulu’nun son kararının “teknik öğretmen” kökenli olanlar başta olmak üzere mevcut Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri açısından norm kadro fazlası addedilme riski taşıdığı gözetildiğinde öğretmenlerimizi mağdur etmeyecek, idari istikrar ve haklı beklenti ilkeleri çerçevesinde kazanılmış haklarını koruyacak bir düzenleme ihtiyacı ortadadır.

Öte yandan kısa vadede söz konusu TTK kararından geri dönülmesi veya yeniden düzenleme konusu edilmesi mümkün görünmediğinden TTK’nun son kararı Sendikamız tarafından bugün itibarıyla dava edilmiştir.

Okul sendika temsilcisi böyle bir mesaj gönderdi bana.

Okul sendika temsilcisi böyle bir mesaj gönderdi bana.
Yapılan değişiklik %100 kötü bir değişiklik değil ki! Neden dava açma gereği duymuşlar. Bence bilsemlerin ortaokul kısımlarına atanamama hariç. (Atanabilmemiz lazım.) Böte için süper bir değişiklik. Yıllardır istediğimiz değişiklik. 21 yıllık öğretmenliğimde istemediğim halde 5 defa meslek lisesine görevlendirildim. Artık mümkün değil.

Teflilerin çok büyük çoğunluğu da meslek liseleri dışında bir yerde çalışmak istemiyor. Çok zor durumda kalırlarsa öyle bir tercih yapabiliyorlar. Ortaokulda-lisede çalışmak isteyen de alan değişikliği yapabilir.

Malesef hocam. Buraya belki yeni bir bilgi varmı diye giriyoruz. Arkadaş kendini buraya tatmin etmeye giriyor malesef. Sana iyi oldu. Sen şuraya git. Burada çalışma... Biz bunları okumak zorundamıyız. Git kendi sosyal medyanda nefretini kus. Bize yakışıyormu. Birde başkalrının zarar görmesinden mutlu olanlar var malesef. Yazacak çok şey var ama bende aynı hatayı yapıp burayı meşkul etmiyim.

Ortaokulda çalışıyorum ( Böte mezunuyum ). Az önce yeni norm çizelgeleri geldi. Benim alanım 1120 - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri olarak gözüküyor ve norm da 1 gösteriyor. Mebbis henüz güncellenmemiş

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-04-29 102602.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-29 102602.webp
    7.6 KB · Görüntüleme: 301
Ortaokulda çalışıyorum ( Böte mezunuyum ). Az önce yeni norm çizelgeleri geldi. Benim alanım 1120 - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri olarak gözüküyor ve norm da 1 gösteriyor. Mebbis henüz güncellenmemiş
Mebbisin güncellenmeden normun görünmesi, bu kararın sadece bundan sonraki atamalarda geçerli olduğunu gösteriyor olabilir.

Mebbisin güncellenmeden normun görünmesi, bu kararın sadece bundan sonraki atamalarda geçerli olduğunu gösteriyor olabilir.
Olmaz hocam. Güncellenir yakında. O zaman eski bötelilerin hepsi bilişim teknolojileri branşında kaldıkları için her yerde norm fazlası olurlar.

Olmaz hocam. Güncellenir yakında. O zaman eski bötelilerin hepsi bilişim teknolojileri branşında kaldıkları için her yerde norm fazlası olurlar.
Eski durumdaki gibi olur. Arkadaşın paylaştığı gibiyse mebbisin de güncellenmesi gerekirdi. Norm bilgileri mebbisten alır.

BBNET
Geri