BT Rehber Öğretmenliği Kursu Açılıyor

Kodla Büyü
Diğer okullara gidemicez çünkü hizmetten sayılmayacak, bunun farkındalar artık işten anlamayanları 100 saatte BT Rehber yapsınlar. Hakkımız verdiğimiz emekler zehir zıkkım olsun başka birşey demiyorum yaaa. Birgün de bizim branşla alakalı sinir bozucu bir haber çıkmasa dişimi kıracam yeter yaa....

Rezaletin son perdesi.

160 saatte formatörlük 100 saatte Bt Rehber öğretmenliği, 50 saatte bigisayar öğretmeni, 15 saatte idareci yetiştirir bunlar..

o kadar atanamayan bilgisayar öğretmeni varken sen git hiçbir eğitim almayan farklı bransları bu işe kaydır. bu adamların yatacak yeri yok ne beddua alıyorlar.

ymanav' Alıntı:
18.12.2012 - Eğitici görevlendirmeleri ile ilgili duyuru yazısı ve ekleri (2013 Ocak dönemi) duyurular bölümündedir.
​18.12.2012 - BT Rehber Öğretmenliği Kursu resmi yazısı duyurular bölümündedir.

Bu iki maddeyi gördüm ama sitede duyurular bölümüne erişmeyi bir türlü başaramadım..
O kadar muhteşem bir site hazırlamışlar ki, ben de bulamadım. Acaba siteye o yazıyı yazan arkadaş, neden link vermeyi denememiş? 100 saatlik kursla yetiştiğinden olsa gerek :)

Bu haber ayrıca her okula BT rehber kadrosu verilmeyeceğinin habercisidir.(böyle çalışma olduğunu savunanlar vardı).

Önce liseler sonra diğer okullarda fatih ekipmanları kuruldukça okullar herhangi bir branş öğretmeninin BT rehber öğretmen olarak görevlendirmesiyle okullarda işler yürüyecek.norm derse bağlı devam edeceğinden ders bulmak için ordan oraya koşturacağız.Bilişim Rehberi olmak için bile derse ihtiyaç duyuluyor olması çok ironik.

Fazla olan bütün sınıf öğretmenleri bu kursa alınsın sonra alanlarını BTR olarak değiştirsinler :mrgreen: böylece fazlaları ne yapacağız hangi alana yamasak diye düşünmek zorunda kalmazlar :idea:
birşey olmazzz, boşverelim, hayat güzel, yarın ne olacağını bilseydik hayat çekilmez olurdu :verymad:

Derneğimiz hemen çok sert bir yazı ile olaya tepki göstermeli, bu sefer ulaşabildiğimiz kadar üniversiteye ulaşıp Böte bölüm başkanlarından destek alınmalı.

O kadar çok bilişim teknolojileri öğretmeni atamayı beklerken diğer branşlardan öğretmenleri bu alanda yetiştirmeye çalışmak çok yanlış diye düşünüyorum. Bunun sebebi bilişim teknolojileri öğretmenlerini veya genel olarak öğretmenleri nasıl yaparız da minimum sayıda atayabiliriz düşüncesidir diye düşünüyorum. Bir arkadaşımızın dediği gibi rehber öğretmenlik için kadro vermeyi düşünmediklerinin bir göstergesi olarak da görülebilir düşüncesindeyim. Bunlar 1. boyutuydu 2.boyutunda ise etkinliğin içeriği var gördüğüm kadarıyla içerikte verilen konularda başarılı olmak bilişim teknolojileri öğretmeni olmayan birçok öğretmen için çok zor diye düşünüyorum tabi sınavlarda burada yazılanlar istenirse.

Bakanlığa bağlı eğitim-öğretim kurumlarında görevli “FATİH Projesi– Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu” nu başarı ile tamamlamış öğretmenler.

branş dışı kişilere kurs açacaklarına atanamayan bt öğretmenlerini alsınlar :verymad:
tüm liseler dolar.
hem norm yok hem kurs açıp görevlendirme yapıyorlar

4-ETKİNLİĞİN HEDEF KİTLESİ
Bakanlığa bağlı eğitim-öğretim kurumlarında görevli “FATİH Projesi– Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu” nu başarı ile tamamlamış öğretmenler.

Arkadaşlar yukarıda FATİH Projesi– Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu” nu başarı ile tamamlamış öğretmenler cümlesi geçiyor bildiğim kadarıyla bu fatih projesi kullanım kursuna diğer öğretmenler katılamıyor sadece bilişim teknolojisi öğretmenleri çünkü geçen hafta başvurmuştum buda kanıtı

http://d1212.hizliresim.com/14/m/h1r8b.jpg

bilişim sohbetleri düzenliyorlar,siz çok önemlisiniz diyorlar sonuç zamanı geldiğinde size ihtiyacımız yok.yarın bilişim sohbetinde bu konuyu konuşsunlar.

Buzkırıcı' Alıntı:
Su anda antalyada seminer var mi istihbaratim bu yonde

Bu cuma adıyamandan bir gorevli antalya'ya seminer vermek için gidecek, birebir agzından duydum, bize bu yeni sitenin nasıl düzenleneceği konusunda bilgi vermişti gecen hafta, o zaman kendisi söyledi.

Arkadaşlar bu kursa katılmak için diğer kursta başarılı olmak gerekiyor anladığıma göre ama ilk kursa katılmak için bilişim teknolojileri öğretmeni olmak şart değil mi zaten diğer branşlar o kursa katılamıyordu yanılıyor muyum :? :?

kazuo' Alıntı:
ymanav' Alıntı:
18.12.2012 - Eğitici görevlendirmeleri ile ilgili duyuru yazısı ve ekleri (2013 Ocak dönemi) duyurular bölümündedir.

Bu iki maddeyi gördüm ama sitede duyurular bölümüne erişmeyi bir türlü başaramadım..
O kadar muhteşem bir site hazırlamışlar ki, ben de bulamadım. Acaba siteye o yazıyı yazan arkadaş, neden link vermeyi denememiş? 100 saatlik kursla yetiştiğinden olsa gerek :)

eogrenim.meb.gov.tr sitesinde sağ üstte oturum açtıktan sonra DUYURULAR bölümü geliyor. Oturum açma bilgileri de sadece EBİTEFO ve Fatih eğitmenlerine verildi. O yüzden göremiyorsunuz.

teion' Alıntı:
kazuo' Alıntı:
ymanav' Alıntı:

eogrenim.meb.gov.tr sitesinde sağ üstte oturum açtıktan sonra DUYURULAR bölümü geliyor. Oturum açma bilgileri de sadece EBİTEFO ve Fatih eğitmenlerine verildi. O yüzden göremiyorsunuz.

bilgi için teşekkürler hocam.

okulun amelesi olmak isteyen diğer branşlar buyursun bana dersimi geri versinler vermeyeceklerse bana bi yer göstersinler artık. DSİ de şöförlük bile olabilir :)

dün bana müfettiş geldi. ve şöyle birşey söyledi. bunca norm fazlası öğretmen tek tas a geçirildi. şimdi bt ve tek tas ı birleştirip hepinizi BT rehberi yapacaklar ve her okula 2 öğretmen görevlendirecekler. okulunuz hem ilkokul hem ortaokul olmuş. yani düşünün bu okulda teksiniz ama o zaman 4 kişi olacaksınız dedi

deniz1903' Alıntı:
dün bana müfettiş geldi. ve şöyle birşey söyledi. bunca norm fazlası öğretmen tek tas a geçirildi. şimdi bt ve tek tas ı birleştirip hepinizi BT rehberi yapacaklar ve her okula 2 öğretmen görevlendirecekler. okulunuz hem ilkokul hem ortaokul olmuş. yani düşünün bu okulda teksiniz ama o zaman 4 kişi olacaksınız dedi
bu da bir söylenti kanımca

caylakcekirge' Alıntı:
http://eogrenim.meb.gov.tr/SitePages/Giri%C5%9F%20Sayfas%C4%B1.aspx
Fatih Projesi- eğitimde teknoloji kullanım kursundan başarılı olana arkadaşlara yönelik bir kurs;
anlamadığım bilgisayar öğretmenleri bu kurslara katılmazsa rehberlik yapamayacak mı?

Geri