Bana 2800 küsür yattı hocam.BTR yim Klüp yok. Sizde iyimiş yine. Kaç ekdersiniz var acaba. Bendemi sıkıntı varAhaber zannettim, ek dersi şuan 46tl den alan varmı? 3200 civarı bişey yattı bana kulüp yok.
5000 iyiymiş ama kulüp, nöbet 3400 civarı yattı. 5000 alan var mı ki?18*5=90 btr
3*4=12 nöbet
2*4=8 kulüp
toplam: 110 saat
110*46,01=5.061,10
Bizde de ekdersde vergi olmuyor hocam. Önceki yıllarda kesiliyordu ama. Yeni duruma göre vergidilimine sadece maaşımız giriyor.Herhalde Hocalarım il il değişiyor hesaplama işlemi bizde Ekderste vergi kesintisi olmuyor. Maaşta toplam vergi kesintisi oluyor. Ondan kaynaklı olabilir.
Maaşınız ne kadar yatıyor hocam muhtemelen sizin ek dersleri ay başında yaptıkları için vergi diliminden etkinlenmiyorsunuz.Bizde de ekdersde vergi olmuyor hocam. Önceki yıllarda kesiliyordu ama. Yeni duruma göre vergidilimine sadece maaşımız giriyor.
Kasım 1. Hafta 14+3(nöbet)+4(egzersiz) = 21
Kasım 2. Hafta 18+3(nöbet)+4(egzersiz) = 25
Kasım 3. Hafta 15(seminer) = 15 ---> (Seminer haftası idare 18 yazmıştı ama ben okula gitmediğim için 3 saati sildirdim)
Kasım 4. Hafta 18+3(nöbet)+4(egzersiz) = 25
Kasım 5. Hafta 11 = 11
olmak üzere 97 saat ek ders = 4530 TL
94 saatle 3.170 lira aldım 33.7 liraya geliyorMaaşınız ne kadar yatıyor hocam muhtemelen sizin ek dersleri ay başında yaptıkları için vergi diliminden etkinlenmiyorsunuz.
Evet hocam bende hesapladım 85 saat 2867 TL. Baktım 1102 TL kesinti var ekdersten. ekdersim 33.7 TL ye geliyor. Müdür yardımcısıyla sohbet ederken söyledim vergi kesilmez olurmu hiç o fazla yatıranlar bordrolarını göndersinler görelim diyor. Fazla alanlar nasıl alıyor anlamadım. Elinde ek ders bordrosu olan varsa isimleri ve kurumu sansürleyip gönderebilirse bizde idareye gösterelim.94 saatle 3.170 lira aldım 33.7 liraya geliyor
Hocam maaştan kesmiyorlar mı sizin aynı hesaba gelmesi lazım.rica etsem geçen ay kademeniz aile yardımı var mı çocuk var mı maaaşınızını da yazabilir misiniz?Arkadaşlar aldığınız ek ders ücretleri asgari ücreti(5500,35)geçmeyinceye kadar vergiden muaf, yani ekdersden vergi kesilmiyor. Bunun için sisteme giriş yaparken kasım ayı ekdersini 1 aralıktan itibaren girmek gerekiyor. Bu standarttır. Mesela bu ay 5 hafta bir sınıf öğretmeni bile 4339 tl ekders aldı. sadece ekders ve nöbetle. Sizlerin ekdersi düşükse idarenizle görüşün bordrolara bakın.
Kasım ayı maaş: 9870₺ derece 1/3 çocuk yardımı: 7 yaş üstü 2 çocuk %27 vergi dilimiHocam maaştan kesmiyorlar mı sizin aynı hesaba gelmesi lazım.rica etsem geçen ay kademeniz aile yardımı var mı çocuk var mı maaaşınızını da yazabilir misiniz?
arkadaşlar kulüp ücreti yatıyor mu size? hani kaldırılmıştı ilden ile değişiklik mi var çözemedim. bir de nöbet ücretini nasıl alabiliyorsunuz? full dersinizin olduğu gün mü nöbet tutuyorsunuz?18*5=90 btr
3*4=12 nöbet
2*4=8 kulüp
toplam: 110 saat
110*46,01=5.061,10
Teşekkür ettim hocam maaştan kesiliyormuş sizin. benim de 3/2 2 çocuk 27 vergi dilimi 10.920 aldım kasımdaKasım ayı maaş: 9870₺ derece 1/3 çocuk yardımı: 7 yaş üstü 2 çocuk %27 vergi dilimi
İlden ile ilçeden ilçeye fark ediyor. Mesela bizim ilçede ödeniyor. Hiç bir yönetici ödenmez demedi şuana kadar. Tüm BTR arkadaşlar alıyorlar.arkadaşlar kulüp ücreti yatıyor mu size? hani kaldırılmıştı ilden ile değişiklik mi var çözemedim. bir de nöbet ücretini nasıl alabiliyorsunuz? full dersinizin olduğu gün mü nöbet tutuyorsunuz?
10.547 gibi bir tutar yattı hocam, 3 çocuk ve eş çalışmıyor. Ekders kaçında yapılıyor bilmiyorum hocamMaaşınız ne kadar yatıyor hocam muhtemelen sizin ek dersleri ay başında yaptıkları için vergi diliminden etkinlenmiyorsunuz.
Ekders bordrosunun onayı sonraki aya kalırsa vergi ilk önce ekdersten kesilir. bu neden kaynaklanır unutulan veya hatalı hesaplanan bir ücret vardır bazı idareciler böyle durumlarda bordroyu geç onaylar veya mevcut bordroyu ilçeden iptal ederlerse ve yeni bordro yeni ayda onaylanırsa bu durum oluşur.arkadaşlar verginin ekders veya maaştan kesilmesi ilden ile değişiyor, hatta aynı ildeki kurumlarda bile değişiyor. bizim kurumda mesela ekdersten kesilyor.
Hocam o gün btr günü olmasın problem yoknöbet tutan arkadaşlar, nöbetinizin olduğu gün full dersiniz var mı?
benim bütün derslerin 2 şer saat olarak tüm haftaya dağılmış durumda. nöbet tutabilir miyim?
Benimde öyle hocam ve nöbeti bıraktım.nöbet tutan arkadaşlar, nöbetinizin olduğu gün full dersiniz var mı?
benim bütün derslerin 2 şer saat olarak tüm haftaya dağılmış durumda. nöbet tutabilir miyim?
Kendi okulunuzda BTR iseniz gün içerisinde 1 saat boşluğunuz dahi olsa nöbet tutup ücretini alamazsınız bu net. Çünkü ders programınızdaki tüm boşluklarda BTR görünürsünüz ve 1 saat boşluk dahi sizi nöbet ücretinden etmeye yeter. Bu durum teftişte ya da başka bir zamanda tespit edilirse zimmet çıkarırlar faiziyle geri ödersiniz. Başka okulda BTR iseniz kendi okulunuzda dersinizin olduğu gün nöbet tutabilirsiniz fakat bu durumda da bazı idareciler genelgedeki boşlukları aleyhte yorumlayıp BTR görevinin nerede olduğuna bakmaksızın ders programında boşluk olmayacak da şeklinde yorum yapıp ücret vermeyebiliyor.nöbet tutan arkadaşlar, nöbetinizin olduğu gün full dersiniz var mı?