Re: BTR Öğretmenlerinin DYK İlgili Müraacatları ve Sonuçları
bu dönem bir şey olmaz ozaman seneye btr kendilerinin olsun
bu dönem bir şey olmaz ozaman seneye btr kendilerinin olsun
aynenbadi' Alıntı:YEĞİTEK o zaman bize neden bu işin olumlu yönde düzeleceğini söylüyor?
konunun müsteşar seviyesinde olduğunu duydum eğer aranızda anlaşın derse çözülebilir yoksa İKGM YEĞİTEK'e 16/2 görevlendirmişsen olmaz diyecekaynenbadi' Alıntı:YEĞİTEK o zaman bize neden bu işin olumlu yönde düzeleceğini söylüyor?
hocam ne cevap versem bilmiyorum öncelikle haklısın ama görevlendirme valilik oluruyla olduğu için iptal edilirmi bilmiyorum ama görevlerini yapmayan BTR lerin acilen görevlendirmeleri iptal edilir yazıyor Görevlendrme yazımızda.erdcannet' Alıntı:BTR'den istifa edildiğinde yada edilmesi durumu söz konusu olabilir mi? Dilekçe ilçeye gitti cevap bekliyorum istifa için. BTR olayının bu saatten sonra düzelmesi zor. Kurs açılmasının engeli BTR olmaksa bunu kursların başvurusu esnasında söylenmesi gerekmez miydi?
Peki Bekir hocam 13/12/2013 YEĞİTEK e yazdığı yazıda hizmetiçi kurslarında ki ek dersi alırsın yazmış? İkinci side neden DERSLERE GİRİYORUZ?bekirs82' Alıntı:Ben Bekir SİNOPLUOĞLU bu konuyu hergün okuyorum bazı arkadaşlar birçok yanlış şey söylüyorlar 2 saat boyunca sorularınız varsa cevaplayabilirim.
En başta şunu söyleyeyim o yazıyı muhreterm hanım yazmadı. şefi günay ÇINAR hanım yazdı. yazı çıkmadan kendi cep telefonundan beni aradı.
16/2 maddesine göre görevlendirildiysen tüm öğretmenlik vasıflarını yitirirsin. ne derse girebilirsin ne kurs açabilirsin nede nöbet tutabilirsin öğretmenin yaptığı hiç bir işi yapamazsın diyor kendisi. YEĞİTEK in yazısı var ona göre görevlendiriliyoruz dediğimde YEĞİTEK yanlış yapmış diyor. yani İKGM ek ders yönetmeliğine bakıyor eğer görevlendirme 16/2 ise 18 saatten başka bir şey yok diyor ve kendini haklı görüyor. YEĞİTEK 16/2 görevlendirdiğinide FP-BTR Görevlendirme yazısında yazmış.
hakansia' Alıntı:Peki Bekir hocam 13/12/2013 YEĞİTEK e yazdığı yazıda hizmetiçi kurslarında ki ek dersi alırsın yazmış? İkinci side neden DERSLERE GİRİYORUZ?bekirs82' Alıntı:Ben Bekir SİNOPLUOĞLU bu konuyu hergün okuyorum bazı arkadaşlar birçok yanlış şey söylüyorlar 2 saat boyunca sorularınız varsa cevaplayabilirim.
En başta şunu söyleyeyim o yazıyı muhreterm hanım yazmadı. şefi günay ÇINAR hanım yazdı. yazı çıkmadan kendi cep telefonundan beni aradı.
16/2 maddesine göre görevlendirildiysen tüm öğretmenlik vasıflarını yitirirsin. ne derse girebilirsin ne kurs açabilirsin nede nöbet tutabilirsin öğretmenin yaptığı hiç bir işi yapamazsın diyor kendisi. YEĞİTEK in yazısı var ona göre görevlendiriliyoruz dediğimde YEĞİTEK yanlış yapmış diyor. yani İKGM ek ders yönetmeliğine bakıyor eğer görevlendirme 16/2 ise 18 saatten başka bir şey yok diyor ve kendini haklı görüyor. YEĞİTEK 16/2 görevlendirdiğinide FP-BTR Görevlendirme yazısında yazmış.
Derse girmeyeceğiz o zaman.Benim anladığım bu..bekirs82' Alıntı:hakansia' Alıntı:Peki Bekir hocam 13/12/2013 YEĞİTEK e yazdığı yazıda hizmetiçi kurslarında ki ek dersi alırsın yazmış? İkinci side neden DERSLERE GİRİYORUZ?bekirs82' Alıntı:Ben Bekir SİNOPLUOĞLU bu konuyu hergün okuyorum bazı arkadaşlar birçok yanlış şey söylüyorlar 2 saat boyunca sorularınız varsa cevaplayabilirim.
o zaman neye göre yazdıklarını bilmiyorum ama şöyle tahmin ediyorum.
geçici olarak hizmet içi kursa görevlendirildiyse sadece onu ücretini alır asli görevi için alamaz demişlerdir
hakansia' Alıntı:Derse girmeyeceğiz o zaman.Benim anladığım bu..bekirs82' Alıntı:hakansia' Alıntı:Peki Bekir hocam 13/12/2013 YEĞİTEK e yazdığı yazıda hizmetiçi kurslarında ki ek dersi alırsın yazmış? İkinci side neden DERSLERE GİRİYORUZ?bekirs82' Alıntı:Ben Bekir SİNOPLUOĞLU bu konuyu hergün okuyorum bazı arkadaşlar birçok yanlış şey söylüyorlar 2 saat boyunca sorularınız varsa cevaplayabilirim.
o zaman neye göre yazdıklarını bilmiyorum ama şöyle tahmin ediyorum.
geçici olarak hizmet içi kursa görevlendirildiyse sadece onu ücretini alır asli görevi için alamaz demişlerdir
hocam İKGM nün anladığı sanırsam 16/2 olarak ilçede ilde veya kaymakamlıkda geçici olarak görevlendirilen öğretmenleri zannediyor ve zaten burda görev yapıyor birde okuluna gidip nöbet tutmasın derse girmesin(asli görevleri için) diye düşünüyorum.bilgisayarmax' Alıntı:bekir hocam derse giremezsiniz ne demekmiş onu sordun mu.hayır biz neyiz acaba kendimizi herhangi bir sınıfa ait zaten hissetmiyoruz da bu cevaptan sonra iyice ne olduğumuz belirsiz
doğru olabilir hocam.bilgisayarmax' Alıntı:bence ikgm btr nin varlığından bile habersizdi senin yazıyla haberi oldu.
bekirs82' Alıntı:doğru olabilir hocam.bilgisayarmax' Alıntı:bence ikgm btr nin varlığından bile habersizdi senin yazıyla haberi oldu.
birde olayı şöyle özetleyeyim
Okulda 6 saat dersim var. Eğitim-Öğretim Saatleri Dışında Hafta içi Kurs veriyorum. Ben Maaş Karşılığına Sayılmaz Dedim. Diğer Öğretmenler Maaş Karşılığına Sayılır Dediler(Eğer Maaaş Karşılığına Sayılırsa Bekir Kurs Açmaz Onun Yerine Biz Açarız Düşüncesiyle) ve Okul idaresine itiraz ettiler. Okul idareside Maaş karşılığına sayılırmı sayılmaz mı diye sordu ilçeye, ilçe ile, ilde İKGM'ne ve sonuç bu çıktı.
Aynen katılıyorum. Bizde aynı maddeye göre görevlendirilince karışıklık devam ediyor. Ama şu bilinmeli biz derse giriyoruz. Eğer derse girmezsek daha fazla ek ders ödemek zorunda kalır çünkü ücretli öğretmen tutması gerekir.alibaly' Alıntı:Bunlar ilçe ve illerde çalışan il-ilçe formatörleri, mebbis yöneticileri,ar-ge birimlerinde çalışanlarla bizi karıştırıyorlar. Evet eğitici il-ilçe formatörleri derse hiç girmiyor, ilçede ilde kurs açılacaksa ücretsiz kurs veriyorlar, 18 saat ek ders alıyorlar ekstra ücret alamıyorlar. il-ilçe memlerde bilgisayar işleri yapıyorlar. Bence karışıklık buradan kaynaklanıyor.
katılıyorum derse girmeme ve nöbetle ilgili söylenenler onu gösteriyor. bence sapla saman iyice karışmış boşuna gerginlik...alibaly' Alıntı:Bunlar ilçe ve illerde çalışan il-ilçe formatörleri, mebbis yöneticileri,ar-ge birimlerinde çalışanlarla bizi karıştırıyorlar. Evet eğitici il-ilçe formatörleri derse hiç girmiyor, ilçede ilde kurs açılacaksa ücretsiz kurs veriyorlar, 18 saat ek ders alıyorlar ekstra ücret alamıyorlar. il-ilçe memlerde bilgisayar işleri yapıyorlar. Bence karışıklık buradan kaynaklanıyor.
Mesai arkadaşlarınız da pek bi düşünceliymiş hocam! Allah yardımcınız olsun hocam BTR kurs açmayacak, 30 saat derse girecek, 55 km ötede ki okula rehberlik etmesi için görev verilecek, bi de işini düzgün yapmazsa görevlendirmesi acilen iptal edilecek. Kusura bakmasınlar, böyle bir görev tanımı yok, hem fatih projesi diyeceksin, hem bilişim tek. öğretmenini istediğin gibi eğip bükeceksin. bilişim teknolojileri öğretmenin kurs açması en doğal hakkıdır.bekirs82' Alıntı:doğru olabilir hocam.bilgisayarmax' Alıntı:bence ikgm btr nin varlığından bile habersizdi senin yazıyla haberi oldu.
Okulda 6 saat dersim var. Eğitim-Öğretim Saatleri Dışında Hafta içi Kurs veriyorum. Ben Maaş Karşılığına Sayılmaz Dedim. Diğer Öğretmenler Maaş Karşılığına Sayılır Dediler(Eğer Maaaş Karşılığına Sayılırsa Bekir Kurs Açmaz Onun Yerine Biz Açarız Düşüncesiyle) ve Okul idaresine itiraz ettiler. Okul idareside Maaş karşılığına sayılırmı sayılmaz mı diye sordu ilçeye, ilçe ile, ilde İKGM'ne ve sonuç bu çıktı.
hocam eğitim-öğretim saatleri dışın daysa maaş karşılığına sayılmaz.uyusuk' Alıntı:bekirs82' Alıntı:doğru olabilir hocam.bilgisayarmax' Alıntı:bence ikgm btr nin varlığından bile habersizdi senin yazıyla haberi oldu.
Onunla ilgili yazı gelmişti zaten hafta içi akşam veya gündüz saatine bakılmaksızın maaş karşılığına sayılır diye. Gereksiz bir soru sorarak ortalığı bulandırmışsınız. Şimdide kimse işin içinden çıkamıyor.
uyusuk' Alıntı:bekirs82' Alıntı:doğru olabilir hocam.bilgisayarmax' Alıntı:bence ikgm btr nin varlığından bile habersizdi senin yazıyla haberi oldu.
Onunla ilgili yazı gelmişti zaten hafta içi akşam veya gündüz saatine bakılmaksızın maaş karşılığına sayılır diye. Gereksiz bir soru sorarak ortalığı bulandırmışsınız. Şimdide kimse işin içinden çıkamıyor.
hocam asli görevi olayını yukarıda açıkladım önceki yazdıklarımı okumanı tavsiye ediyorum.xxltc' Alıntı:bana btr çalışma usul ve esasları veya ek 1 deki görevlerinde Destekleme kurslarında görev almak asli görevidir yazısını göstersinler kursu kapatacam. gösterilemiyorsa da neye istinaden asli görevin deniyor. ben bu geçici görevlendirme de de görevlerim belli görevlerin içinde kurs la ilgili bişey yoksa evirip çevirip işi kursa zoraki bağlamanın mantığı çıkarı nedir. bunu yapanlara hakkımız haram olsun. ama aslında tek yapılması gereken mahkemeye gidip kazanmak tüm kurs açan btr lerin geriye dönük ücretlerini sehven yapılan bir hata olmayan ki defalarda insan kaynakları aranıp yanlışlık bildirilmiş bu hatayı yapanlardan devletten değil bu hatayı bilerek yapan ve inatla uzatanlardan ücretini almak olmalıdır.
inşallah çıkacak yazı tüm problemleri ortadan kaldırır.murat_erg' Alıntı:Simdi tekrar gorustum btr calisma sartlari bellidir ders saati kavrami yktur biz yaziyi yazdik bir kac gune cevaplicaklar ve olumlu olacaktir baskanin mustesarin hepsinin haberi var olay ust yonetimde ve olumlu sonuc cikacak dedi bu kadar bakacaz gorcez
hocam bende ona istinaden söylüyorum yeğitek in yazısına göre asli görevim değil ikgm asli diyor bu geçiçi görevlendirme için sorun şu.bekirs82' Alıntı:hocam asli görevi olayını yukarıda açıkladım önceki yazdıklarımı okumanı tavsiye ediyorum.xxltc' Alıntı:bana btr çalışma usul ve esasları veya ek 1 deki görevlerinde Destekleme kurslarında görev almak asli görevidir yazısını göstersinler kursu kapatacam. gösterilemiyorsa da neye istinaden asli görevin deniyor. ben bu geçici görevlendirme de de görevlerim belli görevlerin içinde kurs la ilgili bişey yoksa evirip çevirip işi kursa zoraki bağlamanın mantığı çıkarı nedir. bunu yapanlara hakkımız haram olsun. ama aslında tek yapılması gereken mahkemeye gidip kazanmak tüm kurs açan btr lerin geriye dönük ücretlerini sehven yapılan bir hata olmayan ki defalarda insan kaynakları aranıp yanlışlık bildirilmiş bu hatayı yapanlardan devletten değil bu hatayı bilerek yapan ve inatla uzatanlardan ücretini almak olmalıdır.
bekirs82' Alıntı:hocam asli görevi olayını yukarıda açıkladım önceki yazdıklarımı okumanı tavsiye ediyorum.xxltc' Alıntı:bana btr çalışma usul ve esasları veya ek 1 deki görevlerinde Destekleme kurslarında görev almak asli görevidir yazısını göstersinler kursu kapatacam. gösterilemiyorsa da neye istinaden asli görevin deniyor. ben bu geçici görevlendirme de de görevlerim belli görevlerin içinde kurs la ilgili bişey yoksa evirip çevirip işi kursa zoraki bağlamanın mantığı çıkarı nedir. bunu yapanlara hakkımız haram olsun. ama aslında tek yapılması gereken mahkemeye gidip kazanmak tüm kurs açan btr lerin geriye dönük ücretlerini sehven yapılan bir hata olmayan ki defalarda insan kaynakları aranıp yanlışlık bildirilmiş bu hatayı yapanlardan devletten değil bu hatayı bilerek yapan ve inatla uzatanlardan ücretini almak olmalıdır.