Bu konuyla alakalı benim de aklıma takılan şöyle bir soru var.Bizim okulda 30 saat dersiniz var. İkinci dönem bayan hoca doğum izni için ayrılacak. Max 21 saat derse girip BTR görevlendirilmek istiyorum. İldeki işten anlamayan koordinatör BTR olamazsınız 30 saate girmeniz gerekiyor diye diretiyor. Resmi olarak nasıl bir yıl izlemeliyiz?
Hiç BTR söz konusu olmadığını düşünelim. Okulda 30 dersi olan bir öğretmen 21 saat üstü girmek istemiyorum deyip sadece 21 saat derse girebilir. Bunda bir sorun yok.
BTR isteyen bir öğretmen ben 21 saat ders istiyorum üstüne de BTR olmak istiyorum dediğinde aslında "ben 21 saatten fazla okulda kalabilirim, çalışabilirim ancak 21 saatten sonra derse girmek yerine BTR işleriyle ilgilenmek istiyorum" demiş oluyor. Geriye kalan 9 saat için ücretli öğretmen görevlendirildiğini düşünürsek 9 saat de ücretli öğretmene ödenecek. Bu durumda bu öğretmene devletin kasasından ödenen toplam ek ders haftalık 18 + 9 = 27 saat
Öğretmen 30 saat derse girseydi 15 +3 (planlama) = 18 saat ek ders ödenecekti ancak okul BTR'nin yapacağı hizmetlerden yararlanamayacaktı.
Diğer yandan öğretmenin 21 saat üstünde derse girmeme hakkı da var kanunen. İlla ki girmek zorundasın denemez. Burda açıkça yazılmayan ve kafaları karıştıran şey öğretmen istemezse 21 saatten fazla ders almayabilir ancak farklı görevlerde çalışabilir mi?