sinefil' Alıntı:Alt Gr+Ctrl+yön tuşlarıyla ekranın döndürülebildiğini öğrendim.Bilenler gülmeyin.Öğrenciler ikide bir nasıl beceriyor ekranı ters çevirmeyi diye kızıyordum.Oyun oynarken kazara basıyorlarmış.![]()
:alkis:AsilTurk' Alıntı:+1fatihtasoz' Alıntı:toprak60' Alıntı:mert02' Alıntı:işlemcimin 64 bit olduğunu öğrendim win 7 çıktığından beri hep 32 bit yüklüyordum performansınıda çok beğeniyordum.Hiç merak edipte bakmamıştım win 8 yükleyince işletim sistemi 32 bit işlemci x64 bit yazınca dunk etti. ama 64 bite geçsemmi onuda bilemiyorum
işlemcisinin ne olduğunu bilmeyenler için
1. Cmd ekraninda asagidaki komutu velerim:
wmic cpu get architecture
Architecture altindaki rakam bize islemcimizin kac bit oldugunu aciklar
0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel
ben de bunu beğendim...
benim pc 64 bitmiş bunu öğrendm ve şaşırdım![]()
ben yapamadım nasıl oluyor.mylife_ista' Alıntı:google chromeda indirilen dosyanın ismini görev çubuğuna tıklayıp masaüstüne kopyalandığını öğrendim.
Önceleri dosya indikten sonra dosya konumunu aç yapıyordum.
Ne büyük kolaylıkmış![]()
![]()
![]()
![]()
Bende anlamadım nasıl yapılacağınıcahraz' Alıntı:ben yapamadım nasıl oluyor.mylife_ista' Alıntı:google chromeda indirilen dosyanın ismini görev çubuğuna tıklayıp masaüstüne kopyalandığını öğrendim.
Önceleri dosya indikten sonra dosya konumunu aç yapıyordum.
Ne büyük kolaylıkmış![]()
![]()
![]()
![]()
intel4004' Alıntı:EXCel bir hücreye:
saat eklemek için klavye kısa yolu:
ctrl + shift + : (iki nokta)
tarih eklemek için klavye kısa yolu:
ctrl + shift + ; (noktalı virgül)
Bu iyiymiş..yakuphan' Alıntı:Bugün değil ama geçenlerde öğrendim;
Lazer yazıcımızın biri yazdırıyor ama sayfa bembeyaz çıkıyordu. Herhangi bir hata vermiyordu. Meğerse bu tonerlerin yan taraflarında gördüğümüz metal kısımların temasıyla yazıcı toneri algılıyormuş, bunları silince yazıcı sorunsuz yazmaya devam etti.
HP lazerjet 1102 model yazıcımız ise ne yazarsak yazalım, sayfayı siyaha boyayıp, çıkarıyordu. Toneri değiştirmemize rağmen sorun düzelmedi. Meğerse yazıcı içerisindeki bir tel (korona ya da ona benzer bir ismi var) kopmuş ya da yerinden çıkmış, onu biraz parmaklayınca düzeldi. Bu tel kağıdı statik elektrikle yüklüyor, ya da nötrleştiriyor.
Bu durumlarla karşılaşırsanız bilginiz olsun.
okadda' Alıntı:Eski zamanlarda freehand kullanmışlığım var onda yapılabiliyordu. Şimdi Adobe in Design olarak devam ediyor. Sanırım onda çözümü bulabilirsiniz.
Word için pratik öneri:
Boşluk
1 satır 2 sütun tablo (kenarları çizgisiz)
Boşluk (Boşluklar sorun çıktığında çıkış yolu)
Tabloyu tüm sayfaya genişletin.
Tümünü seç.
Kopyala
Ctrl+enter
Yapıştır
İstediğiniz sayfa kadar çoğaltın.
albatros44' Alıntı:intel4004' Alıntı:EXCel bir hücreye:
saat eklemek için klavye kısa yolu:
ctrl + shift + : (iki nokta)
tarih eklemek için klavye kısa yolu:
ctrl + shift + ; (noktalı virgül)
Çok güzel