Bende bugün scratchi açamadım,
geçici olarak https://pictoblox.ai/ kullanılabilir.....
Allah aşkına internet@eba.gov.tr şu adrese bol bol mail atalım da açtıralım zaten akıllın tahtam bozuk yapan yok, code orgun kapanması bende ciddi sinir yapıyor =)
Scratch 3.0 masaüstü programı çalışıyorpsiphon kullanın arkadaşlar.
Bizimkilerin pire için yorgan yakması da iş değil ama şu sayfayı hazırlayanın da Allah belasını versin. Eril ne lan? ikilik dışı ne? Zaten böyle bir platformda neden cinsiyet soruyorsun ki?
Misal farklı seçimi olan birini sorulan bir sorunun sorulmaması mı engelleyecek. Yasak hiç bir zaman çözüm değildir.Gmail'de hesap açmaya çalışırken de cinsiyetimi belirtmek istemiyorum ve özel seçenekleri var. Buradan duyuruyorum. Engellensin ?
Hocam bunda haklılık tarafı yok. Cemaat sosyal medya sayfalarına denk gelmiştim geçen. Adamlar bu duruma ait bir görseli paylaşmışlar. Yorum yapan kişinin, imam hatipte çocuğu var. Scratchten rahatsız olduğunu söylediği gibi, imam hatipte olan çocuğunun dersine başı açık öğretmenin de girmesini istemiyor, hatta mesajında imam hatipler diyanete bile değil bizim cemaate bağlansın, diyanette iş yok demiş. Bu vizyonda birinin katıldığı bir duruma nasıl hak verirsiniz?Yıllardır code.org ve scratch kullanan biri olarak ben de başta çok şaşırdım ama haklı bir gerekçe ile erişim engeli getirildiğini düşünüyorum. Çözümün bu konuda da daha güzelinin yerli olarak yapılması olarak görüyorum. Zaten bu konuda bir ihtiyaç olduğunu da düşünüyordum. Umarım bu iş için elini taşın altına koyabilecek birileri hem code.org u hem de scratch i aratmayacak çok daha güzellerini bize sunabilirler.
Bu konunun cemaat, diyanet ve imam hatiplerle ilgisini kurarsanız tartışma çıkar. Ortalığı karıştırma amacında olmadığınızı düşünüyorum, sadece forumun durumundan haberiniz yok gibi. Mesajınızı bildirdim, düzenleme gelmezse hak ettiğiniz gibi cevabınızı alırsınız. Akılcı çözüm diye sadece kayıt sayfasının yasaklanmasını önermenizden başlarız.Hocam bunda haklılık tarafı yok. Cemaat sosyal medya sayfalarına denk gelmiştim geçen. Adamlar bu duruma ait bir görseli paylaşmışlar. Yorum yapan kişinin, imam hatipte çocuğu var. Scratchten rahatsız olduğunu söylediği gibi, imam hatipte olan çocuğunun dersine başı açık öğretmenin de girmesini istemiyor, hatta mesajında imam hatipler diyanete bile değil bizim cemaate bağlansın, diyanette iş yok demiş. Bu vizyonda birinin katıldığı bir duruma nasıl hak verirsiniz?
Tamamen bir içeriği yasaklamanın ne manası var? Küreselleşmeyi köküne kadar yaşadığımız şu dünyada, tüm dünya tarafından kabul görmüş bir platformdan bahsediyoruz.
Madem rahatsız olundu, sadece kayıt sayfasını yasaklasınlar. Akılcı çözümlere ihtiyacımız var. Sizin istediğiniz gibi yerli olanını yapmadan bu siteden bizi men etmeleri akılcı değil. Keşke olsa. Eba içerisinde olsa hem de. Tüm öğrencilerin ilerlemesini ve projelerini oradan takip edebilsek.
Ayrıca youtube açıkken buranın kapatılması ise ayrı bir muamma.