Twitter'da takip ediyorum.kanadadan Avrupa ülkelerine hocalar öğrencilerine code.org daki kursları yaptiriyor.Ben gidip döngüden bahsediyorum fakat çocuklar somut örnekler olmadan döngüyü kavrayamiyor.code org daki angry bird yeter.Dongu,fonksiyon,koşullar vs 5 lere MEB in müfredatından anlatmak deveye
Hendek artırmak gibi.bence code.org JavaScript ile yapıldığı için direk engelleme yoluna gidiyorlar.teknolojiden bu kadar korkan bir kurum yok.anlamadigim şey üst düzey yöneticilerin çocukları son teknolojiyi ahmak gibi kullanırken sorunu teknolojide görüyorlar.cok eski bir film olan köy filmi vardı.bir aile şehirde katledilince köyün büyükleri, gençlerin, cocuklarin şehre gitmemesi için korkuyu kullanırlar.yaratiklar olduğuna inandirilir.boylece ormanı gecemeyecekler.neyse biri hastalanıyor ve ilaç lazım oluyor.ilac da ormanın ilerisinde var.köyun ileri geleni sadece görme engelli bir kız var sadece onun geçebileceğini söylüyor yoksa yaratıklar izin vermiyormuş.neyse kız ormanı geçiyor karşıda polisler onu görünce kayıp bir köy olduğu öğreniliyor.kisaca korkut yönet.teknoloji,deprem,sel veya başka bir şey kötü olduğundan değil.insanlari eğitmek zor geliyor bahaneye siginiliyor.korku öğesi ile de insanı kontrol ediyorlar.