Evet şimdilik olay bu gibi görünüyor. Ama bununla kalmaz. Öğrenci "hocam ikilik dışı ne demek" diye sorsa ne cevap verirdi ya da veriyordu acaba öğretmenler...
Herkes herşeyi doğru yapamaz saçmalamışlar çocuğum.Hocam rica etsem bana değil de çocuğa anlatır gibi cevap verebilir misiniz, ikilik dışı ne demek?
Onu da biz açıklamayalım sayın hocam. Ana-babası, okulun rehberlik öğretmeni var. Bana gelse o soru sizinle ilgili değil der geçiştiririm. Her topa girmemek lazım.Hocam rica etsem bana değil de çocuğa anlatır gibi cevap verebilir misiniz, ikilik dışı ne demek?
-Sevgili çocuğum, bizim gibi olmayanlara ikilik dışı demişler, biraz daha büyüyünce daha iyi anlarsın. Sen şimdi onu boşver de kendi cinsiyetini seçip, oyununu tasarlamaya başla.Hocam rica etsem bana değil de çocuğa anlatır gibi cevap verebilir misiniz, ikilik dışı ne demek?
Engellenme gerekçesi yukarda bahsedilen durumsa gerçekten komedi. Gündüz kuşağı programları, akşam yayınlanan diziler türlü türlü sapıklıklar içeriyorken, ağızlarından robotu kodlamayı düşürmeyenlerin cinsiyet seçim ekranını bahane ederek koca platformu engellemesinin savunulacak hiçbir tarafı yok.
Soruyu cevap vermeden geçiştirdiniz ve böylelikle o çocuğun, belki de bütün çocukların zihninde sorunun kaybolacağını öngörüyorsunuz. Çok iyiymiş, her soruyu böyle cevaplayabilsek, sorular yok olsa ne güzel olurdu.-Sevgili çocuğum, bizim gibi olmayanlara ikilik dışı demişler, biraz daha büyüyünce daha iyi anlarsın. Sen şimdi onu boşver de kendi cinsiyetini seçip, oyununu tasarlamaya başla.
-tamam hocam.
Bitti bu kadar.
Soruyu cevap vermeden geçiştirdiniz ve böylelikle o çocuğun, belki de bütün çocukların zihninde sorunun kaybolacağını öngörüyorsunuz. Çok iyiymiş, her soruyu böyle cevaplayabilsek, sorular yok olsa ne güzel olurdu.
Hocam peki başka bir öğrenci de gelip "hocam bu siteye evden çok rahat erişebiliyorum ama okuldan erişemiyorum" dediğinde ne cevap vereceksiniz?
Hocam neyse odur, bunda bir tutarsızlık görüyorsan evet bence de tutarsız bir durum derim. Tutarlı olmak açısından lgbt lobisine her yerde alan daraltmak gerekir diye de eklerim. Benim eğip bükecek, lafı çevirecek bir durumum yok.
Siz en iyisi direk sorun bari hocam, çocuğun sorusunda tutarsızlığa vurgu var gibiydi Eğitimci olarak engellenmeyen bazı durumların normalleşmeye başladığını en iyi biz biliriz. Ortada normal olmayan bir müdahale var, tepkisi de olacak kaçınılmaz. lgbt bile demiyorsunuz malum diyorsunuz. Lezbiyen, gay falan hiç diyemezsiniz belki ama subdomain vermiş adamlar: http://lbgtq.mit.edu harflerin yeri değişik ama olsun.Hocam mevzu tutarlılık yada tutarsızlık değil. Çocuk bu platformun engellenme nedenini merak edip soruyor. Nedenin de platformun malum lobiye hizmet ettiğini öğreniyor, sonra vay be neymiş bu lobi deyip araştırmaya başlıyor. Hooopp yine aynı lobinin ağına(!) düştü. Halbuki böyle saçma engelleme kararları alınmasaydı iş bu noktaya gelmeyecek, hocam nedir bu ikili delilik (veya adı ne zıkkımsa) deyip geçecekti. Yasaklanan şeyler insanların çoğuna daha cezbedici geliyor malesef.
Mesela tinkercadde cinsiyetle ilgili hiçbirşey yok ama scratchte var. Kullanıcı sayısını artırmak için diye yazıyor burda. Programı kullanacak kişinin nasıl biri olduğuyla ilgili istatistik çalışması yapıyorlar zannımca, nasıl olur bilmiyorum ama belki programı geliştirmek için de veri topluyorlardır. MIT gibi çok üst düzey bir üniversitenin başka ne derdi olabilir ki. Olay batı kültürünün rahatlığı, insan yaşamına, insanın seçimlerine verdiği değer, demokratik özgürlükçü kültür falan filan. Batı menşeili dizi filmlerde, batıda yaşamış kişilerle konuştuğumuzda bunu bariz şekilde görebiliyoruz. Yani şahsen ben görüyorum. Youtube da instagramda twitter da ne profiller görüyoruz, şiklayet ediyorum ama topluluk standartlarımızı ihlal etmiyor diyorlar, bu rahatlıklarını ben de sevmiyorum ama öyleler. Yoksa benim de dini kültürel hassasiyetlerim var. Oğlumu, tüm öğrencilerimi böyle durumlardan uzak tutup iyi yetişmeleri için çaba harcıyorum. Ülkemin tüm çocuklarının nitelikli bireyler olmalarını istiyorum.Scratch kullanmak için neden cinsiyet belirtilmesi gerekiyor ki
Ben doğruyu anlatıyorum. Öğrencilerde bir sessizlik oluyor. Sonra Scratch uygulamasına devam.. Ama o sessizliğin sonrası arkaplanında bir google araştırması olduğunu hisseder gibiyim.Kesinlikle ben de aynisini yasiyorum. Kimse bana kayit olurken bisey sormamisti. Su an soruyorlar hocam neden acilmiyor scratch diye. Meb engellemis diyorum neden diyorlar bisey diyemiyorum