DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
karakavuz' Alıntı:
Yusuf tekin in twitter da kurslarla ilgili yaptığı açıklamaların altına yorum olarak bilişim ve teknoloji tasarım derslerine yapılan haksızlığı dile getirebiliriz
ben yazdım ama kaç kisi tepki veriyor kaç kisinin umrunda bu haksizlik tasin altina elini koyan kaç kisiyiz

"İkinci dönem 5. sınıflar kurslarının açılacağı, 6. sınıflar için de açılması için çalışacağını belki de hepsini açmak için maliyeden bütçe almayı başarabilecekleri sözünü aldığımız Hocamız ile bizlere ilettiğiniz çalışmaları paylaşmaya devam edeceğiz..."

Öncelikle Burcu hocam ve ekibinin emeğine sağlık, gerçekten bizim alanımız için imkansıza yakını başardılar ancak biz hala öğrencilerimize bu dönem niye kurs olmadığını açıklayamıyoruz, biz hala bütçe gibi mazeretlerle bizimle dalga geçilmesini hazmedemiyoruz, biz hala değersiz olduğumuz hissinden kurtulamıyoruz, biz hala ders olarak görülmüyoruz, biz hala dyk kursum var denince yutkunuyoruz, biz hala... Bu liste uzar gider... Neyse biz liseye gelen (pardon adı değişen) derse sevinmeye, böte-tef kavgasına, meslek lisesinde açılmıyor zatenli cümlelere, bana nelere, olmadık şeyleri iyi niyetle yapıp sonra üstümüze kalmasına ses çıkarmamaya, buna da şükür daha kötüsü de olabilir demeye devam edelim, kısacası iyiyiz iyiyiz, çook iyiyiz, şükür halimize...

Bakanlığın bize olan bakışı değişmedikçe gelecek dönemi kurtardık da ya yarın?

Hocam inş dediğiniz gibi ikinci dönem için umudumuz olacak, yine de mücadelemizi sürdürmeliyiz... emeği geçen hocalarımızdan Allah razı olsun

bu dönem gitti.büyük bir haksızlığa uğradık.2.döneme inşallah bu hatalarından dönerler.yeteri kadar öğrenci seçtikten sonra tüm derslerden kursların açılması haktır.açılmıyorsa dyk yönetmelik yönerge her neyse değiştirsinler sadece teog ygs branşlarından kurs açsınlar.

https://docs.google.com/forms/d/1EIsVjt ... rc9FI/edit

An itibarı ile seçen öğrenci sayısı 6506 Öğrenci

Meb 'in öğrenci dersi seçmiyor. Efendim yok şöyle yok böyle mazaretlerini çürütmemiz gerekiyor arkadaşlar.
İDEAL EĞİTİM -SEN sendikası başkanının Bilişimci Olduğunu unuttu bazıları.... :D
Bunu tekrar MEB hatırlatmam lazım herhalde ....

geçen sene öğrencilere kurs açılacak diye duyuru yaptım sonra btr ler kurs açamaz dendi açamadık bu sene kurs açılacak dedim öğrenciler hocam geçen sene ki gibi olmasın dedim yok kesin dedim (bu sene btr olmamıştım) yine açılmadı öğrencilerin gözünde ne hale getirdiler hakkımı helal etmiyorum

5.sınıflarda derslerimiz kaldırılacak sadece İngilizce dersi olacakmış ( ne gerek varsa sanki çatır çatır ingilizce konuşacaklar).
Kursu da geçtim Deslerimiz tehlikede , norm fazlası olanların sayısı artacak, ben müdür yardımcısı oldum bi 4 sene rahatım sonrası muamma:)
2.sınıftan beri yazılım dersi olsa ülke ne kadar yol alacak bi farkına varsalar.
Anca İngilizce dayıyorlar çocuklara , ezberci nesil yetişiyor , yeminle 10 senede hazırlık ingilizce olsa bir Turist görünce konuşamazlar.Ülkem adına üzülüyorum bu sene kodlama gösterecektim planımı değiştirdim , artık kasmayacağım office-eba-10 parmak anlat geç :wink:

ben de bizi bu duruma düşürenlere hakkımı helal etmiyorum öğrencilerim her teneffüs gelip soruyor ne zaman açılacak neden açılmadı diye

hem bizim kursumuzu seçen ama başka ders seçemeyen öğrencilere de haksızlık olmadı mı onlar da bir tercihlerini boşa yapmış oldular onlar da mağdur durumda...

Arkadaşlar dersi seçen öğrencilerin hepsine haksızlık yapılmıştır. Artı sadece bizim ders kaldırılmadı. Teknoloji Tasarım da kaldırıldı. Ama onlardan ses pek yok onlarında bir derneği vardı eskiden ama faal mi değil mi bilmiyorum. Bilim ve teknolojinin yaşandığı bir dönemde dersi kaldıranlara şaşırmak lazım . .....

Teknoloji tasarımcılar da ellerinden geleni yapıyorlar hocam belki buraya yansımıyor ama. Dinleyen yok ki. Sadece dyk değil ki, ders saati azaltıldı, sınıflardan çıkarıldı, egzersiz yok, kurs yok, destek sınıfında yok, kılavuz kitap desen evlere şenlik.... Küstürdüler insanı.. Ayrıca benim bulunduğum ilde iptal edilen derslerin yerine yeniden tercih yapmaları için sistem öğrencilere bir kez daha açıldı. Bakanlık böyle bir talimat vermiş.

2.dönem açılacakmış ,çok tepki alındığı yönünde duyumlar aldım, fakat özellikle ikinci döneme yakın daha çok bastırmalıyız

Arkadaşlar mücadele bir süreç işidir, tepkimizi fırsat bulduğumuz her platformda dile getirmeye devam edelim, yaptıkları yanlıştan elbette geri dönecekler.

dönüp dolaşıp ayni noktaya geliyoruz ben bimer cimer twitter 147 ye ögrencileri yönlendirme dilekçe sefa hocamin formuna ögrenci sayisi girme gibi üzerime düsen herseyi yaptım hemde izne ayrilacagim halde kaçimiz bunlari yaptık sadece foruma yazıyoruz gibi geliyor bana

İlçeyi, sendikayi, bakanlığı kim varsa arıyorum. Müzik beden eğt resim vb derslerde varken bilişim dersinin göz ardı edilmesi inanılır gibi değil ORTAOKUL VE LİSELERDE BİLİŞİM DYK AÇILMALI :x

Arkadaşlar resim nasıl

Ekli dosyalar

• tezatlık.jpg
    tezatlık.jpg
    126.9 KB · Görüntüleme: 322
hazırlayacağım rapora resim olarak koymayı düşünüyorum. Açıklama nasıl neler yazılabilir ....

Sadece 5.sınıf için açılırsa dyk seneye hazırlık sınıfına geçildikten sonra onuda mecburen tekrar kapatırlar,,sonucta ders yokken dyk da açtırmazlar, Bu bölümü okuyupta pişman olmayan yoktur.

Arkadaşlar DYK da kurs veren bir BTR öğretmeni maksimum kaç saat derse girebilir.Branşım farklı.

Son düzenleme:
Hakan25' Alıntı:
Arkadaşlar DYK da kurs veren bir BTR öğretmeni maksimum kaç saat derse girebilir.Branşım farklı bizi zorla btr yaptılar
zorla kimse kimseyi BTR yapmaz hocam, 100 saatlik kursa da sizi zorlamı aldılar?
İstifanızı verirsiniz olup biter kimse zorlayamaz.saygılar

Bir daha iptal edilen derslere kurs açılmayacak. İkinci dönem falan diye sesi kesmek istiyorlar. Ders saatleri düşürdüklerin de de aynı şeyler olmuştu. Seneye güncellenecek ders saati artacak tüm sınıflarda zorunlu olacak diye. Öyle birşey yok. Kurs olayı artık bitmiştir.

Merhaba arkadaşlar çarşamba günü 4 partininde Eğitim komisyon Üyelerinden randevu tamam sizden ricam şu arkadaşlar
elinizde dersin önemi ile ilgili rapor veya belge yazı varsa yollayınız.
Ayrıca kursu isteyen öğrenci sayıları çok önemli bunu da daha önce eklediğim link 'ten gönderiniz.. Sizden isteğim bu
Ankaraya gelmek isteyen olursa randevu tamam benimle meclise girer beraber görüşmeleri yaparız...

Bence bu dönem öğrencilerin 5 dersten kurs alabilmeleri fitili ateşleyecek. Çünkü bütçeye çok fazla yük getirecek ve her zaman olduğu gibi öğretmenin aldığı para göze çarpacak. Maliyenin bu külfetin altından kalkabilmesi için DYK için MEB'ten değişiklik talebinde bulunacağını tahmin ediyorum. Hem etüt merkezleri de tekrardan açılmaya başladı artık. Sadece TEOG derslerinden kurs verilebileceği ve sadece 8.sınıfların başvurabileceği bir değişiklik olabilir. 2.dönem olmadı seneye DYK nın değişeceğini düşünüyorum.

Geri