Arkadaşlar bana iyi bana çok iyi. Ama formatörlük görevi ağır gelen bazı arkadaşlarımız var. Özellikle bayanlar bu konuda çok müzdarip. Onlar nasıl formatör olabilsin. İşleri yapamayacak olurlarsa da bu defa da okul yönetimiyle bazı sorunları çıkacak.sefatetik' Alıntı:Formatörlük konusunda hem fikir isek bu noktada norm verilmesi için girişimlerde bulunayım.
Norm olursa inanın çoğu kişinin kafasındaki problem de son bulur. o zaman
bu konuda detaylı bir çözüm önerisi bulmalıyız . sadece çalışma saatleri ile sınırlı kalmamalı...
sanalomer' Alıntı:Arkadaşlar bana iyi bana çok iyi. Ama formatörlük görevi ağır gelen bazı arkadaşlarımız var. Özellikle bayanlar bu konuda çok müzdarip. Onlar nasıl formatör olabilsin. İşleri yapamayacak olurlarsa da bu defa da okul yönetimiyle bazı sorunları çıkacak.sefatetik' Alıntı:Formatörlük konusunda hem fikir isek bu noktada norm verilmesi için girişimlerde bulunayım.
Norm olursa inanın çoğu kişinin kafasındaki problem de son bulur. o zaman
bu konuda detaylı bir çözüm önerisi bulmalıyız . sadece çalışma saatleri ile sınırlı kalmamalı...
bu yüzden branş değişikliği ile tüm bilgisayar öğretmenlerinin başka branşlara geçirilmesi ve diğer tüm branşlardan da isteyen olursa kadrolu formatörlüğe geçirilmesi tam çözümdür.
sefatetik' Alıntı:BT öğretmenine oluşacak normun ismi ister rehber ister formatör ister başka bişr şey ...
Okuldaki öğrenci sayısına göre oluşması ...
1. Öğrenci mevcudu 0 ile 750 arasında olan okula 1 norm
2.Öğrenci mevcudu 750 ile 1500 arasında olan okula 2 norm
3.Öğrenci mevcudu 1500 ve daha fazla olanlarda oran çarpımına göre norm oluşması...
:+1:deftones' Alıntı:Bakanlık eğer bilişim derslerinin gereksiz olduğu düşüncesinde katı bir şekilde kararlı ise Formatörlüğe kadro istemeden önce bilişim öğretmenlerine branş değişikliği hakkı verilmesi gündeme getirilmelidir. Üniversitede okuduğumuz dönemde aldığımız derslerin kredilerinden ve ders saatlerinden ötürü branş değişikliği hakkı verilmesinin en mantıklı yöntem olduğu söylenebilir.. Yaş ortalamamızın diğer branşlara göre çok düşük ,hizmet içi eğitimlere ve gelişmeye açık bir branş olduğumuzdan bahsedebilirsiniz.
İsteyen arkadaşlarada formatörlük kadrosu verilmesi istenebilir.
deftones' Alıntı:Bakanlık eğer bilişim derslerinin gereksiz olduğu düşüncesinde katı bir şekilde kararlı ise Formatörlüğe kadro istemeden önce bilişim öğretmenlerine branş değişikliği hakkı verilmesi gündeme getirilmelidir. Üniversitede okuduğumuz dönemde aldığımız derslerin kredilerinden ve ders saatlerinden ötürü branş değişikliği hakkı verilmesinin en mantıklı yöntem olduğu söylenebilir.. Yaş ortalamamızın diğer branşlara göre çok düşük ,hizmet içi eğitimlere ve gelişmeye açık bir branş olduğumuzdan bahsedebilirsiniz.
İsteyen arkadaşlarada formatörlük kadrosu verilmesi istenebilir.
sefatetik' Alıntı:Ben de çok iyi biliyorum ki mevcut yönetmeliğin bir sürü yanlış uygulamaların yapıldığını müdürlerin başı buyruk davrandığını
öğretmenlere baskı kurduğunu bende biliyorum burda hatta ise öğretmende kesinlikle hakkını savunmasını bilmediği için
Mesela: Geçen seneki okulumda formatörlük görevi geldiğinde müdür beni çağırdı laf aynen şöyle
Hocam size formatörlük verdik bakın ona göre bize yardımcı olun dedi.Bende hocam
bu görevi siz değil MEB veriyor. çalışma şartları ve görevlerim ise belli herkes kanun çercevesinde kendi görevini yapar dedim.
yoksa adam bana fotokibi çekmeyi bile düşünmüştür belki... ....