Niçin aynı hatayı 2 kere yapıyoruz, bilmiyorum. İlk hatayı gelecek bilişimde gaza gelip bu branşı seçerek yaptık. On sene önce heryere lab kurdular, bilgisayar şöyle önemli, böyle önemli diye. 5 sene sonra lab'ların haşatı çıktı, yeni yatırım yapılmadı. Bazı okullara hiç yatırım yapılmadı, dersler bitirildi. Ortada kaldık. Şimdi yine fatih yaygarası koparılıyor. Bilgisayarcılar bu projede çok önemli deyip gaza getiriyorlar. İki sene sonra tahtalar bozulacak, eskiyecek, yenisi alınmayacak. Öğretmenlerin bir kısmı tahtaları öğrenip, biz bile biliyoruz, siz ne işe yararsınız gözüyle bakacak. Diğer kısmı anlamam ben bu işlerden deyip en sıradan işleri size yaptırmaya çalışacak. İdare derse girmeyip, lab'da oturduğunu gördükçe, gıcık olup sana iş vermeye çalışacak. Sürekli ne iş yapıyorsunuz tartışması bitmeyecek.
Yahu biz teknoloji üreten bir ülke değiliz. Teknoloji tüketen bir ülkeyiz. Alıp-satarız. Tüccar ülkeyiz. Yeni bir ürün gelir, kimse bilmez, herkes heyecan yapar, 1-2 seneye yaygınlaşır, sonra hevesimiz geçer, çöpe atarız. Gelecek bilişimde ama bizim ülkemiz için değil. Teknoloji üreten ülkeler için gelecek bilişimde. biz sadece üretlen teknolojiyi kullanmayı öğreniyoruz.
Niye sürekli kendi alanımı başkalarına önemsetmek durumunda kalmak zorundayım. Umursamıyorlar işte. Tekrar ediyorum, ben bu alandan çıkmam diyenler, rehberliğe geçsin. Ama istemeyenlere de alan değişikliği yolu açılsın.