haragoz
Aktif Üye
hhtc' Alıntı:inanakyol' Alıntı:hhtc' Alıntı:Bıraksın artık herkes derslerimizi geri isteriz saçmalığını. Dersler geri verilmeyecek bence verilmemeside doğru. Bizler çoğumuz BÖTE okuduk. BÖTE lerin neden açıldığını öğrenim hayatımız boyunca bize defalarca anlatıldı. Bakanlık ve Eğitek arkadaşımızın anlattığı yönde çalışmalar yapıyorsa sonuna kadar doğru yapıyordur. Derse girmek isteyen arkadaşlar o zaman BÖTE okuyup zahmet etmeseydi gidip Teknik Eğitim falan okusaydı. BÖTE bilişim teknolojileri öğretmeni yetiştirmez BÖTE bilişim teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılacğına rehberlik edecek kişileri yetiştirir. Devlet bunun alt yapısını yıllar önce kurmuş şuan uygulamasını yapmaktadır. Kabul edelimki BÖTE lerde verilen eğitim çok kaliteli değildi yani bize ağırlıklı bilgisayar bilgisi öğretilmedi çünkü BÖTE bilişim dersine girecek Bilişim Teknolojileri öğretmeni yetiştirmez. Bu dersi ger isteyen arkadaşlar çok merak ediyorum alan bilgisine n kadar hakim yada kaçta kaçı gerçekten bilgisayarda çok ii olduğunu söyleyebilir. Bence bırakalım dersimizi geri isteriz durumunu yeni çıkacak genelge yönetmelik herneyse ordaki çalışma şartlarımızın iyi olması için fikirler üretip girişimler yapalım derslerimizi geri isteriz yaygarası ancak zaman kaybettiriyor.
Hocam bahsettiğiniz konulardan anladığım kadarıyla okulunuzda bilişim teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılacağı konusunda projeler üretiyorsunuz, interaktif eğitim yazılımları geliştiriyorsunuz. Bizimle paylaşırsanız okulunuzda bilişim teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılması konusunda öğrenci ve öğretmenlere yaptığınız rehberlik çalışmalarını, geliştirdiğiniz materyalleri ve nasıl kullanıldıklarını,ürettiğiniz projeleri biz dersi geri isteyipde alan bilgisi yetersiz branşdaşlarınız sizin tecrübelerinizden faydalansın.
Sizde derslerde heralde işletim sistemi falan yapıyorsunuz hocam sen hala anlamadın olayı ya Academedia 10 yılda 100 lerce uzmanın ortak çalışmasıyla oluşturulmuştur. Bu yapıyı daha sonra Sebit alıp Vitamini oluşturdu. Ben zaten o tür yazılımları oluştursam gidip dışarda özel şirketlerde çalışırdım sonuçta okuldaki rehber öğretmenlerde beyaz önlükle dolaşıyor ama gidip hiç bir öğrenciyi ameliyat etmiyor. Bizim görevimiz mevcut yazılımların artısını eksisini inceleyip uygun olanları kullancılara tavsiye etmektir. Yıllardır çeşitli ihalelerle devlete bişeyler kazıklamışlar bunun nedeni bunları alan kabul eden kişilerin bu işten çok anlamamaları gereksiz yerlerde donanımsız işten anlamayan insanların bulunması bizim görevimizi gerekli eğitim ortamlarının oluşturulması BT teknolojilerinin bu ortamlarda en verimli şekilde kullanılması bunu kullancak öğretmenlerede bize gösterdikleri programlar içinde en uygununu seçmek ve kullamına yardımcı olmak onun dışında okuldaki tüm bilişim teknolojilerinden sorumlu olmaktır bunu ister tamircilik olarak algılayın ister görev
Hocam ben bu bölümü öğretmenlik olduğu için tercih ettim. ben öğrencilerimle etkinlik yapmaktan ve iletişim kurmaktan çok memnunum..geri kalan tüm işleri zaten yapıyorum. ama formatörlük kadrosu diye herhangi bir memur gibi bilgisayar başında vakti mi harcayamam, harcamamalıyım. o zaman niye öğretmen oldum?