hhtc' Alıntı:evet biri bana açıklasın lütfen 40 kişiyi 15 lik bir BT de yerleştirip nasıl bir ders işlenebilir dersi çok isteyen arkadaşlar açıklasın bunu bana tüm görüşlerimi çöpe atayım
bilisim_oguz' Alıntı:marach_46 hocam.ev arkadaşım ve meslektaşım olarak senden utanıyorum.ama yine de seni seviyorum!!!
Şu anki durumda muhakkak ders işlenirken sıkıntı yaşanıyor, ama bu durum dersin kaldırılmasına, formatörlüğün benimsenmesine, öğretmenlik sıfatının kenara atılmasına sebep olamaz.hhtc' Alıntı:evet biri bana açıklasın lütfen 40 kişiyi 15 lik bir BT de yerleştirip nasıl bir ders işlenebilir dersi çok isteyen arkadaşlar açıklasın bunu bana tüm görüşlerimi çöpe atayım
enixrin' Alıntı:Bilişim derslerinin artık bir anlamı kalmadı bu müfredat la. Notta olmayınca öğrenci gözünde pek bir anlam zaten ifade etmiyor. EĞİTEK DOĞRU YOLDA FORMATÖRLÜK KADROSU OLMALI, fikrine bende sonuna kadar katılıyorum, bu saatten sonra. 7 yıllık öğretmenim. İlk yıllarda 15aat derse giriyodum, artı ister istemez okulun teknik servis elemanlığını yapıyorduk, gerekirse okulda 3 ten sonrada kalıyordum. Artı ekders almak için ingilizce derslerine dahi giriyordum. En azından bu formatörlük ile zaten yapmakta olduğumuz teknik servis elemanlığının karşılığını ek dersle alıyoruz. Tüm toplumun diğer öğretmenlerin, öğrencilerin, bilgisayar dersine olan tavrı(Oyun aracı) böyle olduğu sürece, dersimiz geri gelsede asla saygınlık kazanmayacaktır. Yani dersimiz geri gelse dahi kimse dersten gerekli dönütleri alamayacaktır. Formatörlük bizim kurtuluşumuz olacak, farkındamısınız...
deftones' Alıntı:İşte ders saati zorunlu ve 2 saat olur notuda olursa kalabalık mevcutlu okullarda sınıf 2 ve BT öğretmeni normu en az 2 olur
:+1: :alkis: :++: uhaha:eemree' Alıntı:Aramızdaki tamirciler nede çok arttı.. o formatör kadrosunda birde "formatör öğretmen mavi önlük giyer" yazar umarım.Arkasında da MEB Tamir-Bakım-Onarım yazsın.Bu tamirci olmak isteyenler bence idareyle arası iyi olup işte bana dokunmuyorlar, dersede girmeyim yan gelip oturumak isteyip o engin bilgilerini artık bilgisayar dahisi olan öğrencilerine vermek yerine: internette bb.nette facebook ta orda burda akşamı edenler olduğundan eminim.
Geçenlerde çok güzel bir söz okudum forumda
Ders kaldırılınca elinizde kalacak tek şey var oda TORNAVİDA...!
hhtc' Alıntı:evet biri bana açıklasın lütfen 40 kişiyi 15 lik bir BT de yerleştirip nasıl bir ders işlenebilir dersi çok isteyen arkadaşlar açıklasın bunu bana tüm görüşlerimi çöpe atayım
Bu işin çözümü görsel sanatlar ya da teknoloji tasarım ile blok ders uygulamasına geçilip sınıfların ikiye bölünmesi. Ama kafası çalışan bir yetkili bile olmadığından gündeme bile gelmiyor. Eğitim devrimi olur haberleri yok. Serbest Etkinlik gibi ucu havada ne olduğu belirsiz çalışmalar yapacaklarına ayağı yere basan neyin ne olduğu belli olan düzenlemelerle uğraşsınlar. Bu ülkede 1 aylık müfredatı olan, kitabı bile olmayan medya okur yazarlığı saçmalığı okutuluyor. 2 haftada bir kulüp çalışması yapılması bekleniyor. 1 yıl boyunca bir kulüpte ne yapabilirsin? 1 ders de ordan boşa gidiyor. daha neler neler.hhtc' Alıntı:evet biri bana açıklasın lütfen 40 kişiyi 15 lik bir BT de yerleştirip nasıl bir ders işlenebilir dersi çok isteyen arkadaşlar açıklasın bunu bana tüm görüşlerimi çöpe atayım
mfk' Alıntı:Bu işin çözümü görsel sanatlar ya da teknoloji tasarım ile blok ders uygulamasına geçilip sınıfların ikiye bölünmesi. Ama kafası çalışan bir yetkili bile olmadığından gündeme bile gelmiyor. Eğitim devrimi olur haberleri yok. Serbest Etkinlik gibi ucu havada ne olduğu belirsiz çalışmalar yapacaklarına ayağı yere basan neyin ne olduğu belli olan düzenlemelerle uğraşsınlar. Bu ülkede 1 aylık müfredatı olan, kitabı bile olmayan medya okur yazarlığı saçmalığı okutuluyor. 2 haftada bir kulüp çalışması yapılması bekleniyor. 1 yıl boyunca bir kulüpte ne yapabilirsin? 1 ders de ordan boşa gidiyor. daha neler neler.hhtc' Alıntı:evet biri bana açıklasın lütfen 40 kişiyi 15 lik bir BT de yerleştirip nasıl bir ders işlenebilir dersi çok isteyen arkadaşlar açıklasın bunu bana tüm görüşlerimi çöpe atayım
Sınıflar ikiye bölündüğünde yarısına görsel sanatlar ya da tekn. tasarım öğretmeni girecek sınıfta ya da nerde ise orda ders işleyecek. yarısını da bt öğretmeni alıp lab.da işleyecek. Sonra değişecekler. Ne norm sorunu kalır ne verim problemi. Ha isteyen yine formatör, rehber öğretmen vs. ne olacaksa olur. Sene başında öğretmen ben formatör olacağım ders seçmeyin der. Ders blok yapılmaz. Seçerse yapılır. Bunlar imkansız söylemler değil. Sadece kulağa yabancı söylemler. Her fırsatta eğitimde devrim diyenlerin bunu göz ardı etmemesi gerekir.hhtc' Alıntı:mfk' Alıntı:Bu işin çözümü görsel sanatlar ya da teknoloji tasarım ile blok ders uygulamasına geçilip sınıfların ikiye bölünmesi. Ama kafası çalışan bir yetkili bile olmadığından gündeme bile gelmiyor. Eğitim devrimi olur haberleri yok. Serbest Etkinlik gibi ucu havada ne olduğu belirsiz çalışmalar yapacaklarına ayağı yere basan neyin ne olduğu belli olan düzenlemelerle uğraşsınlar. Bu ülkede 1 aylık müfredatı olan, kitabı bile olmayan medya okur yazarlığı saçmalığı okutuluyor. 2 haftada bir kulüp çalışması yapılması bekleniyor. 1 yıl boyunca bir kulüpte ne yapabilirsin? 1 ders de ordan boşa gidiyor. daha neler neler.hhtc' Alıntı:evet biri bana açıklasın lütfen 40 kişiyi 15 lik bir BT de yerleştirip nasıl bir ders işlenebilir dersi çok isteyen arkadaşlar açıklasın bunu bana tüm görüşlerimi çöpe atayım
sınıfı 2 ye böldüğünde diğer grubun kontrolünü kim sağlayacak hocam
hozgulen' Alıntı:dersler verilmesin bu saatten sonra bence de formatörlük kadrosu olmalı ve görev tanımımız iyi yapılmalı
mfk' Alıntı:Sınıflar ikiye bölündüğünde yarısına görsel sanatlar ya da tekn. tasarım öğretmeni girecek sınıfta ya da nerde ise orda ders işleyecek. yarısını da bt öğretmeni alıp lab.da işleyecek. Sonra değişecekler. Ne norm sorunu kalır ne verim problemi. Ha isteyen yine formatör, rehber öğretmen vs. ne olacaksa olur. Sene başında öğretmen ben formatör olacağım ders seçmeyin der. Ders blok yapılmaz. Seçerse yapılır. Bunlar imkansız söylemler değil. Sadece kulağa yabancı söylemler. Her fırsatta eğitimde devrim diyenlerin bunu göz ardı etmemesi gerekir.hhtc' Alıntı:mfk' Alıntı:Bu işin çözümü görsel sanatlar ya da teknoloji tasarım ile blok ders uygulamasına geçilip sınıfların ikiye bölünmesi. Ama kafası çalışan bir yetkili bile olmadığından gündeme bile gelmiyor. Eğitim devrimi olur haberleri yok. Serbest Etkinlik gibi ucu havada ne olduğu belirsiz çalışmalar yapacaklarına ayağı yere basan neyin ne olduğu belli olan düzenlemelerle uğraşsınlar. Bu ülkede 1 aylık müfredatı olan, kitabı bile olmayan medya okur yazarlığı saçmalığı okutuluyor. 2 haftada bir kulüp çalışması yapılması bekleniyor. 1 yıl boyunca bir kulüpte ne yapabilirsin? 1 ders de ordan boşa gidiyor. daha neler neler.hhtc' Alıntı:evet biri bana açıklasın lütfen 40 kişiyi 15 lik bir BT de yerleştirip nasıl bir ders işlenebilir dersi çok isteyen arkadaşlar açıklasın bunu bana tüm görüşlerimi çöpe atayım
sınıfı 2 ye böldüğünde diğer grubun kontrolünü kim sağlayacak hocam
:++: :++:hugo4545' Alıntı:hhtc
Keşke ben de zekanıza hayran kalabilsem!
hugo4545' Alıntı:hhtc
Keşke ben de zekanıza hayran kalabilsem!
klebsiella' Alıntı:derslerimizi yine alsakta dersin ortasında müdür ya da müdür yardımcısı tarafından çağırılmıycak mıyıZ? v.b...
Kimin neyi istediğini az çok biliyorum ama orta yolu bulsak hiç fena olmaz.
hhtc' Alıntı:klebsiella' Alıntı:derslerimizi yine alsakta dersin ortasında müdür ya da müdür yardımcısı tarafından çağırılmıycak mıyıZ? v.b...
Kimin neyi istediğini az çok biliyorum ama orta yolu bulsak hiç fena olmaz.
Bende sabahtan beri onu söylüyorum ama bazı arkadaşlar anlamamakta direniyor.
Çok Problemli Lise
Bilim ve Sanat Merkezi
Genel Lise
Köy İlköğretim Okulu
Merkezde çok büyük bir ilköğretim
ve şu an Anadolu Lisesi
Bunların hepsinde çalıştım ve hepsinde ister derse girin ister formatör olun sizin adınız bilgisayarcı kabul edin yada etmeyin okuldaki bilgisayar sorunlarında ilk başvurulan kişi siz oluyorsunuz ister yapın ister yapamam bilgisayarcı çağırın deyin bu size kalmış ama okulda ilk başvurulan kişi her zaman sizsinizdir. Mesela bir meslek lisesinde bir elektrik arızası çıktığında o okulda elektrik bölümü öğretmenleri dururken kimse gidip elektirikçi çağırmaz önce elektrik bölümünden yardım istenir onları aşan bir konuysa dışardan yardım alınır