EĞİTEK DOĞRU YOLDA FORMATÖRLÜK KADROSU OLMALI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhtc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
fantasio' Alıntı:
Müdür yardımcılarına da yaz tatili,sömestr tatili versinler deneyelim şansımızı idarecilik için.
Buyur burdan yak :) Ya bu milletin istekleri hiç bitmez :) Yazın okula işi düşen veli ve öğrencilerde sizi plajdan toplasınlar o zaman :)

runalone' Alıntı:
tefciler düşük puanla girdikleri okulda bizden avantajlı oldular..bence bötecilere yazık oldu

haklısınız hazır tartışmaya başlamışken tef-böte kavgasını da aradan çıkarmak lazım :D böyle tek yönlü tartışmalar yetmiyor bize çok yönlü düşünmek yakışır derken bunu kastediyorlardı sanırım

fantasio' Alıntı:
Müdür yardımcılarına da yaz tatili,sömestr tatili versinler deneyelim şansımızı idarecilik için.
İlahi Öğretmenim, formatörken de zaten idari kadrodasınız sömestrı yazı yok sadece izin kullanırsınız, ama arkadaşlarımızın dedikleri gibi sıkıntılar yaşamamak için müdür yardımcılığı en iyi pozisyondur. Emin olun Bilişim teknolojileri Öğretmenleri birçok müdür yardımcısından kat kat daha bilgilidir . Benim ki bir tavsiye. Bizler idareciliği layıkıyla yaparız ama dersini isteyen arkadaşlar sonuna kadar haklılar, yarın birgün İngilizce nin seçmeli olmayacağı ne malüm? Bilişim teknolojileri bugün seçmeli yarın zorunlu olabilir. Hükümetler gider yerine yenileri gelir herkes aynı zihniyette değildir. Ama bu bizlerinde boş duracağı anlamına gelmiyor. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız, umudumuzu kimse kıramaz. Lütfen aksi bir zihniyette yaklaşmayın. Ders kesinlikle geri verilmeli.

wertyu6' Alıntı:
hazarpapak' Alıntı:
wertyu6' Alıntı:
Arkadaşlar biraz gerçekçi olalım ya, bu ders eninde sonunda kalkacak biz istesekte istemesekte.
Tek çıkış yolumuz formatörlük başka seçeneğimiz yok. Konuyu açan arkadaş art niyetli değil kesinlikle, doğruları söylüyor.
Sanki meb bize derslerimi istiyorsunuz formatörlüğümü diye soruyorda hangisini isteyelim diye tartışıp boşuna zaman kaybediyorsunuz.
Tek yapabileceğimiz şu anda formatörlüğün adam akıllı tanımlanmasını sağlamak.

Öğretmenim neden müdür yardımcısı olmuyorsunuz?

Hiç merak etmeyin hocam en kısa zamanda olacağım ve bu ne idüğü belirsiz işten, dyned tquest ıvır zıvırından kurtulacağım.

Branşım BT öğretmeni ama Müd.Yardımcısıyım.Dersimizi geri verirlerse bu sorunlar kalkar ve branşımız daha değerli ve eski yerini alır diye düşünüyorum.Arkadaşlar talebimiz DERS olmalı.Formatörlük hikaye .İdarecilerin arasında BT öğretmeni eziliyor.Gidişat beni çok üzüyor.İnşallah DERSLERİMİZ eski görüntüsünde, notu olan ve zorunlu dersler arasına girer.

runalone' Alıntı:
tefciler düşük puanla girdikleri okulda bizden avantajlı oldular..bence bötecilere yazık oldu
Öğretmenim neden bu ayrımcılık? Öfkeniz kime ? Ben de bir BOTE mezunuyum ama sizin gibi düşünmüyorum. Söylediğiniz bu kişiler yarın birgün başlarına bir sıkıntı gelse yardımcı olmazmıydınız? Bizim bu zor günlerimizde bizlere yardımcı olan bu arkadaşlarımıza olan bakış açınızı yanlış buluyorum.

hhtc' Alıntı:
Bıraksın artık herkes derslerimizi geri isteriz saçmalığını. Dersler geri verilmeyecek bence verilmemeside doğru. Bizler çoğumuz BÖTE okuduk. BÖTE lerin neden açıldığını öğrenim hayatımız boyunca bize defalarca anlatıldı. Bakanlık ve Eğitek arkadaşımızın anlattığı yönde çalışmalar yapıyorsa sonuna kadar doğru yapıyordur. Derse girmek isteyen arkadaşlar o zaman BÖTE okuyup zahmet etmeseydi gidip Teknik Eğitim falan okusaydı. BÖTE bilişim teknolojileri öğretmeni yetiştirmez BÖTE bilişim teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılacğına rehberlik edecek kişileri yetiştirir. Devlet bunun alt yapısını yıllar önce kurmuş şuan uygulamasını yapmaktadır. Kabul edelimki BÖTE lerde verilen eğitim çok kaliteli değildi yani bize ağırlıklı bilgisayar bilgisi öğretilmedi çünkü BÖTE bilişim dersine girecek Bilişim Teknolojileri öğretmeni yetiştirmez. Bu dersi ger isteyen arkadaşlar çok merak ediyorum alan bilgisine n kadar hakim yada kaçta kaçı gerçekten bilgisayarda çok ii olduğunu söyleyebilir. Bence bırakalım dersimizi geri isteriz durumunu yeni çıkacak genelge yönetmelik herneyse ordaki çalışma şartlarımızın iyi olması için fikirler üretip girişimler yapalım derslerimizi geri isteriz yaygarası ancak zaman kaybettiriyor.

O zaman üniversitelerdeki BÖTE bölümündeki öğretmenlik kısmını çıkarsınlar teknik eleman yapsınlar.Bizler öğretmen olmak için okuduk bu bölümü, teknik eleman olarak değil.Derslerin geri verilmesine bende inanmıyorum ama en azından formatörlük kadrosu verilmeli yada başka branşlara kaydırma gibi seçenekleri düşünmeliler.

ben BÖTE falan okumadım. ben BÖTÖ okudum!
Arkadaşlar ne demek biz öğretmen olarak yetiştrilmedik? Bölümümüzün adı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojiler Öğretmenliğidir. En azından ben 98 senesinde o isimle girdim okula. Hem zaten dediğiniz gibi olsa bizi hiç tartıştırmazlar, kendileride yorulmazlar siz öğretmen falan değilsiniz okulun PC işlerinden sorumlusunuz der çözerlerdi olayı kendilerince. Formatörlük konusuna gelince illaki okulda boş öğretmen gibi, tamirci gibi algılanıyoruz, takım elbiselerimizle sınıflardaki tozlu pc lerle uğraşmak istemiyoruz, dersimiz geri verilse de yapıyoruz belki ama o zaman en azından bir adımız bir öğretmenlik sıfatımız var ve müsait değilsek yapmayabiliriz sınıflardaki pc leri. Bana göre formatöründe sınıftaki pc yi tamir etme zorunluluğu yok, ha yazılımsal sorunda gidermeye çalışırız ama parça değişecek falan uğraşmak zorunda değiliz. Bu yazdıklarım ışığında dersimi geri istememle birlikte olayın bir de şu yanı var, dersler 4.....8 . sınıflarda zorunlu ve 2 saat olmayacaksa ben formatör olayım, bazıları tamirci gibi baksın daha iyi. Çünkü dönem arasında okulu değişenleri, norm fazlası olanları duyduk gördük. seçmeli olunca okul küçüktür, idareci başka ders seçer vs. kaç dersiimiz olur bilinmez. şu anda norm olması için zaten 21 saate çıkarıldı, bu 21 saati doldurmak zor ve hep norm fazlası olup her dönem formatör görevlendirmesi beklemektense formatör kadrosu daha mantıklı gibi geliyor. çünkü 15 saat de yetmiyor, okulumdaki müzik öğretmeni 15 saat ile norm fazlası oldu...

tefcilerin hangi puanı sizden küçükmüş. öss puanı mı? kpss puanı mı? Koskoca adamların kurduğu cümlelere bak.

genelge deniyor, acaba formatörlük kadrosu genelgenin içerisinde açıklanırmı, yoksa bu genelge görevlendirmelerin ne şekilde yapılacağını belirten esaslar mı sadece?

ya böteci kardeşler ne meraklsınız bukadar saçma sapan şeyler öğretmeye bu arada bende saü böte mezunuyum 2007 okulda aldığımız bilg eğitimi yok denecek kadar azdı e haftada 6 saat mat 6 saat kimya 6 saat fizik 3 saat biyo görürsen olcağı bu bir de ilköğretim olduğumuzun için de önemsenmiyor galiba böte bölümlerinde bilg eğitimi neyse ilk yazdığıma döneyim allah aşkına hangi derste gördünüz bukadar curcuna gürültü patırtı yaramazlık ben 4 senede bıktım farklı okullarda da çalıştım resmen çocuklar oyun oynamaya internet kafeye gelir gibiler öldüresim geliyor artık onları okadar bağırıp çağırmama rağmen bazen arada fen matematik ing anlatıyorum sorularını çözüyorum yok böle huzur yemin ediyorum yanlış branş seçmişim rahat diyen diğer branşlara sözüm rahat falan değiliz not falan da yok kimsenin salladığı yok dersi valla formatörlüğün gözünü seveyim sözleşmeli olduğum için yapamadım ama ömür boyu yaparım yapmayan yapmasın arkadaş böle bilişim dersi de öğretmenliği de olmaz ilk sayfalarda arkadaşın biri temel şeyleri herkes biliyor demiş yok öle bişey ne çocuklar gördüm kocaelideyim bu arada fareyi monitörre bastırarak tıklatmaya çalışanlar mı cd sürücüsüne disket takmaya çalışanlar mı bilgisayarı açıp kapamayı bilemeyenler mi neyse fazla uzattım gerçekten öğretmenlik yapmak istiyorsanız bu ders kesinlikle zorunlu olmalı ve notla değerlendirilmeli yoksa boşuna enayilik yapmayın kendini hırpalamayın yattığın yerden ek ders alıyon formatörlükte diyen arkadaşlara da şöle diyorum öle okullar varki tamir işi bitmeyen yüzsüz idareciler herzaman yatılmıyor ama olsun herzaman formatörlük iyidir bıktım ek ders probleminden bende sınıfçı okul önceci rtehberlikçiler gibi full ekders istiyorum herkese iyi dersler:)

az önce 5'lere power point 2007 anlattım. Gözleri parladı. hepsi sırıtıyor benimki daha güzel oldu gibilerinden. Bu duygu bana yeter.

comaster' Alıntı:
ya böteci kardeşler ne meraklsınız bukadar saçma sapan şeyler öğretmeye bu arada bende saü böte mezunuyum 2007 okulda aldığımız bilg eğitimi yok denecek kadar azdı e haftada 6 saat mat 6 saat kimya 6 saat fizik 3 saat biyo görürsen olcağı bu bir de ilköğretim olduğumuzun için de önemsenmiyor galiba böte bölümlerinde bilg eğitimi neyse ilk yazdığıma döneyim allah aşkına hangi derste gördünüz bukadar curcuna gürültü patırtı yaramazlık ben 4 senede bıktım farklı okullarda da çalıştım resmen çocuklar oyun oynamaya internet kafeye gelir gibiler öldüresim geliyor artık onları okadar bağırıp çağırmama rağmen bazen arada fen matematik ing anlatıyorum sorularını çözüyorum yok böle huzur yemin ediyorum yanlış branş seçmişim rahat diyen diğer branşlara sözüm rahat falan değiliz not falan da yok kimsenin salladığı yok dersi valla formatörlüğün gözünü seveyim sözleşmeli olduğum için yapamadım ama ömür boyu yaparım yapmayan yapmasın arkadaş böle bilişim dersi de öğretmenliği de olmaz ilk sayfalarda arkadaşın biri temel şeyleri herkes biliyor demiş yok öle bişey ne çocuklar gördüm kocaelideyim bu arada fareyi monitörre bastırarak tıklatmaya çalışanlar mı cd sürücüsüne disket takmaya çalışanlar mı bilgisayarı açıp kapamayı bilemeyenler mi neyse fazla uzattım gerçekten öğretmenlik yapmak istiyorsanız bu ders kesinlikle zorunlu olmalı ve notla değerlendirilmeli yoksa boşuna enayilik yapmayın kendini hırpalamayın yattığın yerden ek ders alıyon formatörlükte diyen arkadaşlara da şöle diyorum öle okullar varki tamir işi bitmeyen yüzsüz idareciler herzaman yatılmıyor ama olsun herzaman formatörlük iyidir bıktım ek ders probleminden bende sınıfçı okul önceci rtehberlikçiler gibi full ekders istiyorum herkese iyi dersler:)
Kimya 5 galiba? :)

Ben de aynı okul 2008 mezunuyum da ordan biliyom.

derse giriyorum daha bismillah öğretmenim nezaman serbest kalcaz nezaman internete gircez ortalıkta gezinmeler falan benim okul mu böle anlamadım 4 senedir görev yapıyorum 1200 öğrencili çift öğretimde acayip bunaldım artık laboratuara bile götürmüyorum çocukları zaten bu sene müdür 1 saat seçti 4-5 lerde 6 larda 1 saatim var 5er şubeden 15 saat ediyor 7 lerde medya 8 lerde sbs için ing seçtiler sınıflarında projeksiyon var anlatıyorum gidin akşam evde tekrar edin bilgisayarlarınızda diyorum çoğunda var evinde pc zaten ama şu facebook msn online oyunlar bitirdi çocukları gençleri not da olmayınca kimse sallamıyor kandır kandır nereye kadar ne idareciler ne çocuklar ne diğer öğretmenler ne diğer yüksek makamlardakiler kimse sallamıyor olcağı bu belliydi zaten bu şekilde devam ederse formatörlükten iyisi yok valla

comaster' Alıntı:
derse giriyorum daha bismillah öğretmenim nezaman serbest kalcaz nezaman internete gircez ortalıkta gezinmeler falan benim okul mu böle anlamadım 4 senedir görev yapıyorum 1200 öğrencili çift öğretimde acayip bunaldım artık laboratuara bile götürmüyorum çocukları zaten bu sene müdür 1 saat seçti 4-5 lerde 6 larda 1 saatim var 5er şubeden 15 saat ediyor 7 lerde medya 8 lerde sbs için ing seçtiler sınıflarında projeksiyon var anlatıyorum gidin akşam evde tekrar edin bilgisayarlarınızda diyorum çoğunda var evinde pc zaten ama şu facebook msn online oyunlar bitirdi çocukları gençleri not da olmayınca kimse sallamıyor kandır kandır nereye kadar ne idareciler ne çocuklar ne diğer öğretmenler ne diğer yüksek makamlardakiler kimse sallamıyor olcağı bu belliydi zaten bu şekilde devam ederse formatörlükten iyisi yok valla

işinizi sıkı tutmaz da öğrencileri konuşturursanız tabi ki serbest kalmak isterler. Çocuk bunlar. Az önce derse girerken kitapları getirmeyin dedim. Sınıf coştu. Serbest kalcaklarını sandılar. Ben de slayt yapcaz dedim. Geldiler yaptılar ve mutlu mesut gittiler. Formatörlük, öğretmenlikten sıkılanlar hatta öğretmenliği baştan beri sevmemiş olanlar için biçilmiş kaftan. Bilmem anlatabildim mi?

Herkes bişeyler söyler muhakkak. Öğretmen veya Formatör. şuan ne olduğunu bilmeyen varsa Mebbisten görev ve ünvanına baksın derim. benimkinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni yazıyor. evet Böteliyim bende. yıllar önce DGS sınavına girerken şunu düşündüm ; ben ne olmak istiyorum, cevabı verdim ÖĞRETMEN. tamirci veya teknisyen değil. ( hali hazırda Bilgisayar Teknikeri ünvani önlisans diplomamda yazar.)

olay şuki MEB görevde yükselme sınavı açsın Formatör - Tamirci ünvanı versin isteyen girsin, fakat Bilişim Teknolojileri Derslerini de geri versin. kimse BÖTE'ye TEF'e çamur atmasın, ortada verilmiş emekler var... Şunun için okuduk BÖTE'yi TEF'i gibi cümleleri birbirimize yönlendirmeye gerek yok arkadaşlar.

hhtc' Alıntı:
zulfikar1985' Alıntı:
Olayın adı sanına takılmayın deniliyor. Merak ediyorum. Size isminiz yerine absürt kelimelerle ifade etsem ne düşünürsünüz? Bir isim o nesne veya varlığı tanımlar. O ismi andığınız zaman o nesnenin veya ünvanın vasıfıları akla gelir. Haydi bir başlık açalım, formatörlük denildiğinde herkes ilk aklına geleni yazsın. Görelim neler çıkıyor ortaya...
çok güzel bir alaka kurmuşsun hocam onca yazılanlardan bunumu çıkardın bravo doğrusu :alkis:
Hocam, önceki yazdıklarımla birleştirip ona göre anlayacağını düşünmüştüm kusura bakma. Bir dahaki sefere önceki yorumlarımıda üstüne ekleyiveririm.

Çok fazla arkadaşlara kızmayın onlar mezun olduğunda ders belki de 1 saatti ya da bu sene mezun olanlar için daha fena. ben 2002 mezunuyum ben 2 saat notlu filan harbi öğretmendim, çocuklarımı etkinlik bitimi haricinde hiç serbest bırakmadım, Formatörlük kesinlikle acilen bitirilmesi gereken bi iştir, özellikle benim gibi harbi öğretmenlik yapmış birisi için eziyet, saçmalık ne derseniz hepsidir. Bu biraz da öğretmenliği sevmeyen idareci olur gibi bi mantık vardır ya ona dönüyor, öğretmenliği sevmeyen, nasıl yapacağını bilmeyen, çocukları kontrol edemeyen birisi için bi seçenektir, saygı duyarım, ama hepimizi aynı kefeye koymasınlar, ben bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği okudum ünvanında öğretmenlik geçen bi bölümü tercih ettim, öğretmenlik kadar keyifli bi iş yoktur, 9.yılımı çalışıyorum hiç bu kadar mutsuz bir yıl yaşamadım, hissediyorum ki bu daha başlangıç belki de iyi günlerim.
Saygılar....

valla kusura bakmasın kimse bu tür dersin gereksizliğini savunan zihniyetler yüzünden bu durumdayız. Arkadaş öğretmenlik yapmayacaksan gidip başka branş bölüm okusaydın. Ne kadar formatör meraklısı varmış anlamadım.. Ne ekdersmiş arkadaş. Bende 2004 mezunuyum. Formatörlükten önce hiç de ekders sorunu çekmedim. gittim iki okula mesleğimi icra ettim.Bırakın bu formatör vs düşüncelerini. Sanki üniversiteyi okurken formatör olacağınızı biliyordunuz da .....

hardeniz' Alıntı:
valla kusura bakmasın kimse bu tür dersin gereksizliğini savunan zihniyetler yüzünden bu durumdayız. Arkadaş öğretmenlik yapmayacaksan gidip başka branş bölüm okusaydın. Ne kadar formatör meraklısı varmış anlamadım.. Ne ekdersmiş arkadaş. Bende 2004 mezunuyum. Formatörlükten önce hiç de ekders sorunu çekmedim. gittim iki okula mesleğimi icra ettim.Bırakın bu formatör vs düşüncelerini. Sanki üniversiteyi okurken formatör olacağınızı biliyordunuz da .....

Hocam söylediklerinize katılıyorum. Derse girmekten korkan bir kaç vatandaşın tahrikleri öğretmenleri bu noktaya getiren. Bu vatandaşların yazdıkları mesajlara bakın hep aynı şeyleri sayıklamışlar. Derse girmekten korkmayın arkadaşlar unutmayın biz öğretmeniz.

İnanmıyorum burada daha tamirci olmak isteyenler var. Onlara sorum neden öğretmenlik okudun 4 sene fazladan. Liseyi bitirenler tamircilik yapıyor zaten.Seviye çok düşmüş ve kabullenilmişlik var. Serviste çalışan çıraklarla aynı tutuluyoruz. Algılayabiliyorsunuz umarım.Hiçbir sınıfta tamircilik görmedim. Sayısal dersler, Elektronik dersler,yazılım dersleri tamircilik için mi? Formatörlüğü (tamirciliği) bizlere hakaret görüyorum. :x Diyorlar ki siz boşuna okudunuz ve sizlerde evet boşuna okuduk diye kabul ediyorsunuz. İnanamıyorum.
Anlamadığım nokta bir teknoloji tasarım dersinde ne yapılıyor? bizden daha mı önemli ya! Görsel Sanatlar dersinde hakeza.

EĞİTEK DOĞRU YOLDA DEĞİL, KEZA EĞRİ YOLDA, FORMATÖRLÜK İÇİN DEĞİL DERS SAYISI İÇİN ÇABA GÖSTERİLSİN !!!!

deftones' Alıntı:
Fazla uzatmaya gerek YOk "hhtc " nickli arkadaş formatör, terminatör, Bt rehberöğretmeni, tamirci, bilgisayarcı neyse onu olmak istiyor. Arada forumda BİLEREK ve İSTEYEREK bu tip yazılar yazıp milletin damarına basıyor.

:alkis:

mfk' Alıntı:
comaster' Alıntı:

işinizi sıkı tutmaz da öğrencileri konuşturursanız tabi ki serbest kalmak isterler. Çocuk bunlar. Az önce derse girerken kitapları getirmeyin dedim. Sınıf coştu. Serbest kalcaklarını sandılar. Ben de slayt yapcaz dedim. Geldiler yaptılar ve mutlu mesut gittiler. Formatörlük, öğretmenlikten sıkılanlar hatta öğretmenliği baştan beri sevmemiş olanlar için biçilmiş kaftan. Bilmem anlatabildim mi?

:alkis:
diğer branşların taleplerinin bizden çok fazla olması da bence açıklıyor durumu... yıllarca diğer branşlarda öğretmenlik yapmış ya da ders saatitini dolduramayınca kursa gitmekte bulmuş çareyi.. 2 format atayım yatayım... web sitesi demeye şahit ister...çalıştıgı okulda Formatör öğretmeni başka branştan olup elini hç bir işe sürmeyen, sorulara muhattap olmayan ricalarla karşılaşmayan var mı?? bizim gibi aman ona yardım edey,im, ama şu öğretmene açıklayayım, öğrenciye anlatayım diye uğraşmazlar.... biz Eğitim Fakültesinden anlatmaya ve öğretmeye programlandık... Bir çoğumuz da Öğretmen Lisesinden çıkışlı değil nidir???

Dersin gereksiz oldugunu dusunenleri anlayamiyorum. Neymis herkes artik bilgisayar biliyormus.

Amerika bizden daha ileride teknoloji konusunda. Ama okullarinda bilgisayar dersi var hala kucuk yastan liseye kadar.

Ofis programlari, dergi, brosur hazirlama, Flash, Photoshop lise de programlama goruyorlar. Her sene bilgisayar dersi aliyor cocuklar.

Bizim cocuklarin seviyesi ne ki, bilgilerini yeterli goruyorsunuz dersin kalkmasi icin anlayamiyorum.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri