EĞİTEK DOĞRU YOLDA FORMATÖRLÜK KADROSU OLMALI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhtc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
herkes kendi düşüncesini açıklamakta özgür herkes hayatta istediği mesleği seçemiyor malesef istediği bölümden de mezun olsa da günümüz ve ülkemiz şartlarından dolayı istediği mesleği yapamıyor ben öğretmenliği isteyerek seçmedim hatta nefret ediyordum ama malesef 1 sene daha bekleyecek ne param ne aile ne de sabrım vardı bilgisayar müh olmayınca seçtik ve okuduk ama gördüm bu branşta öğretmenlik yapmak ve diğer branşlarda öğretmenlik BENCE aynı tadı vermiyor ders ders yerine koyulmuyor herkes tarafından önceki sayfalarda arkadaşın dediği gibi bence de seçenek sunulsun tamiriclik yapmak isteyenler ve öğretmnelik yapmak isteyenler benim tercihim tamircilik gerçi bunu böyle söyleyen de sizlersiniz tamircilik yapmanız hangi yasa yönetmelikle zorunda bırakılmış formatörün görevlerini okuyun bilmiyosanız ve karşı olanlar format atmıyosunuz vida sıkmıyorsanız diye kimse sizi işten atamaz ek dersinizi kesemez işini görmez tavır koyar olur biter çok ta tın eninde sonunda muhtaçlar ben tavrımı koydum dışardan bilgisayarcıyla anlaştı okul işlerini yaptırıyolar ha onlar da benim keyfi işlerimi görmüyor çok ta tın uzun lafın kısası seçme özgürlüğü verilsin herkes naparsa yapsın

_miracle_' Alıntı:
mfk' Alıntı:
comaster' Alıntı:
derse giriyorum daha bismillah öğretmenim nezaman serbest kalcaz nezaman internete gircez ortalıkta gezinmeler falan benim okul mu böle anlamadım 4 senedir görev yapıyorum 1200 öğrencili çift öğretimde acayip bunaldım artık laboratuara bile götürmüyorum çocukları zaten bu sene müdür 1 saat seçti 4-5 lerde 6 larda 1 saatim var 5er şubeden 15 saat ediyor 7 lerde medya 8 lerde sbs için ing seçtiler sınıflarında projeksiyon var anlatıyorum gidin akşam evde tekrar edin bilgisayarlarınızda diyorum çoğunda var evinde pc zaten ama şu facebook msn online oyunlar bitirdi çocukları gençleri not da olmayınca kimse sallamıyor kandır kandır nereye kadar ne idareciler ne çocuklar ne diğer öğretmenler ne diğer yüksek makamlardakiler kimse sallamıyor olcağı bu belliydi zaten bu şekilde devam ederse formatörlükten iyisi yok valla

işinizi sıkı tutmaz da öğrencileri konuşturursanız tabi ki serbest kalmak isterler. Çocuk bunlar. Az önce derse girerken kitapları getirmeyin dedim. Sınıf coştu. Serbest kalcaklarını sandılar. Ben de slayt yapcaz dedim. Geldiler yaptılar ve mutlu mesut gittiler. Formatörlük, öğretmenlikten sıkılanlar hatta öğretmenliği baştan beri sevmemiş olanlar için biçilmiş kaftan. Bilmem anlatabildim mi?

bu arada kanıtım yok ama ben gayet sıkı tutuyorum dövüyorum da bağırıyorum da çağırıyorum da sen yapıyosan helal olsun örtmenim kesinlikle formatörlükm yaşasın:)))

Dersin kalkması bir anlam da kötü oldu bir anlamda iyi oldu. Kötü olan yanını biliyoruz peki iyi olan yanı ne? Bana göre şu; bildiğim kadarıyla emeklilik yaşı 60 veya 65 de olabilir tam bilmiyorum. Şahsen ben 65 yaşıma kadar ders anlatabileceğimi hiç düşünmüyorum ya siz?

aynen hocam oda versinler masa sandalya laptop sonra mesleğimizin anlamlarından biri olduğu gibi yönlendirici ve yol gösterici olalım bilişim teknolojileri konusunda bu arada herkes öğretmen lisesi mezunu değil sayın hocam ki bu işi herkesin severek isteyerek seçtiğini söyleyemeyiz öğretmen lisesi bir kriter ise..

comaster' Alıntı:
aynen hocam oda versinler masa sandalya laptop sonra mesleğimizin anlamlarından biri olduğu gibi yönlendirici ve yol gösterici olalım bilişim teknolojileri konusunda bu arada herkes öğretmen lisesi mezunu değil sayın hocam ki bu işi herkesin severek isteyerek seçtiğini söyleyemeyiz öğretmen lisesi bir kriter ise..
ağzınızdan baklayı çıkarmanız iyi olmuş.

light' Alıntı:
Dersin kalkması bir anlam da kötü oldu bir anlamda iyi oldu. Kötü olan yanını biliyoruz peki iyi olan yanı ne? Bana göre şu; bildiğim kadarıyla emeklilik yaşı 60 veya 65 de olabilir tam bilmiyorum. Şahsen ben 65 yaşıma kadar ders anlatabileceğimi hiç düşünmüyorum ya siz?
Ben anlamadım 65 yaşına geldiğinizde o kabloları nasıl çekeceksiniz ya da bilgisayar kasalarını nasıl tamir edeceksiniz?

comaster' Alıntı:
_miracle_' Alıntı:
mfk' Alıntı:
comaster' Alıntı:
derse giriyorum daha bismillah öğretmenim nezaman serbest kalcaz nezaman internete gircez ortalıkta gezinmeler falan benim okul mu böle anlamadım 4 senedir görev yapıyorum 1200 öğrencili çift öğretimde acayip bunaldım artık laboratuara bile götürmüyorum çocukları zaten bu sene müdür 1 saat seçti 4-5 lerde 6 larda 1 saatim var 5er şubeden 15 saat ediyor 7 lerde medya 8 lerde sbs için ing seçtiler sınıflarında projeksiyon var anlatıyorum gidin akşam evde tekrar edin bilgisayarlarınızda diyorum çoğunda var evinde pc zaten ama şu facebook msn online oyunlar bitirdi çocukları gençleri not da olmayınca kimse sallamıyor kandır kandır nereye kadar ne idareciler ne çocuklar ne diğer öğretmenler ne diğer yüksek makamlardakiler kimse sallamıyor olcağı bu belliydi zaten bu şekilde devam ederse formatörlükten iyisi yok valla

işinizi sıkı tutmaz da öğrencileri konuşturursanız tabi ki serbest kalmak isterler. Çocuk bunlar. Az önce derse girerken kitapları getirmeyin dedim. Sınıf coştu. Serbest kalcaklarını sandılar. Ben de slayt yapcaz dedim. Geldiler yaptılar ve mutlu mesut gittiler. Formatörlük, öğretmenlikten sıkılanlar hatta öğretmenliği baştan beri sevmemiş olanlar için biçilmiş kaftan. Bilmem anlatabildim mi?

bu arada kanıtım yok ama ben gayet sıkı tutuyorum dövüyorum da bağırıyorum da çağırıyorum da sen yapıyosan helal olsun örtmenim kesinlikle formatörlükm yaşasın:)))

" Formatörlük, öğretmenlikten sıkılanlar hatta öğretmenliği baştan beri sevmemiş olanlar için biçilmiş kaftan. Bilmem anlatabildim mi?"
:+1:
bu sözler ne kadar da doğruymuş değil mi?çok doğru tespit katılıyorum.. dövmek bagırmak çagırmak...

Formatör Öğretmen Görevlendirilmesinde hiçbir zaman "tamir eder" lafı geçmiyor. Keza BT sınıfını akktif çalışır durumda tutmak diyor. (Ne anlarsan anla mantığı.) Arıza fişleri var. Doldur İlçe Formatörüne bildir. Tamir yapma.

Formatör öğretmen BT destekli eğitimde diğer branşlara rehberlik yapar diyor. Tamir yapar demiyor. Yapma ! rehberlik yap.

öyle hocam bu mesleği herşeyden önce hayatımı sürdürebilmek için yapıyorum eskiden okadar çok dayak yedik anne babalarımız büyüklerimiz de aynı şekilde bizim onların suçu neydi dayak kalktı iyi mi oldu öönce eğitim sonra öğretim

comaster' Alıntı:
öyle hocam bu mesleği herşeyden önce hayatımı sürdürebilmek için yapıyorum eskiden okadar çok dayak yedik anne babalarımız büyüklerimiz de aynı şekilde bizim onların suçu neydi dayak kalktı iyi mi oldu öönce eğitim sonra öğretim
:shock:

Arkadaşımız doğru diyor bencede herkes bilgisayar kullanmayı biliyor ne gerek var bize ne gerek var bilgisayar dersine. Hatta Türkçe dersleride kalsın herkes konuşabiliyor ve birbirini anlıyor hatta okumayı bile biliyor ne gerk var boyle derslere....

comaster' Alıntı:
siz şimdi bir okulda öğretmen sıfatıyla ciddi ciddi derslere giriyorsunuz değil mi?

_miracle_' Alıntı:
" Formatörlük, öğretmenlikten sıkılanlar hatta öğretmenliği baştan beri sevmemiş olanlar için biçilmiş kaftan. Bilmem anlatabildim mi?"
:+1: ..
evet kendi bransimizdan da, diger branslardan da ogretmenlikte, ogrencilerden bunalan insanlarin tercihi formatorluk.

Derslerimiz geri verilmeli, gereksiz diye dusunulmemeli kesinlikle. Herkes artik bilgisayar biliyor, dersine gerek yok sacmaliktan baska bir sey degil.

Yurt disindaki okullarda var bilgisayar dersi hem de kucuk yastan itibaren. Bizim gibi her sene ayni seyleri de anlatmiyorlar. Meslek okullari olmamasina ragmen programlama goruyorlar.

mfk' Alıntı:
comaster' Alıntı:
siz şimdi bir okulda öğretmen sıfatıyla ciddi ciddi derslere giriyorsunuz değil mi?

ogretmenlikten, ogrencilerden bu kadar soguyan birinden ne egitime ne ogretime fayda gelmez. Boyle dusunenlerin formator olmalari saglanmali. Cocuklardan uzak dursunlar yeterki. Yoksa hem kendine, hem cocuklara eziyet.

EslemSua' Alıntı:
Boyle dusunenlerin formator olmalari saglanmali. Cocuklardan uzak dursunlar yeterki. Yoksa hem kendine, hem cocuklara eziyet.
Hocama katılıyorum.
Bence bu tarz konuları açanlar Bilgisayar dersi kaldırılsın çığırtkanlığı yapanlar Eğitek'in kiralık adamları
"Verin gazı koçlar bu ders gereksiz. Kaldırılsın. "
Bu oyuna gelenleri kınıyorum.
Yazıklar olsun.

yorumları okudukça hayretler içinde tekrar tekrar okudum. ve birkaç cümlede ben yazayım.

- öncelikle derste gösterilenleri herkes biliyor lafına hiç katılmıyorum. sadece google ı aç birşeyler ara ve karşına çıkan ilk siteye gir olayı yada msn messengerı aç ve chat yap olaylarını bilmek bilgisayar bilmek değildir. bilgisayar biliyorum diyen adamların çoğu programın kısayolunu masaüstünde görmesin programı açamayan tarzda insanlar. bumudur yani bilgisayar bilmek.

- tef yada böte ayrımını bu kadar büyük sorun yapıp birbirimize düşmenin ne anlamı var anlayamadım. ben böte ciyim ve ilk görev yerim meslek lisesiydi. istemesem de atanmıştım. yada tef ci bir arkadaşım istemese de ilköğretime atanmış olabilir. bunlar her zaman elimizde olan olaylar değil.

- ve son olarak, bilgisayar birazda merak işidir. biri format bile atmakta zorlanırken diğer bir arkadaşımız gayet güzel program yazar, bir diğer arkadaşım en küçük parçaya kadar söker takar, devreleri lehimler, bir diğeri pofesyonelim diyen adamlara taş çıkartacak siteler tasarlayabilir vs. herşeyi yapabilir.

yani bilgisayar tamamen kişisel bir olaydır. elbetteki eğitimler farklı olmakla birlikte tef yada böte ci diyerek birbirimize karşı bu kadar acımasız olmamalıyız.

bu kadar yorumu okuduktan sonra ders yada formatörlük konusunda yazacak birşey bulamadım. zaten bu kadar yorumun üzerine yazmanında anlamı olacağını düşünüyorum.

diplomamda bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği yazıyor. ben bir öğretmenim ve öyle hissediyorum. dersleri geri istemeyen bir zihniyet zaten öğretmenliği hiç haketmemiş ve hiç öğretmenlik vasfını idrak edememiş biridir.

delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış :)...

komik olmayın arkadaşlar... bu başlığa cevap yazmak bile 5 yıl hapis cezasından başlamalı :mrgreen: ...

biraz ciddi ve gerçekleri konuşsak, faydalı birşeyler yapsak, laf kalabalığı yapmasak ne kadar yol alacağız bir bilseniz :)...

BAŞLIĞA KİLİT VURULMALI SAYIN YÖNETİCİLERİMİZ :)...

skipper_forum' Alıntı:
EslemSua' Alıntı:
Boyle dusunenlerin formator olmalari saglanmali. Cocuklardan uzak dursunlar yeterki. Yoksa hem kendine, hem cocuklara eziyet.
Hocama katılıyorum.
Bence bu tarz konuları açanlar Bilgisayar dersi kaldırılsın çığırtkanlığı yapanlar Eğitek'in kiralık adamları
Yazıklar olsun.

Saçmalamışsınız iyice... Derslerin kalkmasıyla formatörlüğün ne alakası var...
Formatörlüğe kadro verilsin, derse yine girelim, yoksa 30 saat derse girip tenefüslerde de okulun bilgisayar işlerini yaparız. Formatör kadrosunda olursak en azından boş derslerimizde sorunlara bakarız...
Bu kadar dar düşünmeyin, birazda geleceği düşünün bugün dersleri geri aldık tamam ama bundan iki yıl sonra yine kaldıralım derlerse ne olacak??? Az derse girsekte norm kadromuzu sağlama alacak konuma gelemezsek yine norm fazlası durumuna düşeceğiz...Bende bu dar görüşlü arkadaşları kınıyorum...

andariel' Alıntı:
skipper_forum' Alıntı:
EslemSua' Alıntı:
Hocama katılıyorum.
Yazıklar olsun.

Formatörlüğe kadro verilsin, derse yine girelim, yoksa 30 saat derse girip tenefüslerde de okulun bilgisayar işlerini yaparız. Formatör kadrosunda olursak en azından boş derslerimizde sorunlara bakarız...
Bu kadar dar düşünmeyin, birazda geleceği düşünün bugün dersleri geri aldık tamam ama bundan iki yıl sonra yine kaldıralım derlerse ne olacak??? Az derse girsekte norm kadromuzu sağlama alacak konuma gelemezsek yine norm fazlası durumuna düşeceğiz...Bende bu dar görüşlü arkadaşları kınıyorum...
30 saat derse girdiğinde sana değer veren kişilere yol gösterici olursun. Formatör olduğunda SENİN İŞİN ne diyen çok olacak merak etmeyin

deftones' Alıntı:
andariel' Alıntı:
skipper_forum' Alıntı:
EslemSua' Alıntı:
Hocama katılıyorum.
Yazıklar olsun.

30 saat derse girdiğinde sana değer veren kişilere yol gösterici olursun. Formatör olduğunda SENİN İŞİN ne diyen çok olacak merak etmeyin

Hocam keşke öyle olsa ders saati artınca bizimde değerimiz artsa ama Biz Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyiz ve Bilgisayarlarla ilgili teknik sorunlar yine dönüp dolaşıp bize gelecek 30 saat derse girsekde. Formatör kadrosu gelir ve çalışma esasları belirlenirse kimse "SENİN İŞİN NE!" diyemez...
Dersler kalksın demiyorum ama 30 saat derse giripte üzerine de Bilgisayarlarla ilgili teknik sorunlarla ilgileneceğiz, kendimizi heba edeceğiz.
Belki ileride yine norm fazlası durumuna düşürüleceğiz, bunun önüne geçecek bir çözüm lazım bize...

Benim 30 saat dersim olsun.
İsteyen formatör olsun. İsteyen hademe olsun.
Bu arada ben 30 saat derse gireyim beni müdür değil vali çağırsa dersten ÇIKARAMAZ!

skipper_forum' Alıntı:
Benim 30 saat dersim olsun.
İsteyen formatör olsun. İsteyen hademe olsun.
Bu arada ben 30 saat derse gireyim beni müdür değil vali çağırsa dersten ÇIKARAMAZ!

Walla hocam öyle olmuyor işte sende biliyorsun, bu durum senin ve müdürünün kişiliğiyle alakalı, sende müdürüne görev tanımını anlatacak ve kavratacak karakter yoksa yada müdüründe dengesizlik varsa hiç dinlemez seni dersin ortasında çağırır sende tıpış tıpış gidersin. O zaman öğretmen mi hademe mi olursun bilemem...

collision' Alıntı:
formatörlük == kölelik yutmayalım arkadaşlar!!!!

İşini bilmeyenler için öyle. Size ne yaptırıyorlar anlamış değilim. Bende teknik sorunlarla uğraşıyorum, donanım problemi yaşarsam olmuyor benim elimden birşey gelmez diyorum geçiyorum, lüzumsuz, gereksiz işlerde de şöyle yapın diye anlatıyorum isterlerse yaparlar...

Bilişim derslerinin artık bir anlamı kalmadı bu müfredat la. Notta olmayınca öğrenci gözünde pek bir anlam zaten ifade etmiyor. EĞİTEK DOĞRU YOLDA FORMATÖRLÜK KADROSU OLMALI, fikrine bende sonuna kadar katılıyorum, bu saatten sonra. 7 yıllık öğretmenim. İlk yıllarda 15aat derse giriyodum, artı ister istemez okulun teknik servis elemanlığını yapıyorduk, gerekirse okulda 3 ten sonrada kalıyordum. Artı ekders almak için ingilizce derslerine dahi giriyordum. En azından bu formatörlük ile zaten yapmakta olduğumuz teknik servis elemanlığının karşılığını ek dersle alıyoruz. Tüm toplumun diğer öğretmenlerin, öğrencilerin, bilgisayar dersine olan tavrı(Oyun aracı) böyle olduğu sürece, dersimiz geri gelsede asla saygınlık kazanmayacaktır. Yani dersimiz geri gelse dahi kimse dersten gerekli dönütleri alamayacaktır. Formatörlük bizim kurtuluşumuz olacak, farkındamısınız...

ben formatör öğretmen olup boş oturan sadece ben sözleşmeliyken -benle beraber kadrolu bt öğretmeni de atanmıştı- bir sınıf öğretmenini sonradan formatör ö. yapmışlardı onu gördüm :D tabi hepsi öyle demiyorum. bt branşlı boş boş oturan varsa da sayısı azdır diye düşünüyorum..

formatör öğretmen diyen pek yok da formatör adı artık bi hocanın dediği gibi yatmatör olarak algılanmaya başladığı için bize itici geliyor diğerlerine ise önyargılı bi tutum sergiletiriyor. benim görüşüm bt rehber öğretmeni olarak yeni bir kadro açılmalı. sözleşmeli kadrolu farketmez isteyen bt öğretmenleri bu kadrolara alınmalıdır. 6 saat bt dersine girme zorunluluğu olmalıdır. görev tanımı eğitim teknoloğu olarak çalışmayı sağlamalıdır. idarenin işlerini ve boş dersler için joker öğretmen olarak görevlendirmelerin engellenmesi için-nöbet tutturulmadığı gibi- yönetmelik çıkarılmalıdır. yarı yıl ve yaz tatillerinde bt rehber öğretmeninin her hangi bir gerekliliği olmayacağı için diğer öğretmenler gibi izinli olmalıdır. çalışma saatleri ise 9-15 olmalıdır. bt dersi müfredatı yenilenerek zorunlu ve 2 saate çıkarılmalıdır. bt sınıflarının yetersizliği içinse görsel sanatlar, teknoloji tasarım dersleriyle eş zamanlı olarak sınıflar ikiye bölünmelidir...

enixrin ve sregy hocalarıma katılıyorum...
Durumu çok güzel anlatmışlar... :alkis:

mfk' Alıntı:
light' Alıntı:
Ben anlamadım 65 yaşına geldiğinizde o kabloları nasıl çekeceksiniz ya da bilgisayar kasalarını nasıl tamir edeceksiniz?
O dediklerinizi yapamazsanız 40 kişilik sınıfa mukayet olma olasılığınız zaten yoktur. Bence kasa tamir etmek çok daha kolay...

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri