sonucu ne olursa olsun hepimizi etkileyecek bir konu olduğundan bu kadar ateşli bir tartışmaya dönüşmesi doğal.. ama öğretmen-bt rehber öğretmeni-formatör-eğitim teknoloğu bu sıfatların hepsi kabul edilebilir. çünkü hepsi için de eğitildik. inkar edin ya da etmeyin. evet derse gireceksiniz ancak bilişim teknolojileri hakkında rehberlik edeceksiniz,gerekirse eğitim yazılımı geliştireceksiniz dendi. "tamirci" sıfatını kendi üzerimize kendimiz yapıştırdık. belki bir çoğunuza göre henüz yolun başındayım. 4. yılım meslekte. ilk 3 yıl eğitimini almadığım halde kasalar açmalar bir tamir etme çabası, ben yaptım kendimi öyle. ancak şimdi hem yeni bir okulda göreve basladım hem de gerçekleri görmeye başladım yavaş yavaş. bilgisayar tamir etmek benim görev tanımımda yoktu sadece maceraperest davranmışım kendimce.."bilgisayarlar çalışır durumda olacak" deniyordu.yazılımsal problemleri çözüme elbet ulaştıracağız. bizim görevimiz problem tespiti, çözüm için teknik servise gitmesi gereken makineleri idareye bildirmek. unutmayalım işimizi en iyi yapan kendimiz değiliz. görsel sanatlar öğretmeni de okul duvarlarını boyamak zorunda değil.. hem de gönüllü-okul çıkışı-bizim gibi ekstaradan ek ders almadan. ilk aklıma bu geldi-her branşın angaryası bol. idarenin işinden çıkamadığı bir işte yardımcı olmuşsunuz,arkadaşınızın bilgisayarına format atmışsınız bunlar basit şeyler.
evet başlık ilgi çekici, başlığı açan arkadaş tüm içtenliği ile kendi fikrini söylemiş.. evet saçmalamayın gibi kavramlar ya da buna benzer kullanmış da benim anlamadığım şey diğer bazı arkadaşların cevap verirken üslubunun çirkinliği.. Öğretmen olduğunu üstüne basa basa söyleyen arkadaşlar hakkınızı ararken ya da bunu belirtirken öğretmene yakışmayacak türde cümleler sarfetmeniz çok acı.. kalkıp ahlak dersi vermiyorum kimseye.. ama arada bir arkadaş bence bu başlık kilitlenmeli yazmış, katılıyorum.