E-KONFERANS BİLGİ PAYLAŞIMI

Kodla Büyü
Hocam ben Şener beyle görüştüm. Yaşanan sıkıntıları ve ücret durumunu söyledim. Aynı sıkıntıları kendilerinin de çektiğini söyledi. (saat sekizde gelip, ikide gitmek ve klimasız bir salonda çalışmak gibi.) Ücret ise halen tam belli değil. Biz şuan görevde olduğumuz için ek derslerimiz verilecekmiş. Bunun dışında görevli ücreti ile ilgili yazının Öğretmen Yetiştirme Başkanlığından gelmesi gerekliymiş. Bir de bir tavsiye: Çok fazla mail göndermenin bir anlam taşıdığını sanmıyorum. Okumuyorlardır. Seminer sonrasında telefonla görüşmek daha uygun olur. Bu arada bizim salon 300 kişilik, gelen kişi listesi 390 ve salonda bir tane klima bile yok... :x :x

Toplu protesto çok iyi fikir. Aynı anda yapılırsa çok iyi olur. Seminer başlı başına işkence gibi. Kimse dinlemiyor, daha doğrusu dinlenilecek durumda değil. Sunum yapanlar ııııııılamaktan konuşamıyor gibi. O kadar uzun konuşma yaptıracaklarına, Doğan C., Ahmet Şerir İ. gibi bir iki hoca konuşma yapsa yeterdi. Bir tek onları beğendik biz. Onun dışında sunumlar çok kalitesiz

sakgeyik63' Alıntı:
Hocam ben Şener beyle görüştüm. Yaşanan sıkıntıları ve ücret durumunu söyledim. Aynı sıkıntıları kendilerinin de çektiğini söyledi. (saat sekizde gelip, ikide gitmek ve klimasız bir salonda çalışmak gibi.) Ücret ise halen tam belli değil. Biz şuan görevde olduğumuz için ek derslerimiz verilecekmiş. Bunun dışında görevli ücreti ile ilgili yazının Öğretmen Yetiştirme Başkanlığından gelmesi gerekliymiş. Bir de bir tavsiye: Çok fazla mail göndermenin bir anlam taşıdığını sanmıyorum. Okumuyorlardır. Seminer sonrasında telefonla görüşmek daha uygun olur. Bu arada bizim salon 300 kişilik, gelen kişi listesi 390 ve salonda bir tane klima bile yok... :x :x

Öğretmen Yetiştirme Başkanlığına ücret sorununu moderatörler mi bildirecek yoksa Şener bey mi? Bu sorunun cevabını da sorsaydınız.

Tın tın kardeşim, tın tınnnnnnnnnnnnnnn!

Allah kurtarsın!

sakgeyik63' Alıntı:
Hocam ben Şener beyle görüştüm. Yaşanan sıkıntıları ve ücret durumunu söyledim. Aynı sıkıntıları kendilerinin de çektiğini söyledi. (saat sekizde gelip, ikide gitmek ve klimasız bir salonda çalışmak gibi.) Ücret ise halen tam belli değil. Biz şuan görevde olduğumuz için ek derslerimiz verilecekmiş. Bunun dışında görevli ücreti ile ilgili yazının Öğretmen Yetiştirme Başkanlığından gelmesi gerekliymiş. Bir de bir tavsiye: Çok fazla mail göndermenin bir anlam taşıdığını sanmıyorum. Okumuyorlardır. Seminer sonrasında telefonla görüşmek daha uygun olur. Bu arada bizim salon 300 kişilik, gelen kişi listesi 390 ve salonda bir tane klima bile yok... :x :x[/quo
hocam şu an görevde olduğumuz için ek derslerimiz verilecek demişsin ben meslek lisesinde calısıyorum bizim su an ek dersimiz yok ki formatörler gibi bize nasıl ek ders verecekler??? diğer arkadasların hepsi tatile girdi sadece sınavlara ve toplantılara gelecekler biz hergün gidiyoruz seminere..
şube müdürü görevlendirmeni yaptık 5 saat ders görünüyor programda en az 5 saat alırsın ekstra bir yazı gelmezse dedi ama bana pek güven vermedi sanki öyle ayaküstü söyledi..

arkadaşlar bende defalarca tlf le ulaşmaya çalıştım ama nafile...ve şunu anladım şener bey ve gonca hanım tanıdıkları numaraları açıyorlar diğerlerini açmıyorlar nerden mi anladım bir arıyorsun cevap vermiyor bir daha arıyorsun meşgul ...bir daha meşgul...bir daha çalıyor ama açmıyorlar...sizde eneyin sterseniz bazen telefonları meşgul oluyor yani demek oluyor ki istediklerinin tlfonunu açıyorlar...Bıktım bu işkenceden....kendi koydukları programı kendileri uymuyor....bu nasıl bir ciddiyet anlamadım...Şahsen ilk zamanlar uğraşıyordum dinlensin diyordum kendi aralarında konuşanları uyarıyordum..onların ciddiyetsizliğini görünce ben de bıraktım...sistemi açıyorum bırakıyorum isteyen dinler isteyen dinlemez ....

geçen haftadan arıyorummm telefonlara bakmıyorlar....Madem ki telefonlarımıza bakmayacaksınız,madem ki bizim sorunlarımızı dinlemeyeceksiniz, ne diye verdiniz o kadar insana telefonlarınızı......Hocam hepsi sırf iş olsunn diye yapıyorlar...Artık telefon falan açmammm hayatta...Ne olursa olsun insan bi işi yapyorsa onun ciddiyetini bilmelidir....

Arkadaşlar hepimiz benzer bir e-posta gönderirsek heralde eninde sonunda cevap vereceklerdir. Kendi gönderdiğim e-postayı buraya aynen yazıyorum. Bence yılmadan gönderelim buna benzer e-postalar.
"
İyi geceler, birazdan bahsedeceklerimin dili biraz sivri olabilir ama emin olun birçok salon sorumlusunun karşılaştığı sorunlar. Bu sebeple istemeden kırıcı bir ifade kullanırsam özürlerimi kabul ediniz.

Seminerde bizlere dedinizki salonlarda eğitim denetmenleri olacak. Ne eğitim denetmeni var ne mebbis sorumlusu! Seminer merkezi müdürü olarak okul müdürleri görevlendirilmiş, imza atıp çıkanlara engel olamıyor oda.
Birçok salonda 100-150 öğretmen olması gerekirken 30-40 kişi ancak oluyor.Sabah geliyorlar imza atıyorlar, gidiyorlar ikinci defa imza alırsak salondaki öğretmenler tarafından bilgilendirilip imza vaktinde geri geliyorlar.
Volkan bey, siz öğretmenlerle muhattap olmayacaksınız dedi ama sorarım size salon moderatörü gözüktüğümüz biryerde, bir bayan öğretmenin bir erkek öğretmene "gürültünüzden dinleyemiyoruz" diye sitem etmesi sonucu erkek öğretmenin "kes çeneni, dön önüne sen kendi işine bak" demesine nasıl müdahale etmeyiz?

Uzaktan eğitimlerin birçoğu çok monoton geçiyor bu haftaki konuşmacılardan Sayın Ahmet Şerif İzgören ve Sayın Doğan Cüceloğlu dışında kusuruma bakmayın ama bırakın müsteşar beyi Sayın bakanımız dahi birçok öğretmen tarafından dinlenmedi.

İmza atıp salondan ayrılanlara soruşturma açılacağı söyleniyor, öğretmenler bizi gambazcı gibi görmeye başladı. Bu gün tam 4 defa yoklama aldık üstelik sonuncusunu tek tek okuyup sözlü olarak. Beni öğretmen arkadaşlarımın gözünde bu şekilde göstermeye kimin hakkı var?

Öte yandan formatör öğretmen olmayan ve lisede görev yapan öğretmenler şuanda herhangi bir görevi olmaması sebebiyle tatilde olması gerekirken fedakarlık gösterip (rapor yada sevkte alabilir) sırf vicdanını sorumlu hissettiği için gelip salonları açıyorlar ve bunun karşılığında herhangi bir ücret alacaklar mı onu dahi bilmiyorlar. Ekdersle ilgili çalışma yapılıyor demiştiniz bir açıklama yapmadınız.
Bugün il milli eğitim müdürümüzde ilçemizde geldi ve kısa bir konuşma yaptı ve konuşmasında geçen şu cümleye sonuna kadar hak veriyorum; "bizim kültürümüzde kişi hakettiğinin karşılığını alnının teri kurumadan almalı!"

Sizlere e-posta gönderiyoruz cevap alamıyoruz, telefonla arıyoruz açmıyor yada meşgule düşürüyorsunuz, kendimizi sizler tarafından kandırılmış gibi hissediyoruz.

Küstahlık saymazsanız sizlere bir önerim olacak, yarınki konferanstan sonra birde salon moderatörlerinin sorularını siz cevaplayın!

Biliyorum çok yoğunsunuz, sanırım bizlerinde sorunları olduğunun farkındasınızdır. fakat salon moderatörlerini arkadaşların neredeyse tamamı belirsizlikten dolayı şikayetçi. Hayırla başlanmayan bir işin sonunun hüsranla biteceğini öğrendim ben büyüklerimden. Lütfen bu büyük projenin uygulayıcıları olarak bizleri biran önce aydınlatın.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum,

Niğde/Çiftlik e-konferans Salon Moderatörü
"

cgg*seco' Alıntı:
Arkadaşlar hepimiz benzer bir e-posta gönderirsek heralde eninde sonunda cevap vereceklerdir. Kendi gönderdiğim e-postayı buraya aynen yazıyorum. Bence yılmadan gönderelim buna benzer e-postalar.
"
İyi geceler, birazdan bahsedeceklerimin dili biraz sivri olabilir ama emin olun birçok salon sorumlusunun karşılaştığı sorunlar. Bu sebeple istemeden kırıcı bir ifade kullanırsam özürlerimi kabul ediniz.

Seminerde bizlere dedinizki salonlarda eğitim denetmenleri olacak. Ne eğitim denetmeni var ne mebbis sorumlusu! Seminer merkezi müdürü olarak okul müdürleri görevlendirilmiş, imza atıp çıkanlara engel olamıyor oda.
Birçok salonda 100-150 öğretmen olması gerekirken 30-40 kişi ancak oluyor.Sabah geliyorlar imza atıyorlar, gidiyorlar ikinci defa imza alırsak salondaki öğretmenler tarafından bilgilendirilip imza vaktinde geri geliyorlar.
Volkan bey, siz öğretmenlerle muhattap olmayacaksınız dedi ama sorarım size salon moderatörü gözüktüğümüz biryerde, bir bayan öğretmenin bir erkek öğretmene "gürültünüzden dinleyemiyoruz" diye sitem etmesi sonucu erkek öğretmenin "kes çeneni, dön önüne sen kendi işine bak" demesine nasıl müdahale etmeyiz?

Uzaktan eğitimlerin birçoğu çok monoton geçiyor bu haftaki konuşmacılardan Sayın Ahmet Şerif İzgören ve Sayın Doğan Cüceloğlu dışında kusuruma bakmayın ama bırakın müsteşar beyi Sayın bakanımız dahi birçok öğretmen tarafından dinlenmedi.

İmza atıp salondan ayrılanlara soruşturma açılacağı söyleniyor, öğretmenler bizi gambazcı gibi görmeye başladı. Bu gün tam 4 defa yoklama aldık üstelik sonuncusunu tek tek okuyup sözlü olarak. Beni öğretmen arkadaşlarımın gözünde bu şekilde göstermeye kimin hakkı var?

Öte yandan formatör öğretmen olmayan ve lisede görev yapan öğretmenler şuanda herhangi bir görevi olmaması sebebiyle tatilde olması gerekirken fedakarlık gösterip (rapor yada sevkte alabilir) sırf vicdanını sorumlu hissettiği için gelip salonları açıyorlar ve bunun karşılığında herhangi bir ücret alacaklar mı onu dahi bilmiyorlar. Ekdersle ilgili çalışma yapılıyor demiştiniz bir açıklama yapmadınız.
Bugün il milli eğitim müdürümüzde ilçemizde geldi ve kısa bir konuşma yaptı ve konuşmasında geçen şu cümleye sonuna kadar hak veriyorum; "bizim kültürümüzde kişi hakettiğinin karşılığını alnının teri kurumadan almalı!"

Sizlere e-posta gönderiyoruz cevap alamıyoruz, telefonla arıyoruz açmıyor yada meşgule düşürüyorsunuz, kendimizi sizler tarafından kandırılmış gibi hissediyoruz.

Küstahlık saymazsanız sizlere bir önerim olacak, yarınki konferanstan sonra birde salon moderatörlerinin sorularını siz cevaplayın!

Biliyorum çok yoğunsunuz, sanırım bizlerinde sorunları olduğunun farkındasınızdır. fakat salon moderatörlerini arkadaşların neredeyse tamamı belirsizlikten dolayı şikayetçi. Hayırla başlanmayan bir işin sonunun hüsranla biteceğini öğrendim ben büyüklerimden. Lütfen bu büyük projenin uygulayıcıları olarak bizleri biran önce aydınlatın.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum,

Niğde/Çiftlik e-konferans Salon Moderatörü
"

Ağzına sağlık kılavyene sağlık.

Teşekkür ederim dobra1979. Ama biz birlik olmadıkça gerçekten sorunlarımızı çözemeyiz, o yüzden biran önce tepkimizi aşırı şekilde göstermeliyiz.

hhtc' Alıntı:
Bir fikrim var arkadaşlar bir gün belirleyelim o gün tüm modaretörler sevk alsın o zaman sesimiz gayet güzel duyulur
hocam bende buna benzer teklifte bulundum ama destek görmedim.gerek bt dersi için gerekse bu e konferans rezilliği için sesimizi duyaracağımız imkan var ve kullanmıyoruz.sevk alıp eylem yapsak bunuda salonların kapısına duyuru olarak assak sesimizi duymayan kalırmı

Bilişim teknolojileri konusunda emin ol bakandan ttk başkanına herkes bizi biliyor fakat adamların zihniyetine göre bizim dersimize gerek yok daha çok algoritmaya giriş ve yazılıma giriş gibi derslerin olmasını daha uygun görüyorlar. Onuda bugün ttk başkanı ortaokullarda seçmeli derslerin arasında bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin olacağını söyledi. Ama yine seçmeli yani. Fakat e-konferans dediğin gibi tam bir rezillik. Yalnız salonlarda sorumluların yarıya yakını bilgisayarcı değil. Yok halk eğitim müdür yardımcısı yok okul müdürü yok ingilizce öğretmeni, seminerde dahi bir sürü bilgisayar öğretmeni olmayan kursiyerle tanıştım o yüzden konferanstan sonra bizim dertlerimizi dinlemeleri daha mantıklı değil mi?

bugün öğretmenleri kontrol edecek şube müdürüde hala gelmedi bunu anlayan öğretmenlerde tabiikide gelmiyor balık baştan kokar misali bu nasıl iştir anlamadım

fakmanca' Alıntı:
bugün öğretmenleri kontrol edecek şube müdürüde hala gelmedi bunu anlayan öğretmenlerde tabiikide gelmiyor balık baştan kokar misali bu nasıl iştir anlamadım

haha kesın ısı cıkmıstır hocam kesın yoksa gelırdı

bızımkı daha hıc ugramadı yarın ayıp olmasın dıye telefonla davet edecegım
kurs ortasında kaymakam bayan hocaları kermese cagırdı gıtmeyın dıyemedım bıle cunku bı sekılde cıkarıyor (kurs onaylamıyor ızın belgesını onaylamıyor ) o nednele ızın vermek zorunda kaldım hatta gıdın hocam dedım :(

tüm moderator arkadaşlarıma selam,
salonlardaki yoklamalara karışıp gelen giden öğretmenlerle çok fazla diyaloğa girmeyelim. arkadaşlar deşarj olacak yerr arıyorlar şube md. mem müdürüne birşey diyemiyor ama bize yağmasada gürlemeye kalkıyor. Yok yere tartışmaya giriyoruz.

destroika' Alıntı:
tüm moderator arkadaşlarıma selam,
salonlardaki yoklamalara karışıp gelen giden öğretmenlerle çok fazla diyaloğa girmeyelim. arkadaşlar deşarj olacak yerr arıyorlar şube md. mem müdürüne birşey diyemiyor ama bize yağmasada gürlemeye kalkıyor. Yok yere tartışmaya giriyoruz.

hocam yoklamayı ben alıyorum farklı zmanlarda alıyorum ama dogrusu kımseyıde zorlamıyorum saolsunlar saygı konusunda bır sorunumuz yok genelıde gelıyor ve sıkılsada dınlıyor arada cıktıkları oluyor ama buda dogaldır

as demeyı unuttuım bu arada hocam as.

efsekiz_8' Alıntı:
Hayrına konferansta kullanılan laptop için ordakilerden birisi fare alsın.

Şu video oynarken ara koblo ile ses çıkışından dan çıkış alınıp mikrofon yuvasına girilse ve varsayılan mikrofon olarak adobe connect ekranından dahili mikrofon seçilse ses daha iyi gelmez mi? Bu videoların sesinin bozuk gelmesine neden olan bilmediğimiz üst düzey teknolojik sorun ne acaba?
hayrına mı utanma belasına mı bilmem ama bugün mouse gelmiş :alkis:
belki de ziya hoca cebinde getirmiştir :D

ziya selcuk'un sunumlari cok basariliydi. kursiyernet'e eklendikten sonra tekrar tekrar yararlanilabilecek cinsten...

muyu' Alıntı:
ziya selcuk'un sunumlari cok basariliydi. kursiyernet'e eklendikten sonra tekrar tekrar yararlanilabilecek cinsten...

Arkadaşlar Ziya hocanın anlattıkları gerçekten müthişti. Maalesef kursiyernet"e videoların çoğunu eklemiyorlar. Sunumları kaydeden arkadaşların olduğunu biliyorum. Lütfen bu sunumları paylaşalım arkadaşlar.

Beden dili konusunda süper şeyler anlatıldı. Ziya hocaya çok çok çok teşekkürler..

Arkadaşlar, bakan beyin yada müsteşar beyin konuşmaları haricinde kursiyernette yayınlanan bir video mevcut mu öğretmen arkadaşlar sordu bulamamışlar. Bende bulamadım bende mi bi sorun var yoksa hala yayınlar eklenmemiş mi?

Arkadaşlar ben Beytüşşebapta salon görevlisiyim. Dün ikindiden bu sabaha kadar çatışma vardı. dünden beri ne hat var ne elektrik. daha yeni geldi. sabahın köründe salona gittim. hani olurda hat, elektrik gelir diye bu seferde deprem oldu ben salondayken. Dün gece çatışma seslerinden havan, top, kobra seslerinden uyuyamadık. çatışma yeri bizim okulun aşağısıydı. kobralar ikindiden itibaren gözümüzün önünde dağları taşları taradı. okulun etrafında askeri araçalar birkaç kez devriye attılar, bir durum var mı diye, ama onlar için de çok tehlikeli bir yer, ilçenin dışında derenin kenarında. Sizce biz bu ortamda nasıl eğitim alacaz, nasıl eğitim verecez :cry:

hocam ne deseniz haklısınız Allah sabır versin.. geçmiş olsun. Ülkenin doğusundan batısına kadar bir fay hareketlenmesi var..
Allah afetlerden ve terör belasından ülkemizi, insanımızı, milletimizi korusun...

neyzen26' Alıntı:
Arkadaşlar, bakan beyin yada müsteşar beyin konuşmaları haricinde kursiyernette yayınlanan bir video mevcut mu öğretmen arkadaşlar sordu bulamamışlar. Bende bulamadım bende mi bi sorun var yoksa hala yayınlar eklenmemiş mi?

bence 3. haftanın sonunda koyarlar.. yoksa kim gelir konferansa..

egitimci34' Alıntı:
neyzen26' Alıntı:

bence 3. haftanın sonunda koyarlar.. yoksa kim gelir konferansa..
Kesinlikle ...Gelen üçbeş kişiyi de kaçırmak istemezler...

Geri