E-KONFERANS BİLGİ PAYLAŞIMI

Kodla Büyü
ben tahmin ediyorum ki bi kac kisinin sunumu da bu sekilde yapilabilir. esas o zaman gulerim bu ise...

muyu' Alıntı:
ben tahmin ediyorum ki bi kac kisinin sunumu da bu sekilde yapilabilir. esas o zaman gulerim bu ise...

onu yapamazlar (işallah yapmazlar) hocam soru sorulmazsa zaten br anlamı olmaz bu ısın

şu bakanın konuşmasının banttan verilmesi tam bir komedi zaten kursiyer nette var kimse dinlemiyor sube müdürleri yine gelmedi herkes dışarda

gecen hafta dogan cuceloglu, bu hafta ahmet serif izgoren! bakan konusmasi yuzunden olusan protestolarla bosalan salon yuzunden sonuk sunumlar yapiyor. yazik!

Sn. İzgören'in bu haftaki eğitimi geçen haftaya göre daha samimi ve doluydu.Erken bırakmaları da yerinde oldu gerçekten.

Arkadaşlar e-konferans sonrası anket mebbis üzerinden mi yapılıyor? Bugün bir gruba öyle bir bilgi verilmiş.

Arkadaşlar bugün Şener beyle konferans sonrası telefonda görüştüm. Görevlendirmeyi sorduğumda bana il ya da ilçelerin görevlendirme yapacağını ( hatta yapmış olması gerektiğini ) söyledi. Görevlendirmeyi direkt bakanlık yapmayacakmış.

Anket hedb.meb.gov.tr adresinde anketler bölümünde ilk anket ( zaten kırmızı yazı rengi ve yanındaki yeni ibaresi yeterince belli ediyor kendini)

turkuaz45' Alıntı:
Anket hedb.meb.gov.tr adresinde anketler bölümünde ilk anket ( zaten kırmızı yazı rengi ve yanındaki yeni ibaresi yeterince belli ediyor kendini)
Ben de böyle biliyordum. Bugün bir gruba mebbis üzerinden yapılacak diye bilgilendirme yapılmış.

turkuaz45' Alıntı:
Arkadaşlar bugün Şener beyle konferans sonrası telefonda görüştüm. Görevlendirmeyi sorduğumda bana il ya da ilçelerin görevlendirme yapacağını ( hatta yapmış olması gerektiğini ) söyledi. Görevlendirmeyi direkt bakanlık yapmayacakmış.
Hocam formatör değilseniz, ilçenizle görüşüp yaptırabilirsiniz... üstüne düşüp, takip ederek ancak alabilirsiniz, değilse kimse uğraşmıyor..

arkadaslar ben meslek lisesinde calısıyorum görevlendirmem yapılmış kaymakamlıktan olur almışlar ona dayanarak ücret alabiliyormuyuz, alabiliyorsak ne kadar alırız 5 ders olduğu için 5 saat ek ders alırız dediler doğrumudur? müdür başyardımsıcı ilgileniyor anlamadılar tam müdüre soralım falan dediler bilgisi olan arkadaşlar bizleride bilgilendirirlerse seviniriz arada biz yanmayalım..

SORU 1 - Formatör Öğretmenlere hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında ücret ödenir mi ?
Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabı:
M.E.B Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve EK Ders Saatlerine İlişkin Kararın; 16. Maddesinin 2. Fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere geçici olarak görevlendirilen formatör öğretmenler bu görevlerinin gereği olarak hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında söz konusu kararın 7. Maddesi kapsamında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılamazlar.

Mevzuat Açıklaması :
Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;
a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.
Hizmet içi eğitim faaliyetleri
MADDE 7- (1) Bakanlık veya verilen yetki uyarınca valilikler tarafından açılan hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde, aday memurların temel ve hazırlayıcı eğitimlerinde ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.
Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabının Devamı:
Ancak, bu formatör öğretmenlerinin görevlendirme ve çalışma esasları dışında kalan konularla ilgili olarak hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde sözkonusu kararın 7.maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerekir.Yine sözkonusu kararın 16. maddesinin 2. fıkrasını kapsamında bulunmayan formatör öğretmenler hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde ilgili kararın 7.maddesine göre ayrıca ekders ücretinden yararlandırılırlar.

Sonuç olarak formatör öğretmen görevli olduğu okul dışında görev alırsa diğer bir deyişle A okulunda formatörken B okuluna konferans modaratörü olarak eğitim görevlisi olarak görevlendirilirse hizmet içi eğitim faaliyeti adı altında ayrıca ekders alır ve görevlendirildiği okulda da görevli izinli olur.

Yine usulun tamamlanması için ilçelerde kaymakamlık oluruyla görevli izinli olduğuna ve eğitim faaliyetiyle ilgilide maddede istenilen şartlarda olur aldığında ayrıca ekders için gerekli şartları yerine getimiş olur.

Formatörün çalışma esaslarında başka okula görevlendirme gidebilir ilçenin her işinde kullanılır tarzı ibare varmı adı üstünde okul formatörü? ilçe formatörü değil.

hocam il ayarlamalı bence bu işi cunku gercekten sorun olusuyor formatorum kendı pc'm le konferansa katılıyorum pc yı bu nedenle aldım 19 mayısta parasını devlet baba öder dusuncesyle ama saolsun vermıcemde demıyor verecemde

dobra1979' Alıntı:
ben formatör değilem ücret var mı yok mu? bunu kesin nasıl öğrenecebiliriz

kaymakamlık onayı alırsanız alma olasılığınız çok yüksek. tabi kaymakamlık onayını alırken yazdırmanız gereken bir iki püf noktası da var.

mfacil' Alıntı:
hocam il ayarlamalı bence bu işi cunku gercekten sorun olusuyor formatorum kendı pc'm le konferansa katılıyorum pc yı bu nedenle aldım 19 mayısta parasını devlet baba öder dusuncesyle ama saolsun vermıcemde demıyor verecemde

bakanlık ve valilik hizmet içi eğitim faliyetini başlatır. Bunun uygulayıcıları yerel yönetimler. kaymakamlık ve ilçe milli eğitim.

kaymakamlık onayınız yoksa geç kalmış değilsiniz. görevli izinli ibaresi ile bir hizmetiçi faliyetinde yapılması gereken onay prosedürünü yerine getirdiğinizde ve uzaktan eğitim görevlisi olarak onay aldığınızda almamanız için bir sorun görülmüyor gibi.

yukarıda bu işler planlanırken eğiticilere herhangi bir okul onun dışındaki formatör ve yöneticilere genelde kendi okulunda görevlendirme verilmiş ki bu ücret olayı hesap edilmiş.

Dediğim gibi çalışma esası ve kurum dışı görevlendirmede ücret almanın kaçarı görülmüyor.

e-konferans' Alıntı:
yukarıda bu işler planlanırken eğiticilere herhangi bir okul onun dışındaki formatör ve yöneticilere genelde kendi okulunda görevlendirme verilmiş ki bu ücret olayı hesap edilmiş.

Dediğim gibi çalışma esası ve kurum dışı görevlendirmede ücret almanın kaçarı görülmüyor.

hocam bız 3 okulda gorevlıyız okul formatoru olarak kendı okulum degıl ama o gorevlı oldugum okullardan bırındeyım :( bakanlık moderator gorevınde gorevlendırdı ılce kaymakamlıktan nasıl bır gorevlendırme alıcak ben tam anlamadım zaten resmı olarak bakanlık aracılıgı ıle gorevlıyız

e-konferans' Alıntı:

formatör değilim il merkezindeyim ve başka bir okulda moderatörüm daha ne olsun almam için ama vermezler.

dobra1979' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:

formatör değilim il merkezindeyim ve başka bir okulda moderatörüm daha ne olsun almam için ama vermezler.

Mecbur verecekler. bence ilçenle görüş bu olayın olduğuna dair ikna et ve hizmetici eğitim faliyetinin usule uygun olarak kaymakanlık onayıyla yürütülmesini ise.

Ben okul formatörüyüm ve başka bir okulda bu amaçla görevlendirdim. Almadan bırakmam. Aldığım ücret zaten sadece yol param olacak. Olsun en azından bundan sonra kafalarına göre kilitlemezler görevi.

Geri