E-KONFERANS BİLGİ PAYLAŞIMI

Kodla Büyü
mfacil' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:
yukarıda bu işler planlanırken eğiticilere herhangi bir okul onun dışındaki formatör ve yöneticilere genelde kendi okulunda görevlendirme verilmiş ki bu ücret olayı hesap edilmiş.

Dediğim gibi çalışma esası ve kurum dışı görevlendirmede ücret almanın kaçarı görülmüyor.

hocam bız 3 okulda gorevlıyız okul formatoru olarak kendı okulum degıl ama o gorevlı oldugum okullardan bırındeyım :( bakanlık moderator gorevınde gorevlendırdı ılce kaymakamlıktan nasıl bır gorevlendırme alıcak ben tam anlamadım zaten resmı olarak bakanlık aracılıgı ıle gorevlıyız

bakanlığın yaptığı görevlendirme bana göre yerel yönetime verilmiş bir emirdir.

onun dışında aşağıya yazdığım şartları iyice okuyup bir çıkar yol varsa oradan girmelisin. formatör konusunda hizmet içi eğitim faaliyetlerinde ek ders konusunda yazılı kanun aşağıdakiler.

e-konferans' Alıntı:
SORU 1 - Formatör Öğretmenlere hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında ücret ödenir mi ?
Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabı:
M.E.B Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve EK Ders Saatlerine İlişkin Kararın; 16. Maddesinin 2. Fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere geçici olarak görevlendirilen formatör öğretmenler bu görevlerinin gereği olarak hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında söz konusu kararın 7. Maddesi kapsamında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılamazlar.

Mevzuat Açıklaması :
Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;
a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.
Hizmet içi eğitim faaliyetleri
MADDE 7- (1) Bakanlık veya verilen yetki uyarınca valilikler tarafından açılan hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde, aday memurların temel ve hazırlayıcı eğitimlerinde ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.
Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabının Devamı:
Ancak, bu formatör öğretmenlerinin görevlendirme ve çalışma esasları dışında kalan konularla ilgili olarak hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde sözkonusu kararın 7.maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerekir.Yine sözkonusu kararın 16. maddesinin 2. fıkrasını kapsamında bulunmayan formatör öğretmenler hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde ilgili kararın 7.maddesine göre ayrıca ekders ücretinden yararlandırılırlar.

FORMATÖR ÖĞRETMENLER İÇİN
SONUÇ TAM OLARAK NE ANLAMA GELİYOR?
OKULDAKİ EK DERS DIŞINDA EK DERS ALABİLİYOR MUYUZ?ALAMIYOR MUYUZ?

formatör olmayanlar ne alıyor şimdi hep formatörlere göre yazı yazılıyor kaymakamlıktan görev olurum alınmış ücret alabilcekmiyim? alacaksak günde 5 saat ders görünüyor 5 ek ders mi alıcaz?

bundara79' Alıntı:
FORMATÖR ÖĞRETMENLER İÇİN
SONUÇ TAM OLARAK NE ANLAMA GELİYOR?
OKULDAKİ EK DERS DIŞINDA EK DERS ALABİLİYOR MUYUZ?ALAMIYOR MUYUZ?

Tam olarak Cevap Şu:

Okul Formatörü görevlendirmesindeki çalışma esaslarında okulundaki hizmet içi eğitim faaliyetlerde de görev alır demedikçe yaptığı iş görev dışıdır ve ayrıca ek ders alır.

Yoruma çok açık olduğu için en başta okulunda bu görevi yapalar için dikkat etmedim ama zannetmiyorum ki bu esaslarda yer alsın.

Yoruma açık olduğu için alma olasılığı yine var.

Bu olayı her yönetici kendi yorumuyla yorumlayacak ve farklı yerlerde farklı uygulamalar ortaya çıkacaktır.

verende olur vermeyende.

ama görevli olduğu okul dışında ise görev yeri kesinlikle alması gerekir.

serol45' Alıntı:
formatör olmayanlar ne alıyor şimdi hep formatörlere göre yazı yazılıyor kaymakamlıktan görev olurum alınmış ücret alabilcekmiyim? alacaksak günde 5 saat ders görünüyor 5 ek ders mi alıcaz?

aynı durumdayım ama hocam vermezler bunu ankara verin diyecek ki versinler yoksa kollarını kıpırdatmazlar :(

meslek lisesindeyim konferansta görevliyim diye daha az sınav görevi vermişler diğer arkadaslara göre bide konferastan para alamazsak bizim günahımız ne??

serol45' Alıntı:
meslek lisesindeyim konferansta görevliyim diye daha az sınav görevi vermişler diğer arkadaslara göre bide konferastan para alamazsak bizim günahımız ne??

aslında yönetmelik açık.

bakanlığın yapması gereken tek şey.

uzaktan eğitim faliyetlerinde hizmetici eğitim ek ders yönetmeliğine uyulması ve görevlileri madur edici ve zarara uğratıcı uygulamalardan kaçınılması şeklinde sadece iki satır yazı yazmaktır.

mevcut yöneticiler bu durumda yönetmeliği daha dikkatlice okuyacaklar şu anki yapılan gibi, hiç ödeme! başın da ağrımasın metodunu tercih etmeyecekler ve ödememeninde bir sorumluluk gerektiğini bileceklerdir.

serol45' Alıntı:

olur usule uygun alınmışsa, nihayetinde idare mahkemesi yoluylada almak mümkün olabilir. Sendikalar ne güne duruyor gelsin bu olayı savunsunlar yurt genelinde 1000 tane üye kazansınlar.

o zaman yarın mail gönderelim ankaraya.
nereye mail atacağımızı bilen var mı acaba?
şener veya gonca hanım olmaz herhalde?

e-konferans' Alıntı:
serol45' Alıntı:

olur usule uygun alınmışsa, nihayetinde idare mahkemesi yoluylada almak mümkün olabilir. Sendikalar ne güne duruyor gelsin bu olayı savunsunlar yurt genelinde 1000 tane üye kazansınlar.

teşekkür ederim hocam inşallah bizi mağdur etmezler mahkemeyle falanda uğraşmak zorunda kalmayız..

e-konferans' Alıntı:
SORU 1 - Formatör Öğretmenlere hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında ücret ödenir mi ?
Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabı:
M.E.B Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve EK Ders Saatlerine İlişkin Kararın; 16. Maddesinin 2. Fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere geçici olarak görevlendirilen formatör öğretmenler bu görevlerinin gereği olarak hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında söz konusu kararın 7. Maddesi kapsamında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılamazlar.

Mevzuat Açıklaması :
Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;
a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.
Hizmet içi eğitim faaliyetleri
MADDE 7- (1) Bakanlık veya verilen yetki uyarınca valilikler tarafından açılan hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde, aday memurların temel ve hazırlayıcı eğitimlerinde ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.
Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabının Devamı:
Ancak, bu formatör öğretmenlerinin görevlendirme ve çalışma esasları dışında kalan konularla ilgili olarak hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde sözkonusu kararın 7.maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerekir.Yine sözkonusu kararın 16. maddesinin 2. fıkrasını kapsamında bulunmayan formatör öğretmenler hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde ilgili kararın 7.maddesine göre ayrıca ekders ücretinden yararlandırılırlar.

Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.

Bu yönetmelikte söz edilen konuya bir örnek;

Kişi Bilişim Öğretmeni olsun. Yada Müdür yardımcısı olsun.
Bilişim Öğretmeni, Bilişim Dersine girer. Ayrıca Formatör ise 18 saat ek ders alır ve formatörlük görevini yapar bunun yanında 10 saatte bilişim teknolojileri dersine girerse 10 saatin ücretini alamaz deniyor çünkü asli görevidir.
Yine müdür yardımcısı matematik öğretmeni olsun. 6 saatte o matematik dersine girsin. müdür yardımcılığından 18 saat ücret alır. ayrıca 6 saat girdiği dersten ücret almaz. çünkü matematik öğretmenliği asli görevidir ve müdür yardımcılığı görevinide yapmaktadır.
diğer taraftan okul formatörü bilişim öğretmeni ise bilişim dersine girmesi asli görevidir.

yönetmelikte geçen ikinci şart ise formatörlük olarak görevlendirmesindeki çalışma esaslarıdır. Yaptığı işin tanımı esaslarda var ise ek ders alamaz. yani 18 saat ek ders dışında alamaz demektir bu.

Bazı idareciler bunu 18 saat ek dersi alamaz gibi yorumlayıp karşıma çıkıyor. yok 18 saati alamazmış da görevlendirildiği saat ekdersini alırmış saçmalığı

okul formatörlerinin görev yeri, görevli olduğu okul dışında ise veya formatör dışında başka bir öğretmen ise bu görevli görev tanımı dışında ise yapılan iş hem görev yapmış sayılır hemde ayrıca ek ders alır sonucu ortaya bariz çıkıyor.

diğerleri yoruma açık.

Okul Formatörleri çalışma esaslarında Hizmetiçi eğitim faaliyeti bulunmuyor arkadaşlar. En son 2012 yaz dönemi için çalışma esasları elinde olan varsa eklerse sevinirim. okul formatörleri görevli olduğu okulda dahi olsalar çalışma esasları dışında bir görevi icraa ediyor görülüyorlar.

Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmenlerin Çalışma Esaslarında Hizmetiçi Eğitim faaliyeti var. Yani Eğitici Formatörlere kötü haber.

nitekim eğiticilere ödenmemesi konusunda bir yazı gelmiş istanbulda bir ilçeye. bir yerden duyduk bu duyumu ama diğerleri için bir yazı yok. demekki diğerlerinde bunun yolu açık.

bu konuyu ankaradan kiminle görüşebiliriz arkadaşlar?
Formatör olup da ilçe milli eğitimle görüşen var mı?

galıba bakanlık calısanlarını flv verıcekler

Serıf beyın kaydınıda bence semıer sonunda kursıyernet ten yayınlıcaklar en azından oyle umuyorum :)=

karşımızda insanlar takla atsa bile 5 saat boyunca izlenmez, kaldı ki küçük bir ekran görüntüsü ve anlaşılamayan bir ses.
bunu planlayanlanlar hiç mi düşünemiyor bunu.
:verymad:

Herkes haklı olarak ; " bu adam neyden bahsediyor, biz sınıf öğretmeniyiz" diyerek salondan çıkıyorlar... :verymad:

Sanki biz de bant kayıt ders anlatabilecekmisiz gibi geliyor. Yoksa büyüklerimiz niye böyle bir şey yapsinlarki , değil mı?

geçen hafta sener buyukozturk ve ekibi öğretmenlikten soğuttular milleti. sanki kral tv de dj lik yapıyorlar mubarekler. heyacanla klip beklerken facia çıkıyordu ortaya.

ben dün ilçemdeki şube müdürüne sordum. Formatör müsün dedi. Evet ama bu benim görev tanımım içinde yok, diğer görev aldığım zamanlarda da görevli izinli olmam lazım derslerim varken dedim. Bir de Eylül'de benim formatör görevlendirmem 17 eylülde olacak muhtemelen ama bu konferanslar 3 eylülde başlayacak. Hiç ücret almadan mı çalışacağım dedim. Doğru söylüyorsun hocam bunu soralım öğrenelim dedi...

Geri