E-KONFERANS BİLGİ PAYLAŞIMI

Kodla Büyü
e-konferans' Alıntı:
mrsduzcelee' Alıntı:
SAmsun Tekkeköy'den bağlanan arkadaşımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

salonlardaki durumumuzu çok güzel özetledi. sağolsun.

:alkis: :alkis: :alkis:

Çok üzülerek okuyorum bu cevapları.

Resmen kendini ipini kendi çeken bir anlayış.

Son saatlerde salon boş olsa dahi çıkarıp reklamını yapmak etik bir davranış değil.

Nurdan hanımında motivasyonunu kırdı. Şimdi nurdan hanım gelecek hafta aynı motivasyonda olacak mı?

Bizim salonda mevcudun yarısından fazlası dinledi nurdan hanımı. Diğer kısmı çay sigara molası.

Boş olan salonlar e-konferans merkezinde bu işi şevkle yapan öğretim görevlileri ve yetkilileride rahatsız eder.

Aynı zamanda il,ilçe mem ler ile modaratörler arasındaki kopukluğuda gösteririr. Bir nevi mem modaratöre kitledi, modaratörde tek başına bırakıldı durum sözkonusu. Bu organizasyon işi dikta ile olmaz her yerde sorumluluk gerektirir. başta il,ilçe mem ler ile madaratör ilişkileri çok iyi olmalıdır. birbirlerini muhatap almalıdır.

saygılarımla.
yaa kardeş ben 8:30 da gelip 2 de gidecem benim motivasyonum bozulmuyor mu bazı öğretmnelr kafasına göre gelip gitsin etik ayrıca ne reklemı anlamadım durumun ne oldugunu analsınlar orada ankarada oturup bak ne güzel sukadar öğretmene konferans veriyoz desinler olayın iç yüzü bumu ayrıca sayın volkan beyin bizzat kendisi bize söylemişti bir eğitim denetmeni olacak siz yoklamayla ugraşmayacaksını ve size ekdersle ilgili birde bakanlıkta çalışma var diyecek sonra sonuç sıfır olacak bu etik o kadar çok yanlış varki bu işin içinde ben resen atanacam bu göreve buda etik siz olayları bilmiyormuş gibi yok hocanın morali bozuldu bu arkadaş kendi reklmanı yapıyor diye yazacan ve acaba neden salonlar boş diye yorum yaparken yok ilçeyle arkadaşın arası kötü gibi olayı bilmeden yorum yapman etik ozaman ben bunların hepsi doğru ise etik bir davranış yapılmadı diyorum yorum sizin bide su kendi reklamnı yaptı cümlesinde ne anlatmak istediğini anlamadın dikkat edersen oarad soru sormak için bağlandı sorusunuda sordu

bazıları cevapları üzülerek okuyomuş varsın okusun empati yokki hiçbir zamanda olmayacak işte

e-konferans' Alıntı:
mrsduzcelee' Alıntı:
SAmsun Tekkeköy'den bağlanan arkadaşımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

salonlardaki durumumuzu çok güzel özetledi. sağolsun.

:alkis: :alkis: :alkis:

Çok üzülerek okuyorum bu cevapları.

Resmen kendini ipini kendi çeken bir anlayış.

Son saatlerde salon boş olsa dahi çıkarıp reklamını yapmak etik bir davranış değil.

Nurdan hanımında motivasyonunu kırdı. Şimdi nurdan hanım gelecek hafta aynı motivasyonda olacak mı?

Bizim salonda mevcudun yarısından fazlası dinledi nurdan hanımı. Diğer kısmı çay sigara molası.

Boş olan salonlar e-konferans merkezinde bu işi şevkle yapan öğretim görevlileri ve yetkilileride rahatsız eder.

Aynı zamanda il,ilçe mem ler ile modaratörler arasındaki kopukluğuda gösteririr. Bir nevi mem modaratöre kitledi, modaratörde tek başına bırakıldı durum sözkonusu. Bu organizasyon işi dikta ile olmaz her yerde sorumluluk gerektirir. başta il,ilçe mem ler ile madaratör ilişkileri çok iyi olmalıdır. birbirlerini muhatap almalıdır.

saygılarımla.

altta kalanın canı çıksın sistemi yürüyor :? birileri de belki birgün ben de üste çıkarım diye altta kalmaya razı oluyor heralde

Relamdan kastım kimse kendi reklamını yapmıyor elbette. Olan olay reklam haline geliyor. Arkadaşlar ben modaratörlerin sorunlarını biliyorum. Benim söylemek istediğim bazı şeyleri deşifre etmemek lazım. konferans salonunda kimse yoksa kamerayı konferans salonuna çevirmemek lazım. kimseye kabahat bulmuyorum. Buna en yukarıdaki amirlerimizde dahil. Sorunun temel kaynağı hepimiz tüm çalışanlar bu il,ilçe yada bakanlık olabilir birbirimizle empati kurmalıyız. Bu sisteme brokrasi adı verilir. Ortada sorun vardır ama herkez en tepeye kadar çözümü bilsede dinletecek bulamaz. Sonuç olarak hepimiz bunun bir parçasıyız. Kimsenin motivasyonu bozulmadan da bir şekilde sorunlar çözülebilir.

Sorunlar cezayla değil tabiki de iyi örneklerle çözülür. Şimdi sayı az diye il-ilçe mem sarı zarfları gönderir. Başta hiç ilgilenmemeiştir. Sonunda iş kötüye gidince ceza en kolay yöntem olmaktadır. Peki cezayla dinlenen o ders öğretmende ne tür iz bırakacaktır.

Bu cezalandırma yapan il bakanlığa yazıldığında ve bakanlıkta bir çok değerli hocamızında olayı değerlendirdiğinde asıl zarfı zarf verenin hakettiği sonucu ortaya çıkabilir. Buradaki hedef kalıcı ve motivasyon edici bilinçtir.

Eski anlayışlar değişsin derken ikisini bir araya zorlamayla getirince insanlar yeni anlayışa karşı kötü şartlanacaklardır ve bu da çok daha kötü bir sonuç üretecektir.

bizler nasıl öğrencileri kazanmaya çalışıyorsak bu hizmet içi eğitimdede il-ilçe mem ler öğretmenleri kazanmaya çalışmalıdır. Güzel bir ortam yakalanmalıdır. Personelin gerek ücret yada başka konularda sıkıntısı varsa giderilmelidir. Çalışma esaslarında kişinin ücret almasına engel varsa da. görevli değişikliği de yapılabilmelidir. Görev değişikliğinde ise bakanlık tabiki diretmemelidir.

Hayırlısı bakalım. Bindik bir alamete gediyoz gıyamete.

Enterprise' Alıntı:
Bakın benim yazımın son paragrafında şöyle diyor:
Ekli listede belirtilen tarih ve saatlerde düzenlenecek olan uzaktan eğitimlerde isimleri yazılı personellerin görevlendirilmeleri, seminer süresince görevli izinli sayılmaları ve adlarına tahakkuk edilecek ek ders ücretlerinin de 2012 Mali Yılı Bütçesinin "Ek Çalışma Karşılıkları 01-01-05-01" ekonomik kodundan ödenmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür.
Müdürüm de bunu şöyle yorumluyor:
E ordan ek ders alacakmışsın burdan almayacakmışsın öyle yazıyor işte:) Öyle mi yazıyor ben mi anlayamıyorum

Görevli izinli sayılma demek ; görevini yapmış sayılacak demektir. okulunuz geçmişte nasıl ekders veriyorsa size aynı şekilde devam edecek.

Ayrıca hizmet içi eğitim faliyetindeki göreviniz ek çalışma karşılığı olarak ilçe bütçesinden ödenecek deniyor.

Yine şunu bilinizki; normalde 08:00 - 17:00 arası okulunuzda çalışıyorsanız. 09:00 - 13:50 arası olan hizmet içi eğitim faliyetinden sonra 17:00 kadar izinli sayılmazsınız. 13:50 den 17 ye kadar okul formatörü iseniz onuda yapmanız gerekir. gün boyunca izinli değilsiniz. Sadece eğitim saatleri arasında izinlisiniz.

ücretinide ek mesai gibi alacaksınız. 13:50 den sonra formatörlüğünüzü yapacaksınız ve 08:00-17:00 gibi çalışmış olacaksınız. formatörlük ücretinide kesinti olmadan alacaksınız.

Enterprise' Alıntı:
ulasilic Hocam tarayıcı bulabilirsem birazdan tarayıp yazımı atıcam size bulamazsam da wordde yazıp bugünlük yollıyim p.tesi taranmış halni yollarım.
Dediğim gibi ekderssler 28inde yapılıyor bizde henüz ödeme almadım ama aymakam ödeyin diye emir vermiş yazıda

Çok iyi olur hocam sağolun.

arkadaşlar hala aynı şeyler söyleniyor.Kocaeli olayı çözmüştü diye yazı vardı.gerçekten bu işten ekders alan varsa neden yazıyı paylaşmıyor burada.
sürekli yorumlar yorumlar...
aksi takdirde elimizde resmi yazı olmadan almanın imkanı yok.

Enterprise' Alıntı:
Bakın benim yazımın son paragrafında şöyle diyor:
Ekli listede belirtilen tarih ve saatlerde düzenlenecek olan uzaktan eğitimlerde isimleri yazılı personellerin görevlendirilmeleri, seminer süresince görevli izinli sayılmaları ve adlarına tahakkuk edilecek ek ders ücretlerinin de 2012 Mali Yılı Bütçesinin "Ek Çalışma Karşılıkları 01-01-05-01" ekonomik kodundan ödenmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür.
Müdürüm de bunu şöyle yorumluyor:
E ordan ek ders alacakmışsın burdan almayacakmışsın öyle yazıyor işte:) Öyle mi yazıyor ben mi anlayamıyorum

Sn Enterprise resmi yazıları paylaşmamanız daha doğru olur kanısındayım.

Bunun dışında herşey açıça belli zaten.

e-konferans' Alıntı:
SORU 1 - Formatör Öğretmenlere hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında ücret ödenir mi ?
Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabı:
M.E.B Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve EK Ders Saatlerine İlişkin Kararın; 16. Maddesinin 2. Fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere geçici olarak görevlendirilen formatör öğretmenler bu görevlerinin gereği olarak hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde öğretim görevlisi olarak yürüttükleri görevler karşılığında söz konusu kararın 7. Maddesi kapsamında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılamazlar.

Mevzuat Açıklaması :
Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;
a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.
Hizmet içi eğitim faaliyetleri
MADDE 7- (1) Bakanlık veya verilen yetki uyarınca valilikler tarafından açılan hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde, aday memurların temel ve hazırlayıcı eğitimlerinde ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğünün Cevabının Devamı:
Ancak, bu formatör öğretmenlerinin görevlendirme ve çalışma esasları dışında kalan konularla ilgili olarak hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde sözkonusu kararın 7.maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerekir.Yine sözkonusu kararın 16. maddesinin 2. fıkrasını kapsamında bulunmayan formatör öğretmenler hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde ders vermeleri halinde ilgili kararın 7.maddesine göre ayrıca ekders ücretinden yararlandırılırlar.

enterprisenin yazdığı metnin altına uzaktan eğitim faliyetlerinde görevlileri liste halinde yazacaksınız. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir. yazdığı gibi.

yine üst bölümede ilgi emirleri ekliceksiniz. uzaktan eğitim yapılması emri veya valilik yazıları.

Bunu kaymakama onay sunulacak biçime getirip sunacaksınız. O kadar.

Bunun dışında resmi yazışmalar onay konusunda ilinizde daha önce herhangi bir hizmetici onayı nasıl oluyorsa buda öyle olacak.

Herkez bir örnek peşinde. Örnekle bu iş olmaz.

Örnek sunan kişilerde sınıtıya girer.

Nedeni şu: modaratör değişikliği, eğitim yeri değişikliği gibi durumlar o onaylarda olabilir.

Bu değişiklikler konusunda da ayrık düşünceler ortaya çıkar ve kurumlar zor durumda kalabilir.

Bu konuda her yerel yönetimin kendi planlaması vardır.

Vs vS. Herşey en ince ayrıntısına kadar anlatılmış burada.

Bu bilgiyi alın hizmetici eğitim bölümüne bakan şef ve şube müdürüyle oturun tartışın.

Yazın iki satır metin. Onaylattırın. Mal müdürü aracılıyla eğitim sonunda ücretinizi alın.

Bu bilgilere göre hizmetici eğitim bölümüne bakan görevli şef yada şube müdürü yapamıyorsa bunu, o görevi hiç yapmasın. Bu işi en iyi bilen onlar. Siz onlara anlatın onlar bilirler resmi bir onay yazısının nasıl yazıldığını ve onaya sunulduğunu. Zaten onaya sunsalar resmi yazışma hatası varsa kaymakam fırçayı çekip düzeltin diyecektir ve kaymakam kalemide yapılan hatayıonlara söyleyecektir. Yazışma usulu konuları dışında işin genel çerçevesi böyledir.

e-konferans' Alıntı:
Relamdan kastım kimse kendi reklamını yapmıyor elbette. Olan olay reklam haline geliyor. Arkadaşlar ben modaratörlerin sorunlarını biliyorum. Benim söylemek istediğim bazı şeyleri deşifre etmemek lazım. konferans salonunda kimse yoksa kamerayı konferans salonuna çevirmemek lazım. kimseye kabahat bulmuyorum. Buna en yukarıdaki amirlerimizde dahil. Sorunun temel kaynağı hepimiz tüm çalışanlar bu il,ilçe yada bakanlık olabilir birbirimizle empati kurmalıyız. Bu sisteme brokrasi adı verilir. Ortada sorun vardır ama herkez en tepeye kadar çözümü bilsede dinletecek bulamaz. Sonuç olarak hepimiz bunun bir parçasıyız. Kimsenin motivasyonu bozulmadan da bir şekilde sorunlar çözülebilir.

Sorunlar cezayla değil tabiki de iyi örneklerle çözülür. Şimdi sayı az diye il-ilçe mem sarı zarfları gönderir. Başta hiç ilgilenmemeiştir. Sonunda iş kötüye gidince ceza en kolay yöntem olmaktadır. Peki cezayla dinlenen o ders öğretmende ne tür iz bırakacaktır.

Bu cezalandırma yapan il bakanlığa yazıldığında ve bakanlıkta bir çok değerli hocamızında olayı değerlendirdiğinde asıl zarfı zarf verenin hakettiği sonucu ortaya çıkabilir. Buradaki hedef kalıcı ve motivasyon edici bilinçtir.

Eski anlayışlar değişsin derken ikisini bir araya zorlamayla getirince insanlar yeni anlayışa karşı kötü şartlanacaklardır ve bu da çok daha kötü bir sonuç üretecektir.

bizler nasıl öğrencileri kazanmaya çalışıyorsak bu hizmet içi eğitimdede il-ilçe mem ler öğretmenleri kazanmaya çalışmalıdır. Güzel bir ortam yakalanmalıdır. Personelin gerek ücret yada başka konularda sıkıntısı varsa giderilmelidir. Çalışma esaslarında kişinin ücret almasına engel varsa da. görevli değişikliği de yapılabilmelidir. Görev değişikliğinde ise bakanlık tabiki diretmemelidir.

Hayırlısı bakalım. Bindik bir alamete gediyoz gıyamete.
hocam siz o bağlantıyı izlemediniz galiba orada nurdan hanım kendisi salonu görmek istedi salonu gösterirmisiniz dedi neyse olayı büyütmenin anlamı yok salon görevlisimisiniz bilmiyorum ama bi salona gidin lütfen bi bakın öğret.lerin kendi aralarında sohbet videoların seslerinin bi alçalıp bi yükselmesi v.b inanınki kafa kalmıyor insanda bi öğrt.lerin bi sorun oldugunda neden baglanmıyor yapamıyormusun gibi söylemleri o an insanı yoruyor eve gittiğimde ben başım ağrıyor ve artık bütün sunularıda gördük hocaların aynı seyleri anlatmasıda cabası:)

Arkadaşlar h.sonu olduğu için arkadaşlarım düğüne derneğe gitmişler tarayıcısı olan bir Allahın kulu da evinde değil.
Yarın okuldan tarayıp atacağım aklımda unutmadım.

e-konferans Hocam 5 e kadar görevlisin diyorsunuz da okula ne zaman gitsem müdür niye geldin sen görevli değilmisin diyor, ayrıca bizde seminerler 12de bitiyor 12den 5e kadar okulda ne yapacağım 1 ay okulda olmayıp başka bir yerde görev aldım diye idareyle de limoni olduk zaten. Bu idarecileri anlayamıyorum, koca ilçede benim öğretmenimi seçmişler deyip gurur duysana mübarek yok niye benm öğretmenim deyip duruyor

Günaydın arkadaşlar :) bu hafta ücret konusunun belirlenmesi dileğiyle :D 5. haftamız hayırlı olsun....

bu moderatorluk bi ise yarasin arkadaslar. emin karip ciktiginda 8 ve 7 saatlik ders saatleri sonunda okullarin giris cikis saatlerini ve ikili okullarin durumunu soralim.saat 6 gibi girip, aksam 7 gibi cikmaya denk geliyor bu saatler. bu temel egitimcilerin soracagi yok. bari biz moderatorler soralim. herkes soz isterse biri soz alabilir.

arkadaslar volkan beye herkes mail atsin seminerler sonunda moderatorlerle e-konferans duzenlesin sorunlarimizi SIKINTILARIMIZI anlatalim

Salon tıklım tıklım. Katılım güzel. Herkes ğür dikkat bakanı dinliyor. Arkadan bir bayan arkadaşımız yaklaştı ve hafif eğilerek birazda yüksesk sesle o tarihi cümlesini kurdu.

"Hocam arkada çocuk uyuyor. Sesi kısabilir miyiz?"

Biri beni durdursun. Hala gülüyorum :mrgreen: :mrgreen:

suatozt' Alıntı:
Salon tıklım tıklım. Katılım güzel. Herkes ğür dikkat bakanı dinliyor. Arkadan bir bayan arkadaşımız yaklaştı ve hafif eğilerek birazda yüksesk sesle o tarihi cümlesini kurdu.

"Hocam arkada çocuk uyuyor. Sesi kısabilir miyiz?"

Biri beni durdursun. Hala gülüyorum :mrgreen: :mrgreen:

inginç :puhaha: :puhaha:
bizim salon da da biri 1,5 yaşında 2 çocuk var.

Geri