Arkadaşlar meb bilgilendirmeden gelen cevap:
"Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Başvuru No : 915657
Cevap Metni : Millî Eğitim Bakanlığının 23.09.2014 tarih ve 15923718/20/4145909 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan ve Şubat 2015 tarih ve 2689 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi?ne dayanılarak Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu?nun Genel Esaslar başlığı altındaki 1.19 maddesinde; ?Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıftaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilirler.? hükmü yer almaktadır.
Buna göre, okullarda hangi derslerden kursların açılacağı öğrenci ve velilerinin talepleri doğrultusunda okul idaresinin önerisi ve ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan komisyonun onayı ile belirlenmektedir.
İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir"
Beni çook tatmin etti !!!!!!!!!!!!!!!!