E sınav yönergesinde değişiklik

Kodla Büyü
Bende de aynı durum var, 2024 teki sınav ödemeleri kira olarak işlenmiş. Bir girişimde bulunan var mı?

İnternette böyle bir açıklama gördüm ama denemedim, bilgisi olan varsa ona göre deneyelim.

"Çözüm olarak bu şekilde paylaşılmış

Dijital.gib.gov.tr sitesine giriş yaptıktan sonra Hazır Beyan sekmesine tıklayıp açılan ekranda İşlemlerim başlığı altında açıklama yapmak istiyorum kısmına tıklayın.

Sonrasında kategorilerden "Hesabıma gönderilen tutar kira ödemesi değildir." seçeneği seçip açıklamanızı girin ve gönderin."

İnternette böyle bir açıklama gördüm ama denemedim, bilgisi olan varsa ona göre deneyelim.

"Çözüm olarak bu şekilde paylaşılmış

Dijital.gib.gov.tr sitesine giriş yaptıktan sonra Hazır Beyan sekmesine tıklayıp açılan ekranda İşlemlerim başlığı altında açıklama yapmak istiyorum kısmına tıklayın.

Sonrasında kategorilerden "Hesabıma gönderilen tutar kira ödemesi değildir." seçeneği seçip açıklamanızı girin ve gönderin."

Teşekkürler

Girdim ve altına şunu yazarak kaydettim:

"Tarafıma 2024 yılında gönderilen tutarlar MEB ve Anadolu Üniversitesine ait sınav görevi ücretleridir."

20250228_131000.webp

İlginç bir durum da ben söyleyeyim . E-devlete girip adıma yapılan kira ödemeleri başlığına bir bakın. Kurs ücretleri kira geliri olarak yatmış. ANKARA KAMU KURUMSAL adı ile Bana kira vergisi çıkmış . Aynı durumda olan var mı?

Alo 189’ü arayanlara bu konuda şöyle yapılması tavsiye edilmiş:

İnteraktif vergi dairesinde genel beyan mi dilekçe varmış. Oraya durumu izah eden bir elektronik dilekçe yazılıyormuş.

açık lise e sınavında görevliyim. mtsk e-sınavında yüz tanıma sistemini kullanıyoruz. fakat açık lise e sınavda yüz tanıma sistemini dikkate almayacağız değil mi?

İlk 15 gün ucretleri ikinci 15 günde ikinci 15 gün ucretleri diğer ay ilk 15 günde yatiyir sb 1100 gz 1035 lira.
Erken başlatma kalkmış yüz tanıma daha hassaslasmis

Yeni tebellüğ var:

“Bakanlıkça yapılacak merkezî sınavlarda tarafıma verilecek görevlere ilişkin sistem tarafından kısa mesaj (SMS) gönderme zorunluluğu bulunmadığını, başvuruda bulunduğum görevlere ait görevlendirme sürecini MEBBİS üzerinden takip edeceğimi, tebellüğ ettiğim belgeleri okuyup bilgilendiğimi ve onayladığım görevlerde sorumluluklarımı yerine getireceğimi beyan ederim.”

Yeni tebellüğ var:

“Bakanlıkça yapılacak merkezî sınavlarda tarafıma verilecek görevlere ilişkin sistem tarafından kısa mesaj (SMS) gönderme zorunluluğu bulunmadığını, başvuruda bulunduğum görevlere ait görevlendirme sürecini MEBBİS üzerinden takip edeceğimi, tebellüğ ettiğim belgeleri okuyup bilgilendiğimi ve onayladığım görevlerde sorumluluklarımı yerine getireceğimi beyan ederim.”
Verdikleri 1000 tl para. kırk dereden su getiriyorlar. Sürekli duyuru sürekli tebliğ herhafta başvuru vs

Yeni tebellüğ var:

haydaaa. bir sms göndermek bu kadar mı zormuş ya. habire görev var mı diye bakıp duracak mıyız

haydaaa. bir sms göndermek bu kadar mı zormuş ya. habire görev var mı diye bakıp duracak mıyız

Bu durumun mağduriyetini yıllar önce eşim yaşamaştı. Kontrol etmediğimiz için görev red olmuştu.

Ondan sonra şu süreci takip etmeye başladık. Sağolsunlar MEBBİS’e yazmayı ancak akıl etmişler:

IMG_0943.webp

Son düzenleme:
evet güzelce esınav sürecinin işleyişini yazmışlar mebbise çok şükür. ancak sürekli bir tebliğ var son zamanlarda sınavlarla ilgili. topu tamamen gözetmen ve başkana atıyorlar her tebliğde. bir de bulunduğum ilde işler karışmaya başlamış biraz biraz epey sıkıntı yaşanmış esınavlarda ordaki merkez görevlisi arkadaş bahsetti biraz. son 1 ayda kaçıncı soruşturmalık oldu sınavlar dedi.

Tebliğlerin çoğalma nedeni haftalık isteklerin kaldırılması ve giriş ekranları okunmadığı için istedim zannedip bana görev çıkmıyor diye şikayetlerin çoğalması ayrıca sms olayının yardımcı bir araç olmasına rağmen haftalık görev istenmişse süreçlerin mebbisten kontrolünün esas olduğunun belirtilmesi..Çünkü görevine gitmeyenler bana sms gelmiyor diye şikayette bulunmalarının önüne geçilmesi için yapıldığını düşünüyorum.

BBNET
Geri