e-Sınav Uygulama ve İzleme Sorumlusu Semineri yazıyor hocam
Daha önce dört olan tebellüğ edileceklere üç tane daha eklenmiş. Onları da onaylayın, öyle deneyin.
e-Sınav Uygulama ve İzleme Sorumlusu Semineri yazıyor hocam
Sizde e sınav başvuru ekranı açılıyor mu?Zaten 1 Şubat’tan itibaren başkan ya da gözetmen oluyoruz.
Uygulama ve izleme sorumlusu görev artık yok.
Sizde e sınav başvuru ekranı açılıyor mu?
Yönergede 30. Maddede yazıyor:E sınav bina yöneticisi yardımcısı nedir arkadaşlar? Bu isimde yeni bir personel mi görevlendiriliyor e sınav da?
Bina yöneticisi isguzarlik yapmış bilgisayar başında salon başkanı olur kendisi gözetmen yada başkan yoksa oturup yönetmesi lazımYine gozetmen olarak gorev aldim. Bu sefer baskan bilisim ogretmeniydi. Bilgisayar başina bina yoneticisi oturdu bi dahada kalkmadi. Yonetmelikte degisiklik mi oldu acaba.
yani yaklaşık 45-50 gün sonra ödenmeyecek anlamına mı geliyor. Bu arada en son gözetmen olarak görev çıktı. başkanım evlere şenlik bir pdr öğretmeni idi. emniyetin giriş yaptığı yerden sınav oturumu açmaya mı kalkmadı. yazıcıya kağıt koyayım derken ortalığı mı karıştırmadı.açılmayan aday bilgisayarını nasıl açacağını mı bilemedi. sistemden çıkış yapmayı dahi bilmiyordu. izledim. ve gözetmen olarak çıkan görevlere bundan sonra onay vermemeye karar verdim. çünkü yalnız veya kendisi gibi görevlilerle görev alıp sınavlarda sıkıntı yaşamadığı sürece bu tip kişiler sistemde kalacaklar.Ufak ta olsa iyi bir gelişme:
"e-Sınav ücret ödeme işlemleri, Şubat ayından itibaren ayda 2 defa yapılacak.
Bu yüzden her ayın 01-14 ve 15-31 günleri arası olan sınavların ücret giriş işlemlerini zamanında sisteme girilmesi önemlidir."
yani yaklaşık 45-50 gün sonra ödenmeyecek anlamına mı geliyor. Bu arada en son gözetmen olarak görev çıktı. başkanım evlere şenlik bir pdr öğretmeni idi. emniyetin giriş yaptığı yerden sınav oturumu açmaya mı kalkmadı. yazıcıya kağıt koyayım derken ortalığı mı karıştırmadı.açılmayan aday bilgisayarını nasıl açacağını mı bilemedi. sistemden çıkış yapmayı dahi bilmiyordu. izledim. ve gözetmen olarak çıkan görevlere bundan sonra onay vermemeye karar verdim. çünkü yalnız veya kendisi gibi görevlilerle görev alıp sınavlarda sıkıntı yaşamadığı sürece bu tip kişiler sistemde kalacaklar.
Evet hocam. Artık sadece başkan ve gözetmen 2 kişi var. Ama 2 görevlinin de uygulama izleme kursu almış olması gerekiyor.Sınav izleme sorumlusu görevi kaldırıldı mı?
Bugünkü görevde başkan olarak görev çıkmış, şaşırdım genelde izleme sorumlusu olarak görev çıkıyordu. Başkanların bizim branştan olması önemli.Evet hocam. Artık sadece başkan ve gözetmen 2 kişi var. Ama 2 görevlinin de uygulama izleme kursu almış olması gerekiyor.
Kervan yolda düzülür mantığı mı? Sorun çıktıkça değiştiririz düzeltiriz. Baştan başkan bilişim teknolojileri alanından deseler en azından branşa kiymette yüklemiş olurlar. İşlerine gelince okulun tamircisi, işlerine gelmeyince gözetmen yapıyorlar.O kadar beklemeyeceğiz diye anlaşılıyor. Şube müdürü olan bir arkadaştan aldım bu bilgiyi.
Bakalım ne olacak.
Kervan yolda düzülür mantığı mı? Sorun çıktıkça değiştiririz düzeltiriz. Baştan başkan bilişim teknolojileri alanından deseler en azından branşa kiymette yüklemiş olurlar. İşlerine gelince okulun tamircisi, işlerine gelmeyince gözetmen yapıyorlar.
şubattaki görevlerim veri girişleri kapatılmış galiba mart olmadan ödenecek. ocaktakiler için halen veri girişleri devam ediyor diyorUfak ta olsa iyi bir gelişme:
"e-Sınav ücret ödeme işlemleri, Şubat ayından itibaren ayda 2 defa yapılacak.
Bu yüzden her ayın 01-14 ve 15-31 günleri arası olan sınavların ücret giriş işlemlerini zamanında sisteme girilmesi önemlidir."
hocam mağduriyet yaşanmadan ya da bir şeyi kaybetmeden onun değerini ve eksikliğini bilmez insanoğlu. yaşansın mağduriyet cezalar bi alınsın bakalım. her hafta 3-5 soruşturmalık sınav olunca noldu da böyle oldu biz nerde hata yaptık denir belki. ama benim şahsi kararım başkan değilsem görevi kabul etmeyeceğim. çünkü sinir sahibi olup geliyorum sınavdan ya da iyi ihtimalle sizin gibi ceza almayalım diye işbilmezlerin işyükünü sırtlanırım .bu sebeple gerek yok diye düşündüm gözetmen görevi almaya. zaten bulunduğum ilde yeni 500 kişi eğitime alınmış. şu şartlarda yılda 2 görev bile gelmezBende en son BTR görevi yapan Teknoloji ve tasarım öğretmenin yanında gözetmendim, yönetmelik gereği bilgisayarı sizin kullanmanız gerek dedim, ama işlerin yürümesi için kendimi 3 kişilik çalışırken buldum. O sınavda bıraksam soruşturmalık olacağız, o nedenle yaptım, ama Gözetmen almak mantıksız geliyor bana da. Ama bizler görev almadıkça yeni ve yetkin olmayan öğretmenlere eğitim verilecektir, işler iyice sarpa saracaktır.
şubattaki görevlerim veri girişleri kapatılmış galiba mart olmadan ödenecek. ocaktakiler için halen veri girişleri devam ediyor diyor