E sınav yönergesinde değişiklik

Kodla Büyü
E sınav bina yöneticisi yardımcısı nedir arkadaşlar? Bu isimde yeni bir personel mi görevlendiriliyor e sınav da?

E sınav bina yöneticisi yardımcısı nedir arkadaşlar? Bu isimde yeni bir personel mi görevlendiriliyor e sınav da?
Yönergede 30. Maddede yazıyor:

“e-Sınav merkezlerinde yapılan sınavlarda, salon sayısı beş ve üzeri olan merkezlerde her beş salon için e-sınav bina yöneticisi şartlarını taşıyanlardan bir bina yönetici yardımcısı görevlendirilebilir. Bu madde kapsamında görevlendirilenler, bir gün içinde en fazla 3 oturumda görev alabilirler.”

Yine gozetmen olarak gorev aldim. Bu sefer baskan bilisim ogretmeniydi. Bilgisayar başina bina yoneticisi oturdu bi dahada kalkmadi. Yonetmelikte degisiklik mi oldu acaba.

Şubat ayında 3. görevimi onayladım. 1. si başkandı, gözetmen bilişimciydi. 2. görevimde gözetmen olarak görev aldım. başkan arkadaş meslek lisesi (imam hatip ahlak dersi gibi bir şey dedi) öğretmeni olduğunu söyledi. şu üç kuruşluk işte bile ne yazık ki mide bulandırıcı şeyler dönüyor ne yazık ki bir Türkiye Gerçeği olarak. bu arada eğitimi yeni almış.

3. görevimde de gözetmen olarak görev çıktı bakalım. evet sayı az olduğu için bir süre her hafta görev alacağız ama en azından eğitimi BELLİ bir kesime değil de gerçekten şartları sağlayan öğretmen arkadaşlara verseler. Sınavda bizim bile çözemeyeceğimiz sorunlar çıkabilir. Bu işte tecrübenin çokta geçerli olmadığını da biliyorum, dikkatinden bir şey kaçabilir sorunu en alakasız biri de çözebilir. Ama işi bilen öğretmen arkadaşların eğitimi alarak görev alması gerek.

Son düzenleme:
geçen hafta başkan olarak görev aldım. yanımdaki arkadaş sosyal bilgiler öğretmeniydi. hiç işime karışmadı kontrol sizde hocam diyerek yardımcı oldu. bu hafta gözetmen olarak görev çıkmış. sadece kendi görev tanımımı yapmayı düşünüyorum. sonuçta görevler açık ve net şekilde herkese bildirildi. ısrarla üstüne basılarak da söylendi ki bilgisayara sadece başkan oturacak diye. başkan yoksa bina yöneticisi bilgisayarı kullanacak . gözetmenlikte sıkıntı yaşarsam sadece başkan olduğum görevleri onaylamayı düşünüyorum

Ufak ta olsa iyi bir gelişme:

"e-Sınav ücret ödeme işlemleri, Şubat ayından itibaren ayda 2 defa yapılacak.
Bu yüzden her ayın 01-14 ve 15-31 günleri arası olan sınavların ücret giriş işlemlerini zamanında sisteme girilmesi önemlidir."

Bu yüzden her ayın 01-14 ve 15-31 günleri arası olan sınavların ücret giriş işlemlerini zamanında sisteme girilmesi önemlidir."
yani yaklaşık 45-50 gün sonra ödenmeyecek anlamına mı geliyor. Bu arada en son gözetmen olarak görev çıktı. başkanım evlere şenlik bir pdr öğretmeni idi. emniyetin giriş yaptığı yerden sınav oturumu açmaya mı kalkmadı. yazıcıya kağıt koyayım derken ortalığı mı karıştırmadı.açılmayan aday bilgisayarını nasıl açacağını mı bilemedi. sistemden çıkış yapmayı dahi bilmiyordu. izledim. ve gözetmen olarak çıkan görevlere bundan sonra onay vermemeye karar verdim. çünkü yalnız veya kendisi gibi görevlilerle görev alıp sınavlarda sıkıntı yaşamadığı sürece bu tip kişiler sistemde kalacaklar.

yani yaklaşık 45-50 gün sonra ödenmeyecek anlamına mı geliyor. Bu arada en son gözetmen olarak görev çıktı. başkanım evlere şenlik bir pdr öğretmeni idi. emniyetin giriş yaptığı yerden sınav oturumu açmaya mı kalkmadı. yazıcıya kağıt koyayım derken ortalığı mı karıştırmadı.açılmayan aday bilgisayarını nasıl açacağını mı bilemedi. sistemden çıkış yapmayı dahi bilmiyordu. izledim. ve gözetmen olarak çıkan görevlere bundan sonra onay vermemeye karar verdim. çünkü yalnız veya kendisi gibi görevlilerle görev alıp sınavlarda sıkıntı yaşamadığı sürece bu tip kişiler sistemde kalacaklar.

O kadar beklemeyeceğiz diye anlaşılıyor. Şube müdürü olan bir arkadaştan aldım bu bilgiyi.
Bakalım ne olacak.

Bende en son BTR görevi yapan Teknoloji ve tasarım öğretmenin yanında gözetmendim, yönetmelik gereği bilgisayarı sizin kullanmanız gerek dedim, ama işlerin yürümesi için kendimi 3 kişilik çalışırken buldum. O sınavda bıraksam soruşturmalık olacağız, o nedenle yaptım, ama Gözetmen almak mantıksız geliyor bana da. Ama bizler görev almadıkça yeni ve yetkin olmayan öğretmenlere eğitim verilecektir, işler iyice sarpa saracaktır.

O kadar beklemeyeceğiz diye anlaşılıyor. Şube müdürü olan bir arkadaştan aldım bu bilgiyi.
Bakalım ne olacak.
Kervan yolda düzülür mantığı mı? Sorun çıktıkça değiştiririz düzeltiriz. Baştan başkan bilişim teknolojileri alanından deseler en azından branşa kiymette yüklemiş olurlar. İşlerine gelince okulun tamircisi, işlerine gelmeyince gözetmen yapıyorlar.

Kervan yolda düzülür mantığı mı? Sorun çıktıkça değiştiririz düzeltiriz. Baştan başkan bilişim teknolojileri alanından deseler en azından branşa kiymette yüklemiş olurlar. İşlerine gelince okulun tamircisi, işlerine gelmeyince gözetmen yapıyorlar.

Yanlış mesajdan alıntı yaptınız sanırım.

şubattaki görevlerim veri girişleri kapatılmış galiba mart olmadan ödenecek. ocaktakiler için halen veri girişleri devam ediyor diyor

Bende en son BTR görevi yapan Teknoloji ve tasarım öğretmenin yanında gözetmendim, yönetmelik gereği bilgisayarı sizin kullanmanız gerek dedim, ama işlerin yürümesi için kendimi 3 kişilik çalışırken buldum. O sınavda bıraksam soruşturmalık olacağız, o nedenle yaptım, ama Gözetmen almak mantıksız geliyor bana da. Ama bizler görev almadıkça yeni ve yetkin olmayan öğretmenlere eğitim verilecektir, işler iyice sarpa saracaktır.
hocam mağduriyet yaşanmadan ya da bir şeyi kaybetmeden onun değerini ve eksikliğini bilmez insanoğlu. yaşansın mağduriyet cezalar bi alınsın bakalım. her hafta 3-5 soruşturmalık sınav olunca noldu da böyle oldu biz nerde hata yaptık denir belki. ama benim şahsi kararım başkan değilsem görevi kabul etmeyeceğim. çünkü sinir sahibi olup geliyorum sınavdan ya da iyi ihtimalle sizin gibi ceza almayalım diye işbilmezlerin işyükünü sırtlanırım .bu sebeple gerek yok diye düşündüm gözetmen görevi almaya. zaten bulunduğum ilde yeni 500 kişi eğitime alınmış. şu şartlarda yılda 2 görev bile gelmez

şubattaki görevlerim veri girişleri kapatılmış galiba mart olmadan ödenecek. ocaktakiler için halen veri girişleri devam ediyor diyor

Benim de 16 Şubat’taki görev için veri girişi kapanmış. Ocak ayındakinden daha önce ödenecek sanırım.

IMG_0781.webp

Geri