E sınav yönergesinde değişiklik

Kodla Büyü
Hocalarım bu sınavlarda görev alabilmek için Uygulama İzleme Kursunu nereden nasıl alıyoruz?
Ortaokulda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapıyorum.

İlçesinde e-sınav salonu yoksa, görev alamayabilir.

E-sınav görev ilçesi yazıyor MEBBİS’te:

IMG_0826.webp

gecen aldım edebiyat öğretmeni salon başkanı ben ise 50 defa görev almış bir bilişim öğretmeni olarak gözetmendim. Yazıcıda sorun oldu hiç biri bişey bilmiyor. liyakat hiç bir yerde kalmamış arkadaş sınav görevlerinde bile torpil var yazık vallahi

gecen aldım edebiyat öğretmeni salon başkanı ben ise 50 defa görev almış bir bilişim öğretmeni olarak gözetmendim. Yazıcıda sorun oldu hiç biri bişey bilmiyor. liyakat hiç bir yerde kalmamış arkadaş sınav görevlerinde bile torpil var yazık vallahi
Olayın torpille alakası yok sadece bilgisayar öğretmenleri 600 üzeri e sınav salonlarina bu kadar mtsk sınavı mesem kıyı emniyeti sınavları protokol sınavları üstüne açık lise sınavları yeterli gelmeyecektir. Katılıyorum bilgisayar öğretmenleri kadar kaliteli bu işi yürütecek bir zümre yok ama gerçekleri düşününce işi hemen torpile bağlamak kolaycilik

Başkan çıkmayan görevleri red ediyorum artık. Meslek lisesi teknisyenin başkanlık yaptığı sınavda 1 kez gözetmen oldum. Hiç bir açıklama yapmadan sınavı başlattı. Tabi ben müdahale etmedim. Görevim değildi. Sınava dair doğru dürüst bilgisi yoktu. Nasıl belge almış şaşırdım. Şimdi bu hata yapsa ikimizde sıkıntı yaşayacağız. Karar aldım. Başkan cikmayan sınavlara görev almayacagim. Elbet bir yerden patlak verecektir bu sistem.

Başkan çıkmayan görevleri red ediyorum artık. Meslek lisesi teknisyenin başkanlık yaptığı sınavda 1 kez gözetmen oldum. Hiç bir açıklama yapmadan sınavı başlattı. Tabi ben müdahale etmedim. Görevim değildi. Sınava dair doğru dürüst bilgisi yoktu. Nasıl belge almış şaşırdım. Şimdi bu hata yapsa ikimizde sıkıntı yaşayacağız. Karar aldım. Başkan cikmayan sınavlara görev almayacagim. Elbet bir yerden patlak verecektir bu sistem.
birde bu kişiler uygulama izleme görevi kim bilir kaç kez yapmıştır. bendede teknisyen vardı ama gözcüydü

ÜCRETLER:
2024 Uygulama Sorumlusu: 983,69 1.dönem.
2024 Uygulama Sorumlusu: 1079,01 2.dönem.

2025 Uygulama Sorumlusu: 1279,47 1.dönem son kez :(
2025 Başkan: 1108,87 1.dönem
2025 Gözcü: 1023,57 1.dönem bu da son kez :(

İlginç bir durum da ben söyleyeyim . E-devlete girip adıma yapılan kira ödemeleri başlığına bir bakın. Kurs ücretleri kira geliri olarak yatmış. ANKARA KAMU KURUMSAL adı ile Bana kira vergisi çıkmış . Aynı durumda olan var mı?

Son düzenleme:
İlginç bir durum da ben söyleyeyim . E-devlete girip adıma yapılan kira ödemeleri başlığına bir bakın. Kurs ücretleri kira geliri olarak yatmış. ANKARA KAMU KURUMSAL adı ile Bana kira vergisi çıkmış . Aynı durumda olan var mı?
Aynen bende şimdi baktım, 2024 esınav ödemeleri kira ödemesi olarak görünüyor. Mart ayı içinde kira beyannamesi isterlerse şaşırmayın.. :))))

Screenshot_1.webp

Şöyle olmuş olabilir, burası Türkiye.
Ödemeler kısmında menüde kalemler olur ya, gündüz, nöbet vs. şeklinde. Artık maliyede mi milli eğitimde mi. Bu sınav ilk açıldığında ödeme yapılacaktır bakanlıktaki dangoz memur "kira yap la ne olacak" demiştir.

Yoksa kira ne alaka?

Bendeki ödemeler kira olarak görünmüyor. liste boş çıktı ama sadece e sınav değil kripto ödemeleri de kira olarak işlenmiş. baya sıkıntılı insan var sosyal medyada

e-sınav görevlerini, kitap inceleme ücretini kira geliri göstermişler. arkadaşın koyun satışındaki para benim hesaba yattı onu kira geliri yazmışlar. şaşırdı bunlar iyice. dün mesaj gelmişti kira geliri için beyanname verin diye.

Nedeni anlaşıldı.
“Diğer” olarak görünen EFT’leri kira gibi işlem yapmışlar galiba:

Son düzenleme:
hocam meb sınavlarını ozursuz olarak 2 den fazla yapmayla ilgili birşeyler soylemislerdi. istedigimiz kadar red onaylamama yapma hakkımız var mı acaba?

BBNET
Geri