Hocam koordinatörlük yapılmadığı için zaten istemiyorum. Ama alan şefliğinin ne olduğunu bilmediğinizi düşündüğüm için şeflik ücretinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şöyleki 9. Sınıflarda yeni müfredata geçti meslek liseleri ve bu öğrencilerin laboratuvarda kullanacakları yazılımların bilgisayarlara yüklenmesi gerekiyor. Bunlar şu anda şefler tarafından yapılmakta çünkü okul açıldığında hazır olmazsa öğrenciler ders görürken bunların yüklenmesi kolay ve çabuk olmaz. Bunun dışında pek çok iş için müdür şefleri çağırır ve iş gördürür. Okula da gidiyoruz iş de yapıyoruz. Son bir nokta okulunda eba destek noktası olan ve btr olmadığı halde ucret de almadan bu noktalarda görev yapan çok alan şefi tanıyorum. Burada yanlış düşündüğünüzü söylemek zorundayım.
Tamamiyle yanlis bir tez. Eba destek noktasında şuan bütün öğretmenler nöbetleşe bekliyor. Okulda görev yapan tüm öğretmenler sırayla . Ayrıca lab da ihtiyaç olan tüm programları o dersi veren öğretmenin kendisi kuruyor. Yani ben şuana kadar sizin bahsettiğiniz şekilde çalışan bir alan şefi veya bölüm şefi görmedim.. Hiç bir iş yapmayan sadece diğerlerine yaptiran alan/bölüm sefleriyle dolu ülke . Yani bu tezimin doğruluğunu anlamanız için okulunuzdan başlayarak ülkedeki yetki sahiplerine şöyle bir bakmanız yeterlidir. Bu ülkede birilerine yetki verirseniz o yetki görevi başkasına yüklemek için bir güç haline donusur. Bu bir anayasal kural gibidir güzel ulkemde. Bu arada şef değilim, şefin görevlerini defalarca yapmış biriyim. Bundan da rahatsız değilim çünkü buranın Türkiye olduğu gercegini kabulleneli çok oldu.Nitekim şefin de idarenin işini yaptığını gördüm. Yani burda alan/bölüm seflerini çok iş yapan , çok çalışan insanlar gibi göstermenin bir anlamı yok. Dışardaki adam bunu yer belki ama içerdeki herşeyin farkında. Şimdi okuduğum bazı yorumlarda söyle bir iddia var , alan bölüm şeflerinin gorevlerini bilmiyorsunuz! Önemli olan o görevleri bilmek değil , o görevlerin yapılıp yapılmadığını bilmek. Benim bildiğim o görevlerin yapılmadığı diğerlerine yaptırıldığı. Sizin okulunuzda herkes görevini layıkıyla yapıyor mu mesela, hatta daha genis anlamda bu ülkede herkes görevini layıkıyla yapıyor mu ? Yapmıyor. Ne oluyor peki? Bir alttakine o görev yıkılıyor. Ülke durduk yere bu hale gelmedi yani. Üç maymunu oynamanın bir anlamı yok.
Peki neden şefler görevini layıkıyla yapıyormus gibi bir hava yaratılıyor anlamiyorum. Yapmıyor ve yapmadığını da içerden biri olarak görüyorum söylüyorum.
Eğri oturup doğru konuşmak bir erdemdir.
Yazdiklariniza şuan alan/ bölüm şefleri bile gülüyor emin olun.
Ekders meselesine gelince 20 yıldır söylediğim tek şey ekders uygulamasının tamamiyle yanlis olduğudur ki şuan verilmemiliş önceden verilmiş vs bunlara hiç takilmiyorum. Bütün öğretmenler 30 saat derse girmek zorunda tutulmalı ve 7000 TL maaş verilmeli. Kademe derece vs hepsi hikaye, maaşın belirleyicisi olmamalı. Eşit işe eşit ücret politikası olmalı. Sen 30 saat derse girip full ekders alırken okulunda ders olmadığı için sıfır ekders alan adamın günahı ne! Adalet herkese lazım , eşitlik herkes için olmalı. Bizim millette böyle kavramlar sadece kendisi sozkonusu olduğunda öne sürülen bir şey.