mmurratt' Alıntı:Bu aralar ev almak mantikli ama kredi cekmek hic mantikli degil
Bu illere yakınım bu sebeple tırsıyorum.muhalif33' Alıntı:nereden ev alacağına bağlı... urfa ve antepte gibi illerde evler gittikçe pahalanıyor. ne zaman erken alırsan o kadar iyi.. eğer alacağın ilde 1-2 sene içinde ev fiyatı anormal oranda artacağını düşünüyorsan yüksek faiz bile olsa bence al...zaten ilerde faiz düşerse yapılandırabilirsin...
krediyi garanti bankasından çekme
İslami boyutu yerine maddiyatı düşünüyorsan eminevim mantıklı değil.fatihtasoz' Alıntı:1 2 sene bekleyeceksen eminevime gir hocam 100 bine 5 bin alıyorlar
muhalif33' Alıntı:krediyi garanti bankasından çekme
Şuan faiz çok yüksek en düşük oran %1.10 civarında. Bankaların sitelerinden bir hesaplama yap.mustitosya37' Alıntı:hangi bankanın, hangi oranlarına göre 95 bin faiz miktarı ortaya çıkıyor? dediğiniz gibi ise çok ama çok fazla 5 sene için ödenecek faiz. geçen sene Türkiye finanstan 0,70 oranla 108 vade ile 80 bin kullanmıştım. şuan miktarlar çok yüksek gibi.
hasari' Alıntı:Şuan faiz çok yüksek en düşük oran %1.10 civarında. Bankaların sitelerinden bir hesaplama yap.mustitosya37' Alıntı:hangi bankanın, hangi oranlarına göre 95 bin faiz miktarı ortaya çıkıyor? dediğiniz gibi ise çok ama çok fazla 5 sene için ödenecek faiz. geçen sene Türkiye finanstan 0,70 oranla 108 vade ile 80 bin kullanmıştım. şuan miktarlar çok yüksek gibi.
darkprog' Alıntı:Hocam ev fiyatları artıyor Imkan varsa değerlendirmek gerekir.
muhalif33' Alıntı:krediyi garanti bankasından çekme
Neden Kredi garantiden cekme dedıniz Hocam ?
hasari' Alıntı:Başka bir endişem eve o kadar para verip tam borcunu bitiriyoruz derken 5 sene sonra evin git gide değer kaybetmesi. Sizce değer kaybı çok olur mu şuan normal bir ev bakarsak 3+1 160 TL civarı 4+1 ler 170 ten başlıyor beğendiklerimiz 190-200 TL. Faiziyle birlikte 5 sene içerisinde bu evin bize maliyeti 190 (evin değeri )+ 95(5 senelik faiz) = 285 TL olacak. Bazen bu kadar para verilmez kiracı olarak gezmek daha mantıklı diyorum.
Bencede en mantıklısı bu..geceyolcusu2002' Alıntı:krediler düşse de talep fazla olduğu için ev fiyatları yükseliyor.krediyi uygun fiyata getirseniz de ödeyeceğiniz faizi artan ev fiyatına ödüyorsunuz.
bana göre -tabi ki olursa - şimdi evi alıp faizler önümüzde 6 ay içinde düşerse tekrar yapılandırmaktan geçiyor.
Peşinatın olmazsa değer bu! Yada 10 senelik çekeceksin.arda5544' Alıntı:hasari' Alıntı:Başka bir endişem eve o kadar para verip tam borcunu bitiriyoruz derken 5 sene sonra evin git gide değer kaybetmesi. Sizce değer kaybı çok olur mu şuan normal bir ev bakarsak 3+1 160 TL civarı 4+1 ler 170 ten başlıyor beğendiklerimiz 190-200 TL. Faiziyle birlikte 5 sene içerisinde bu evin bize maliyeti 190 (evin değeri )+ 95(5 senelik faiz) = 285 TL olacak. Bazen bu kadar para verilmez kiracı olarak gezmek daha mantıklı diyorum.
285/60:4,75 öğretmen bu kadar aylık ödemeyi nasıl yapar sayın hocam.