Mümkünse bu faiz illetine bulaşmayın derim.Müminin sabretmesi lazım hocam Allah nasib eder inşallah hayırlısıyla
130.000 TL daire neredeyse yok olanda iyi değil. Neyse bir süre beklemeye karar verdim bakalım zaman neyi gösterecek.sisss' Alıntı:Elinde doğru düzgün para yokken gidip 200.000 evlere bakmak mantıklı değil çünkü faizi çok artıyor. Ben olsam 130.000 civarı bir ev alır otururdum. Faiz oranları düşse ev fiyatları artıyor emin ol daha zararda oluyorsun artı kira ödüyorsun. Benim dediğim civarda bir ev alınırsa 90000 tl sini konut kredisi çeksen 60 ay vadeli faiz düşsede 6-7000 zararın oluyor( Çoğu banka yapılandırma yapıyor). Evi almazsan bu farkı kiraya verirsin. ve evin fiyatı ne kadar artarsa o kadar zararın olur.
hangi şehirhasari' Alıntı:130.000 TL daire neredeyse yok olanda iyi değil. Neyse bir süre beklemeye karar verdim bakalım zaman neyi gösterecek.sisss' Alıntı:Elinde doğru düzgün para yokken gidip 200.000 evlere bakmak mantıklı değil çünkü faizi çok artıyor. Ben olsam 130.000 civarı bir ev alır otururdum. Faiz oranları düşse ev fiyatları artıyor emin ol daha zararda oluyorsun artı kira ödüyorsun. Benim dediğim civarda bir ev alınırsa 90000 tl sini konut kredisi çeksen 60 ay vadeli faiz düşsede 6-7000 zararın oluyor( Çoğu banka yapılandırma yapıyor). Evi almazsan bu farkı kiraya verirsin. ve evin fiyatı ne kadar artarsa o kadar zararın olur.
wake__up' Alıntı:konut kredisi yapılandırması düşünen arkadaşlar var mı? son olarak merkez bankası 50 baz puan düşürdü. halkbankasına gittiğimde 0,85 oran verdiler 1700 tl de masrafı varmış. şu an için astarı yüzüne denk gibi geldi bana
bu arada ekonomistler şubat ve mart aylarında da merkez bankasının 50+50 indirim daha yapabileceğini yazmış.
arkadaşlar yapılandırma bekleyen varsa sizin görüşleriniz nedir?
byrak' Alıntı:wake__up' Alıntı:konut kredisi yapılandırması düşünen arkadaşlar var mı? son olarak merkez bankası 50 baz puan düşürdü. halkbankasına gittiğimde 0,85 oran verdiler 1700 tl de masrafı varmış. şu an için astarı yüzüne denk gibi geldi bana
bu arada ekonomistler şubat ve mart aylarında da merkez bankasının 50+50 indirim daha yapabileceğini yazmış.
arkadaşlar yapılandırma bekleyen varsa sizin görüşleriniz nedir?
şimdilik merkez bankasının faiz indirimi kredi ve mevduat faizlerine yansımayacak diye bir açıklama yapıldı ama ilerleyen zamanda tekrar indirim yapılırsa faizler düşer diye düşünüyorum
fatihh-1453' Alıntı:http://www.hangikredi.com/hangikredi/araclar.aspx?adwords_campaign=kredi-search&gclid=CO3uooygp8MCFQiWtAod4R0AjA
bu siteden hesaplayabilirsiniz. sonuçta matematiksel bir formül tüm bankalarda aynı çıkar. bankadan sadece oran ve masraf(expertiz sigorta vs) rakamı alın.
ben ziraat bankasından ekim 2014 te 0,87 oranla 60 ay ödemeli 112.5 bin tl çektim.
Oranlar hakikaten yüksek ama acil oldu çekmiş bulundum.
hasari' Alıntı:Bu aralar ev almak mantıklı mı ve en uygun ev kredisi veren banka hangisi?
Konu: En uygun ev kredisi?gokhan0635' Alıntı:Ben de eminevime nisan ayında katıldım. 300bin TL için 15bin organizasyon ücreti, şu an 3100 civarında ödüyorum. Çekilişte çıkarsa ödemem 4400 sabit olacak. Krediye göre avantajı da var dezavantajı da. Zaman konusu eksisi ama banka faizi kadar bir fark ödemiyorsunuz. Bugünkü kaba bir hesapla banka 300bin verse bile ki %75 ini veriyor en fazla benden alacağı rakam 430bin civarında. Ama bana en fazla ödeme yapacağım ilk çekilişte çıksaydı 380bin ödeyecektim. Belki farklar çok değil diyebilirsiniz ama özellikle banka ve kredi illetine bulaşmak istemediğimden bu yolu seçtim. Bir de ileride ev fiyatları artar, o zaman alacağımız para yetmez diyorsanız o zaman rakamı biraz yüksek tutun ben öyle yaptım.
kenan_kss' Alıntı:Konu: En uygun ev kredisi?gokhan0635' Alıntı:Ben de eminevime nisan ayında katıldım. 300bin TL için 15bin organizasyon ücreti, şu an 3100 civarında ödüyorum. Çekilişte çıkarsa ödemem 4400 sabit olacak. Krediye göre avantajı da var dezavantajı da. Zaman konusu eksisi ama banka faizi kadar bir fark ödemiyorsunuz. Bugünkü kaba bir hesapla banka 300bin verse bile ki %75 ini veriyor en fazla benden alacağı rakam 430bin civarında. Ama bana en fazla ödeme yapacağım ilk çekilişte çıksaydı 380bin ödeyecektim. Belki farklar çok değil diyebilirsiniz ama özellikle banka ve kredi illetine bulaşmak istemediğimden bu yolu seçtim. Bir de ileride ev fiyatları artar, o zaman alacağımız para yetmez diyorsanız o zaman rakamı biraz yüksek tutun ben öyle yaptım.
Allah yardımcın olsun hocam. Ayda 4400 tl ödemek kolay olmasa gerek
Sağol hocam, en uygun vakıf gibi görünüyor.bas_kan' Alıntı:0,90 vakıfbank
Maas müşterilerine bu oranı veririz dedi ekstra birsey yok hocam,hasari' Alıntı:Halk bankasına sordum 0.87 dedi sizde indirimi nasıl uyguladılar.