Hocam o platformda 4 kalem pil var istersen kullanabilirsin ama şarjına yetişemezsin seni rezil eder Miliamperi yüksek birşey tercih etki bu iş burnundan gelmesin. İstersen lipo pilleri de kullanabilirsin.18650 pil olması şart mı aşağıdaki platformdaki için 3 adet duracell kullansak olmaz mı?
https://www.direnc.net/4wd-robot-araba-platform-4wd-smart-car
Led ve dirençler listede yok buton olarak daha estetik birşey alabilirsin birde motor sürücünün hazır olanını al sizin aldığınız entegre.hocam listeyi yaptım şöyle bi göz atar mısınız sıkıntı var mı?Bir de hc06 ya lehim yaparak mı bağladınız kabloları.
Uzun saatler kullanmadım ama epey gider. Bence pil olarak iyi birşey al sonra pişman olma.hocam sizin kullandığınız ne kadar gidiyor 4006 da sunacağız.direnç net te yok sizin kullandığınız
Pinli olanı al, istersen gene lehimlersin istemezsen de jumper kabloları direk takarsın yeterli olur. Eğer istersen de breakboarda takarsın gene sorun olmaz.led ve dirençler var hocam bu hc06 da pinler yok yani.Bazı modellerde pinler var.Onlardan mı alsak.
Sağ ön ile sağ arkayı beraber bağladım.Hocam bu motor bağlantısını açıklar mısın araba kendi etrafında dönüyor Sağ on ile sağ arkayı mi beraber bagladiniz
Mesafe sensörü varsa engelle karşılaştığında sağa dönmesi için sol motorlar döner. Sensörün önünde bir şey olmalı. Bunu çekin düzgün çalışması lazım. Birde robotun üstten net resmini çekip ekler misiniz. İlk kod engelden kaçıyor diğer kod bluetooth kontrollü pinlerin de ve kodları değişiklik var buna dikkat edin.Hocam sadece sol tekerlekler dönüyor . Sağ tekerlerin kablolarini pile temas ettirdigimde dönüyor, motor sürücüye bagladigimda dönmüyor neden olabilir,İlk eklediginiz kodu yükledim
Elimde L293d motor shield vardı .Onunla yapsam kodlar çalışır mı hocamDevre şemasına göre kodları düzenledim. İlk mesaja da kodları ekledim. Bu kodlar sadece engelden kaçar. Bluetooth kontlü için diğer kodları indirin. Kodlara biraz açıklama ekledim.
Kullanabilirsiniz ama biraz değişiklik yapmanız gerekecek.Elimde L293d motor shield vardı .Onunla yapsam kodlar çalışır mı hocam