Şimdilik öyle bir süreç yok zaten altyapı ihalesinde olduğu gibi böyle bir ihale gerçekleşecek olsa bunu www.meb.gov.tr adresinde bulabilir doğru adresten bulacağınız bilgi ile bilgilenebilirsiniz.cat33' Alıntı:Akıllı tahta montesi tamamlanan liselerde, 17 Eylül'de okulların açılmasıyla 9. sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı yapılacak mı? Tabletler dağıtılırsa markası ne olacak? Geçtiğimiz yıl gibi, Samsung dağıtılan illerde samsung, GM dağıtılan illerde de GM dağıtılmaya devam edilecek mi? Yoksa tek marka mı olacak?
sanalomer' Alıntı:Arkadaşlar fatih projesi büyük bir fiyaskodur. Neden?
1- Aşırı derecede radyasyon yoğunlaşması yaşanacaktır.
2- Okullarımızın fiziki alt yapı iyileştirmeleri lazımken bu kadar çok paranın tabletlere harcanması doğru mudur?
3- Sınıflar çok kalabalık, sınıfların sayısının artırılması, öğretmen alımlarının yapılması gerekiyorken bu kadar çok paranın fatih'e harcanması doğru mudur?
4- Okul bahçesi bulunmayan okullarımız bile varken, yeni okul ihtiyaçları varken bu kadar çok paranın fatih'e harcanması bize ne kazandıracak ne kaybettirecektir?
5- Sonuç itibariyle siz suni bir hedef olan ölçücülüğü sürekli artışmalı olan, ezbere dayalı bir sınav sisteminde çocukları bu hedefe doğru koştururken bunu yeşil tahta yerine dijital tahta ile yapsanız değişen ne olacaktır? Gittiğiniz hedef sadece koca bir hiç iken, bu hedefe giderken eşşekten inip, jetle gitmenin mantığı nedir?
Arkadaşlar öncelikle eğitim sistemimizin sınavlardan arındırılması gerekmektedir. 4. sınıftan itibaren çocukların branşlaştırılıp, yeneklerine göre ders ve tecrübe kazandırılmaları sağlanarak en geç 17 yaşında bir mesleğe kavuşmasını sağlayacak şekilde düzenlemeler yapılmalıdır. Böylece okulundan kaçan, şiddet uygulayan, hayattan nefret eden öğrencilerin yerini, hayat dolu, enerji dolu, sevgi dolu, okulundan hiç ayrılmak istemeyen öğrenciler alacaktır. Tüketen değil, üreten okullar yapılmalıdır. Okulların endüstri ile entegresyonu sağlanarak her okulun bünyesinde döner sermaye yapıları kurulmalıdır.
Bu tarz projelere ne kadar para harcansa da önemli olmaz. Fakat en geç 1 yıla kadar demode olacak sistemlere bence hiç gerek de yoktur.
kzengin67' Alıntı:eogrenim.meb.gov.tr sitesine nasıl giriş yapılıyordu.
Bilginin kaynağı bakanlıktan bir meslektaşımızsa ismini bizlerle de paylaşabilirseniz sevinirim hocam.adalim' Alıntı:Tablet ihalesi ekimde yapilacak. Liselerde 2 donem tam anlamiyla fatih hazir olacak sanirim.
sezgin meriç' Alıntı:istanbulda akıllı tahta kablolama ihalesi iptal oldu diye bir duyum aldım müdürden bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
hocam yönetici şifresi var il formatöründen yada ilçe formatöründen isteyiniz.falloosely' Alıntı:Akıllı tahta kullanımında bazı etkinlik ve özelliklerin kullanımında sınırlama getiriyor. Tahta üzerinde yönetici profili mi var bilmiyorum ama bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim. Denetim masasına bile giremiyorum, yetkiniz yok diyor. Yardımcı olabilir misiniz?
eleni' Alıntı:hocam yönetici şifresi var il formatöründen yada ilçe formatöründen isteyiniz.falloosely' Alıntı:Akıllı tahta kullanımında bazı etkinlik ve özelliklerin kullanımında sınırlama getiriyor. Tahta üzerinde yönetici profili mi var bilmiyorum ama bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim. Denetim masasına bile giremiyorum, yetkiniz yok diyor. Yardımcı olabilir misiniz?
:alkis: :alkis: :alkis:suleyman_izmir' Alıntı:- http://ninite.com/ adresine giriniz.
Şu programların tamamını işaretleyiniz demişler ya internet olmayan yerde indirilemediğinden ben hepsini cache den alıp sıkıştırdım yaklaşık 500 mb
http://www.gigasize.com/get/vc2onfjtnpb
o Firefox o Chrome o Vlc player
o K-lite codecs o Flash o Flash (IE)
o Java o .net o Silverlight
o Air o Shockwave o Paint.net
o İrfon View o OpenOffice o Reader
o PDFCreator o Dropbox o Evernote
o GoogleEarth o 7-zip o FileZilla
o Notepad++ o WinSCP