@nasri hocam merhaba;
Sorularınısırayla cevaplandırıyorum.
1) tahta üzerindeki mevcut imajın kullanılmadığı her durumda, ilk olarak cihaz üzerindeki imaj yenilenir. Yani cevabım EVET.
Not olarak: Duvar kağıdı ve masaüstü kısayollarınız da cihaz üzerine iliştirilir. Ama d: sürücüne aktarılacak dosyalar cihaz üzerine iliştirilmez. Nedeni ise d sürücüne aktarılacak dosya boyutunun belli olmaması. İmaj için cihaz üzerinde 20Gb lık bir alan ayrılmıştır. Mesela sizin örneğinizde 22gb lık d sürücüsü dosyalarını da buraya aktarmaya çalışırsak, 8gb da imajın kendisi var sığmaz. Daha sonra cihaz üzerindeki imajla yenileme yaparsanız duvar kağıdınız ve masaüstü kısayollarınız aynen uygulanır ama d. sürücüsüne dokululmaz.
2) Bu imajın kurulu olduğu cihazlarda her türlü imaj işlemleri varsayılan olarak sadece windows sürücüne uygulanır. Cevabım EVET.
3) Bu imajın uygulanmamış olduğu cihazlarda ilk kurulumlarda disk yapısı uyumsuzluğu nedeniyle kendine uygun disk bölümlendirmesi oluşturası için tüm disk sıfırlanır. Cevabım EVET.
4) Fatih ağına kablosuz ağ ile bağlanan cihazların ağ havuzu tahtalarınkinden farklıdır. Üstelik kablosuz ağ yavaştır. Bir şekilde kabloyla bağlamaya çalışın, imajı alamaz. Cevabım HAYIR.
5) BT sınıfı bilgisayarlarının bağlı olduğu ağ havuzu da tahtalarınkinden farklıdır. Tahtaları görmez.
Okulda kablosuz cihazlar ile idari cihazlar, tahtalar ve BT sınıfı switchine bağlı cihazların ağ havuzları farklıdır. Birbirlerini göremezler.
BT sınıfındaki tahtanın ethernet kablosunu, sınıftaki swithe takarsanız, öğrenci bilgisayarları ile tahta birbirini görür.
Fatih kabinetindeki akıllı switchlerde sınıflardaki AP lere ayrılan portlar, idari bilgisayaralra ayrılan portlar ile BT sınıflarına ayrılan portların ağ havuları birbirinden farklıdır. Aynı switch üzerinde yer alsalar dahi birbirinden sanal ağlarla yalıtılmışlardır. Diğer yandan sınıflardaki AP lerden de etkileşimli tahtalara kablo gider. AP lere kablosuz bağlanan cihazlar benim okulumda idari ağ ile aynı havuzdadır. Ama AP lere kabloyla bağlı olan etkileşimli tahtalar ise ayrı havuzlardadır. Ayrıca fatih ağına bağlı hiçbir cihaz ayrıyetten DHCP yayını yapamaz. Bu da kısıtlanmış.
Bu kadar bilgiyi şunun için verdim. Bizlerin bu ağ yapısını ihtiyaçlarımıza göre değiştirme iznimiz yok, sadece ankaradan müdahale ediyorlar. Daha önce ankara ile konuştum ama güvenlik gerekçesiyle olmaz vs. nedenler öne sürüyorlar. Mesela sadece bir porta DHCP açsalardı, tüm tahtalara aynı anda imaj atmaya başlayıp 5 dakikada tüm okulun tahtalarını sıfırlayabilme düşüncem bu nedenle hayata geçebilirdi, olmadı. Yasaklı siteler için vs zaten meb engeli var, okuldaki kabinetten kontrol edilen birşey değil. Demem o ki ne gereği var,burası okul Milli İstihbaharat Teşkilatı değilki! Ne güzel hızlı çalışan ağ altyapımız var derken, binlerce liralık ağ donanımı özelliklerden verimli faydalanamadan YASSAĞHH kardeşim zihniyetine kurban gittik.
Birde o kadar imkan dahilinde akıllı tahtalara uzaktan erişim yapıp güncelleme de yapmıyorlar. Tablet konusuna hiç girmeyeceğim. Sanırsam sadece kağıt üzerinde herşey fevkalade.
Hocam konuyu biraz dağıttım ya kusra kalma. Kolay gelsin.