Faz-1/Faz-2/Faz-3 Kurumsal Windows 10 İmajı MBR/UEFI - SSD/HDD (Kararlı Sürüm ve +++ özellikler)

Kodla Büyü
Bu imaj bir windows dağıtımıdır ve son kullanıcı tarafından hiç çalıştırılmamış şekilde yüklenir ve ilk çalışmada kurulum yaparak son şeklini alır. Dediğiniz şekilde yaparsanız çalışan sistemi 3 parti bir yazılımla klonlamış olursunuz. Yani diğer ET imajları gibi olur, saflığı kalmaz, ama bu çalışmayacağı anlamına gelmez. Deneyebilirsiniz. Ama dikkat edin tüm diskin imajını almanız gerekir, sadece C: yi alırsanız kurtarma araçları düzgün çalışmayabilir.

Benim tavsiyem ATAK programı kurulum klasörününe kurulum anında D: sürücüsüne attırmanız ve kurulum bitince 1 dakikada kurulumu yapmanızdır. Bunun için yol ve yöntemler açıklayıcı bilgilerin olduğu pdf dosyasında var. Hem istediğiniz masaüstü kısayolları, özel masaüstü duvar kağıdınızı ve d: sürücüne atılacak diğer dosyaları da belirleyebilirsiniz.

Ben imaj ı bir ET üzerinde paylaşıma açtım ve tüm ET lere ağdan çekerek kurulum yapıyorum. ATAK klasörü de D: sürücüne aktarılıyor. Kurulum bitince hemen devreye alıyorum. Bu yöntem daha zahmetsiz ve hızlı.

En güzeli Bilgiler.pdf dosyasını güzelce bir okuyun, geliştirdiğim yöntem ve yolların varlığını seveceğinizden ve işinizi kolaylaştıracağından eminim.
Teşekkürler Mustafa hocam dediginize katiliyorum bilgilendirme yazinizi okumustum gayet kullanısli is kolaylastirici araclar eklemissiniz tekrarda tesekkurler benimde istedigim aslinda sizin olusturdugunuz imaji bozmadan entegre etmekti bunu yapabilme hakkinda bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
Teşekkürler Mustafa hocam dediginize katiliyorum bilgilendirme yazinizi okumustum gayet kullanısli is kolaylastirici araclar eklemissiniz tekrarda tesekkurler benimde istedigim aslinda sizin olusturdugunuz imaji bozmadan entegre etmekti bunu yapabilme hakkinda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Hocam illa böyle bir yöntem arıyorsanız şöyle anlatayım kısaca:
İmaj wim dosyasına offline olarak ir klasöre bağlamalısınız. Daha sonra atak kurumunda hangi dosya değişimlerini yapıyorsa onları eklemeli ve hangi kayıt defteri ayarlarını yapıyora, imajın kayıt defterine bağlanıp gerekli değişiklikleri yapmanız gerekir. Tabi bunları yaparken erişim izinlerini de doğru vermelisiniz. Bunları yapmak bir miktar uzmanlık gerektiriyor, gerekli bilgileri ilgilş Microsoft makalelerini araştırarak edinebilirsiniz.

Bu şekilde yaparsanız kurulumdan sonra atak programı sizin okulunuza özel bilgilerle devreye girecektir.

Yada imajı bir tahtaya kurduktan sonra atak kurup tekrar başka bir 3. Parti yazılımla imajını alıp klonlama yöntemiyle diğer tahtalara atabilirsiniz. Windows diğer tahtalarda kendi ufak tolerans ayarlamalarıyla da çalışabilir. Denemek lazım.
 
Hocam emeğiniz teşekkürler gerçekten çok beğendim. Ufak bir sorum var ;

Kurulum yaptığım tahta Faz-1 (Sanırım :) ) okulumuza yeni geldiler ve ne yazık ki kötü kullanılmışlar ; lisans diye bir şey kalmamış.

Flash belleği UEFI.txt kullanarak kurulum yaptım. Tahtaya UEFI kurulum yaptı ancak kurulum sonrası siyah ekranda bir imleçle baş başa kaldım.

BIOS üzerinde UEFI sekmesi var ancak Faz-1 ler UEFI destekli değil mi? UEFI.txt 'yi silip yeniden format attığımda MBR kurulum yaptı ve gerçekten güzel bir sistem karşıma çıktı.

4 Tahtanın 3'ünde lisans yok ; özensiz bir şekilde formatlanmışlar. Sanırım lisans için etiket dışında seçeneğimiz yok; acaba tahtayı sökmeden etiketi görmek mümkün mü (Konumu nerede) ?
 
@suivant kardeş, keşke kurmadan önce bilgileri.pdf i okusaydın ama sonradan olsa da istediğini bulmuşsun. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Hocam Faz1 lerin birçoğunda etikette yok. Benim okulda 33 Faz1 var sadece 1 inde etiket var diğerleri boş

Üzerindeki etkinleşmiş win7 üzerindeyken genuineticket.xml dosyalarını alıp, imaj yüklerken bunları kullanabilirsinin.
Tek etiketteki ürün anahtarını diğerlerine de girmeyi bir dene. Oem anahtar olduğundan kabul edebilir.
 
exelsior hocam elinize sağlık. İmajı bugün kurdum fakat etkinleştirmede sıkıntı yaşadım. Telefon ağıylada denedim gene etkinleştirmedi. Ne yapmam mı önerirsiniz?
 
exelsior hocam elinize sağlık. İmajı bugün kurdum fakat etkinleştirmede sıkıntı yaşadım. Telefon ağıylada denedim gene etkinleştirmedi. Ne yapmam mı önerirsiniz?
Eğer faz1 ise gerekli adımları yaptığınızı varsayıyorum, faz2 ise birşey yapmanıza gerek yok. Sağlıklı bir internet bağlantısı var ise etkinleşmesi gerekir. Daha önce de benzer durumlar olmuştu ve microsoft kaynaklıydı. bir müddet o şekilde kullanın, bağlantı kurduğunda etkinleşir.
 
etkinleştirme sorunu yaşayan arkadaşlara söylüyorum. Geçen haziran seminer döneminde imaji kurmuştum. Kurduğum ilk tahta anında etkinleşmişti, ondan sonrakilerde ne kadar uğraşırsan uğraşayım olmadı. Yeniden yükleme, key bulma, microsoftu arama, mobil veriye bağlanma vb bir sürü yöntem denemiştim. Hiç biri olmayınca Eylül seminer dönemine bıraktım. Eylülde tüm tahtalara kurdum. Hepsi anında etkinleşti. Sorun imaj değil Microsoft kaynaklı. Kesinlikle eminim. Kurun ve bekleyin. Olacaktır.
 
hocam iyi günler,
Kolay helsin öncrlikle tahtalarda faz 2 yüklğ imaje kuruyorum etkinleştirme yapmıyor. yarın bigün kapanmasın tahtalarda okul çok büyük denemelik 2 tanesine kurdum ne yapayım bekleyim mi başka sistemi mi yönleneyim ne tavsiye edersiniz . Telefondan yazıyorum imla hataları olabilir. İyi çalışmalar

Hocam benm okul da büyük, hepsinde ağ üzerinden kurulum yaptım. Etkinleştirme konusunda üstteki mesajlara bakarsanız iyi olur. İmaj kaynaklı değil ve kendiliğinden düzelmesi muhtemel.
 
Windows etkinleştirme sorunu yaşayan arkadaşlar için en kısa çözüm; Fatih ağından çıkıp, telefonun internetini akıllı tahtaya bağlayıp anında etkinleştirebilirsiniz.
 
Hocam benm okul da büyük, hepsinde ağ üzerinden kurulum yaptım. Etkinleştirme konusunda üstteki mesajlara bakarsanız iyi olur. İmaj kaynaklı değil ve kendiliğinden düzelmesi muhtemel.

ağ üzerinden 32 adet tahtaya nasıl imaj alabilir hocam anlatıldığı ise kusura bkamyın
 
V7 ve v6 sürümünde kararsızlık var görev çubuğu bir anda yok oluyor ve dokunmatik kitleniyor..yeniden başlatınca düzeliyor
 
ağ üzerinden 32 adet tahtaya nasıl imaj alabilir hocam anlatıldığı ise kusura bkamyın

Açıklama dosyasında var. Akıllı tahtaların bir tanesinde tercihen d: sürücüsünde bir klasör oluşturarak içine imajı ve var ise kısayollarını, duvar kağıdını ile d: sürücüsüne atılmasını istediğin dosyalarını at. Bu klasöre paylaşım ver.

İmaj atacağın tahtada ağ üzerinden kurulum yapmak içim 2 seçeneğin var. Mini önyükleme ortamıyla tahtayı açarsan usb de imaj olmadığında ve tahta üzerinde de henüz imaj yedeği oluşturulmadığından ağ üzerinden kurulun menüsüne düşecektir. Burda ağ yolunu ve gerekli ise erişim için kullanıcı adı parola girmen gerekecek. Bilgiler doğru ise kuruluma başlayacaktır.

Diğer seçenek ise otomatik kurulumla müdahalesiz bu işi yapmaktır. Bu önyükleme usb belleğinde txt dosyaları oluşturarak yapılır. Nasıl yapılacağı açıklama dosyasında mevcut. Şu şekilde bir yol izlenecek. İçinde imaj olmayan önyükleme usb si ile tahta açılacak. İçinde AgYolu.txt ile imaj kaynağı belirtilecek. Eğer daha önceden bu imajın uygulandığı bir tahta söz konusu ise tam temizlik ya da imaj yenileme txt dosyaları da kullanılabilir.

Ağ üzerinden imaj yükleyen arkadaşlar vardı onlarda bu konuda keşke yazsalar. Ama sorun çıkmayınca kimse bişeler yazmıyor. :)
 
Bugün bir güncelleme daha yayınladım.

(06.04.2018)
Ağdan imaj alırken, belirli bir ağ yolundan otomatik olarak imaj almaya başlaması için AgYolu.txt ile ağ yolunun belirtilebilmesi özelliği eklendi.


Bu özellik daha önceden düşündüğüm ama anca sıra gelen bir özellikti.

Bilindiği üzere kodlamış olduğum kurtarma ortamı:
  1. Otomatik süreç yeni imaj alacak şekilde işlediğinde öncelikle usb bellek üzerindeki imajı kontrol etmekte ve imaj mevcut değilse
  2. Otomatik süreç dışına çıkılıp, ağ üzerinden imaj alma seçildiğinde
Ağ üzerinden imaj alabilmek için ağ paylaşım klasörünün yolunu ve eğer gerekirse kullanıcı adı ve parola sormaktaydı.

Bu durum hızlı imaj aktarımı sağlasada, her seferinde ağ yolunun, gerekli ise kullanıcı adı ve parolanın tam ve eksiksiz girilmesi gerekmekteydi. İmaj kaynağı olarak sürekli aynı paylaşım klasörü kullanılacaksa dahi, her cihazda tekrar girilmesi gerekmekteydi. Bu durum verimliliği düşürüyordu.

Okulumda yeni imaj işlemlerini daha cazip gelmesi nedeniyle ağ üzerinden gerçekleştirmeye başladım. Avantajları şunlar:
  1. Hızlı imaj aktarımı.
  2. USB belleğin cihaz üzerinde takılı kalmasını gerektirmemesi.
  3. İmaj dosyası, duvar kağıdı ve kısayol özelleştirmeleri ile D: sürücüsüne aktarılacak dosyalarının tek klasör üzerinden güncellenebilip yönetilebilmesi. (Aynı işlemlerin usb bellek üzerinde yapılması daha hantal ve bu şekilde kullanılan USB bellek sayısı birden fazla ise daha da zor olmaktadır)

Bu avantajlar güzel ama her defasında aynı ağ yolu bilgilerini girmek zorunda kalma işi mi yavaşlatıyordu.

Bu durumda aynı ağ yolu bilgilerini tekrar tekrar girmemek ve önceden belirttiğim bir ağ yolu ile otomatik imaj almaya başlaması için bir yöntem geliştirdim.

Diğer txt dosyası oluşturma yöntemleriyle aynı şekilde, ana dizinde AgYolu.txt adlı bir metin belgesi oluşturuyoruz. İçine tek satır olarak ağ yolunu ve gerekiyorsa erişim için gerekli kullanıcı adı ve parolayı yazıyoruz. Bu kadar. Şu şekilde:
\\bilgisayaradı\paylaşımklasörü PAROLA /user:KULLANICIADI

Ağdan imaj alma işlemi başladığında AgYolu.txt var ise ilk olarak bu dosyada belirtilen ağ yoluna bağlanmayı deneyecektir. Başarılı olursa imaj almaya başlayacaktır. Başarısız olursa da ağ yolunu soracaktır.

Örnek Senaryo:

Bilgisayar adı BTSinifi olan bilgisayarda imaj adlı bir klasör oluşturup, bu klasörü paylaşıma açıyoruz. Sonra bu klasör içine maygun.wim imaj dosyamızı, kendi DuvarKagidi.jpg mizi, ek masaüstü kısayollarımızı, DSurucusu adlı bir alt klasör oluşturup içine D: sürücüsüne atılmasını istediğimiz dosya ve klasörlerimizi yerleştiriyoruz.

Kullanacağımız USB belleğin ana dizininde AgYolu.txt metin dosyamızı oluşturup, içine tek satır olarak ağ yolu erişim bilgilerini giriyoruz. Şu şekilde:
\\BTSinifi\imaj Fatih.1234 /user:ETKullanici
Otomatik süreçte O cihazda daha önce bu imaj uygulanmış işe, cihaz üzerindeki imajı kullanmaması için ImajYenile.txt oluşturuyoruz ve direkt ağdan imaj almaya geçmesi için, usb bellek üzerindeki imaj dosyasını siliyoruz, eğer gerekli ise geçici olarak adını değiştirsek de olur.
(yada imajsız mini önyükleme ortamı ISOsuyla oluşturulmuş ufak bir USB bellek kullanabiliriz.)

USB bellek ile tahtamızı başlatıyor, tahminen 30 saniyede ağdan imaj alındığını görünce USB belleği çıkarıp gidebiliyoruz. Bu şekilde ard arda tüm sınıfları usb ile başlatıp, diğer sınıfa hızlıca geçebilirsiniz.

Bu işlemi klavyesiz, f7 gerektirmeden yapmak istiyorsak bu AgYolu.txt özelliğini destekleyen imajın uygulanmış olduğu cihazlarda, windows tümleşik kurtarma ortamı üzerinden İmajla Yenile özelliğinin çalıştırılması ve o anda cihaza üzerinde \MAYGUNimg klasörü ile birlikte ImajYenile.txt ve AgYolu.txt olan herhangi bir usb belleğin takılı olması yeterlidir.


@eddielee hocam bu konuda önceki yazdığım mesaj. ayrıntılı yazıyor.
 
elinize sağlık hocam ağdan imaj almayla ilgili cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
ben bu imaj içine imam hatip okulu olduğumuz için
din öğretiminin bir programını, koduyu ve scracth i de dahil etmek istiyorum
nasıl bir yol izlemeliyim
 
Geri
Üst