teşekkürler...
Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misiniz? Ortak bir anahtar mı var? Tam olarak hangi ürünleri kapsıyor?
Cevaplarsanız sevinirim.
D sürücüne atılacaklar klasörüne bu programların kurulumlarını at ve imajı öyle uygula. Kurulumu tamamlanan tahtalarda d ye girip yönetici izniyle kurman gerekecek.elinize sağlık hocam ağdan imaj almayla ilgili cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
ben bu imaj içine imam hatip okulu olduğumuz için
din öğretiminin bir programını, koduyu ve scracth i de dahil etmek istiyorum
nasıl bir yol izlemeliyim
Hocam 2 farklı okulda görevliyim(faz1 ve faz2). Hazırladığınız win10 imajını tek flashla hem faz1 hemde faz2 de kullanabilir miyim? Böyle bir seçenek var mı? Sizinde açıklamada ifade ettiğiniz gibi faz1 uefi desteklemiyor nasıl yapabiliriz. İki flash kullanmak yerine tek flashla yükleme yapılabilir mi?
Tamam hocam yapıştır ile oluyormuş. Teşekkürler. Diğer bir sorun bazı tahtalarda ses alamıyoruz. Driver sorunu olabilir mi
hocam etkileşimli tahta imaj çalışman için teşekkürler.Arka plan resminin bilgiler.pdf teki gibi ayarlayıp klasörün içine yüklüyorum fakat istediğimiz arka plan resmi yüklenmiyor.Yanlış bişey mi yapıyoruz acaba??
usb bellek içinde MevcutLisansAl\GenuineTicket.xml dosyası oluşturulduysa kurulum esnasında bunu alır ve uygular.
ekranda "Lisans taşıma dosyası GenuineTicket.xml tespit edildi ve uygulandı." yazısı görünür.
daha sonra bunun bir yedeğini \MevcutLisansAl\Uygulananlar\GenuineTicket_tarih.xml olarak kaydeder.
olması lazım, deneyen başka arkadaş var ise yazabilirse seviniriz.
Hocam merhabalar....
PXE-M0F exiting option rom hatası alıyorum. İmajı atarken flash bellekte dosyayı bulamada ağda bulmaya çalıştı . İptal ettim işlemi ancak bilgisayar açılışında bu hatayı alıyorum. İyi günler
başka faz 1 kullanan arkadaşlardan sıkıntı yaşayıp çözen varsa yardımcı olabilir mi?
İyi günler @exelsior hocam dün Win 10 yüklü Faz2 tahtaya imaj attım. İmajın başlangıcında otomatik kurulum başladı sonradan ağ paylaşım klasöründe dosya adı isteyen bölümü geldi. İmajı Usb'ye yeniden yükledim ve içerisine sizin txt uzantılı olarak belirttiğiniz dosyaların tamamını aynı anda oluşturarak tekrar denedim. Yine aynı ağ paylaşım klasörü dosya adı isteyen bölüm geldi. Bu seferde imaj içerisindeki Tamtemizlik.txt dosyasını silerek denedim oldu. Fakat etkinleştirme yapmadı. Bugün tekrar baktım yine etkinleştirme yapılmamış görünüyor. Ne yapmamı önerirsiniz hocam.
Aynen hocam ayni yerinde kaliyor dosyaa... Dosyayi dediginiz yere atarak bi deneyeyim o zaman tesekkurler ilginiz icinPeki uygulananlar klasörüne gitmiyor ise, bir üst klasördeki yerinde kalıyor mu? Dosya gezginizin gizli dosya gösterme vs açık olarak bakın bir de.
Bu kısımla alakalı kodlar burdaki GenuineTicket.xml dosyasını alıp ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket altına kopyalar. GenuineTicket.xml dosyası mevcutsa kurulum sonrası bunu el ile yapmayı deneyin.
Kapat düğmesini masaüstüne neden koyuyorsunuz? Ayrıca bazı simgelerin hem masaüstü, hem görev çubuğunda olması gereksiz görüntü kirliliği.
Merhaba hocam imajınızı faz2 tahtaya yükledim .Şuanda memnunum.Emeğinize sağlık.
Hocam arkaplan resmini nasıl değişiriz. Kendi okulumuzun logosu olan resmi kullanmak istiyorum. Teşekkürler.
Merhaba hocam etkinleştirme sorunu halloldu. Sıkıntı meb hattında galiba telefonun interneti ile bağlayınca çözüldü.
Aslanda bunu ilk kurumsal imajı yayınlayan Vestel ve bakanlık yetkililerine sormak lazım. Bana kalırsa masaüstünde hiçbir simgeye gerek yok. Yüklü olan herşeye başlat menüsüyle de erişim var.
Diğer yandan tahtaları kullanan hocalarımızın simgenin masaüstünde mi, başlat menüsünde mi, görev çubuğunda mı olduğunun önemi yok, pratik olarak nereye alışkınsa ortan açıyor. Tamamen alışkanlıklara hitaben aslında.
Hocam görüşlerine değer veriyor ve yapıcı eleştirilerde bulunmak istiyorum.iyi de hocam sen kendi imajını oluşturmuşsun. Onlar öyle yaptı diye sen neden aynısını yapıyorsun. Bilgisayarın başlat menüsünden kapandığını bilmeyen biri windowsu zaten kullanamaz.
Bunları da kaldırmalısın bence.
7 zip (winrar varken gerek yok)
Java (Güncel tarayıcılar artık java içeriğini desteklemiyor)
K-lite codec mega pack (windows gerekli tüm kodeklere sahip standart medya oynatıcı da dokunmatik ekranda mükemmel çalışıyor. Sadece sesi biraz daha artırmak için vlc veya codecsiz media player clasic kurabilirsiniz.)
irfanwiew+plugins (standart resim gösterici oldukça yeterli)
Foxit Reader (Adobe reader touch tavsiye ederim.)
Libreoffice + Türkçe (Sadece viewer lar yeterli. Tahtalarda düzenleme ihtiyacı yok. Yine de yedekte dursun diye kurulabilir.)
Winamp (Geçen yüzyıldan kalma)
Kendi okuluma kurduğum sistemin ekran görüntüsü. Kimse de demiyor o yok bu yok diye.
Hocam görüşlerine değer veriyor ve yapıcı eleştirilerde bulunmak istiyorum.
Hocam öncelikle senin yerinde olsam bu kadar emin ve kesin ifadeler kullanmazdım. Sana göre gerekli olmayan bir çoğunluk için gerekli olabilir. Üstelik bu tahtaları sadece bilgisayar öğretmenleri kullanmıyor. Öğretmenlerin çoğu sadece işini görmeye bakıyor.
Kendine göre dar bir kapsamda değerlendiriyor olabilirsin. Bu konu başlığını baştan itibaren okursan tecrübe sürecini farkedebilirsin.
7zip gerekli olmayabilir ama ufak bir program. Ve winrarın açamadığı bazı arşiv türlerini açabiliyor. Zaten varsayılan değil, kullanmayan kullanmıyor.
Java konusu kullanıma göre farklılık gösterebilen bir konu.
codecsiz media player classic ve codec pack hakkında söylediklerini etraflıca araştırmanı isterim. Windows tüm codeclere sahip değil.
Standart resim göstericisi yeterli değil, irfan ondan dolayı yüklü, ve üstelik pluginlerle beraber.
Foxit ve adobe reader beraber yüklü ve rahat kullanılıyor.
Libre office yüklemenin külfeti yok ama kullanımı mevcut. Sadece görüntülemek için herşey pdf e de çevirilebilir zaten.
Winamp bana göre bilindik, farklı ihtiyaçlara cevap verebilen mükemmel bir oynatıcı.
Hocam üstelik bu bahsedilen programlar imaj çalışmasında fazla yer kaplamıyor. İşin bir de öteki tarafı var.
Ayrıca bu bir imaj klonlama değil bir windows dağıtımıdır. Çalışması farkldır ve BTR öğretmenleri için birçok ek özellik içerir, ET lerin ileriki bakım işlemlerini çok kolaylaştırır. Bunlara biraz odaklanabilirsin. Yoksa benim ortaokul öğrencilerim dahi hızlıca windows kurup programları yükleyip ghost yada acronics ile imaj alabiliyor.
Tavsiyem kendi windows dağıtımını oluşturup paylaşmandır.
hocam aşağıdaki şekilde yaptım..
https://hizliresim.com/RDd6DY
exelsior hocam i faz 2 windows 10 imajınızı 3 hafta kadar önce indirip denedim. Hocam çok kısıtlama var , arkaplanı kılavuzda belirttiğiniz şekilde değiştiremedim olmadı. grup ilke ayarları ve bazı sistem ayarlarına hiç girilmiyor. Kullanamadm.
Hocam vestel imajı gibi kullanıcıları ve sınırlamaları olan bir imaj olsa daha verimli olur. kendi okulumuzda 20 üzeri akıllı tahtamız var ve mecburen deep freeze kullanıyorm.