Otomatik uyku modu aktif değil zaten. Dediğiniz gibi hocalarımız elle uyku moduna alıyorlar sanırım. Uyku modunu kullanmadığımız için bizde öyle bir problem olmadı. Ha parolanın tamamen kaldırılması sorun olmaz, sonuç itibariyle açılışta zaten parola istemiyor. Yani olsa da olur kalsa da olur.
Hocam açacağın konu ne ile ilgiliyse o konu başlığı kategorisine gir ve konuyu açman yeterli, herkese görünür. Konuya yazan oldukça da, son mesaj atılan konular listesinde görünür.arkadaşlar konu açmak istiyorum herkes görmesi için nasıl ve nerden paylaşımı oluyor bu forumda
Hocam açacağın konu ne ile ilgiliyse o konu başlığı kategorisine gir ve konuyu açman yeterli, herkese görünür. Konuya yazan oldukça da, son mesaj atılan konular listesinde görünür.
Diğer sorunlar için site yöneticilerinden @metafor hocama ulaşabilirsin.
Hocam yeni imaj icin bazı onerilerimArkadaşlar, bazı değişiklikler ve ek özellikler yapılandırdım, kısa zamanda bir sonraki güncellemeyle yayınlayacağım.
Bazı okullarda, hocalar bilgisayarı kapat yerine yanlışlıkla uyku ya tıklayıp, tahtayı uykuya alıyorlar. Uyandığında ise ETKullanici hesabı parolası soruyordu. Bu bilindik kurumsal parola Fatih.1234 olmasına rağmen, tekrar girme zahmetinden kurtarmak için uyanma sonrası otomatik giriş işlemini sağladım.
Bios gömülü ürün anahtarı içermeyen sistemlerde (faz-1) gatherosstate yöntemiyle lisans aktarma işini USB bellek üzerinde hazır hale getirdim.
Diyelimki etkinleştirilmiş windows 7 çalılırken USB belleği takıp, LisansAnahtariAl klasörü içindeki gatherosstate.exe uygulamasını çalıştırıyoruz. Yada buraya daha önceden oluşturduğumuz geniuneticket.xml dosyasınıda koyabiliriz. Bu kadar,kurulumdan sonra birşey yapmaya gerek yok. Normal usb den boot edip windows 10 imajımızı yüklüyoruz. Yükleme esnasında geniuneticket.xml dosyasını kendi tespit edip, sisteme uyguluyor ve uygulanmış olan geniuneticket.xml dosyasını tarih etiketiyle birlikte birlikte usb üzerindeki uygulananlar klasörüne yedekliyor.
Bir diğer eklediğim özelik ise D: sürücüsüne atılmasını istediğimiz dosyaları usb yada ağ üzerinde DSurucusu adlı klasör altında belirleyebiliyoruz. İmaj kurulduğunda bu dosyalar D sürücüsünde hazır oluyor. Bu da yeni bir kişiselleştirilebilir özellik oldu. Bu özelliği ekleme nedenim ise bazı arkadaşların, kurulumdan sonra tüm tahtaların d sürücüne dosya atmak için dolanmak zorunda kalmaları. Tek seferde imaj kurulumuyla birlikte bu işi halletmiş oluyoruz.
Artık şöyle bir senaryo mümkün.
Kurulumdan önce usb yada ağ klasörü üzerinde;
Belirleyebilirsiniz.
- D sürücüsüne aktarılacak dosyaları
- Kendi masaüstü duvar kağıdınızı
- Kendi kısayollarınızı(internet, yerel uygulama ve D sürücüne yüklediklerinize ait kısayolları)
- Gerekiyorsa lisans taşıma dosyasını(geniuneticket.xml)
Hocam daha önce pdf açma hususunu birçok arkadaşla görüştüm ve araştırdım. Ben de şahsen adobe reader kullanıyorum ama hızlı görüntüleme açısından hocalara foxit reader daha kullanışlı.Hocam yeni imaj icin bazı onerilerim
1. pdf dosyalarının açılmasını ilk olarak adobe reader yapılması
2.Gom player free kursanız. Bazi swf dosyalari icin
3.Scratch
Admin şifresi nedir hocam.
faz2 lerdeki normal admin şifresi mi.
@red_d hocam, şu anda test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. sanırsam 10 nisanda yayınlanacak.Hocam windows 10 rs4 1803 çıktı.
Hocam bir sınifta ogretmen pdf dosyasının açılmadığinı soylemisti.meb pdf formatlı bir kitabı idi.foxit ile açıldığında bembeyaz bir sayfa açılıyordu.Adobe reader ile açılıyordu.Böyle bir sorun yasamıştim.Hocam daha önce pdf açma hususunu birçok arkadaşla görüştüm ve araştırdım. Ben de şahsen adobe reader kullanıyorum ama hızlı görüntüleme açısından hocalara foxit reader daha kullanışlı.
Swf dosya ilişkilendirmesine baktım, varsayılan olarak Winamp a ayarlıymış. Sistemde swf dosyalarını açabilen 2 uygulama daha var. Biri irfanview, diğeri de k-lite codec pack ile gelen media player classic. Kullanışlılık açısından varsayılan swf açıcısını media player classic olarak ayarlayacağım.
Scrath programını özel bir kitleye kodlama öğretme amaçlı hitap ettiğinden eklememiştim. Kendim de bt sınıfında ek olarak yükledim, diğer sınıflarda yok.
Ayrıca Hocam windows 7 fotoğraf göruntuleyicisi aktif edilebilir mi.Arkadaşlar, bazı değişiklikler ve ek özellikler yapılandırdım, kısa zamanda bir sonraki güncellemeyle yayınlayacağım.
Masaüstündeki kapat simgesi, atak yüklenince çalışması engelleniyordu. Kapatmak için ufak bir araç kodladım. Artık atak yüklü olsada kapat simgesi çalışıyor.
Bazı okullarda, hocalar bilgisayarı kapat yerine yanlışlıkla uyku ya tıklayıp, tahtayı uykuya alıyorlar. Uyandığında ise ETKullanici hesabı parolası soruyordu. Bu bilindik kurumsal parola Fatih.1234 olmasına rağmen, tekrar girme zahmetinden kurtarmak için uyanma sonrası otomatik giriş işlemini sağladım.
Bios gömülü ürün anahtarı içermeyen sistemlerde (faz-1) gatherosstate yöntemiyle lisans aktarma işini USB bellek üzerinde hazır hale getirdim.
Diyelimki etkinleştirilmiş windows 7 çalılırken USB belleği takıp, LisansAnahtariAl klasörü içindeki gatherosstate.exe uygulamasını çalıştırıyoruz. Yada buraya daha önceden oluşturduğumuz geniuneticket.xml dosyasınıda koyabiliriz. Bu kadar,kurulumdan sonra birşey yapmaya gerek yok. Normal usb den boot edip windows 10 imajımızı yüklüyoruz. Yükleme esnasında geniuneticket.xml dosyasını kendi tespit edip, sisteme uyguluyor ve uygulanmış olan geniuneticket.xml dosyasını tarih etiketiyle birlikte birlikte usb üzerindeki uygulananlar klasörüne yedekliyor.
Bir diğer eklediğim özelik ise D: sürücüsüne atılmasını istediğimiz dosyaları usb yada ağ üzerinde DSurucusu adlı klasör altında belirleyebiliyoruz. İmaj kurulduğunda bu dosyalar D sürücüsünde hazır oluyor. Bu da yeni bir kişiselleştirilebilir özellik oldu. Bu özelliği ekleme nedenim ise bazı arkadaşların, kurulumdan sonra tüm tahtaların d sürücüne dosya atmak için dolanmak zorunda kalmaları. Tek seferde imaj kurulumuyla birlikte bu işi halletmiş oluyoruz.
Artık şöyle bir senaryo mümkün.
Kurulumdan önce usb yada ağ klasörü üzerinde;
Belirleyebilirsiniz.
- D sürücüsüne aktarılacak dosyaları
- Kendi masaüstü duvar kağıdınızı
- Kendi kısayollarınızı(internet, yerel uygulama ve D sürücüne yüklediklerinize ait kısayolları)
- Gerekiyorsa lisans taşıma dosyasını(geniuneticket.xml)
Hocam tam olarak o pdf dosyasının linkini verebilirsen bende denerim. Bunun gibi örnekler çoğalırsa foxit anlamsız olur ilerde. Zaten bu tür durumları gözeterek adobe readeri da yüklemiştim.Hocam bir sınifta ogretmen pdf dosyasının açılmadığinı soylemisti.meb pdf formatlı bir kitabı idi.foxit ile açıldığında bembeyaz bir sayfa açılıyordu.Adobe reader ile açılıyordu.Böyle bir sorun yasamıştim.
Sadece c imajını nasıl atıyoruz hocam bunda
mersin v5 imaj tarzı.
Hocam emekleriniz için teşekkür ederim.
Tüm dokümanı inceledim.
Masaüstü arka planı değiştirme konusu çok kısa açıklanmış tam olarak ayarlayamadım.
yeni kullanıcı eklenemiyor hocam.
gpedit.msc tarzı bazı komutlar çalıştırılamıyor. sürekli bir kısıtlama var.
admin hesabı bile sınırlı hesap gibi.
bu durumun çözümü var mı.
2 tane de tavsiyem vardı hocam özel mesajla gönderdim. Uygulayıp uygulamamak size kalmış. Teşekkürler.
İndirme alanındaki Bilgiler.pdf adlı dökümanı incelemenizi ve Rufusun doğru sürümünü kullandığınızdan emin olmanızı öneririm.Dosya sistemini NTFS yapınca Rufus'da şöyle bir hata alıyorun. Ne yapmam lazım
mevcut seçili dosya sistemi bu iso türüyle kullanılamaz
Hocam İmaj kurulumu tamamlandıktan sonra tüm tahtalarını D sürücüsüne istediğimiz dosya değişikliğini yapabilmek bu İmaj koruma kapsamı dışında bir konu.hocam imaj atarken değil onu zaten yapmışsınız yane artık tahtalar kurulduktan sonra d sürücüleri otomatik birbirine bağlı olsa gibi demek istedim