Merhabalar hocam. Ben 12. Sınıf öğrencisiyim. Okulumuzda bilgisayar öğretmeni olmadığı için genelde akıllı tahtalarla ben ilgileniyorum. Akıllı tahtalarda Windows 7 kuruluydu ve cidden durumları berbat haldeydi. Güvenlik ve performans açısından Windows 10 kurmak istedim. Bu imajı Haziran ayında okuldaki 1 Bilgisayar hariç tüm faz1 tahtalara kurdum. Kurulum esnasında biraz sorunlarla karşılaştım ancak kendim araştırıp çözümünü buldum.
Çözemediğim 3 sorun ve sizlere soracağım 1 soru var.
Sorun 1: Etkinleştirme Sorunu
İmajın performansını ve sorunları test etmek için ilk başta sadece 1 tane faz1 tahtaya kurulumu yaptım. Kurulumu yaptıktan sonra sadece etkinleştirme sorununu yaşadım. Kurulumu yapmadan önce kaydettiğim lisans dosyasını atmama rağmen etkinleştirme olmadı. Daha sonra diğer akıllı tahtalardan ShowKey Plus programı aracılığı ile lisans anahtarını aldım. Elle giriş yaptım ve aşağıdaki hatayı aldım:
https://i.hizliresim.com/OrOjNQ.jpg
Konuda olan “İleriki zamanlarda etkinleştirme sorunu çözülür.” yorumlarını gördükten sonra diğer faz1 tahtalara da imajı kurdum.
Okullar açıldıktan sonra tahtaları kontrol ettiğimde etkinleştirme yapılmamıştı. İnternette araştırdığıma ve kendi bilgilerime göre Windows Update’in açık olması gerekli. Hizmetlerden Windows Update’in açık olduğuna bakmadan sağ altta güncelleme olduğu bildirimi geldi. Tekrardan emin olmak için hizmetlerden baktım ve Windows Update açıktı. Güncellemeyi yapmak istediğim de güncelleme yapılamadı. Bir nevi sorunun Windows Update ile alakalı olduğunu düşünüyorum yardımınızı bekliyorum.
Sorun 2: Dokunmatik Klavye Açılma Sorunu
Bazı akıllı tahtalarda metin kutusuna bastığımız da alttaki klavye açılmıyor ve alt panel donuyor.
Sorun 3:
Bilgisayar gibi masaüstü kısayolu çöp kutusuna sürüklenerek silinebiliyor.
Sormak İstediğim Soru:
Öğretmenlerim akıllı tahtalar için USB siparişi verdiler. USB Raptor için ben önermiştim. USB’ler geldi. Yarın kurulumunu yapacağım ancak şöyle bir sorum var: 21 tane USB’yi her tahtaya ayrı ayrı mı tanıtacağım yoksa sadece 1 Bilgisayar üzerinden tüm USB’leri tüm akıllı tahtalara tanıtabilmemin bir yolu var mı?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.